17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това трябваше да стане много отдавна,не сега да коментират как българина щял да иде на село да произвежда.Какво лошо има в това.Но тук нещата се случват много бавно ,само престъпниците и крадцитеимат право да живеят тук.

Целта е държавата да краде отвсякъде , досега не сме преритали за плодове и зеленчуци и ако си мислят че някой ще иде на село да гледа домати в Бг значи са малоумни.

Държавата това съм Аз, Ти и всички останали. Това е пенсии, пътища, здравеопазване, технологии......Не желая търгаши да ме рекетират и крадат.

И стрина Ивана с по двате китки магданоз,няколко връзки лук и чесън ,седнала зад импровизираната си сергийка от щайга на тротоара и тя ли трябва да се ..."РЕГИСТРИРА" ? Тия дето са на големите ,лъскави пазари ,отрупани с всякаква продукция ...НЕ СА НИКАКВИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ.... Даже на полето не са стъпвали и мотика на хващали.... Знаят само Борсите и складовете на вносители... Те това е !

Ами за тези става реч.

"..."Така считаме, че ще подкрепим значително българските производители. Би следвало до септември да имаме първоначални резултати по реализирането на тази идея"..." Нали пазарна икономика бе министре ? Пазара регулира цените. Сега ще правите комисия като КЕВР в земеделието ли ?

правилно. В БГ няма пазарна, а мутренска икономика. Затова КЕВР за търговията!

...набирането на продукта се случва в рамките на 24 часа... Може би искате да кажете "брането се извършва" ?

В България има зеленчукова мафия и това е факт, за който властта не желае да говори , защото някъде там , някой си получава комисионната. Прекупвачите печелят минимум двойно на гърба на производителя и извършват абсолютен рекет. Пример - изкупуват черешите по 1,5лв., а колко ги ядохте в София? 6лв. май. Къде е държавата???? Така е от години. Гадове с гадовете!!!

Колега, колега. Засади едно дърво и след това си бери и не давай пари. Не е насила. Щом пазара плаща цената, занчи тя е ОК.

Засадил съм няколко стотин и го казвам от опит. При възможност бих продавал директно на потребителя и то на цена дето тия търгаши ще фалират. Алергия имам от прекупвачи и измислени борси. Как държавата защитава моя интерес? Май само на прекупвачите, дето цяла година лежат и накрая искат лъвския пай. Ей так ще се приключи с българското земеделие. Мен субсидии не ми трябват. Дай ми приличен пазар. Къде е държавата ? Къщи за гости на шуринайката , брачеда и далавери. Така ли ще я караме???