17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В България има зеленчукова мафия и това е факт, за който властта не желае да говори , защото някъде там , някой си получава комисионната. Прекупвачите печелят минимум двойно на гърба на производителя и извършват абсолютен рекет. Пример - изкупуват черешите по 1,5лв., а колко ги ядохте в София? 6лв. май. Къде е държавата???? Така е от години. Гадове с гадовете!!!

Колега, колега. Засади едно дърво и след това си бери и не давай пари. Не е насила. Щом пазара плаща цената, занчи тя е ОК.

Засадил съм няколко стотин и го казвам от опит. При възможност бих продавал директно на потребителя и то на цена дето тия търгаши ще фалират. Алергия имам от прекупвачи и измислени борси. Как държавата защитава моя интерес? Май само на прекупвачите, дето цяла година лежат и накрая искат лъвския пай. Ей так ще се приключи с българското земеделие. Мен субсидии не ми трябват. Дай ми приличен пазар. Къде е държавата ? Къщи за гости на шуринайката , брачеда и далавери. Така ли ще я караме???

...набирането на продукта се случва в рамките на 24 часа... Може би искате да кажете "брането се извършва" ?

"..."Така считаме, че ще подкрепим значително българските производители. Би следвало до септември да имаме първоначални резултати по реализирането на тази идея"..." Нали пазарна икономика бе министре ? Пазара регулира цените. Сега ще правите комисия като КЕВР в земеделието ли ?

правилно. В БГ няма пазарна, а мутренска икономика. Затова КЕВР за търговията!

И стрина Ивана с по двате китки магданоз,няколко връзки лук и чесън ,седнала зад импровизираната си сергийка от щайга на тротоара и тя ли трябва да се ..."РЕГИСТРИРА" ? Тия дето са на големите ,лъскави пазари ,отрупани с всякаква продукция ...НЕ СА НИКАКВИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ.... Даже на полето не са стъпвали и мотика на хващали.... Знаят само Борсите и складовете на вносители... Те това е !

Целта е държавата да краде отвсякъде , досега не сме преритали за плодове и зеленчуци и ако си мислят че някой ще иде на село да гледа домати в Бг значи са малоумни.

Държавата това съм Аз, Ти и всички останали. Това е пенсии, пътища, здравеопазване, технологии......Не желая търгаши да ме рекетират и крадат.

Ами за тези става реч.

Това трябваше да стане много отдавна,не сега да коментират как българина щял да иде на село да произвежда.Какво лошо има в това.Но тук нещата се случват много бавно ,само престъпниците и крадцитеимат право да живеят тук.