Поскъпване и недостиг на продукти заплашват Европа заради блокадата на Суецкия канал

Собственикът на заседналия кораб се надява трафикът да бъде възстановен до часове, но според експерти това може да отнеме седмици

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да ти пикая на плиткоумната Европа.

на внимание от ковидарския фашизоиден бяс

/"Европа трябва да се подготви за поскъпване и недостиг на редица стоки заради блокадата на Суецкия канал", / И защо бе хора, нали Китаи и икономиките на Азия са трън дупето на управляващите джендъри в ЕС и САЩ. А сега рев и сълзи , че Китайското карго се бави..........

Хехе. Ковидофашизъм пак

"Поскъпване и недостиг на продукти заплашват Европа заради блокадата на Суецкия канал" ... Хммм, това не бяха ли точки 4 и 5 от плана за "The Great Reset", които бяха изтекли преди време? Учудващо как след толкова много години безаварийно плаване по Суецкия канал един случайно заседнал контейнеровоз от фирма MV Ever Given наречен точно Evergreen ще бъде виновен за всичко това. Evergreen ... The New Green Deal ... ? Зелена ни жална майчица ...

ko???

Привет от Грудово, Бургашка област! Някак си точно на време дойде тази катастрофа да се засече с всичките про-апокалиптични Ковид истерии в ЕС и Европа. Сценария на Злите Чичковци с малки черни шапчици за поробване за Населението на Света, Предизвикване на Световна Криза, локални войни, които могат да прераснат в глобална огърлица от такива и прочие лъсва все повече и повече. Изненадите тепърва предстоят. За съжаление България е първо в окаяно икономическо, политическо и военно състояние( последното трагично). Не е евентуално самозадоволяваща се с базисни продукти Държава, със силна Армия и далновидни Политици- която може да устои. Като една Унгария , например. Всяко едно потреперване в Световен мащаб при нас е поне малка Буря и все се снишаваме, снишаваме или заравяме главите си в пясъка като онази смешна птица. Колкото и да сме научени под ятагана да се спасяваме поединично от турското Иго, този номер не работи вечно. Моят съвет е понеже нито революция виждам,нито оздравяващ бунт...Търсете по-закътана селска къща с по-голям двор за да не умрете от глад, купувайте каквото оръжие за самозащита намерите легално и нелегално и се стягайте, защото само с пеене на робски песни, предателства и гледане по плазмите на принципа" бахти сеира, добре че нас не ни хваща" няма да мине. Поздрави от Грудово, елате насам на местен туризъм имаме голяма циганска махала 2000 човека(на 8000), цигански терор и е интересно. Ай, сполай ви и да си ви яки гърбините, еййй!

Здравей приятелю!Е хубаво си е наше Грудово!

През Суец не можеш сам да си водиш кораба. Или има пилотни корабчета, дето те закачат и те влачат , или се качва капитан от брега. Тук случая какъв е ? Иначе - викайте сомалийците, ей ги къде са, на половин час път. Тия шматки за едни 12 часа не само ще разтоварят контейнерите на гръб, ами и половината кораб ще е нарязан на скраб..

и какво излезе вчера един дето писа с име Дедо Гочо излезе прав Браво дедо

Снощи го писах тука и некви недоклатени цървули ми наслагаха 100 минуса. Два хеликоптера отпред се редуват- единия разтваря контейнери в дясно на пясъка другия през тва време закача контейнер на кораба. Още два хеликоптера на кърмата. Има сума ти модели хеликоптери дето дигат такъв контейнер кат кътен зъб. Даже и два контейнера едновременно могат да дигнат. Свалят горните редове- един ред е 400 контейнера. Пет реда да свалят са 2 000 контейнера. По два контейнера едновременно да дигат не е проблем. На единия бряг през тва време слагат релси подсигурени с набити тръби и те ти опорна точка да се хванат 3/4 блока за полиспасти. Единия полиспаст откъм Кайро тегри носа другия от другия бряг тегли кърмата. Като източат и водата и горивото - сигур има поне къде 5 000 тона гориво, като копнат малко около кърмата и носа и с прилива ша го изкарат без кахъри

Реалността е различна. Затова ще ти пишат още минуси, щото драскаш тъпотии.

Незнам в Европа дали ще се повишът цените, но в България със сигурност.

PEYTSCH

Глупости! Японците да позволя на мръснокожите българи да отварят контейнерите и за седмица стоките ще са на битака...

ЕС понася огромни загуби, само и само да не плати една малка такса на Русия за използването на Северния морски път.

стига с тоя северен, морски път, ве! Не се научихте, че той е използваем само 2 месеца през лятото в северното полукълбо. А ако корабът трябва да разтоварва нейде из Средиземно море, дали ще минава покрай северния полярен кръг или под Африка нещата са почти на кантар. Втечненият газ от Катар например за терминала в Гърция къде ще обикаля цяла Азия от север като му е по-кратко покрай Африка.

наречено пазарна икономика на една хилава цивилизация от покрайнините на една галактика

А защо Европа е докарана до там да зависи от някакви си вносове от Азия?

си много тъпо овче бе!

Целият западен свят зависи от вноса от Азия, защото там си е изнесъл фабриките.

Сял съм лук и чесън, картофите са от Полша, доматите от Гърция, бананите от Еквадор... Суеца какво ни бърка?

Но клефарите за градината са ти от Китай, така че си зависим .

С други монопол, зависимост . Ами що не се построи една железопътна магистрала през Русия и Китай? А? Значи като имамае газопровот директно от русия сме зависими, а когато имаме английски морски път минаващ през 20 горещи точки не сме? Да ама аз има 5 кубика дърва, прасе в кочината 5 кози , два тона картови в мазето. Плюс купих си хлебопекарна. Да го духате.

отчайваща неграмотност, това имаш. газопровоТ, картоВи... Железопътна магистрала през Русия и Китай има: казва се Транссибирска железопътна магистрала и я има от десетилетия. Но по нея не може да мине същия обем товари който се транспортира с кораби. Ако беше грамотен и начетен щеше да ги знаеш тия неща. Така че отивай да си храниш прасето и козите и не коментирай теми, които са доста над квалификацията ти ма свинар.

Дядо ми е разказвал как навремето пак е имало такова задръстване и газта за газеничето поскъпнала. Мамето ви изроди ненаситни долни евреи. Няма ли да се роди някой да ви смачка алчните мутри.

Да перифразирам Сталин - има контейнеровоз, има проблем, няма контейнеровоз - няма проблем! Та американците могат да пуснат една атомна бомба върху този контейнеровоз, да го изпарят, и да решат проблема за няколко секунди!

_stankow

И защо ? След като може с драга да се изземат пясъците под кила ? Което и правят ?

За колко време ?

Тъпак...

комшуто да ти пусне един рязан ялдак и да ти реши проблема с чесането на разпрания ти пърделник

Търговските маршрути от АТР към ЕС масово се насочват през територията на РФ! Засега от РЖД успяват да се справят с нарастващото натоварване.

верваме ви! те корабите там минават като се бият от брег в брег! много са прости!

Та поскъпването ще е от кораба а не от инфлацията от прясно напечатаните пари, с които запушват устата на недоволните от мерките по поробването на европейците.

Очаквайте повишаване цената на тока заради запушването на Суецкия канал ! Поскъпване на храните заради "събитието" ! Сензационни разкрития , че вятърът е от Сибир ,пясъкът от пустинята "Виктория",а лоцманът е "агент под прикритие " на руските спец/служби !?!?!?

много сте тъпички, да знаете! много!!1

Да се бяха допитали до експерта Борисов ...

Борисов утре ще го дават по новините как Инспектира канала. И знаеш ли какво ще стане? Ми нищо. След всяка инспекция кервана си върви, а работниците си го местят в другия крачол.!

Тоя суецки канал се мъчиха да го разширяват няколко пъти и пак на фона на подобни танкери изглежда като Перловската река... Само не ми е ясно - как може основен пътен коридор по вода, спествяващ обикалянето на цял континент - да не е обезпечен с техника в случай на аварии ами 1 седмица да работи едно багерче при носа му - белким го откопае... Това е несериозно... Загубите за света от блокирането възлизат на $ 400 млн. на час...!?

Щото да се осигури дежурна техника която да е способна да реагира адекватно в рамките на часове, струва много пари. А при този модел се търси максимална печалба срещу нищожни разходи. Както ти каза - едно две багерчета, фадрома, 2-3 лодки да бутат. Толкоз. Ама чакали експерти от американската армия, ама чакали не знам си кво. Пък и това е един от най-големите кораби в света, при това натоварен. Зор е да се премести. Те и да откопаят отпред, той се е забил в дъното и е "залепнал" Не е лесен процес, но да, сигурно можеха да реагират и много по-адекватно.

Кораба няма нищо общо навсякъде във всички сектори цените се покачват заради пандемията и спрените бизнеси. Повечето бизнеси увеличават цените с цел да възвърнат загубеното по време на пандемията........

И заради масовото печатане на пари.

Едно време имахме технология за повдигане на 20-60 тонни блокове за пирамидите,сега нямат технология да разтоварят един кораб. Уж били напреднали ,а един грип ги съсипа. Едно време имаше чума и холера ,но народа работеше за да не умрем от глад.

Eй, значи какво ли не правят световните господари само и само да ни изцоцат паричките! Направиха си пандемия, сега задръстиха Суецкия канал! Какво още да чакаме!?! Трета световна война или всъщност, тя вече е започнала, просто късметът е, че не сме в 19 век и войните не се водят със стрелба по невинни хора.

Ами май стрелбата вече е избирателно по невинни хора.

Еврогей меркелостански го заплашва с разрушителна сила даже една хумористична песен от Беларус. Та камо ли кораба с китайски вибратори в Суецкия канал. То дори батерии за старите си вибратори няма да имат ако не дойдат от Китай.

България ще умре от глад защото всичко е внос.

emsok@

Боже, боже...То бива невежество, но това никога не се еслучвало нито като събития, нито като тълкуване на недоразбиращите четящи...Срам! Никъде не се говори за виновни, изключение на "невижданата пясъчна буря"...

Корабът Хан Аспарух ( 100 000 тона ) е построен само за 18 месеца в България. Имахме над 200 кораба само за Океански риболов. Сега България няма нито един кораб и не може да има.

"Европа трябва да се подготви за поскъпване и недостиг на редица стоки заради блокадата на Суецкия канал" - КОИ СА ТЕЗИ СТОКИ КОИТО СА ТОЛКОВА ЖИЗНЕНО НЕОБХОДИМИ ЗА ФУНКЦИОНИРАНЕТО НА ЕС, И КОИТО АЛЧНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ КОРПОРАТИВНИ КОПЕЛДАЦИ ПРЕМЕСТИХА ПРОИЗВОДСТВОТО В ДАЛЕЧЕН-ДАЛЕЧЕН КИТАЙ, И ЛИКВИДАРАХА ТОВА НА ЕВРОПЕЙСКА ТЕРИТОРИЯ СЕ ПИТА В ЗАДАЧАТА?

Ами батерии за вибраторите, вибратори, и освен това маски за отпред и памперси за отзад, абе какво ли не. Я си представи германец или италианец без да си носи садо-мазо намордници.

Интересно. Целият кораб, барабар с товара не струва колкото загубите за един ден. Дето се вика, ако някой е имал желанието да го премахне, вече да са го разпарчадисали на парчета и изтеглили на брега. Изводите оставям за тези с нещо между ушите...

аве чух, че скоро ЕС наложили някакви санкции на някакви хора в Азия, та не знам и аз ...

Корабът може и да не струва, ама тия кораби дето чакат зад него носят петрол и други работи. Като не може никой да премине, всичко почва да струва много скъпо. Не може просто тъй да се премахне един кораб поради технически и юридически причини.

Ето че и тук има лумпени дето още не са разбрали въпреки десетките коментари по случая до сега, кое е името на компанията и кое е името на кораба. Компанията: Евъргрийн, изписва се с големи букви по двата борда. Името на кораба: Евър Гивън, изписва се с по-малки букви от двете страни на носа и напряко на кърмата (задната част на кораба).

Може ли да повторите още един път как се казва Кораба ? Вече Трети Ден такива Малоумници като теб повтарят едно и също - как е правилно на маймуски Език .

Значи, на маймунски език щом държиш името на кораба се изписва "Еver given". А на човешки език е както съм го написал по- горе.

Пясъчната буря пречила на видимостта...Написалият тази глупост има ли въобще представа как се кара контейнеровоз с такива размери. Сигурно си мисли че някой гледа през джама и си върти руля с една ръка докато с другата държи цигарка....

Искам да ти кажа, че съвсем със сигурност аз знам много повече от тебе в това отношение, защото много повече разбирам от международни икономически отношения и знам точно как се въртят парите в световен мащаб и точно какви са механизмите за това!!!! Учил съм го в УНСС, докато ти си пушил пред блока! Така беше нали?

Та в Унсс ви учат за капитани. Вятъра го бутнал кораба, дето в 4 влекача не могат да го помръднат.

То най-големият майтап е че точно незаинтересованите от пускането на канала страни щели да го отпушват. Все едно лекарите да се борят срещу вируса дето ги прави богати.

Съвсем със сигурност нищо не знаеш, да не говорим “повече” с тоя измислен корумпиран УНСС. Университета, който аз съм завършил нямаше да си даже и в резервите!

Русия ще внесе необходимите за изхранване на ЕС Продукти , Европа няма да има тези Проблеми - недостиг на храна и горива .

Е сега умреха и вълните Корони с китайското карго.

Те идват със самолет. Само не знам дали мишеморката за болните как идва от Индия.

Сега притежателите на японски, корейски и прочие таратайки и вещи да му мислят. Купувайте българското, ако няма българско - европейското.

Къде мислиш, че се правят 90% от европейските боклуци? Правят се в същите заводи, където се правят китайските и американските боклуци. 2021 е, а не 1982.

Паника в Меркелостан: ами ако свършат маските за новомюсулманките и памперсите? Вече забраниха местни парцалки.

Откъде мислите идват частите за фолксвагенчето? И не ... не е Германия! За AMG карбонови части до скоро можеше да си вземеш по-скоро от Търговище отколкото от Афалтербах :D.

фалшив кораб от Китай, натъпкан с 20 к теута фалшиви стоки. Само вирусите дето ги пращат не са фалшиви

недей купувай нищо made in China тогава, че някой вирус може да изкочи хахах ей аман от промити мозъци ве

Евър Гивън??? Алооо, редакцията, изпийте си сутрешното кафе, забравили сте го.

Този път са в час - компанията е Evergreen, кораба се казва Ever Given

Корабът е "Евър гивън", а компанията е "Евъргреен".

VL, кафето май трябва да изпиеш ти.

Признавам грешката си, отивам за още едно кафе (◑.◑)

на Европа заради ваксините, които Европа не ги ще.

Да бе,Китай само на ваксините разчитат,смешник !

Няма страшно! Ще използват Северния морски път!

На тройна цена..

Тц, по-евтин и по-бърз е!

Всеки българин знае колко е висока сградата в Нюйорк. Джурналистите преписвачи в дира избиват рибата. Иначе по темата след короната и печатането на долари сега се намери и причина за инфлацията. До няколко месеца инфлацията ни е в кърпа вързана. Ще има БУМ!

Цяла Европа разчита на продукти от Китааааааай ! Затова !

и сега - хаха

Насрания еверо парламент ще въвежда санкции срещу Китай. Ей ся на шибаните евео педали ще им се забавят дилдотата....

Големия проблем ще дойде ако се забавят памперсите и маските. Тогава да е и с противогази няма да могат да спрат вонята от Брюксел.

Декември 2020 - Блокираха хиляди тирове със стока от Великобритания към Европа, сега това. Започва ли да ви светва лампичката?

Ний не се притесняваме, боб дал Господ