Поскъпване: ето с колко скачат токът и отоплението в Германия

Повечето енергийни доставчици в Германия ще увеличат тарифите си от следващата година. Поскъпването е факт, и все пак остава под очакванията

Обратно в новината

Коментари - Поскъпване: ето с колко скачат токът и отоплението в Германия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Горките германци... Аз предлагам да започнем да събираме пари да ги подпомагаме... това са цели 32,8 евро на месец увеличение! Ще измрат от студ! ПИКаджиите пак се чудят каква глyпост да обявят за новина.

Горките араби,африканци,афганистанци и т.н. населяващи тия земи,как ли ще си плащат сега сметките?Ще трябва да работят допълнително.

Искаш да кажеш да увеличат продажбата на наркотици?

Загубени германци. В България си е добре, Радев и Курни ще ви упраят. Една кутия цигари в Германия струва 7.50 евро.

Отдавна не струва 7,5

и продават по скъпо в Китай. Путин трябва да ги спре също и да продава на Китай у Индия. Блудницата Европа пудел на Щатите ще се озъби окончателно от студ.

Надежди говежди.

Той продава на Китай. Ако спре да продава на Европа и ще зат.гине за седмица. Най-големият доставчик на газ за Европа е Норвегия. САЩ също изнасят за Европа но малко заради малък капацитет на втечняващите инсталации, но строят още терминали. Та спокойно.

_stankow

Европа, заедно с Турция потребява 600 милиарда куб.м. газ годишно. От тях 190 милиарда идват от Русия, 110 милиарда от Норвегия, 25 милиарда от Холандия, 10 милиарда от Алжир и др. по-малки. Другите 250 милиарда са втечнен природен газ са от Катар, САЩ, някои други и напоследък и малко от Русия (втечнен)

Ти луд ли си? Каква Норвегия? 65%от потреблението на Германия и РУСКИ газ! Норвегия с нейните залежи оспява да покрие потреблението си..., за сега!

ГЕРМАНИЯ - моторът на Европа. Е..ха мамата на икономиката на тази прекрасна държава и единствения виновник е .... корумпираните управляващи и ЕС. Бързото напускане от ЕС и въвеждане на нова парична единица Марка ще изправи страната и ще възвърне силата си.

Ти добре ли си?

Да, ама няколкото десетки хиляди търтеи в Брюксел, които получават заплати от няколкостотин хиляди евро до няколко милиона евро на година ще изпукат от глад. Едната дойна крава Англия вече им би дузпата, сега ако и Германия ги изрита кой ще им плаща заплатите?

Тя минималната работна заплата в Германия се увеличи с 25%. У нас с около 8%...

В Германия минимална работна заплата няма, има минимално заплащане на час. И то се е вдигнало с 2,6 процента в сравнение с миналата година.

има мини джоб - 450 евро на месец, нали тъй? :) от тези 450 евро - 190 за здравна застраховка, виж за пенсионна не знам колко ще си чопнат, но 450 евро е кажи-речи минималният наем на едностаен :)

миниджоб няма нищо общо с минимална заплата...Човекът ти го е написал-има минимална часова ставка,и тя все още е различна за Западна и Източна Германия-за Западната за тази година е 9,98 евро(бруто)

Да си гласуват пак за зелените.

Man hat diesen Staat ruiniert!

Да. Ама културно дойдоха писма по пощата описващи в детайли увеличението, тарифите, новата месечна вноска, изравняването по дати. Аз от бележките на българските ел. дружества се обърквам .

Още нищо не съм получил в BW.

Нема да се пуашиш, тока с 2.4 цента, газта с 1 цент увеличение...... Кой журналист каква трева е пушил незнам, писмата са ми на бюрото.

_stankow

А, ако е за културно прецакване - получихме писма от електроразпределителното дружество. Увеличение от 24 на 34 ст. за квч. Много "културно", няма що !

хората процедират така и те информират как ще ти извадят душичката с памук:))От което на никой не му става по-топло,че токът им и без това е от най-евтиния-само 30 цента за кВч,Ама нали искат да са "еко",халал да са им сега "Зелените",дето им запалиха чергата...

А тука баце 100 таз година цигнетата пак на български ток че са

Германците като не пускат Северен поток 2 ,ще има да им мръзнат гъзовете. Ама нека се сърдят на краварските си приятели .

Точно ир СП2 ще се топлят. Щото му пука по коя тръба минава. СП1 е на 45% в момента. Този през Украйна е на 60%.