Коментари - Пореден правителствен опит за спиране на поскъпването на храните | Бизнес.dir.bg
назад

Пореден правителствен опит за спиране на поскъпването на храните

Богдан Богданов предложи на търговските вериги модел за доброволно поевтиняване на храните

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - Пореден правителствен опит за спиране на поскъпването на храните | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правителството пусна партенката за въвеждане на еврото и безжалостно вдина с това цените. Това е реалността. Това правителство е най-долното и противобългарско, което някога България е имала. Комнистите може би са били склонни към такова предателство, но не са успели да го извършат, защото СССР не са приели. А САЩ сеа приемат. Лъжа е, че въвеждането на еврото не е качвало цените в друи държави. Казват: след въвеждане на еврото цените не са се качили значително! НО!!!!! Те се качват преди това, защото ще се въвежда еврото. Така днес в България имаме по-високи цени от Германия, а и даже отчасти и от Швейцария, където се получават около 5-7 по-високи заплати. Лъжат ви като калидковци и им вярвате! И висчко това базирано на омразата към комунизма, която ви е заслепила. Няма комунизъм вече, елате на себе си. Има бивши комунисти, които въвеждат фашизъм и диво ограбване на България и на ЕС. Рапзонайте ги! - прости са и приказват как ще наборят корупцията, а след това стават най-олемите крупционери. Урсла е вече милиардерка, докато ви насъсваше срещу мултимилиардера Путин. Само че Путин си и взе от руския газ, който е 2-3 пъти по-евтин от американския, а Урсула ваксинира населението с вреди за здравто ваксини, които убиват милиони млади хора със смъртност с 20% повишена, а при невородените повишена на 300% при вакинираните майки (вече е доказано, но си имаме неофашизъм, който забранява да се говори). Реалността е тази. Лаенето по Русия прави шум, за да се скрие ето тази реалност. Русия едва успява да задържи две области в Украйна, но е основната заплаха за цяла Европа. Това е малоумие. Заплаха е корупцията и Великото невежество в ЕС, както и предателството на интересите на ЕС. Ето това е заплахата.

Капитализмът е уникално безпомощен.

Ахам. И сега коя цена ще отчете инфлацията? На промоционалните стоки, с новото име "достъпни стоки", дето редовно няма да ги има по щандовете (което е по-малкия проблем) или на останалите, които си поскъпват регулярно? Тъй като инфлацията отчита най-масовите продукти, без оглед на качество, то тази кампания привидно ще свали инфлацията. Това, разбира се, е фалшив резултат. Защото инфлацията при останалите продукти е в пъти над това, което ви показват по телевизора. Ето така се фалшифицира инфлацията, под шапката на "грижа за бедните", "достъпни базови стоки" и прочее лъжи.

Поредната тъпотия от ПеПе - пълни профани

Най- добре е България да си самоналожи санкции като в Русия и така да се отървем от АмериканоГерманоФренските расистки кърлежи от тялото на майка България. Докога ще търпим тези расистски свине да лочат кръвта ни? Направили са тук едни посолства с хиляди шпиони. Американското посолство има повече жители от Тутракан. Турското и немското ся с по няколко хиляди души персонал. Докога ще търпим тази окупация? Пет хиляди въоръжени до зъби американски свине стоят готови да убият всеки истински български лидер и затова ни управляват техно мекерета и ни водят към физическо изчезване.

Кирчовци пак фино обработват и хвърлят вина на другите - спекула, търговци и т.н. Все съм си мечтал при цени бензин 3+ лева, краставиците да са 9 стотинки, а да няма апартамент над 1000 лева. Как ще стане?

Пепета дебета седесарщина и пиар

Март 2023г, когато активно се заговори из медиите, че в България има картелни договорки и тайни споразумения за спекула при цените на храните от страна на чуждите вериги Лидл, Билла, Кауфланд, Метро и др, Мунчо Гадев, ЗкПЧ-то Гълъб и министърът на икономиката и търговията в служебното правителство на Мунчо, решават да направят проверки на веригите по места. Веднага от немските вериги-магазини в колониална България се задействат и звънят по телефона на своя човек, посланикът на Федерална република Германия, който въобще НЕ е корумпиран и въобще не получава в копанката си по паричка от въпросните немски вериги -магазини. Германският посланик моментално се задействал и той и първо позвънил лично по телефона на Мунчо, а после и на ЗКПЧ-то и министърът на икономиката и търговията на колониална България. Между немският посланик в София и господин Мунчо се провел следният телефонен разговор: Немски посланик: Ist Herr Muntscho da? Ich möchte mit ihm sprechen, (Господин Мунчо там ли е? Бих искал да говоря с него). Мунчо: Ja, ja, Muntscho ist hier. (Да, да, Мунчо е тук). Немски посланик, преминава на български: Слушай, Мунчага, няма да ми пипаш немските вериги, че само на мунчовци ще ми станеш! Ясно ли е? Мунчо: Ja, ja, jawohl, mein Herr! Kein problem! Alles klaar! (Да, да, тъй вярно, господине! Няма проблеми! Всичко е ясно!). Немският посланик ядосано затваря телефона. Връзката прекъсва. Мунчо седи зад бюрото си разтреперен и много уплашен. Звъни веднага на своето ЗКПЧ и на министъра на икономиката и търговията. Уплашено си мисли дали няма да си изяде сладкия, вкусен хлебец и дали няма да загуби работата си и 20 000 лева заплата като Резидент на братска Америка. След кратък размисъл, Мунчо решава, че въобще не си струва да загуби своята сладка работа заради българската проста, овча рая.

Незнам за Мунчо, но ти си Глупчо. Това което чуждите вериги прилагат е стандартна схема за овладяване на нови пазари, описана в учебниците!

Значи, вдигат цената на газа, вдигат цената на бензина, вдигат цената и на тока, а искат евтина продукция !? Ха ! И как ще стане тоя номер ?

Бати соц инициативата! Паника братче!!!

- Абе, тате, дай ми 5 лева! - Какви 4 бе, аз 3 нямам, ти 2 ми искаш! 1 лев стига ли ти? На ти 50 ст., дай половината на сестра си, купи си каквото искаш и ми върни рестото.

Жендъри нали бехте против комунизма?

Нееее разбрах ? Нали енергоносителите - без пари , суровините - без пари , пътищата - без пари ... само на администрацията не им стигат ... къде е пробема ?

Кауфланд Лидл и била трябва да бъдат изгонени възможно най-бързо.

Благодарение на тези вериги в България потребителите могат да купуват някои основни продукти на ниски цени. Пишман патриотите плюят по "чуждите вериги", обаче като има промоция на основна стока - първи са на опашката.

Обеззверението на българите е тотално и затова всичко е в тотален разпад. Останаха мъждукащи и чакащи смъртта си и другите, които завличат отнякъде, но са завличани отвсякъде. Мисълта,че и те завличат ги крепи - измамна е. Правителството много добре знае защо са проблемите, но или участва и се храни с тях или са страхливи и не смеят да разровят в кошера с престъпници, които са с монопол на вноса, на тържища и складове, борси, дистрибуция, че и производство на храни. Няма мистерия - очевадно е, че няма не свободен, а какъвто и да е пазар. За доказателство - вижте и сравнете цената на самобръсначки от известна марка в България и която и да е страна в ЕС. Как при еднакво и дори по-високо ДДС там са с 30% по-евтини? Същият продукт.

Сетих се без да искам за шоколад "Своге", който в голяма търговска верига в Лондон струва три пъти по-евтино, отколкото в България. Подобно е положението и с останалите хранителни стоки.

Значи аз ще продавам евтино, за да им е добре на гражданите и правителството? - Ама на мен никой не ми плаща заплата, а колкото изкарам ... - Ама вие си имате и платена отпуска, и болнични и пенсия .. - А аз от моят селско-стопански доход трябва да плащам всичко това - Значи аз още повече да се лишавам, за да могат гражданите да рупат евтино!? - Ми няма да я бъде, и аз ще стана гражданин и ще искам заплата ... - На полето да бачкат балъците, ако има още останали, - А като свърши храната, ще ходя в чужбина да бачкам! - ДГД гладните граждани в НъРъБъ!

Гореспоменатите, всичко в Европската Уния е регулирано, или се "регулира"от едрият капитал. България през соца, златни години за държавата, показа как трябва да се правят нещата. Не се чудете дебили, а копирайте.

Не е за цените, а за собственото ви оцеляване, лицемери. ОстВка веднага!!!

Ако крадат “народните избранници” по малко няма да има нужда от тоз театър!

Колко пъти ги каните доброволно и защо симулирате дейност? И защо ДДС на ресторантите и хлебарите не е 20%? Какъв ефект постигнахте?

МВР пенсионерски клуб състоящ се от 8 хиляди пенсионера дето точат държавата с пенсия и заплата и извънреден и празничен и осигуровки и о

Накратко и без много философстване: КАПИТАЛИЗЪМ = ГРАБЕЖ = СПЕКУЛА = БАНДИТИЗЪМ = БЕЗЗАКОНИЕ = КОРУПЦИЯ = РОБСТВО. Фашисткото, назначено от Козяк 16 правителство на Денков, ако искаше досега да се беше справило с наглия грабеж и спекула в България! Ама не иска - защото е част от този грабеж и спекула. Нагла спекула, която винаги я е имало в колониална България, но за последните 3 години е особено нагла. Достатъчно е само да си спомним КОВИД-пандемията от 2020г, когато същите тези спекуланти, които продават сега кило домати за 6-7 лева, тогава продаваха лицеви маски от 50 стотинки на цена 12-15 лева!!! Фашизмът е винаги последното убежище и спасение на капитализма във времена на кризи и провал на капитализма! Ама щом на робите в България им е готино и приятно да бъдат нагло ограбвани от една шепа мутри, търгаши, спекуланти и продажни политици с такива безумни, спекулативни цени на всичко, най-вече на храните - нека тогава да търпят и да си траят! Както се казва: Трай бабо за хубост!!! P.S. A ТИ, DIR-НИШКО МАЛОУМНО ГОВЕДО, ДЕТО ТРИЕШ И БЛОКИРАШ ТУК 24/7/365 ЗА ЖАЛКИТЕ300--400ЛВ НА МЕСЕЦ, КАТО ИЗТРИЕШ ИСТИНАТА ЗА СПЕКУЛАТА, ГТРАБЕЖА И ФАШИЗМА В БЪЛГАРИЯ, ЩЕ ИЗТРИЕШ И ПРЕМАХНЕШ ЛИ САМИТЕ СПЕКУЛА, ГРАБЕЖ И ФАШИЗЪМ??? БЪДИ ПРОКЛЕТО ДО 10-ТО КОЛЯНО, ГОВЕДО, АКО ПАК МИ ИЗТРИЕШ ПОСТА ТУК! КРАЧЕНЦАТА И РЪЧИЧКИТЕ ТИ ДА ИЗСЪХНАТ, НА ТРУП ДА СТАНЕШ, АКО ПАК МИ ИЗТРИЕШ ПОСТА ТУК! АНАТЕМА И ВЕЧНО ПРОКЛЯТИЕ ЗА ТЕБ, ГНИДО!

Тръгнал вълчо да се грижи за стадото.!Първа стъпка към спиране на поскъпването - бесим Киро Идиота, тлъстият педал Кокор и гнидата Денков. Стъпка 2 - пращаме Бойкикев, Баце и Щиши да живеят в Обеля на средна работна заплата. Тогава може да започнем да мислим за спад на инфлацията.

Проблемът не е инфлацията, а СПЕКУЛАТА. Българските бизнесмени са алчни. Товарят всички стоки и услуги със страшни надценки. Нали трябва често да сменят кола, вила и любовница...Като гледам какви са цените на промоции, че даже удрят и 50% надолу - представям си каква е реалната цена на продуктите, че дори и след намаление пак да има печалба

Точно защото са алчни са принудени да предлагат колкото се може по-пазарни цени, защото ако ги повишат много ще изгубят клиентите си.

Не ми се мисли какво ще е качеството на тези продукти. Като зная , че за някои продукти веригите искат до 50-60% търговска отстъпка и са готови на всичко за по голяма печалба, не вярвам да стане въобе нещо такова

Накратко и без много философстване: КАПИТАЛИЗЪМ = ГРАБЕЖ = СПЕКУЛА = БАНДИТИЗЪМ = БЕЗЗАКОНИЕ = КОРУПЦИЯ = РОБСТВО. Фашисткото, назначено от Козяк 16 правителство на Денков, ако искаше досега да се беше справило с наглия грабеж и спекула в България! Ама не иска - защото е част от този грабеж и спекула. Нагла спекула, която винаги я е имало в колониална България, но за последните 3 години е особено нагла. Достатъчно е само да си спомним КОВИД-пандемията от 2020г, когато същите тези спекуланти, които продават сега кило домати за 6-7 лева, тогава продаваха лицеви маски от 50 стотинки на цена 12-15 лева!!! Фашизмът е винаги последното убежище и спасение на капитализма във времена на кризи и провал на капитализма! Ама щом на робите в България им е готино и приятно да бъдат нагло ограбвани от една шепа мутри, търгаши, спекуланти и продажни политици с такива безумни, спекулативни цени на всичко, най-вече на храните - нека тогава да търпят и да си траят! Както се казва: Трай бабо за хубост!!!

Тоя да не е решил да връща Социализма в България?

Оня ден най малкия ми вика - искам македонка , дето да умрем за нея! И аз продадох една увтса , зех парите и бегом на лидала! Гледам македонка лека , по 4 парчета е плик и таман я взех - опааа - 17 лева килото! Вика тия са се объркали нещо. Изтървах я и бегом на кауфланда - гледам там 8.50 и таман се зарадвах - то само 2 парчета, половин кило! Викам си - е сега ке умреш за нея! Ма нали съм от дърта овца шиле и съм гледал двойникът с Тодор Колев, взех една друга наденица - на външен вид подобна , ама 7 лева килото! Сега чакам някой баровец пред магазина , дето си е купил македонка и ще му се примоля да сменим етикетите!

В България прясното мляко е ПО-СКЪПО от цените на същото, в едни от най-скъпите градове в света. Няма грижа за хората, затова се топи населението.

Това не е сериозно. Има свободен пазар. На който не му отърва - да гледа кокошки и домати.

Къде в България видяхте свободен пазар?

Това е ПП и ДБ.. Пълна Пародия на управление!

Само у нас е масова практика цените на всичко да са завишени и 1 седмица в месеца да има намаления до 50%… никой не продава на загуба, което веднага означава, че в 3 седмици от месеца, цената е много завишена. Ако нормалната надценка е 10-15%, то означава че постоянно ни стрижат със 35-40% завишение. Някои ще кажат, че това е пазарна икономика, но пък държавата така организира тая пазарна икономика като я превръща в монопол.. тогава пазарна икономика няма !

Пълна порнография и гавра с Българите!!! Немските вериги от години издевателстват над бедния Българин с изкуствено надути цени и менте промоции, с любезното съдействие на продажните ни управляващи!!! Пълен бойкот на немските иззедници!!!

Като стана дума за немски вериги… Никой ли не се пита, как така едни джипове БМВ от една уж честна томбола на една от големите немски вериги, в момента се карат от управителите на същата?!

Гледам го при Ризова - турбо празнодумец. Предизборна пропаганда в стил Кирчовци. Те тия една вярна дума нямат.

С всяка изминала година животът в България става по-лош. Благодарение на гласувалите и негласувалите.

За Пълен Провал. До каквото се докоснат…….

Горивата нагоре, храните нагоре, енергията нагоре, лихвения процент нагоре, изобщо брежневия СССР второ издание, хахаха, скоро ще живеем в условията на постдемокрация и преход към ... към, към какво, хахаха, все към нещо ще е, дежавюто, тоест гледан филм и свирен мач, хахаха

Правителството няма интерес от по- ниски цени, даже обратното. По -високи цени, по-големи приходи от ДДС в продънения бюджет.

даунсайзинг му е майката : Кисело мляко в разфасофка от 285 мл. , пилешки кремвиши от 183 грама , безалкохолна напитка от 270 грама , сирене- 485гр........

И от многото напиняне - се осра!

като му видя на тоя мутрата ми е ясно какви глупости ще заръси щом си отвори устата.

КзП спи зимен сън. Точно големите вериги са най-големите мошенници. Фалшиви промоции, разбъркани етикети и всякакви пинизи за заблуда на клиентите. Например яйца на промоция от 65 ст на 40 ст при условие, че в кварталният магазин 40 ст е редовната цена на същата марка. Кофичка кисело мляко 400г от 2.15 намалена на 1.60 при условие, че същата марка никога не е струвала повече от 1.60. Да вдигаш цени и да после изкуствено да ги намаляваш не е пазарна практика, а чисто мошенничество

Много сте ми интересни как само имотите трябва да поскъпват, а тока и храните да са евтини. Няма такъв филм. Храни, ток и особено лекарства има само да поскъпват.

Отовора на търговските вериги: Дирли дирли дишка....Богдан на на на ....

Правителството печати пари на поразия и се прави, че се бори срещу инфлацията.

Щото на някой му пука.

Чист популизъм. Все пак след 10 дни има избори, разбираемо е. Ще привлекат 5-6 нови гласоподаватели ПП-то.

Да бе, толкова много. Не им давам повече от двама.

Хей картели, ще ви помолим да развалите картела и да не правите безумни печалби... Ей, сега, веднага - отговориха картелите.

Цените лесно ще паднат ако започнем сами да си произвеждаме храната. Инвестирайте няколко милиарда в държавни компании, които да използват държавния поземлен фонд за производство на плодове и зеленчуци, за развитие на лозя, овощни градини, за пасищно земеделие. В България голямото земеделие по своята същност е монокултурно - отглеждат се рапица, слънчоглед, жито и царевица. И толкова. Намалете субсидиите за шибаните зърнари и дайте повече пари на лозари, овощари, зеленчукопроизводители. Зърнарите станаха милиардери, а ядем скъп и скапан хляб от фуражно зърно пълен с набухватели. Искам като отида в магазина да си купувам български домати, а не турски, да има български чесън, а не испански, български ябълки, а не полски, картофи от България, а не от Франция, свинското да е от България, а не от Испания, пилешкото да е българско, а не полско!!! Всичко това може да се направи в мандата на едно правителство ако се работи целенасочено и с твърда ръка. Да не говорим колко работни места ще се открият и по този начин до голяма степен ще се реши и проблема с безработицата, с невнасянето на осигуровки, с битовата престъпност и тн. Има хиляди мангали дето не работят, а висят само на помощи. Бъдете сигурни, че при голямо производство и масовост на това производство пазара ще се насити с родно производство на добра цена и така всички цени на продуктите ще паднат. Разбира се няма да станат няколко стотинки, но няма и да са такива като днешните. Вземете пример от една Турция дето не е в ЕС и нейната политика в земеделието.

Точент коментар....2 проблема с това, работна ръка и евтина енергия.

То хубаво, ама тия феодали-зърнари трудно ще откъснеш от тях земя за дребно производство. Това което Костов направи само с революция може да се промени. В България нивите по декар два са рядкост, в Гърция са 95 процента и хранят стотици хиляди.

Грандиозен модел