Полша глоби със $100 млн. компаниите, които строят "Северен поток-2", Русия отвърна

Газпром блокира временно решението с обжалване, според Песков отношенията Москва-Варшава не могат да бъдат по-лоши

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чада мои! Няма по упорити от пшеките, които да работят толкова усилено за немско-руска граница

Българската КЗК дали може да глоби Спейсекс заради монопола при ракетите за многократна употреба? С няколко милиарда долара например!

Полската измeт мина всякакви граници и е крайно време да бъде смазана веднъж завинаги. Пращат Газпром и партньорите им да обжалват пред варшавският съд - хахахха, и той сигурно ще е безпристрастен? Реално няма никакъв казус, защото СП 2 нито минава през полска територия, нито през полската акватория, нито доставя газ на полша, нито пък някой ги кара да купуват газ, доставен за Германия от СП 2 - тоест проектът не касае полските пияници по никакъв начин. Въпросът трябва да се реши от международен съд - защото прецедентът е изключително опасен - по тоя начин всяка държава, може да рекетира която си поиска международна компания !!! Защо не глобят Майкрософт, Амазон, Фейсбук? Те не са ли монополисти и то много повече от Газпром? Наистина ли тия измекяри мислят, че Шел, ОМВ, Анджи, ще им дадат сто милиона - ей-така, да имат за водка? Напрожтив - тия компании, заедно с Газпром, трябва да обявят на полша пълен бойкот и да я сринат енергийно !!! Ако СП 2 бъде спрян, полша ли ще плати многомилиардните загуби на немската икономика, която разчита на тоя газопровод? Трябва да се действа и на европейско ниво - защото полша очевидно е троянски кон на САЩ - а САЩ са най-големият икономически враг на обединена Европа и използвайки като маша полските деградирали алкохолици, се опитват да я сринат !!!

"Трябва да се действа и на европейско ниво"....в интерес на Русия? Гледайте си работата! Ако Русия иска да продава на европесйския пазар ще го прави по правилата, ако не иска - шамари, глоби, съдилища, санкции и всякакви други такива благини и накрая, прав и път. "...защото прецедентът е изключително опасен.." - да опасен е и то много, но не е по опасен от пряка военна агресия и анексиране на чужда територия, за това - шамари, санкции, глоби....знаете си го!

Да не би да не е монополист.Хайде съда в Челопек да им наложи глоба от 10 милиарда долара.

Поляците май преиграват малко. Интересно дали съда в Дупница може да лепне $7млрд глоба на Газпром защото е монополист у нас примерно? А дали не може пък на Майкрософт $70млрд, щото средностатистическия потребител си пада по Уиндоус.

поляците скоро ще издухат супата!! Ще им дойде като за десерт! Руснаците ще им врътнат кранчето! Тогава ще купуват скъпият втеченен газ на новите се господари отвъд океана! Честито!

Ако руснаците продават газта на фирма посредник посочена от американците,няма да има проблем руската газ да се продава и в Европа и навсякъде.Само,че тогава печалбата ще се прибира от фирмата посредник.

Ето за такова поведение Полша е яла дървото и от руснаци и от германци.И пак ще го яде.....

Просим пане, браво на дружина полска, Путин е за еване!

Срещу какво протестираш бе ГлупендЪр ? А, поляците наистина ще “просят” топлина за зимата, ама да видим на колко ще им я доставят новите братя хамериканци ?? хахаха ?

Сев. Паток 2 не е желан от Полша! Ако минава през нейни териториални води тя има право да се защитава! Време е да се ОЗАПТИ КЪСИЧКИЯ да заграбва!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Стига гювеч за Москва. Гладът се увеличава за Мужиците!

Така и не разбра, че Патокът минава през Международни води и никой не може да му каже копче! Полският Уй риеве оти Патокут не минава през тяхната територия, от което те щяха да лапат и евтина газ и такси за транзит ! Разбери къде я сърби полската шляхта !!

Поляците да глупави и наивни и сляпо следват какво им се спуска от САЩ. Историята се повтаря...

Повтаря се историята в смисъл ... след разпада на Съветската империя ще последва и разпад на РФ? Напълно логично. Империите, които се занимават с заграбване на чужди земи в края на краищата ВИНАГИ се разпадат. От Персийската и Римската до Третия райх, Британската и СССР.

Недей така, че умряха и САЩ и Великобритания, а от първите чакаме едни аероплани дето ги платихме ама се не видят все още. Вторите могат да вървят по дяволите когато им е угодно.

че не може да заплашва европа с най новите си оръжия и да му разрешат да търгува . Като си толкова ербап търгувай си с Монголия , северна корея и беларус и на тях си продавай газта. Европа може да си позволи са купува по скъпа газ но не и да дава милиарди на путин който използва тези пари за да краде територии

шок и ужас!!!! все някой, както е видно, трябва да манипулира медиите с мненията си "различни", а и с плюсчетата и минусите си, М???? :-))) "демокрацията", обаче, в такива случаи не е в опастност, м???

Ми накрая пет ракети и край и едните и другите. Да еба и гадните шляхти! Ядоха к...а ВСВ явно пак искат.

Ей такива продажни "гости" в нашата родина трябва да изметем скоро за да я има тази хубава страна а не да е подлога на азиатския гном -продажници,скоро ще плащате за деянията си!!!

шок и ужас!!!! все някой, както е видно, трябва да манипулира медиите с мненията си "различни", а и с плюсчетата и минусите си, М???? :-)))

А колко им дреме на тези компании за някакъв съд в Полша.....

Другари, нека като единен гъз се обединим и да изпуснем такова количество газ, което ще помете световната контрареволюция!!! Слава на нашите капиталисти, пардон-другари! Слава на нашите олигарси, пардон -родолюбци, слава на нашата необитаема, пардон-необятна страна!!!

Светът върви към самоунищожение. На кого му е жал за такъв свят.

на Мене - категорично Не!!!!

полша, като съвършена "демокрация" по образ и подобие на американската, отново манипулира плюсове и минуси в полза на турска, неграмотна цензураторка на гугъля на сорос и dw... :-)))

Не се отчайвайте другари!!! Нашите искандери и кинжали скоро ще полетят по целия свят и ще разнесат искрицата на революцията която ще избухне подкладена от нашата революционна газ!!!

Значи руснаците нарушават кункуренцията като правят конкурентен продук?! За какво ги глобяват неразбирам.

РАЗБИРАШ ,РАЗБИРАШ ,АМА СЕ ПРАВИШ НА УХАПОН.

Да върнат източна Прусия и да платят 300 милиарда репарации за наема от 70 години на Русия:)

Затичали са се

полша, като съвършена "демокрация" по образ и подобие на американската, отново манипулира плюсове и минуси в полза на турска, неграмотна цензураторка на гугъля на сорос и dw... :-)))

като чуя "полша" и ме избива на смях... :-)))

ТОВА Е ЗАЩОТО НЕ СИ ЧИТАВ. ТИ СИ ЗА СМЯХ.

и това го казаха поляците, от медиите на манипулаторите? :-)))

Поляците винаги са мразели Русия,и сега като им падне гледат да им направят някоя мръсотия.Ама те, а не руснаците ще врънкат един ден да се сдобряват !))

НИКОГА!

Браво на братята ни славяни от Полша! Яко се гаврят с монголоидно-татарската изметт от сибирь!

Какъв майор......ти нямаш акъл и за старшина ! )))

ИМА МНОГО ПОВЕЧЕ АКЪЛ ОТ ТЕБЕ РУСОФИЛИСТИКО.

Да се държи с крадлата Русия както подобава. Поклон!

Като се поклони, усети ли нещо топло отзад между двете ти полуг.ъзия?

Прав съм и те гледам отвисоко, а ти си клекнал Може ли да се изпразня на главата ти след свирката?

миии тебе шо те боли за руснаците ? Ти руснак ли си ? АЗ ПЪК ПОДКРЕПЯМ СМЕЛИТЕ ПОЛЯЦИ.

Поляците разбраха, че без руска газ са тотално в говната и правят всичко възможно да захлебят колкото си може повече преди да им затворят крана от Газпром. Оня тръбопровод от Норвегия, който им го строи ЕС (те не са дали и един цент) им осигурява не повече от 30% от нуждите, и то за кратко, защото за да получат от Норвегия газ за Полша, Норвегия трябва да редуцира доставките на газ я за Великобритания, я за Германия, Белгия и други северни държави. Да но вече е ясно, че съюзните западняци на Полша въобще, ама хич даже не са съгласни Норвегия да им намали количествата газ за тях за да ги даде на Полша. Американската втечнена газ, май им излиза на Поляците доста дебело, и всячески се опитват да удържат транзита на руска газ през тяхна територия, защото само от транзита те получават много яки кинти които в крайна сметка ги получават като количества руска газ за тяхната икономика. 2022 г изтича договора за транзит с Полша и Газпром няма и никакво желание да се подписват каквито и да било договори с Полша. Злите езици говорят, че Газпром е оставила Полша и Украйна на свободния пазар, да си купуват газ от там, от борсата - там има много газ но трябва да платиш и за доставката. Американците ще им доставят “американска” втечнена газ от Ямал - на американските и европейски акционери в Ямал, на американски цени, просто трябва Полша да построи още два-три терминала за има няма 3-4 милиарда евро и ще има втечнен газ в изобилие. А и след апелативния полски съд има още два над него - Европейския, а над него е съда на Световната Търговска Организация. Газпром няма монопол в Европа, той доставя не повече от 30% от нуждите от газ за ЕС, останалите 70% са от други доставчици които не са с произход Руска Федерация. 30% не е монопол погледнато като цяло за ЕС, да Газпром като доставчик е монополист в България, Украйна, Полша, може би Унгария, Австрия и Чехия, но тя там е монополист просто защото от други места по света газ не стига до тяхна територия. А стигне ли се до дело в СТО - Полша гарантирано ще загуби делото там, защото това е международен съд с международни съдии които гледат законите и договорите а не дали Поляците не харесват Руснаците или обратно. Наскоро СТО дори отсъди, че наказателните мита които САЩ наложи на Китай са противозаконни, т.е САЩ подлежи на глоба (финансова) заради налагането на митата. Разбира се САЩ веднага обжалваха решението на съда, но в същото време блокираха назначаването на съдиите които да гледат обжалването с повода че е Ковид-19 криза и в момента делото е просто замразено - прилагат Параграф 22 за да се опитат да постигнат някаква приемлива договореност с Китай в търговските спорове и в крайна сметка Китай да оттегли иска си към съда на СТО. Така че поляците да почват да си кракват поляните за Шел-газ щото след 2022 ще усетят какво означава да си купуваш газ от борсата и да си я караш у дома на двойна, даже тройна цена от тази която получават от Русия днес.

_stankow

Изключено е поляците да не го разбират. Но елитът им е подкупен, играе с американците. Против страната си !

Долу и целият свят!!!Нашата борба е неравна, но в замена на това е загубена!!!В нашето огромно руско сърце има още едно място да преглътнем и тази загубена битка. Да , знаем жертвите ще са много, но ще намерят своето място в храма на другаря Владимирович. Има още място до иконите на нашите славни другари! Слава на нашата партия закрилница , слава на комунизма !!!

Дебил ли си, тулуп ли, ама нещо такова.

Или статията е написана непълно, или аз нещо не съм... До колкото разбирам Полски съд съди не полски фирми за нещо нямащо нищо общо с Полша само защото според поляците това нещо не отговаряло на полското законодателство. Ами дайте тогава да глобим с един милиард долара шейха на Дубай за многоженство защото това е недопустимо според българските закони, а той има четири официални. съпруги. След това ще осъдим и синовете му, и за нула време ще решим проблема с недостига в бюджета ни.

Ами така погледнато, Гугъл, Майкрософт, Епъл и куп други компании може и трябва с решение на българския съд да бъдат глобени и разпуснати. Така де - я как са овладели монополно българския пазар.

_stankow

В други страни много пъти са ги съдили и осъждали.

:)))) Хванал полякът Златната рибка. - Пусни ме,човече! Ще ти изпълня 3 желания! - Добре, ще те пусна, казал полякът. - Първото ми желание е в Полша да дойдат всички китайци! Зачудила се рибката, но изпълнила желанието му. Дошли в Полша 1.5 милиарда китайци и за нула време опоскали всичко де що има за ядене. - Кажи си второто желание! - Пак да дойдат в Полша китайците! Още повече се учудила рибката, но изпълнила желанието на поляка. Пак дошли китайците, а когато си отишли всичко което било останало били развалини и тук таме по някое дръвче. - Третото ми желание е, в Полша пак да дойдат китайците! Дошли отново и след тях останала само разорана земя. - Човече, защо унищожи страната си - три пъти докара китайците тук, попитала рибката. - Е да, при нас дойдоха 3 пъти, ама минаха 6 пъти през Русия, заявил доволният поляк.

Bravo

И фашагите и рашките, щото са долни лизгяри

Точно.....и им е малко !

Смърт на фашизма!!! Свобода на народите!!! В нас туптят сърцата на Ленин, Сталин ,Путин!!! Братя българи, нека да дадем и последната си капка кръв за майчица Русия!!!

полша... пуделите на САЩ хихихи

ОТ ПОДЛОГИТЕ НА ПУТИН.

А какво стана с полският шистов газ и обещанията за еФтини доставки от САЩ?!

е ся...

Амииии........нищо.................няма да стане !

Не ми е ясно каква общо има Полша със строителството на СП-2, освен че ще им дебнат транзитните такси от досегашния газопровод. Как можеш да глобиш фирми извън твоята територия? Моля някой да ми обясни... .

Ех, едно време не налагаха такива глоби ! ...Вземат някой лев , почерпка и...стига.

Тази компания Газпром е 82 % частна и не е на Русия и на руснаците а на приятелските кръгове на Путин ,които държат още десетина компании за източване на природни ресурси от Русия срещу долари. Самите руснаци нищо добро не са видяли от милиардните постъпления в Газпром и това го знае всеки един руснак . Само нашите тъпаци по форумите защитават на Путин бизнес без да знаят че той държи всичко печелившо в Р

..дайте ни соларки и електр.. колици и може да отепами така Газпрома,бе!

Що си мислиш че холандците примерно много виждат от Шел,или англичаните от BP,това са държави в държавите !

Ясно е, че все още прават добра полска водка !?

среден пръст за поляците - подлизурковци

Свикнали са да е по-дебел и курав !

Поляците са тежък психиатричен клиничен случай. Само жеснските стават за определни цели, но строго определени и без обвързване.

По-добри са даже от украинците Други приятели на Русия Хохохо

Майкооо! Тия пак ,,стоят ,, между Германия и ...Русия. Ма както и да се завъртят - ще бъдат ,,ощастливени,,!?

Пановете пак се чеснат нещо? Що ли??

Събирам група , която да работи по някакъв начин да помогнем на нашите руски братя. Борбата която водят е неравна и сега имат нужда от интернационална помощ. Заявете своята съпричасност. Готови ли сте да дадете кръвта си? Нищо не може да ни спре!!!

...в Киргизия!! ....или Нагорни...

се объркали поляците. Те на този принцип могат да глобят цяла Европа, та дори и САЩ. Злобата, която имат, ще им изиграе много лош номер.

РУСКО-ТУРСКА ПАТКА - НЯМА ДА ИМА ! ДА ИДВА 3 НОЕМВРИ, ЧА ВСИЧКО ДА СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО И САНКЦИИТЕ ДА СТАРТИРАТ !

Точно от там ,,ще ни влезе патката,,.

полиш сосидж делинджърите да стоят на студено. юВреме е тази измислена държава да се върне в рамките на Руската империя:)

СА МИНАЛО! А РУСКА ТАКАВА РЕАЛНО НЕ Е ИМАЛО! ДА ИМАШ ИМПЕРИЯ, НЕ Е САМО ДА ДЪЖИШ С ОГЪН И МЕЧ ЗЕМИ, А ДА МОЖЕ ДА ГИ ХРАНИШ ! А МАЧКАТА НИКОГА НЕ Е ХРАНЕЛА ЗЕМИТЕ СИ, А ТЕ НЕЯ - ЗА ТВА НЕ МОЖЕ ДА ГИ УДЪРЖИ! ИМПЕРИАЛИЗМА ЩЕ ВИ ЗАТРИЕ ВАС, ЗАЩОТО ДЕМОКРАЦИЯ Е ПО-СИЛНА "ОТ ХЛЯБА" , А ХЛЯБА ИДВА ОТ ТАМ, ОТ КЪДЕТО ИСКАТ ДЕМОКРАЦИЯ!

...при Бабикнян! ....земи си и запъртък..л

Само не разбрах ляхите какво общо имат със Северен поток 2... Злия пудел на янките в действие...

Руснаците заобиколиха Полша и Украйна, които губят в момента от транзитни такси, и то не малко пари. Сега газ пикаят. Ама Меркел и Путин директно са се разбрали. И много ги брига за Полша и Украйна. Важното е немските потребители да бъдат задоволени. А, пък при диверсификация на газа, немците може да отпуснат малко руски газ на Полша и Украйна на по-високи цени от Газпром.