Половината работещи по света може да загубят поминъка си

Засилва се кризата на трудовия пазар и това увеличава необходимостта да се защитят най-уязвимите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Засрамете се господа капиталисти! В социалистическото общество няма сива икономика!

То и икономика нямаше, всичко беше лъжа - аз произвеждам боклук, ти си длъжен да го купиш.

Ами...държавите да се замислят за Безусловен базов доход! Аз, така или иначе няма да работя заради възрастните си родители и Корона вируса, докато не разработят лечение или не направят ваксина, но...докато не работя, няма да давам и стотинка за развитието на икономиката ни, няма да имам нормална покупателна способност! Като половината от света стане като мен, според горното, то другата половина ще продава продукцията си само на себеподобните си, т.е. ще имат един спад от поне 30% на продажбите, от там на производството и т.н.! И нещата влизат в една парабола, право надолу! Един Безусловен базов доход решава доста от проблемите, най-вече този с покупателната способност, поне на стоки от първа необходимост!

Като половината от света стане като мен, според горното, то другата половина ще продава продукцията си само на себеподобните си ---- съм го проигравала и предвидил отдавна. и тогава, най-бедните от "богатите" ще заемат мястото на сегашните "бедни" ... и така ... докато накрая остане САМО ЕДИН ... сигурно това ще да е "бог", но няма да има кой да му се кланя, освен този в огледалото! Амин ! п.п. убеден съм, че наближава дена, в който сегашните "братя" лежали в ковчезите на ной, ще се хванат взаимно за гърлата по простичката причина , че няма да има кого другиго да хванат, както правят в момента с "непросветлените" в "тайнството на лъжата и измамата". и междузвездните войни със сигурност ще станат факт и ще има и "Империя" (т.н. новият ред на електронно банковият концлагер) и "Съпротива" ("обикновените" хора, сред които ще има и "вируси" от типа на короната - джедаите на демокрацията-комунизма, който ще ги водят хората към борба)

А какво срана с Китай? Там да не “откриха” ваксина ....хъ хъ ..... още лятото на 2019? Те нямат вече болни, учудващо не АЕ разболяват някакви например контактни на пристигнали от чужбина..... Бачкат, продават лекарства и защитни средства на целия свят... Берат плодове с други думи. Сега останалия свят да му мисли, да не стане така Китай и кредити да започне да раздава, че съвсем ще лъсне плана

2020-04-29 20:28:50 Г-н Кор (нерегистриран) Кое си плащаш бе хуй сплескан. Здравеопазване ли, образование ли, пожарна, полиция, администрация. Крадеш от тия, които с данъците си плащат за да съществува държава. ---- ползвам ? това което ползвам, си го плащам, като имам нужда от него. крадеш ти от тия дето ти изкрават хляба "на заплата"! като си много ербап, що не работиш и ти САМ, БЕЗ да ползваш чуждата помощ, работи САМ да те видя "колко ще изкараш" с ейтия "две ръце", като ще ти се наложи "да събераш", а не "да умножаваш", ккато правиш в момента, чрез тези, които те хранята "на заплата"! айде да те видя - почвай сам!

малеййй, ми то в индия , китай, шри ланка и пакистан ще настъпи масова безработица бе!

какво е ?

Време е да резберем, че Made in China вече е не е като преди 20 години! Яка работа е!

нем, просто фу дзин вече се е научил да раздава яки къчове точно като уили били, но в суматохата на ритниците тоя път пострадаха и други.

на мен майд ин чина ми е добре - минавам тънко , в сравнение с "патриотичния" домат... стяка ги чепика "патриотичните робовладелци", които не могат патриотично да дерат, тъй като чайната ги елиминира!

Мъжът ми пое и втора нискоквалифицирана работа за всеки случай въпреки, че има сериозно образование. Има такава работа за всички на които им се работи. Ако загубя работа си и аз ще поема каква да е работа. Е,и сега получавам малко пари, но без хич не става. Каква да е работа и да не е идеалната е по-добре отколкото човек да реве, че е недооценен и да не подхваща нищо. Имам и дете и няма как аз да поема втора. Уви, такава е ситуацията сега и трябва да се нагодим и да оцелеем

Е, разкриха ни част от идеите. Но ще ги вкараме в правия път - ще си плащат - с вируси или без вируси, но винаги с бой.

Имам чувството, че една група от 7 банки се приготвя да сготви цялото човечество.

Какво ме интересува сивата икономика ? Да са мислили навреме , сега е късно.

Престъпната мафия от ГРОБ няма да го загуби, ще го духат българите, които са овце!

Имаше една сцена в "Малкия принц" ( добро четиво за програмисти). Там на принца предложиха специални хапчета да утолява жаждата си , та да не му се налага да губи време да ходи да пие вода. И последва диалог от вида: - А какво да правя с всичкото това спестено време? - Каквото си поискаш. - Добре, моля те, искам да го използвам за да отида бавно до някой извор.

Китай ще претърпи най големи щети от пандемията. Западните развити страни разбраха че глобализацията работи временно в тяхна полза. Сега разбират че предприятията които изнесоха в Китай, заради евтина работна ръка, вече работи против тях. Проблеми в икономиката на Китай, става голям проблем на западните икономики, заради свързаните производства. Време е да си затворят икономиката в европейския съюз.

Добре звучи но работната ръка в развитите страни е скъпа.

Един от най-тежките вируси се нарича ПЕЧАЛБА, няма лек и ваксина за него.

От миналата година заради високите мита , китайско поделение на западен производител се премести в България.

Трябва да се борят! Вижте какво става у нас: първи се пребориха бачкаторите от Факултето и Филиповци и ги пуснаха да си вършат работата. Шофьорските курсове заплашиха с протест в началото на май и вече им разрешиха да почнат работа от 4 май. Който се небори ще страда под вещото ръководстви на НОЩта на ББ...

Капитализмът в пълното му очарование....

от китайския комунистически чесън се пърди много гадно

Светът няма да е същия ,след епидемията. Бедна ви е фантазията как ще се развие. Каквото започне да работи, трябва да отговаря на закони за; и грам; замърсяване на атмосферата. Транспорта ще започне да се променя като в фантазиите но реално. Магистралите закрити с фото панели и специален технологичен процес на предвижване и то само за товарни. Превоза на пътниците също, без леки коли. Леките коли ще изчезнат в градската зона ,ще останат само з участъци за връзка с магистралите до населеното място за предвижване. Ще започнат изграждане на влаковия транспорт, но в специални тунели на електромагнитни възглавници който ще свързва целият ЕС,Америка, Русия , Азия и Африка.Самолетния транспорт бавно трябва да се ограничи до спазване на екоизискванията........ Всичко може каквото се сетите но преди всичко ПРИРОДАТА ДА СЕ ЗАПАЗИ И ЧИСТИЯТ ВЪЗДУХ

3021 ли???

много е направила голям бъг със създаването на човека, но скоро ще се автокорегира

който си загуби работата да си намери друга, ама не искали да работят на минимална заплата, ми да пукат тогава от глад

селското автоматизирано и компютъризирано стопанство на малка Холандия храни половин Европа... --- Аз те помолих да ми програмираш домат -не да ми организираш производство. Програмирай ми един домат. селски. не холандски от оранжерия не от хидропоникова лаборатория. обикновен, изпечен на слънце селски домат. материализирай ми го, ако така ти е по-лесно да ме разбереш. и само не ми излизай с номера да ми го печаташ от консервирано пюре на 3-Д. давай, ти си. ПП прати го първо във форума, да опитаме , какво си програмирал.

доматките, салатката и ракийката, както е правил дядо ти Ганю преди 100 години

измъкване по терлици... както виждаш, професията ти е временна и зависима от капризите на времената. или, както са казали древните- там, където вие отивате, ние оттам се връщаме. помисли, прочее, дали да не изкараш едни бързи курсове по реално градинарство. така, за всеки случай.

FFF

Наистина ли си мислиш че казваш нещо умно? По твоята логика аз мога да ти кажа да пишеш във форума и да четеш новините през домат. Това селяните много ви боли че някой е учил повече от вас. Което не означава, че не се навъдиха много дивилопърчитъ, които си мислят че като са изкарали един курс при Наков и вече са хванали господ за шлифера. Но това не променя факта, че всичко, на което се радваме, е високотехнологично. Не съм видял селянин-земеделец да отказва да има и ползва смартфони, телевизори, интернет, GPS, трактор, автомобил.

Дали няма да е добре да внимавате с квалификациите? Познавам много високообразовани хора, кореняк-софиянци, но никой от тях не се държи така безобразно високомерно и никой от тях не си въобразява, като Вас, че е нещо повече от някой човек, който си изкарва хляба с тежък, нискоквалифициран труд, напр. някой човек на село, земеделец, просто защото никой не е по-голям от хляба. Вие, уважаема/и говорите като типично парвеню. Редно би било да се засрамите от поведението си. Що се отнася до моето образование- висше, три бакалавърски степени и една магистърска. Просто ми се наложи да се преквалифицирам неколкократно, като на много други хора. И, както най-вероятно скоро ще Ви се наложи и на Вас. приятна вечер

FFF

Първо не вярвам да имаш 4 висши, а и да имаш, не си личи. Бих потънал в земята от срам, ако доводът ми срещу надменните програмисти е “изпрограмирай ми домат, ама селски”. Интелигентните хора са естествено много повече от простите селяни, а те в огромната си част са прости. Бил съм в казарма, срещал съм и съм живял цяла година със земеделски работници. Ходил съм им и на гости. От съказарменика, за който нямаше изречение без псувня, през съседката, която си разтърквала оная работа на магарето между краката си до 3 годишното дете което ме псуваше на майка, само моля ти се не ми казвай че трябва да ги считам на моето ниво. Физическа работа в 21 век работят предимно изключително прости и неграмотни хора. Което не пречи да имат някои добри качества, както при всеки човек. А това че познаваш “кореняк софиянци” не зная какво трябва да докаже. Аз съм такъв, колкото и да дразни това хората около мен. А за образованието няма и да коментирам, защото ако човек е образован, няма нужда да го подчертава. Работя с някои от най-добрите в областта си хора в България и никой никога не се е хвалел какъв професор е, коя олимпиада е основал и къде е преподавал. То си личи и без да ти го казват. Но ти все пак ми отговори от селски домат, не от компютър.

е оправдание за огромната криза в която влязохме преди вируса! Преди 30 години насила убиха социализма и 30 години се отложи голямата депресия! А сега накъде! Капитализма сам се унищожи! Да живеят милиардерите и кожодерите!

Капитализма е една доста добра теория! Но не се взе под внимание, човешката лакомия и безочие. А неолибералите поощриха доминацията на борсите. Т.е. правенето на пари от пари. Е вече имаме прекалено много пари, които няма срещу какво да разменим. И се опитаха да отрекат Маркс/ който всъщност е само философ/, Но само труда добавя стойност!!!

пари - стока - пари', та какво казваше за лакомията?

Е не беше ли именно егоизъмт и лакомията, които закопаха и социализмът? Не се ли сещате, че още тогава имаше определени прослойки, които все нещо не им стигаше, все още нещо искаха и така поискаха капитализъм, който дойде с името демокрация... Накрая получихме регулярни кризи, никаква сигурност, никакво здраве, гадна храна, и по някоя дрънкулка, а само малцинство получи някоя и друга по-скъпа лъскава играчка тип, яхта, имение и тн.

Eto, virus made in China!

Хора не се залъгвайте с учене на програмиране. Тази професия ще изчезне до 10 години, заместена от изкуствения интелект.

Явно поговорката "Който се учи, той ще сполучи" се оказва вярна: - учиш, учиш, мъчиш се - ставаш програмист, работиш от вкъщи за добра заплата - не учиш, губиш си времето на младини, подиграваш се на тези, които учат и се стараят - ставаш сезонен келнер... това е простата истина...

Байновото света има нужда и от водопроводчици и от чистачи . А ако ги няма селяните ше ми ядеш ...к

Програмист се става за 0.5 година и няколко курса. Не е голяма философия. Виж лекар, инженер, правист се става много по-трудно.

Учи,мъчи се и като станеш програмист - ЯЖ си после програмите в къщи с добрата заплата....Лаптопа е много вкусен,а телефона е чудесен десерт! Найс а? Простата истина е,че "неуките" си губят времето като осигуряват храна за "учените"

само на ишлеме или както е модерно аутосорсинг, като се срине икономиката ще работят само индустриалните системи, а сайтовете за запознаства, ел. търговия и прочие бъзикалки няма да могат да си плащат хостинга, та бай бабо да те не стига

Приятелю инженерите продаваха вестници от 1991 до 2003. Съвсем възможно е това да се случи с програмистите сега. Просто хората а и компютрите са много. Не забравяй че голяма част се занимават със онлайн залози и игри.

на 30 години си понаучил криво ляво 1-2 езика, справяш се чрез много гуглене с 1-2 платформи и ако не попаднеш на подходящ проект пиеш една студена минерална водичка, щото е много куул

"2 милиарда работят неформално в нерегистрирани компании" - с други думи, в сивата икономика... Т.е. последиците от пандемията ще оздравят икономиката

щу да съсипят защото тази "сива" икономика хич не есива дефакто, след като нейният продукт се влива във "светлата" икономика и обратна ... така, че много е спорно кое е "сиво" на "сивата" икономика ....

Ръчният нискоинтелектуален труд е обречен, пандемията само ще ускори този процес... С други думи, учете се да програмирате....

Програмирай ми селски домат.

селското автоматизирано и компютъризирано стопанство на малка Холандия храни половин Европа... ...само с лопата и млатене не става...

пъхнеш в колайдера и да преминеш "отвъд", при "създателя" ти , а не ни оставиш нияе да си караме както до сега - ниско интелектуално, като много добре знаем, че може и без интернет да се живее и то доста добре и на доста по-ниски обороти ...

В близките години така или иначе много ще загубят работата си, защото ще ги заменят машини с искуствен интелект... Един автоматичен камион за почистване на улиците ще върши по-качествена работа от хиляда тъпанара, размахващи метли...

няма. камионът с електроника е в пъти по-скъп от орда евтина работна ръка с метли и парцали. сещаш се.

Половината работещи по света може да загубят поминъка си - това е целта на "корона кризата " !!!

"Половината работещи по света може да загубят поминъка си" Голяма работа, важното е, че спасихме живота на 75 годишните бабички с по 3 съпътстващи заболявания

не те бъркат теб ... зорът ти е да смучеш от тези, които не искат да ги смучеш!

Гнусен тъп необразован егоист

Тия "работещи" едва ли произвеждат нещо съществено - фризьори, бръснари, цветари, келнери, таксиджии и друга такава необразована пасмина, която така или иначе е на изчезване...

"произвеждаш" , а да видим? май се напъваш за "пиксели" , които да получиш от това, което земята е произвела безплатно преди милиарди години - нефт и газ

Ти си чиста проба урод бе лайнар... Не мислиш ли,че и твоите родители ще станат на 75 години,а НЕ дай Боже и такива твари мислещи като теб!

Дано преди това да не загубят живота си, че тогава загубата на поминък няма да ги бърка особено. :(

нали идеята ти генералната е да има повече за теб! ами като умрат - тък ще затъкнеш гърлото си хубаво ... да белким най-накрая се наситиш ... и пукнеш от преяждане!

Точно тези от сивата икономика, протестират срещу пречките за ползване на обществени блага, платени от плащащите данъци!

Не знам защо бюджетна организация, която получава финансиране от работещите на светло и плащащи данъци се е втурнала да защитава интересите на престъпниците, работещи на черно, невнасящи никакви данъци и осигуравки и неспазващи никакви закони за труда и свързаните с тях регулации.

дето използваш чуждата енергия за лична облага , а даваш "заплата" нерелевантна на приноса на ""работника" какво искаш да ти ""внася" "сивият вълк", като той работи за себе си и не граби никого, а за това което ползва от останалите - той си плаща. какво искаш ти .. да го окрадеш ли искаш! е той нали за това е излязал "извян", за не го крадат, защото го ограбиха до дупка... какво искаш ти, крадец? още да крадеш и да смучеш чужда енергия. няма да стане!

Кое си плащаш бе хуй сплескан. Здравеопазване ли, образование ли, пожарна, полиция, администрация. Крадеш от тия, които с данъците си плащат за да съществува държава.

като го загубят да Хващат Сопите и към Пекин, да поробят Комунистите в Китай и да им осигурят нов поминък!!

имало комунисти? не думай?

това не е Съвет, това е Решение!

да де, като говорят за "срив", това би било срив- а не някакви си мижави 4-5%.

Препитанието на 1,6 милиарда работници предимно заети в сивата икономика, т.е. половината заети в света -- как тези , които са били "без работа" , са си "загубили работата" ?! ей, много им се иска се с новият балон на блоковите вериги от електронно-банковият концлагер, да могат тия 2 млрд. "сиви вълци" да ги вкарат "на отчет", че да може ей така, от някъде пак да се завърти колелцето на "религията" - К-К (капитализъм - консумативизъм)! няма да стане!

след като са били в "сивата" икономика , как са засегнати , като досегашната "светла" (а в същност - имагинерно - балонна) икономика ги е засегнала ?! реално тази "сива" икономика, дали е "сива", след като тези хора са реални, дишат, живеят, купуват - продават и т.н... кое им е сивото ?! ахааа ... комай "сивото" им е, че систамата на "лъжата и измамата" си е "намерила майстора" и не може директно да ги използва, а те работят за себе си и не крадат! това ли им е "сивото" ?! че те ако ще трябва да дават на "системата" част от енергията си, за кво да работят тогава ?! системата да е благодарна, че тези хора консумират "блага" от сситемата, а значи - харчат от енергията си, ... тогава кое им е "сивото" ?! чакам обяснение!

баш тия дето са "на светло", ама няма вече от какво и от кого "да светят"...

А тея дето ни управляват може ли да загубят работата си?

Сатанистите искат милиарди да останат гладни безработни за да могат да чрез ваксинация да ЧИПИРАТ и следят всеки слагайки занак на Сатаната 666 на дясна ръка и чело Така всеки който иска да купува /продава пътува придобива трябва де чипиран с 66 6 Парите като хартии ще изчезнат и всичко ще в чипа

pi6at gluposti, toi boiko vzema merki za spasqvane na ikonomikata, nikoi nqma da zagubi nisto, daze sas pomosta ot darzavata ste se polu4i edin 3 mese4en platem otpusk,ste si po4inem hubavo i naesen s pesen.

Може,ама не е точно така! Ако продължи карантината да,тогава 2 милиарда ще са обречени на гладна смърт,което е бруталното,за да предпазят 500 000 да не умрат ще убият 2 милиарда... Но това са глупости. В последно време все едно Дяволът се е вселил в медиите и всеки ден бълва от лоши по лоши новини опитвайки се да всява паника и да избие хората,защото това се постига с паниката,че и брутални невиждани кризи! Медиите и политиците са виновниците за Армагедона напоследък,не е коронавируса!

И глупците които са начело на Държавите подведени от собственото си невежество, ще бъдат избити до крак барабар с семействата им. Понеже глупостта им да се подчиняват на невидимото правителство за пари и власт щее последния гвоздеи в тяхната гибел.

Ооо, сивата икономика е завинаги.

ами ще започнат да атакуват магазини и складове , което пък ще сложи край на крадливите режими

Грешка, първо трябва да атакуват боклуците които красота и унищожаваха народите за пари и власт. А после ние ще изградим по добър свят без тях

FFF

Което става въпрос за страни от третия свят, защото чак толкова заети в сивата икономика няма. Но и при нас точно тези хора са най-уязвими и затова изпадат в истерия от мерките, както е видно и тук.

За всеки лев неплатен данък страда по едно дете на висш държавен чиновник, което остава без джобни за дрога....

тогава да подължим с карантината

ГЛУПОСТИ !

Викторчо, мисирките ще бройм ли на есен...

Нали навсякъде премахват забраните, до няколко месеца всичко ще е рестартирано, сякаш няма да има нужда от работници, сякаш туризмът завинаги умря, каква е тази паника и песимизъм. Всеки говори как няма търпение да тръгне на море, да се види с приятели на кафе и т.н., тук едва ли не написахте, че половината свят вече няма да има какво да яде, по-спокойно.

Всъщност не си прав. Коронавируса само ускори това, което ни чакаше след 1 до 2 години. Икономическа криза заради дълговете. Това, което говориш е така нареченото V shape възстановяване, което вече е невъзможно. Много от бизнесите никога няма да отворят на ново. Хората няма да тръгнат да харчат пари, ще ги пазят за по-лоши времена. Фирмите, които все още работят няма да назначават нови хора а тези работници, които са с намалени заплати няма да си получат парите както преди. И падането този път ще е глобално и за дълго. Ако сте умни купувайте злато и койни. Ако не - харчете си парите, и без това след рецесията следва депресия и хиперинфлация.

Като няма кинти откъде хиперинфлация. Златото никога няма да смени парите, златото е за богаташи.

Как да се забавляваме в България, седейки у дома? Ела разберете! GЕTBАDGІRL. CОM

Вие рашките сте навсякъде драга Олга, браво!

но можах да го разгледам, сигурно щот нямам феисбук и инстаграм, но по долу колегата намеси Д. Пеевски. та по тоя повод всяка LAFKA будка с 'девойки' като в амстердам витрините. ако няма - ще внесем

Така е добре! Време е сивата икономика да остане в миналото!

Умните и красивите май най-много треперят. Грабвайте мотиките, земята няма да ви изостави, ако и ние не я изоставим. И това е само началото братя.

- Мъжо, кои жени повече ти харесват, умните или красивите ? - Ами, да ти кажа, и едните, и другите ми харесват. Замълчал кратко и : - Ама виж, аз, такова, и тебе си те харесвам !

Умните и красивите май че го издухат най-накрая под вода за да не се вдига прах. Това е защото ние глупавите ставаме и мързеливи...и така.

В селското стопанство има доста свободни места. Който иска да яде на село и мотиката.

Абсолютно вярно!