Поевтиняването на храните отново се ускорява, спадът продължава седма поредна седмица

Разликите на цените на едро и дребно се разширяват средно с 41.66%, сочат данните на ДКСБТ и портала на правителството за съпоставка на цените на стоките от малката потребителска кошница

Обратно в новината

Коментари - Поевтиняването на храните отново се ускорява, спадът продължава седма поредна седмица | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за една година скочиха със 100%, сега падаъ с 5 и му викате поевтиняване. Да еба ваща сокерица!

Пропагандни лъжи.

Лъжи ! Кашкавала е 30-40 лв. Кг.

Къде??? В сайта на правителството ли ... хахаха...

Ти си геврек! Цените падат!

Защо не разследвате телевизиите, които облъчваха аудиторията със задъхани репортажи за лиспата на "олиуту"? Че то само интонацията на говорителките да анализирате и ще откриете целенасочен брейнуошинг! Не стига, че издоихте най-бедните с цени от по 7-9 лв за тъпо "олиу", ами и имапе загинал в тъпканицата на пустите опашки за тъпото "олиу"!

Днес в магазина не забелязах поевтиняване. Но щом м от НСИ казват, трябва да вярвам.

сега треперете да не ви съкратят от работа и благодарете на соросптошляците! вече заюочнаха съкращенията.

Редовното правителство е на няма и седмица и вече успява да смъкне цените! Сметай чорапа, колко зле е управлявал!

Гледам,вече във всеки двор собствено производство-домати,крадтавици,чушки,тиквички,боб,грах,картофи.... Скоро доматоте ще паднат под левче. Сирене и кашкаеал ядем един път месечно,удряме на пилешко.Дробчета,трътки,св.крачета,фенери.Взимаме кокали и супичка.И двамаъа ми съседо си взеха крави,кокошки,та с яйцаъа о млякото го уредихме. Е,за онова зшатно втеме преди 1989г. си мечтаем,но.....А как плюехме бай Тошо!? Велик е бил! И къщи построихме и деца отгледахме нормални! А сега...

дебил

тъп!

Това новина от радио "Гьобелс" ли е?

Браво на новото правителство!

Еврозоната е официално в рецесия второ тримесечие. Джей Пи Морган каза и САЩ до края на годината. Ами това е. Всички ай-титутки ще бъдат съкратени! чао.

е зеления терлик!

Дано повечко оттекат! Давай Асене!

Навремето като нямахме пари в ресторанта си поръчаме кашкавал пане за 1.80 или сирене на плоча за 2лв. Златни времена!

Защо брашното е толкова скъпо?

И неговата тиква ,слава на каскета и другите прасета в парламента. Цените падат господа съдебни заседатели ! Товарете портокалите в бъчви !

Не е толкова скъпо Джони!

Като видя зе нюз и се питам къде е СЕМ?

Къде, бе?

Единство и борба на противоположностите - храните поевтиняват на едро, цените на дребно - растат! Диалектиката в България е по-специална, особено когато става въпрос за пари?!

Тея ни мислят за яко тъпи! Кое е по евтно, като и техните таблици се виждат храни, два пъти по скъпи от 2022! Аз видях само 3 артикула, които са по евтини с миналата година...Що не покажете цените от 2020год., а? Евтино било ставало, баси тъпанарите...

Поевтиняват наистина и то с такава скорост ,че не може да се забележи ,за това не го виждаме :) хахахахаха това служебно правителство свали цените 10 пъти преизпълниха петилетката и Радев ги похвали на изпроводяк ,че спасили държавата хахахахахаххаха

Национален СТЪКМИЧЕСКИ Институт

От месеци повтаряте това пропагандистко заглавие. Малоумни ли мислите че са хората? Не си гледат сметките ли? Какво значение имат цените на едро, като спекулата е директно вързана с еничарите в парламатора и ПОСОЛСТВАТА? Безсрамни списвачи на Давоска и нацистка пропаганда сте дир.

че в някакъв период след посочения през юни 2022 цените са били примерно с 50% по-високи от настоящите, защото очевидно, както казваш, се вижда, че почти всичко е по-скъпо сега, или наистина ни мислят за много над 80%-те процента. Храните са нагоре с около 50% средно, а може и повече, спрямо 2021 края - началото на 2022. Да не говорим, че поне аз все по-рядко виждам качествени продукти и не визирам, че хем искам да спестя и купувам по-евтиното, хем очаквам качество. При млечните продукти и колбасите за мен се вижда най-ясно.

Измишльотини - тъкмо бях в Лидл -сушени домати от 2,99 сега 4,99. Овесени ядки от 1,29 на 1,89, ако това е по-евтино, явно и управляващите имат 2 на матурата.

Къде падат цените бе ??? В Гърция , Румъния ??? Щото тука България - не ! Особенно откакто Кокорка стана пак министър , гледам пак поскъпват.

Няма поевтиняване, всичко е алабализъм. Новината е е умишлен, платен фейк. Не вярвайте, патриоти. Бойкот до дупка на търговските вериги.

Нищо де, като приемем еврото няма да има поскъпване, защото вече ще е направено предварително. Вие какво, капо ли искате да останат чуждите вериги? Не може така! За какво са ни окупширали и направили колония я?

Поевтиняване има само в дирнишките платени статии!

Немам думи. Нито нерви. Не знам какво поевтинявс, но виждам, че при всяко седмично пазаруване цените в магазините са по- високи - на вдичко

Стакмистика, харода спи и дреме

Веднъж месечно в Турция или Румъния.Хем си изкарвам яко,пълня багажника с качествена,евтина храна.Нашите алчници да го д...ат!

и бъка о с тежки метали.Омешаха украинските отрови с нашто и ти убиват!

И хляба поскъпва постоянно и тока и банковите такси. Държавната издръжка на властимащите поскъва и тя - сами си увеличиха заплатите тия изриди. Народа е опрчн до стената. Сега понеже не могат да развиват икономиката ни искат да минем към еврозоната за да се махне валутния борд и да теглят и харчат заеми неконтролируемо и надода да ги връща. Геноцид в действие.

Поевтиняват, друг път! Хлябът се вдигна, колбасите се вдигат, млякото и яйцата вървят към диамантени, сирене , какавал - също. Борба с инфлацията - нулева! Смешници!

Пълен бойкот на хранителната мафия. Цените трябва да паднат тройно. Не може с 5 пъти по-ниски заплати от западните да купуваме по-скъпо от тях. Нека им се скапят продуктите и да ги дадат на прасетата. С алчността на мафията трябва да се борим силово и единно.

Gugnelid

Защо ни баламосват постоянно с цени на едро? Кой си купува половинка сирене по цени на едро? Човек гледа заглавието и си мисли "ехааа, мерките имат резултат". После позачита статията и допълва "за търговците на дребно, че печелят повече". Накрая си поглежда сметката и какво вижда - пак е платил повече. Измамници гнусни! Защо в Гърция големите вериги са винаги извън населените места, а при нас убиха дребния търговец, за да може големите да лапат и да не плащат данъци!

падането на черешите , от 80 на осем лева , което си е 10 g, m/s2