Поевтиняването на храните отново се ускорява, спадът продължава седма поредна седмица

Разликите на цените на едро и дребно се разширяват средно с 41.66%, сочат данните на ДКСБТ и портала на правителството за съпоставка на цените на стоките от малката потребителска кошница

Обратно в новината

Коментари - Поевтиняването на храните отново се ускорява, спадът продължава седма поредна седмица | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

падането на черешите , от 80 на осем лева , което си е 10 g, m/s2

Gugnelid

Защо ни баламосват постоянно с цени на едро? Кой си купува половинка сирене по цени на едро? Човек гледа заглавието и си мисли "ехааа, мерките имат резултат". После позачита статията и допълва "за търговците на дребно, че печелят повече". Накрая си поглежда сметката и какво вижда - пак е платил повече. Измамници гнусни! Защо в Гърция големите вериги са винаги извън населените места, а при нас убиха дребния търговец, за да може големите да лапат и да не плащат данъци!

Пълен бойкот на хранителната мафия. Цените трябва да паднат тройно. Не може с 5 пъти по-ниски заплати от западните да купуваме по-скъпо от тях. Нека им се скапят продуктите и да ги дадат на прасетата. С алчността на мафията трябва да се борим силово и единно.

Поевтиняват, друг път! Хлябът се вдигна, колбасите се вдигат, млякото и яйцата вървят към диамантени, сирене , какавал - също. Борба с инфлацията - нулева! Смешници!

И хляба поскъпва постоянно и тока и банковите такси. Държавната издръжка на властимащите поскъва и тя - сами си увеличиха заплатите тия изриди. Народа е опрчн до стената. Сега понеже не могат да развиват икономиката ни искат да минем към еврозоната за да се махне валутния борд и да теглят и харчат заеми неконтролируемо и надода да ги връща. Геноцид в действие.

Веднъж месечно в Турция или Румъния.Хем си изкарвам яко,пълня багажника с качествена,евтина храна.Нашите алчници да го д...ат!

Стакмистика, харода спи и дреме

Немам думи. Нито нерви. Не знам какво поевтинявс, но виждам, че при всяко седмично пазаруване цените в магазините са по- високи - на вдичко

Поевтиняване има само в дирнишките платени статии!

Нищо де, като приемем еврото няма да има поскъпване, защото вече ще е направено предварително. Вие какво, капо ли искате да останат чуждите вериги? Не може така! За какво са ни окупширали и направили колония я?

Няма поевтиняване, всичко е алабализъм. Новината е е умишлен, платен фейк. Не вярвайте, патриоти. Бойкот до дупка на търговските вериги.

Къде падат цените бе ??? В Гърция , Румъния ??? Щото тука България - не ! Особенно откакто Кокорка стана пак министър , гледам пак поскъпват.

Измишльотини - тъкмо бях в Лидл -сушени домати от 2,99 сега 4,99. Овесени ядки от 1,29 на 1,89, ако това е по-евтино, явно и управляващите имат 2 на матурата.

От месеци повтаряте това пропагандистко заглавие. Малоумни ли мислите че са хората? Не си гледат сметките ли? Какво значение имат цените на едро, като спекулата е директно вързана с еничарите в парламатора и ПОСОЛСТВАТА? Безсрамни списвачи на Давоска и нацистка пропаганда сте дир.

Национален СТЪКМИЧЕСКИ Институт

Поевтиняват наистина и то с такава скорост ,че не може да се забележи ,за това не го виждаме :) хахахахаха това служебно правителство свали цените 10 пъти преизпълниха петилетката и Радев ги похвали на изпроводяк ,че спасили държавата хахахахахаххаха

Тея ни мислят за яко тъпи! Кое е по евтно, като и техните таблици се виждат храни, два пъти по скъпи от 2022! Аз видях само 3 артикула, които са по евтини с миналата година...Що не покажете цените от 2020год., а? Евтино било ставало, баси тъпанарите...

че в някакъв период след посочения през юни 2022 цените са били примерно с 50% по-високи от настоящите, защото очевидно, както казваш, се вижда, че почти всичко е по-скъпо сега, или наистина ни мислят за много над 80%-те процента. Храните са нагоре с около 50% средно, а може и повече, спрямо 2021 края - началото на 2022. Да не говорим, че поне аз все по-рядко виждам качествени продукти и не визирам, че хем искам да спестя и купувам по-евтиното, хем очаквам качество. При млечните продукти и колбасите за мен се вижда най-ясно.

Единство и борба на противоположностите - храните поевтиняват на едро, цените на дребно - растат! Диалектиката в България е по-специална, особено когато става въпрос за пари?!

Къде, бе?

Като видя зе нюз и се питам къде е СЕМ?

И неговата тиква ,слава на каскета и другите прасета в парламента. Цените падат господа съдебни заседатели ! Товарете портокалите в бъчви !

Защо брашното е толкова скъпо?

Не е толкова скъпо Джони!

и бъка о с тежки метали.Омешаха украинските отрови с нашто и ти убиват!

Еврозоната е официално в рецесия второ тримесечие. Джей Пи Морган каза и САЩ до края на годината. Ами това е. Всички ай-титутки ще бъдат съкратени! чао.

Това новина от радио "Гьобелс" ли е?

Гледам,вече във всеки двор собствено производство-домати,крадтавици,чушки,тиквички,боб,грах,картофи.... Скоро доматоте ще паднат под левче. Сирене и кашкаеал ядем един път месечно,удряме на пилешко.Дробчета,трътки,св.крачета,фенери.Взимаме кокали и супичка.И двамаъа ми съседо си взеха крави,кокошки,та с яйцаъа о млякото го уредихме. Е,за онова зшатно втеме преди 1989г. си мечтаем,но.....А как плюехме бай Тошо!? Велик е бил! И къщи построихме и деца отгледахме нормални! А сега...

Редовното правителство е на няма и седмица и вече успява да смъкне цените! Сметай чорапа, колко зле е управлявал!

дебил

тъп!

е зеления терлик!

Браво на новото правителство!

сега треперете да не ви съкратят от работа и благодарете на соросптошляците! вече заюочнаха съкращенията.

Дано повечко оттекат! Давай Асене!

Днес в магазина не забелязах поевтиняване. Но щом м от НСИ казват, трябва да вярвам.

Защо не разследвате телевизиите, които облъчваха аудиторията със задъхани репортажи за лиспата на "олиуту"? Че то само интонацията на говорителките да анализирате и ще откриете целенасочен брейнуошинг! Не стига, че издоихте най-бедните с цени от по 7-9 лв за тъпо "олиу", ами и имапе загинал в тъпканицата на пустите опашки за тъпото "олиу"!

Ти си геврек! Цените падат!

Къде??? В сайта на правителството ли ... хахаха...

Лъжи ! Кашкавала е 30-40 лв. Кг.

Навремето като нямахме пари в ресторанта си поръчаме кашкавал пане за 1.80 или сирене на плоча за 2лв. Златни времена!

Пропагандни лъжи.

за една година скочиха със 100%, сега падаъ с 5 и му викате поевтиняване. Да еба ваща сокерица!