Поевтиняването на храните на едро продължава да се ускорява трета поредна седмица

Разликите на цените на едро и дребно варират в широки граници - от 13.49% до 87.85 на сто, сочат данните на ДКСБТ и новия портал за съпоставка на цените на стоките от малката потребителска кошница

Обратно в новината

Коментари - Поевтиняването на храните на едро продължава да се ускорява трета поредна седмица | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудите се какво да пуснете,нали Дир.Ще видите довечера след изборите мнението на българина!

Цените ще паднат когато започнат наказанията за дрането на българина.Какво като е чужда верига,правителството е българско и негово задължение е да защитава бъкгарина от жестоката инфлация на база доходи.Да си отиват откъдето са дошли ,та да видик как ще слагат надценки так 70,80 % че и по вече. Когато се погледне официално към сметките им и печалбите.те сами ще свалят цените.Еднакво са виновни и управниците ни,защото нищо не направиха за да се ограничи жестокота изнидване..Нямам думи. Не искали,че кой иска да има по малки печалби..? Законите на Крум за тях ,само това остана,самооправията е последното до което може да се стигне

Някой вижда ли го това поевтиняване в магазина?

Ние това поефтиняване защо ни го виждаме ни усещаме?

Ми, защото това се случва единствено в тиквата на Георги Вулов-мунчовската подлога.

На мен ми е екстра за същите цени дет преди съм ял българско сега ям западно.Дано цените да останат такива

Не забелязах днес никакво поевтиняване. Кашкавал по 36 лв килото. Ами да си го ядат.

Цените се вдигат с 30% а падат с2%

Салам " Мелник " миналата седмица 5.99лв., тази седмица 6.99лв.. Десертен блок 45 грама беше 0.65лв., тази седмица същият ,само че 33 грама на същата цена.

Точно преди изборите поевтиняха и храните.

Хлябът на Симид доскоро беше натиснат до 1,99лв. Сега е 2.19 лв. Кой ще оспори фактите? С една дума - статията нещо май издиша, а?

Симида е на Кой, ако някой не знае... ;)

не мога да си представя какво има в пилешките кренвирши за 2лв килото

Поевтиняване бавно, неусетно почти. Много видими лъжи, за стоки почти без пари ....

Направили някакъв сайд и цените паднали! Само дето ние не ги виждаме. Да ви ЕПМ , журналисти платени.

да се готви тиквеното трио-Боко Тиквата, Радев-Тиквака и Гешев-Тиквестия.

е пълен престъпник, брутален крадец и клептоман, с множество дялове във фирми чрез поставени лица, в офшорни компании и банкови сметки зад граница.

Не 100лв, ами 99,99лв. Много евтино.

поевтиняването яко се ускорява! пред изборно! а в понеделник няма да се ускорява, а направо ще скочи! нагоре с 15%

Защо ли не го вицждам така

Алоо министрите и подобни, намалете малко ускорението ( даже го направето нула) , защото съгласно науката това , което казвате е равноускорително движение на цените и в най-скоро време цените ще достигнат до нула и търговците ще фалират и че требва да се вътнем на село да копаме, да гледаме добитък та да оживеем. Недейте така! Интернетът търпи всичко, ама засвири ли корема лошо!

И поскъпването на дребно също, при това с много по-сериозни темпове.

Се повишава оглупяването в управляващите и мераклиите да управляват!

На мен ми е интересно как една държава във война като Украйна може да произведе много по-евтино зърно от нашите т.н. фермери и то без тлъстите евро субсидии дето нашите ги взимат. И въобще на тия субсидии трябва да се сложи край. Както виждаме храната у нас е по-скъпа отколкото в други държава, т.е. субсидиите не допринасят нищо за храната на населението, а само създават едни милионери хрантутници.

С евтини трактори и комбайни и евтини торове.

Само по-полека , да не станат отрицателни !

Нъл тъй

Старшнинтъпаци управляват тая държава!/Задължете производителите наши инчужди да пишат ПРЕПОРЪЧИТРЛНА ЦЕНА НА ДРЕБНО на опаковките и ше се виждакои търговци надуват крайните цени!

Възраждане, БСП и Атака са продажници, работят в полза на Путин и срещу България!

Как го прецени, като последните 15 години на упадък реално не са били на власт?

Последните две години на власт е точно тяхното протеже, помиярът Радев!

Веско ти работиш в полза на прайда

Пилешки кренвирши 2.20, наполовина по-евтини отпреди една година. И е редно да попитаме какво има вътре ???

Питай Иван пилето..на Бойко приятеля..а пък ако минеш покрай Градус..може и да починеш от задушаване...нямаш си напредстава за каква смрад става въпрос..

Къде бре?

Братя българи, продължавайте наказателната акция срещу долните търгаши от големите вериги! Само най-ниска цена за килограм търсете. И видите ли мляко на маджаров намалено от 4.50 на 3 лв, не купувайте. Оставете го да го изхвърли. Със сигурност свръхпечалбите от този обир отиват за подклаждане на войната. Ако утре забравите, че сте българи, други ще се възползват. Селата ит Долините на дълбоките гащи вече се напълниха с гости.

Аз така правя, бойкотирам и НЕ КУПУВАМ ОТ ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ С ТЕХНИТЕ ЗАВИШЕНИ ЦЕНИ, А ПРЯСНО МЛЯКО ОТДАВНА ПЪК ТАМ НЕ КУПУВАМ. Има млекомати, които продават литъра за 2 лв. С яйцата също процедирам така, че да видя печата на самите яйца да показва, че са произведени в България (bg и цифри след тях), за да не попадна на украинските със съмнителен произход(обикновено са с печат UA и цифри след тях или нямат никакъв печат на яйцата) С търсене и проучване стават нещата и ако повечето българи направят същото като теб и мен и други като мен, търгашите от немай къде ще се принудят да свалят огромните надценки от цените .

Утре никой да не гласува за Възраждане! Те са продажници!

Ни лук ял, ни лук мирисал. Буквално.

Що през тая територия ,не мине една голяма лайнарка да осмуче,всички лайна .да направим после едно преброяване да видим какво е останало..

Аз промяна в цените не виждам. Колкото и да ме навиват, че е поевтиняло, не е:))))

когато Киро и Кокор не са на власт нещата се оправят малко по малко.

Да пропагандирате с вашите джендърски НПО-та, но под 50 лв на пазар бе падат

Днес Фреш маркетинг София. Домати 7.80лв!!! Краставици 3.60 Какво поевтиняване говорим??

Явно живеем ,във различни светове...преди малко се върнах от магазина ..всичко нагоре....работя във Фирма КЕН...от днес цените са нагоре на едро..така че тия ги разправяй някъде другаде....

Когато Сорос слугите сопол Кирчо и кокорчо яхнат България ,хората обедняват ,скъпотия и инфлация до небето .Отделно въвличане в чужди войни и пращане милиарди помощи за украинските бандити с мерцедеси и Лексуси докато нашите старци бъркат по кофите за смет да оцелеят от глад

Така се е ускорил спада, че чак мина дъното и тръгна в отрицатрлна посока.

Абе в деня преди изборите не беше ли забранена предизборна пропаганда? Че това ако не е пропаганда на комунистическите им глупости, които натвориха, какво е? Директно пропаганда в полза на БСП и Възраждане! А колко пари на данакоплатеца струват безсмислени те им сайтове и административни проверки и глупости???

Поръчкова пропаганда, която най-лесно се оборва при прекрачването на всеки един магазин.

Явно това е новия наратив на слугинските ни медии - "храните поевтиняват". Само, че гнусни лъжци и манипулатори, това не отговаря на истината и ние всекидневно го изпитваме на гърба си пазарувайки.