Под заплаха е способността на Земята да изхранва нарастващото си население

Трансформацита на агрохранителните системи може да помогне за опазване на природните ресурси, възстановяване на екосистемите и смекчаване на изменението на климата

Обратно в новината

Коментари - Под заплаха е способността на Земята да изхранва нарастващото си население | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ся ко праим? - Дека да фърлим бомбите... - Чипове в мозъка и коги да дърпаме шалтера... - Национализираме водните ресурси и обявяваме непосилни такси за плащане... - Слагаме газоанализатори отзаде на кравите/говедата и при превишаване на емисиите ги изтребваме. толкова е просто - решават и действат. Аре чао, че ще повърна от новотрансформираната идеология!

Не че съм експерт, но повече от 2/3 от годната за земеделие земя не се използва по предназначение. Единствения континент що годе употребяващ земята на 50% е Европа. Събрано на куп, населението на земята се събира в границите на Белгия, значи има много площ. В Африка, континент 5пъти по-голям от Европа и двойно по-населен положението е най-тежко, щото хората там ги мързи. Финландия, която има 2месеца лято произвецда домати и краставици целогодишно. За Българската земя да не говорим - пустеещи земи, необработени колкото искаш. Аз в София знам местност от около 1000дка, която не се обработва по никакъв начин, само Римляните си пасат конете. Не е проблема в липсата на земя, а разумното и използване и мечтите на някои хора да станат свръх богати

В ЕС има квоти за селскостопанска продукция, излишъците се унищожават. Българското селско стопанство беше целенасочено съсипано, а България сама можеше да изхранва няколко държави. Обаче едни хора искат да ни накарат да ядем скакалци и ларви от мухи (имаше проект за такова производство до София) или в най-добрия случай - месо, отгледано в лаборатория. После при соца било зле... не беше цветя и рози, но сега нещата отиват на по-зле с новия ЕС(ССР) и отвъдатлантическите ни "приятели".

Кажи честно, ти колко земя обработваш или някога си обработвал в живота си? Имаче на приказки си много силен. Типичен партиен секретар.

При соца учениците работеха на полето за по 40ст на ден.

Как точно смяташ да отгледаш нещо в Африка без вода?

И товарехме тирове с плодове и зеленчуци за СССР. Не съм забравил. Но за нас имаше предостатъчно. Нямаше банани - заради диктатурите, поддържани от ЦРУ в "банановите републики" (наименованието не е случайно и е нарицателно).

Спокойно , скоро ще се погрижат за всичко . Натам вървят нещата.

Какво е имало предостатъчно? Компоти и консерви за зимата ли? И прасета и кокошки в задния двор, щото в магазина беше дефицит.

с блъфове и маншпулации-има начини за контрол на раждаемостта...ами като я ползувате като стратегия за инвазия...какво правят албанците с косово...как го завладяха...в турция има закон-туркиня като роди няколко и я пенсионират на 30г.......за изхранване на земята ще ми пишете,срама нямате...сектир...

Дефицита дойде през 90-те с "демокрацията" и "прехода".

Ще стоиш гладна.

Ми не. При социализма си имаше перманентен дефицит.

Достатъчно е американците са спрат да плющат като свине и ще има достатъчно храна за африка и южна америка. А ние трябва са обработваме тази златна земя която имаме, вместо да внасяме боклуци от вън.

Аха ,разбрах те ли сега ...затова трябва населението да намалее ...предлагам да се почне от европолитиците ...

...и не мисля ,че е нещо лошо ...

Тригери? Въх!

Кой точно ви насади тази митологема, че в Африка няма вода? Бил съм в Мозамбик. Дрехите мухлясваха в гардероба от влагата във въздуха. Има вода за половината земно кълбо.

Коренното население в Европа намалява, а в Азия се е утроило! Много креватни изпълнения ли? Не, просто защото има храна в изобилие! Та, който говори за световен глад, как ще обясни увеличаването на популациите? Административно-спекулативните мерки с обедняването на пролетариата в съчетание с повишаването на цените на всичко, освен заплатите, ще дадат желания ефект. Но това е неестествено, съответно ще е ден до пладне.

Гнусна глобалистка лъжа !!! Всичко се управлява вече чрез сателитите,5G-мрежата и ХААРП !

За съжаление...

България беше 9 милиона през 1989г и изнасяше храна за СССР.Сега сме 6 милиона и внасяме 90% от храните.Точка по въпроса за това че планетата не може да ни храни.Бог ни е дал земя и тя ще ни храни.Сатана чрез неговите слуги ни убеждава в противното.Аз казвам да им ЕПМна на всички които се кланят на Моллох.Вие ги виждате кои са.

Каза: Ще ручате хлебарки и синтетика. Забраниха на немците да си торят с азотни торове земята. Ква реколта мислите ще излезе? Зануляваща.

Преписано, повторено без мисъл от глобалистките медии. Слуги, безсъвестни са журналистите сега. Ивона, то BBC и Reuters лъжат, че БТА ли ще остане по - назад!?

Прага е преминат отдавна. Спрете да го нараствате това население бе

Няма ,страшно,затова ще се погрижи Путин и неговите генерали!Те могат да намалят човешката популация на Zемята,със войни,убийства,,мощни ядрени,неутронни и атомни бомби,химически и бактериологически оръжия,болести,беднотия и глад! Освен това има т милиони бронирани танкове,и ятата от хеликоптери за смърт!Путин ще се погрижи човешката популация да намалее и така да спаси Zемята и себе си!

понеже човекът няма естествен враг,то това ще свършат войните,болестите,гладът,беднотията и политиците и военнните !

Те богатите вече са го измислили за нас полека лека ставаме вегани и ядем Гуар гъм с палмово масло, нишестета и бои под формата на Веган бургери и всякакви идиотии.

Обзалагам се, че си и “ваксинирана”!

Разбира се,че е под заплаха като това изхранване сме го поверили на чорбаджийте.И шестокласниците вече знаят,че цената е пряко свързана с количество.Производство-количество-цена-Зелена енергия-продоволствена криза.....простотии колкото си сакаш.СЪБУДЕТЕ СЕ!!! ДОЛУ КАПИТАЛИЗМЪТ!!!ДА ЖИВЕЕ РЕВОЛЮЦИЯТАДА ЖИВЕЕ КОМУНИЗМЪТ!!!!

Само глупости пишат...земя бол..няма кой да я обработва..от мързел ще се мре...не от глад!!!!

За това Господ е създал РУСИЯ,ПУТИН,КОВИД ПАНДЕМИЯТА,ВОЙНИТЕ,ОМРАЗТА и УБИЙСТВАТА за намаляване на човешката популация!

ㅤ

ПЛандемията не помогна, а?..

И местоименията ми не завършват на "а"

На планетата трябва да живее екосистема - гори, тревисти равнини, животни, птици, насекоми. Ако направиш цялата земя градове или обработваема убиваш екосистемата и за 20-30 години имаш храна, и после нямаш нищо - оставяш пустиня. Стабилната човешка популация в екосистемата, с необходимите флора, фауна и възобновяване на ресурсите е около милярд и половина. Още Азимов се е занимавал с въпроса за свръхпопулацията. И той ли е бил "ваксиниран"?

Защото ще направят необратими поразии докато ги има. Месопотамия е било рай - гори, животни, богата екосистема и вода, много вода. Изсичат горите за полета, за 500 години ерозията понеже няма какво да я спре превръща мястото от рай в пустиня. И така над 8000 години си седи пустиня

100000000000000+++++++++++++

Това го разправяйте в Африка, що на нас ?

Поредния зелен бъртвеж. В момента се разработват технологии - от оглеждане на протеин и прясно мляко в реактори до вертикални оранжерии, (които могат да се разположат в небостъргач), които съчетани с роботите ще могат да увеличат производството на храни многократно. А иначе още от времето на Томас Малтус има хора, които пророкуват как ще измираме от глад. В по-ново време наистина е имало такива периоди (примерно гладоморите в Украйна), но те са предизвикани от хората, а не от технологията или природата.

Кога те пуснаха от Карлуково? За прибиране си , да знаеш!!

Внасяме мляко и месо. Зърно и слънчоглед/царевица произвеждаме за няколко Българии.

Това, че Земята не може да изхрани нарастващото население НЕ Е ВЯРНО !! Обаче е ВЯРНО, че едни хора се опитват от години и правят и невъзможното да се докопат само те до абсолютна власт и тероризират останалите хора по Земята, да са им чисти роби и слуги!! Всеки ден се изхвърлят тонове готова храна!? Що така бе Миме?? От ГМО имат позлва само тези, които имат полза и от фармацевтиката! Тяханат цл е една _ПЕЧАЛБА НА ПАРИ!! Хората за тях не са важни! Еми, добре - за мен а трябва и за нас, онези дето искат да грабят да не са важни! Т.е. д ане им слушаме акъла и си краме нашата! Ние без тях можем, те без нас - не! Осъзнайте си силата! Размерът има значение! За какво -няма значение!

Когато един затвор /какъвто е планетата земя/ се пренасели-започват бунтовете !

естественния враг на всеки човек е -лукавия !

До този, дето се е нарекъл “боклук”: Айзък Азимов ли ти е идол? Що не почнем редуцирането от твоето семейство?

Браво! Съгласен съм!

Стига с тия мошенически изказвания/ В момента се изпозлват точно 1/3 от плодородните земи, т.е. даже сега Земята без никакви промени ,пже да изхрани над 20 ,илиарда души.

Инвестират в оръжие да инвестират в храна.

Китайските мерки за едно дете в Африка и мюсюлманските страни и въпроса е решен

За да стига храната трябва да се спре износа и.