Под заплаха е способността на Земята да изхранва нарастващото си население

Трансформацита на агрохранителните системи може да помогне за опазване на природните ресурси, възстановяване на екосистемите и смекчаване на изменението на климата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лъжа,гнусна либерастка пропаганда!!!

Гаврят се със малкото останали нормални хора на планетата. При правилна експлоатация на земеделските земи , те могат да изхранват повече от 20 милиарда човеци . Статистика. Обаче на някои им пречи този факт.

То затова по цялата планета всички са с наднормено тегло.

Китайските мерки за едно дете в Африка и мюсюлманските страни и въпроса е решен

Инвестират в оръжие да инвестират в храна.

За да стига храната трябва да се спре износа и.

Стига с тия мошенически изказвания/ В момента се изпозлват точно 1/3 от плодородните земи, т.е. даже сега Земята без никакви промени ,пже да изхрани над 20 ,илиарда души.

Когато един затвор /какъвто е планетата земя/ се пренасели-започват бунтовете !

Това, че Земята не може да изхрани нарастващото население НЕ Е ВЯРНО !! Обаче е ВЯРНО, че едни хора се опитват от години и правят и невъзможното да се докопат само те до абсолютна власт и тероризират останалите хора по Земята, да са им чисти роби и слуги!! Всеки ден се изхвърлят тонове готова храна!? Що така бе Миме?? От ГМО имат позлва само тези, които имат полза и от фармацевтиката! Тяханат цл е една _ПЕЧАЛБА НА ПАРИ!! Хората за тях не са важни! Еми, добре - за мен а трябва и за нас, онези дето искат да грабят да не са важни! Т.е. д ане им слушаме акъла и си краме нашата! Ние без тях можем, те без нас - не! Осъзнайте си силата! Размерът има значение! За какво -няма значение!

Браво! Съгласен съм!

Поредния зелен бъртвеж. В момента се разработват технологии - от оглеждане на протеин и прясно мляко в реактори до вертикални оранжерии, (които могат да се разположат в небостъргач), които съчетани с роботите ще могат да увеличат производството на храни многократно. А иначе още от времето на Томас Малтус има хора, които пророкуват как ще измираме от глад. В по-ново време наистина е имало такива периоди (примерно гладоморите в Украйна), но те са предизвикани от хората, а не от технологията или природата.

Това го разправяйте в Африка, що на нас ?

ㅤ

ПЛандемията не помогна, а?..

За това Господ е създал РУСИЯ,ПУТИН,КОВИД ПАНДЕМИЯТА,ВОЙНИТЕ,ОМРАЗТА и УБИЙСТВАТА за намаляване на човешката популация!

Само глупости пишат...земя бол..няма кой да я обработва..от мързел ще се мре...не от глад!!!!

Разбира се,че е под заплаха като това изхранване сме го поверили на чорбаджийте.И шестокласниците вече знаят,че цената е пряко свързана с количество.Производство-количество-цена-Зелена енергия-продоволствена криза.....простотии колкото си сакаш.СЪБУДЕТЕ СЕ!!! ДОЛУ КАПИТАЛИЗМЪТ!!!ДА ЖИВЕЕ РЕВОЛЮЦИЯТАДА ЖИВЕЕ КОМУНИЗМЪТ!!!!

Те богатите вече са го измислили за нас полека лека ставаме вегани и ядем Гуар гъм с палмово масло, нишестета и бои под формата на Веган бургери и всякакви идиотии.

понеже човекът няма естествен враг,то това ще свършат войните,болестите,гладът,беднотията и политиците и военнните !

естественния враг на всеки човек е -лукавия !

Няма ,страшно,затова ще се погрижи Путин и неговите генерали!Те могат да намалят човешката популация на Zемята,със войни,убийства,,мощни ядрени,неутронни и атомни бомби,химически и бактериологически оръжия,болести,беднотия и глад! Освен това има т милиони бронирани танкове,и ятата от хеликоптери за смърт!Путин ще се погрижи човешката популация да намалее и така да спаси Zемята и себе си!

Кога те пуснаха от Карлуково? За прибиране си , да знаеш!!

Прага е преминат отдавна. Спрете да го нараствате това население бе

Обзалагам се, че си и “ваксинирана”!

И местоименията ми не завършват на "а"

На планетата трябва да живее екосистема - гори, тревисти равнини, животни, птици, насекоми. Ако направиш цялата земя градове или обработваема убиваш екосистемата и за 20-30 години имаш храна, и после нямаш нищо - оставяш пустиня. Стабилната човешка популация в екосистемата, с необходимите флора, фауна и възобновяване на ресурсите е около милярд и половина. Още Азимов се е занимавал с въпроса за свръхпопулацията. И той ли е бил "ваксиниран"?

До този, дето се е нарекъл “боклук”: Айзък Азимов ли ти е идол? Що не почнем редуцирането от твоето семейство?

Преписано, повторено без мисъл от глобалистките медии. Слуги, безсъвестни са журналистите сега. Ивона, то BBC и Reuters лъжат, че БТА ли ще остане по - назад!?

Каза: Ще ручате хлебарки и синтетика. Забраниха на немците да си торят с азотни торове земята. Ква реколта мислите ще излезе? Зануляваща.

Гнусна глобалистка лъжа !!! Всичко се управлява вече чрез сателитите,5G-мрежата и ХААРП !

България беше 9 милиона през 1989г и изнасяше храна за СССР.Сега сме 6 милиона и внасяме 90% от храните.Точка по въпроса за това че планетата не може да ни храни.Бог ни е дал земя и тя ще ни храни.Сатана чрез неговите слуги ни убеждава в противното.Аз казвам да им ЕПМна на всички които се кланят на Моллох.Вие ги виждате кои са.

Внасяме мляко и месо. Зърно и слънчоглед/царевица произвеждаме за няколко Българии.

Коренното население в Европа намалява, а в Азия се е утроило! Много креватни изпълнения ли? Не, просто защото има храна в изобилие! Та, който говори за световен глад, как ще обясни увеличаването на популациите? Административно-спекулативните мерки с обедняването на пролетариата в съчетание с повишаването на цените на всичко, освен заплатите, ще дадат желания ефект. Но това е неестествено, съответно ще е ден до пладне.

Тригери? Въх!

Аха ,разбрах те ли сега ...затова трябва населението да намалее ...предлагам да се почне от европолитиците ...

Достатъчно е американците са спрат да плющат като свине и ще има достатъчно храна за африка и южна америка. А ние трябва са обработваме тази златна земя която имаме, вместо да внасяме боклуци от вън.

с блъфове и маншпулации-има начини за контрол на раждаемостта...ами като я ползувате като стратегия за инвазия...какво правят албанците с косово...как го завладяха...в турция има закон-туркиня като роди няколко и я пенсионират на 30г.......за изхранване на земята ще ми пишете,срама нямате...сектир...

Ще стоиш гладна.

Спокойно , скоро ще се погрижат за всичко . Натам вървят нещата.

За съжаление...

В ЕС има квоти за селскостопанска продукция, излишъците се унищожават. Българското селско стопанство беше целенасочено съсипано, а България сама можеше да изхранва няколко държави. Обаче едни хора искат да ни накарат да ядем скакалци и ларви от мухи (имаше проект за такова производство до София) или в най-добрия случай - месо, отгледано в лаборатория. После при соца било зле... не беше цветя и рози, но сега нещата отиват на по-зле с новия ЕС(ССР) и отвъдатлантическите ни "приятели".

При соца учениците работеха на полето за по 40ст на ден.

И товарехме тирове с плодове и зеленчуци за СССР. Не съм забравил. Но за нас имаше предостатъчно. Нямаше банани - заради диктатурите, поддържани от ЦРУ в "банановите републики" (наименованието не е случайно и е нарицателно).

Какво е имало предостатъчно? Компоти и консерви за зимата ли? И прасета и кокошки в задния двор, щото в магазина беше дефицит.

Дефицита дойде през 90-те с "демокрацията" и "прехода".

Ми не. При социализма си имаше перманентен дефицит.

...и не мисля ,че е нещо лошо ...

Не че съм експерт, но повече от 2/3 от годната за земеделие земя не се използва по предназначение. Единствения континент що годе употребяващ земята на 50% е Европа. Събрано на куп, населението на земята се събира в границите на Белгия, значи има много площ. В Африка, континент 5пъти по-голям от Европа и двойно по-населен положението е най-тежко, щото хората там ги мързи. Финландия, която има 2месеца лято произвецда домати и краставици целогодишно. За Българската земя да не говорим - пустеещи земи, необработени колкото искаш. Аз в София знам местност от около 1000дка, която не се обработва по никакъв начин, само Римляните си пасат конете. Не е проблема в липсата на земя, а разумното и използване и мечтите на някои хора да станат свръх богати

Кажи честно, ти колко земя обработваш или някога си обработвал в живота си? Имаче на приказки си много силен. Типичен партиен секретар.

Как точно смяташ да отгледаш нещо в Африка без вода?

Кой точно ви насади тази митологема, че в Африка няма вода? Бил съм в Мозамбик. Дрехите мухлясваха в гардероба от влагата във въздуха. Има вода за половината земно кълбо.

Ся ко праим? - Дека да фърлим бомбите... - Чипове в мозъка и коги да дърпаме шалтера... - Национализираме водните ресурси и обявяваме непосилни такси за плащане... - Слагаме газоанализатори отзаде на кравите/говедата и при превишаване на емисиите ги изтребваме. толкова е просто - решават и действат. Аре чао, че ще повърна от новотрансформираната идеология!

100000000000000+++++++++++++