По-високите пенсии надуха разходите на НОИ с 1,5 млрд. лева до август

Този ръст се дължи на изплатените еднократните 50 лв. към пенсиите, на по-високите минимални размери на пенсиите, както и на увеличения максимален размер на пенсиите

Обратно в новината

Коментари - По-високите пенсии надуха разходите на НОИ с 1,5 млрд. лева до август | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се вдигнат веднага данъци и осигуровки!

Тези мижавите увеличеня на пенсиите който се откъснаха от сърцето на служебното правителство и любимите ни депутати, инфлацията вече отдавна ги изяде. НОЙ - МОЙ, на чий горб плачете ???

Тези увеличения по никое време, в условия на криза, ще доведат до повишаване на данъците. И до взимане на нови заеми.

А дето вдигнахте цените и то общо взето танто за кукуриго. Ама говорите,че сте вдигнали пенсиите а не говорите,че сте вдигнали цените на стоки и услуги. Защото ако говорите че сте вдигнали цените няма кой да гласува за вас.

направо да направят пенсиите 3000лв. - кой ще работи да ги плаща не е ясно, след като всичкия бизнес е убит и смачкан, но важното е да се гласуват пари за пенсионерите.

Популизъм... Ама сметката ние ще я платим накрая!

Нали нямаше да крадете и за всичко щеше да има пари!???

Балонът се надува, надува...

Тази сутрин Булгаристан осъмна като средно-статистическа европейска страна. На тази паметна дата българинът достойно може да заяви, че бедността е преборена и слънцето ще изгрява вече САМО от запад !!! Това заяви и другарят Румен Радев, като направи най-краткото си изявление до сега "ТОЧНО ТАКА Е!". Месното туземно население излезе по улици и площади и гръмки скандирания и неспирни овации викаше: "Слава Американу, слава Булгаристану, Героям слава!" Разплакани пенсионери не успяваха да изразят вълнението си и само част от тях споделиха безграничната си радост към новите на „братя“ и сестри от ГеЙЕвропа!!! Някои твърдяха, че най-накрая, в зимата на своя живот са успели да прогледнат и видят „светлото бъдеще“ и то без очила !!!! От ранни зори на този „велик“ ден, заместил православният такъв, по пощите се разтоварваха палети с реклами брошури на Сейшелите, Бали, Малдивите, Канарските острови и още десетки дестинации, които ще красят като за последно, последният плик с пенсията на „заможния“ български пенсионер, преди да се отправи към НЕБИТИЕТО с американската мечта и лозунгът на пуделите в Булгаристан на уста: "Слава Американу, слава Булгаристану, Героям слава!" АМИН !!!

Ами, свийте другите разходи!Онова девойче с дънковото яке още ли лапка по 13 000 на месец? А, колежките й!Какво правим с останалата администрация и евродирекции и департаменти..... нещо да се произнесете за заплати над 8 500 лв от въздуха? А, брюкселската администрация дето взимат голяма пара за да научат европейски език и си намерят богат жених? Нещо да споменете за допълнителните освен заплатите възнаграждения, напр. в изстрадалата Агенция по вписванията и други подобни. А, какво да правим с 13-та и 14-та заплата на независимата съдебна власт........ срам ли ви е да споменете заплатите на пазвантите от онова Бюро....Какво да правим с шейховете от БЕХ, Булгаргаз, трансовете, другите газове....А, ония моми дето без да работят бяха надиплили по милионче в различните банки включително и в онази на мустакатия.....А-о-а-а-а-а , не така роднина милиционер милиционер роднина..... и накрая ми-и-и-и за пенциите немало пари..... Бардак, г-да корнети!

Браво на НАП ! Президента Румен Радев даде на Пенсионерите по 120 лева допълнително към пенсиите ! Ще гласувам за Румен Радев ! Тиквите за 12 години нищо не дадоха на Пенсионерите , а ги ограбваха ! ДОЛУ ГЕРБ !

Тиквата ни кравшее , а Радев ни дава ! Ще гласувам за Румен Радев !

Когато държавата дава увеличение, тя го взима от приходите си ( данъци, такси и др), което помпа инфлацията. Това изяжда покупателната стойност на събраните пари в пенсионните фондове, които не могат като държавата да добавят административно пари и ще се окаже, че някой ще вземат накрая от там пари като за едни евтини обувки и костюм. До това води популизма.

Забранете ги тези пенсии!

Що лъжеш, че си софиянец? Тук фигуранта не е желан, а натрапен.

Викаш държавата нищо да не дава. Цял живот да си караме с 300 лв а?

Той спи под орлите на моста, софиянец е.

И ти ще клекнеш на пенсия и единствения начин да не клекнеш е да умреш млад.

Не да не дава, а да дава по правилния начин. Правилният начин е да работи за растеж, който да донесе повече приходи, с които пенсиите да се увеличават. Всички трябва да расте, но приходите на гражданите трябва да растат с малко над инфлацията. А не да се направи едно шоково покачване и после с увеличената заплата да се чудиш как да изкараш месеца и да си в същото положение, както преди увеличението. В случая резултатът ще е следния - увеличават ви пенсиите, увеличават се цените, вие пак нямате пари, но за сметка на това държавата е принудена да увеличи данъците, за да си покрие разходите. Това е съвсем елементарна икономика. С пенсия богат не се става, ако на младини не си се погрижил за това.

Кажи едно нещо което ти е дал ЗЕЛЧОР..

120лв.Ги гласува парламента. А ЗЕЛЧОР няма нищо общо с това. Ти май нямаш телевизор в къщи.

Нормалният размер напенсиите е 60-70% от заплатата, нетната.Всичко под това е ментак.Как ще въртят и сучат нее интересно - такава е световната практика.Ако не стигат парите ще вдигате данъците, ама корпоративните, не личните.

Ама световната практика не е даване на пари на калпак ей така когато ми скимне или когато има избори. Като за начало за да получаваш тия 60% дето ги споменаваш трябва да си работил и да си си плащал съответните осигуровки . Такива приказки ще даваме на работил на не работил едно и също там няма. Вдигането на размера на пенсиите е съобразено с повишаването на приходите по всички показатели а не щото някой решил някъде да се подмаже.

бе щом може 60/40 значи може и 70/30 и дори 80/20 и по-добре :). важното е да не се дава на този който е работил. да не го изтървем.