Площадка на затворена АЕЦ в Германия става огромна система за съхранение на енергия

Разработването на големи батерии в обекти на бивши атомни електроцентрали звучеше необичайно... досега

Обратно в новината

Коментари - Площадка на затворена АЕЦ в Германия става огромна система за съхранение на енергия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

_stankow

Бутни къща, направи колиба :) :)

все пак боклука после трябва да се изхвърли някъде

Как ще я редят енергията на тая площадка? Дали няма да изчезне като ония тонове, тонове захар на бургаското пристанище преди години, години…

Батериите губят енергията си с времето, затова ми се струва доста тъпо налива ето на пари в такива проекти. Ако говорим за "буферни" батерии, на принципа на хибридните двигатели, така по-може!

Тогава валя дужд и отми захарта това бе обяснението за липсата.

Ние ще ползваме енергия втора употреба от германия.

В Германия строят батерията заа няма и 100 милиона Киро Тъ щеше да даде милиард за същата

не си харчете парите за глупости, че ще ви трябват парите за друго

Да си ги ползват със здраве, ха ха ха. Френските атомни централи потриват ръце в очакване на износ на ел. енегрия към "зелените" германци :))))

Единственото, което може да се напише е: Муахахахахаха!

Германците не са тъпи. Правят и зелена енергия и нови видове батерии (не литиеви). Пак ще са на светлинни години от нас.

Я кажи какви са тия нови батерии? Ти изобщо на училище ходил ли си? Физиката не можеш да я излъжеш с политически лозунги

в по-горните класове,той още е на природознание;)

Ако говорите за натриевите, те не са толкова "добри" като литиевите! Единственото им предимство е,че не се палят толкова лесно като литиевите, но по-всеки друг параметър губят.

Глупости на търкалета. Европа няма ресурси за изработката на такива батерии. Да не говорим че дори и да създадеш такъв център за съхранние на енергия, след 10 години ще трябва да го изграждаш на ново.

откъде ще се вземе най-вече... Остави системите за съхранението ѝ.

която ще се вземе от къде? (На зеленяците толкова им е акълът, че от такива елементарни въпроси блокират тотално...)

"280 МВтЧ батерийна система за съхранение на енергия ... Атомната електроцентрала с мощност 1912 МВт..." Иначе казано батерийката може да съхрани толкова, колкото централата изработва за под 9 минути...

Сега трябва да цъфне дежурният коментар как Германия е минала на въглища, щото е спряла АЕЦ. Естествено след 20 години ще се окаже, че хората са си решили проблема, а ние още се мотлявим и плащаме скъпо и прескъпо...

Прав си, не е минала на въглища. Направо отиде на дърва.

всичко е може,планира,вероятно,възможно....единственото сигурно е продажбата на терена;)Да се хванем ли на бас,че ако не получи субсидии отнякъде,даже няма да започне и проектиране?;)