Плавно намаляване на въглищата: Ето как може да стане това

Да се ползва опитът на Германия, Полша и Чехия за плавното намаляване на въглищата за производство на ток, препоръчват инж. Иван Арсениев и инж. Щерьо Щерев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голямо лизане на еврогейски задници ,за някое евро политиците ни са готови да продадат и децата си.

Когато някой лъже даже за името си,какво остава са останалото... Примерно Иван Арсениев се казва Иван Иванов...

"1. Да се разработи и приеме Закон за плавно намаляване на производството на електрическа енергия от местни въглища. 2. Да се разработи и приеме Национална енергийна стратегия" Преведено от мошенически на български: Дайни ни "зелени" пари, след което се топлете със "Закона за бла,бла..." и гответе със "стратегия бла бла..."

Бъркаш - готови са да продадат чуждите деца. Техните ще живеят със "зелените" милиарди заедно с внуците на тиквоний на Каймановите острови.

Германците ще спрат въглищата далеч преди 2038. Скоро ще почнат да правят Вец-ове на по стръмните улици.

В България не само въглищата всичко ще спре. С изключение на изборите. Всеки три месеца. И евро фондовете. Ще ни ги дават за да захранват политическия живот. Ще имаме най много партии и коалиции на глава от населението.

като с еоткажете от климатиците и минете на свещи за по роамнтично

А техните си ги кътат за черни дни

българина така е свикнал на въглищата, че и уран да му дадеш да гори в печката, пак няма да е задоволен

Най-после разумно предложение.

Плавно намаляване на въглищата: Ето как може да стане това - това ще стане много лесно, но как ще се живее без ток не ние много ясно !!!

Чрез рязко увеличаване цената на тока.

Спомням си, че на съученик му намалиха оценката с една единица само за това, че пропуснал да подчертае гордостта на социалистическото строителство в България, Най големия комин на Балканите. По късно други ни изпревариха, но това е друга тема. Важното е, че сме построили най големия комин, който логично би трябвало да произвежда най много пушек, но тогава се гордеехме с тия неща. Не, че и сега комунистите не се гордеят с най голямата вдигната пушилка, но те друго и не умеят!

Авторите на аналитичното предложение са ерудирани специалисти в сферата минното дело и въгледобива. Иван Арсениев е бивш главен проектант на Минпроект, а Щерев бивш изпълнителен директор на Мини Марица изток. Дано се намира някой да ги чуе, иначе режим на тока ни е в кърпа вързан!

Внуците на Тиквоний са си в Банкя, но на Корнелия и Мика Зайкова са в лошите САЩ.

Ще намаляват добива на въглища до като свършат към 2145 г.

Не най голям, а най висок! От височината се определя и степента на разсейване на димните газове!! Енергетиката ни все още съществува на базата на това, което е построено през социализма.

Браво за точната статия. Трябва да си знаем позицията и да не хукваме като мисирки след всяко решение на ЕС. В случая сме изпълнили критериите и можем спокойно да кажем че взимаме решението на ЕС само за сведение и няма да предприемаме допълнителни скъпо струващи мерки.

То е ясно как ще стане, но няма да стане с ваща бюрокращина. Не може всеки панел за домашна употреба да е данъчен склад, Щоти видиш ли тока е акцизна стока!!! Не може, при положение че няма да връщам към ЧЕЗ да искам разрешение от тях! И други такива бюрокращини и после зелена енергия!

Много точно написана статия, макар дяволът да е в детайлите (базови, възобновяеми източници на енергия). Не може да се твърди със сигурност, но не е напълно изключено премиерът Андрей Луканов да си загуби главата заради няколко експериментални проекта, които работят от осемдесетте години до днес. Те използват ГЕОТЕРМАЛНА енергия. А България е втората по запаси на евтина такава в Европа. С една дума: Дали господарите на света(САЩ, Русия и други, които си повярват) са готови България да стане енергийно независима от тях, като произвежда полубезплатна енергия. Последното би означавало рязко дръпване на останалите клонове от икономиката.

Голям рев за "плавно намаляване" когато на всички е ясно че ТЕЦ реват за субсидии. ВЕИ струват по-евтино и фирмите и хората си ги инсталират вече, но тука рев само и само да се разреши на едни централи да тровят хората. А че била въглеродно неутрална държавата ни, където кой завърне гледа нещо да отсече и да палне какво да кажем.

А защо като тока от ВЕИ тата е толкова евтин се наложи ТЕЦ марица изток 2 да пали енергоблок за да тушира цената на тока на свободния пазар. Нали му е най скъп тока според някои. Кога ще излезе един министър да обясни кайва е истината с цените на тока на различните централи за да не се настройва погрешно общественото мнение.

Планът е по-скоро з аплавно закриване на държавата България. Че и закон да сме приемели... Защо примерно Чехия "приема само информативно" и единственно "обсъжда варианти" а за нас е задължително? М?

Напълно подкрепям. Докато това не се промени, т.е. всяко домакинство да може да инвестира и потребява за лични нужди произведения ток, та дори и да продава ако има излишък, ще си останем само на думи зелени. В момента и за най- дребния производител искат документи като за електроцентрала, а ако си дръзнал да произвеждаш дори и 100% за консумация, те преследват като престъпник. Това трябва да се промени от законодатели стопки, ако има такива

Не просто зелен, чисто зелен си откъснат в смисъл, че грам зрелост нямаш!!!!

Да уточним за ТЕЦ Марица изток, тъй като моето детство мина там и често посещавам района. Замърсяването е очевадно, разораната и непотребна земя след рудниците също. Чак още се учудвам, че намират въглища за горене, тъй като региона е малък и прекопан няколко пъти през последните 40-50 години. Ако този терен се заравни и сложат фотосолари вярвайте ми ще произвеждат повече ток от тези ТЕЦ-ове в региона. Друг е въпроса за безработните работници, но кое да изберем - здрави хора които да си намерят прехраната другаде или да продължим със същите темпове да унищожаваме планетата?

зареждане преносими акумулатори на БГ елкола - вижте как http://rentelex.tech

АЕЦ...

ЗЕЛЕН СИ ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ОТНОШЕНИЕ. Това е проблема на България, всеки дава мнение и прави това, което не му е работата. От което не разбира.

И двамата ги познавам лично и са най-добрите специалисти по тези въпроси в България. Освен това са най-големите радетели за Българска независима енергетика.

Ако наистина беше от района на Марица Изток щеше да знаеш че земята не се преравя по няколко пъти, /като да търсиш картофи/ а се следва находището. Щеше да знаеш че след иземването на въглищата земята се Рекултивира, ако въобще знаеш какво означава. Възстановява се в първоначалният си вид.

Зелен съм в този смисъл, да, но не и фанатизирано зелен като вас които живеят с мисълта, че всяко подухване на вятъра произвежда електроенергия

Аз на вилата имам 3 панела топлят бойлер и захранват помпата като има слънце! Къде да отида да подам документите ???

Да ама ако питаш нашите ПЛАТЕНИ "природозащитници" ние сме най най ама най най замърсяващата страна. А не мислят че няма ли тецове ще изгорим горите на България за 3 години

Що с построеното след комунизма ли да се гордеем ? Бетона на морето или ?

Предполагам, че коментара е за "не баш"

Аз съм израснла в село Новоселец, ако си от района на ТЕЦа трябва да го знаеш ... не съм видял замърсяване. А земята се рекултивира след като свършат въглищата .... ама ти сигур си завършил минно геоложкия и знаш по добре!

АЕЦ - 2ГВ потребление над 4.5ГВ ...... не става само с АЕЦ или поне не само с тоз ...... освен това се искат и големи дълекопроводи ако енергията се произвежда само в една точка .............

Ихаааа, два въпроса: 1. Колко ли е евтин токът на Козлодуй, след като НЯКОЛКО ГОДИНИ НЕ СМЕ ВРЪЩАЛИ ГОРИВОТО НА Русия, а рано, или късно ще трябва да се връща И ПЛАЩА!!!! 2. Как 2000 МW, ще покрият потребление от 5000 MW?

grainis

Технологията за аквапонно оранжерийно отглеждане на свръхбързорастяща (1м/ден) Бамбукова Биомаса в хипер-интензивна Вертикална Многоетажна Аеропонна Ферма - https://vertikalna-ferma.alle.bg , предлага по над 3000 Тона НА ДЕН , 100% Карбон-Неутрална Биомаса, от един декар заета от Фермата площ , и може да замени изцяло въглищата и природния газ в ТЕЦ-овете, в рамките на няколко месеца. Освен като директно гориво, Бамбуковата Биомаса може да се използва и като суровина за неограничен добив на биогаз, биоетанол, биометан - и Зелен Био-Водород от него, и за захранване с енергия производството на най-перфектното биогориво - Инженерно Фъстъчено Масло - https://biodizel.alle.bg , а също и за производство на Пелети и Прахово Гориво за захранване на Прахови Горелки - wtsab.com и Газо-Прахови Турбини, и за роизводства на над 50 вида търсени продукти като храни, протеини, масла, аналогови месни продукти, фуражи, торове, влакна, пулпове, био-полимери, строителни и структурни CCUS- Материали и много други - една цяла , огромна Бамбукова Икономика - https://bamboo-economy.alle.bg ,. Финасирането ще става поетапно, чрез проекта "Зелен Трилион" - green-trillion.alle.bg . Целта на Проекта е влизане на България в Г-7 до 2030 г.

Всеки ден ядете с 10 грама по-малко...

Ще спрат да горят въглища само когато свършат. Човешката лакомия няма да позволи добива и горенето да спрат или да бъдат заменени. Дори да им предложиш алтернативна енергия Те просто ще прегърнат и нея и пак ще вдигнат цените на енергията. И двама човека да останат на земята то единия ще продава енергия на другия и ще вдига цената до като остане сам. Тогава ще си направи нови хора и ще продава на тях. Така е и с водата! Скоро и с въздуха!

Като си купиш реакторите от тях те поемат и ангажимент с отработения радиоактивен отпадък.

Когато мръкне и спре да духа какво правим?

Забравяте най - логичния вариант, след като несправедливо искат да ни поставят на колене - напускане на цирка наречен ЕС!

Хиляди панелни блокове складове, навеси....С плоски покриви...с два фотоволтаика за по 350 лв топля 80 лтр бойлер. Малко табло с контактор да превключване към мрежата като се стъмни. Инвестиция 1000 лв с монтаж- кабели алуминиева стойка, крепежи КАКВО ЧАКАТЕ

Ако толкова години не отричаха АЕЦ "Белене" досега да я бяха построили , но явно причината е била Бойко да може да открадне милиардите през "Автомагистрали" защото през "Белене" нямаше да може.