Плавно намаляване на въглищата: Ето как може да стане това

Да се ползва опитът на Германия, Полша и Чехия за плавното намаляване на въглищата за производство на ток, препоръчват инж. Иван Арсениев и инж. Щерьо Щерев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще спрат да горят въглища само когато свършат. Човешката лакомия няма да позволи добива и горенето да спрат или да бъдат заменени. Дори да им предложиш алтернативна енергия Те просто ще прегърнат и нея и пак ще вдигнат цените на енергията. И двама човека да останат на земята то единия ще продава енергия на другия и ще вдига цената до като остане сам. Тогава ще си направи нови хора и ще продава на тях. Така е и с водата! Скоро и с въздуха!

Всеки ден ядете с 10 грама по-малко...

grainis

Технологията за аквапонно оранжерийно отглеждане на свръхбързорастяща (1м/ден) Бамбукова Биомаса в хипер-интензивна Вертикална Многоетажна Аеропонна Ферма - https://vertikalna-ferma.alle.bg , предлага по над 3000 Тона НА ДЕН , 100% Карбон-Неутрална Биомаса, от един декар заета от Фермата площ , и може да замени изцяло въглищата и природния газ в ТЕЦ-овете, в рамките на няколко месеца. Освен като директно гориво, Бамбуковата Биомаса може да се използва и като суровина за неограничен добив на биогаз, биоетанол, биометан - и Зелен Био-Водород от него, и за захранване с енергия производството на най-перфектното биогориво - Инженерно Фъстъчено Масло - https://biodizel.alle.bg , а също и за производство на Пелети и Прахово Гориво за захранване на Прахови Горелки - wtsab.com и Газо-Прахови Турбини, и за роизводства на над 50 вида търсени продукти като храни, протеини, масла, аналогови месни продукти, фуражи, торове, влакна, пулпове, био-полимери, строителни и структурни CCUS- Материали и много други - една цяла , огромна Бамбукова Икономика - https://bamboo-economy.alle.bg ,. Финасирането ще става поетапно, чрез проекта "Зелен Трилион" - green-trillion.alle.bg . Целта на Проекта е влизане на България в Г-7 до 2030 г.

АЕЦ...

АЕЦ - 2ГВ потребление над 4.5ГВ ...... не става само с АЕЦ или поне не само с тоз ...... освен това се искат и големи дълекопроводи ако енергията се произвежда само в една точка .............

Ихаааа, два въпроса: 1. Колко ли е евтин токът на Козлодуй, след като НЯКОЛКО ГОДИНИ НЕ СМЕ ВРЪЩАЛИ ГОРИВОТО НА Русия, а рано, или късно ще трябва да се връща И ПЛАЩА!!!! 2. Как 2000 МW, ще покрият потребление от 5000 MW?

зареждане преносими акумулатори на БГ елкола - вижте как http://rentelex.tech

Планът е по-скоро з аплавно закриване на държавата България. Че и закон да сме приемели... Защо примерно Чехия "приема само информативно" и единственно "обсъжда варианти" а за нас е задължително? М?

Голям рев за "плавно намаляване" когато на всички е ясно че ТЕЦ реват за субсидии. ВЕИ струват по-евтино и фирмите и хората си ги инсталират вече, но тука рев само и само да се разреши на едни централи да тровят хората. А че била въглеродно неутрална държавата ни, където кой завърне гледа нещо да отсече и да палне какво да кажем.

А защо като тока от ВЕИ тата е толкова евтин се наложи ТЕЦ марица изток 2 да пали енергоблок за да тушира цената на тока на свободния пазар. Нали му е най скъп тока според някои. Кога ще излезе един министър да обясни кайва е истината с цените на тока на различните централи за да не се настройва погрешно общественото мнение.

ЗЕЛЕН СИ ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ОТНОШЕНИЕ. Това е проблема на България, всеки дава мнение и прави това, което не му е работата. От което не разбира.

Не просто зелен, чисто зелен си откъснат в смисъл, че грам зрелост нямаш!!!!

Зелен съм в този смисъл, да, но не и фанатизирано зелен като вас които живеят с мисълта, че всяко подухване на вятъра произвежда електроенергия

Много точно написана статия, макар дяволът да е в детайлите (базови, възобновяеми източници на енергия). Не може да се твърди със сигурност, но не е напълно изключено премиерът Андрей Луканов да си загуби главата заради няколко експериментални проекта, които работят от осемдесетте години до днес. Те използват ГЕОТЕРМАЛНА енергия. А България е втората по запаси на евтина такава в Европа. С една дума: Дали господарите на света(САЩ, Русия и други, които си повярват) са готови България да стане енергийно независима от тях, като произвежда полубезплатна енергия. Последното би означавало рязко дръпване на останалите клонове от икономиката.

То е ясно как ще стане, но няма да стане с ваща бюрокращина. Не може всеки панел за домашна употреба да е данъчен склад, Щоти видиш ли тока е акцизна стока!!! Не може, при положение че няма да връщам към ЧЕЗ да искам разрешение от тях! И други такива бюрокращини и после зелена енергия!

Напълно подкрепям. Докато това не се промени, т.е. всяко домакинство да може да инвестира и потребява за лични нужди произведения ток, та дори и да продава ако има излишък, ще си останем само на думи зелени. В момента и за най- дребния производител искат документи като за електроцентрала, а ако си дръзнал да произвеждаш дори и 100% за консумация, те преследват като престъпник. Това трябва да се промени от законодатели стопки, ако има такива

Аз на вилата имам 3 панела топлят бойлер и захранват помпата като има слънце! Къде да отида да подам документите ???

Браво за точната статия. Трябва да си знаем позицията и да не хукваме като мисирки след всяко решение на ЕС. В случая сме изпълнили критериите и можем спокойно да кажем че взимаме решението на ЕС само за сведение и няма да предприемаме допълнителни скъпо струващи мерки.

Да ама ако питаш нашите ПЛАТЕНИ "природозащитници" ние сме най най ама най най замърсяващата страна. А не мислят че няма ли тецове ще изгорим горите на България за 3 години

Ще намаляват добива на въглища до като свършат към 2145 г.

Спомням си, че на съученик му намалиха оценката с една единица само за това, че пропуснал да подчертае гордостта на социалистическото строителство в България, Най големия комин на Балканите. По късно други ни изпревариха, но това е друга тема. Важното е, че сме построили най големия комин, който логично би трябвало да произвежда най много пушек, но тогава се гордеехме с тия неща. Не, че и сега комунистите не се гордеят с най голямата вдигната пушилка, но те друго и не умеят!

Не най голям, а най висок! От височината се определя и степента на разсейване на димните газове!! Енергетиката ни все още съществува на базата на това, което е построено през социализма.

Що с построеното след комунизма ли да се гордеем ? Бетона на морето или ?

Чрез рязко увеличаване цената на тока.

Плавно намаляване на въглищата: Ето как може да стане това - това ще стане много лесно, но как ще се живее без ток не ние много ясно !!!

Да уточним за ТЕЦ Марица изток, тъй като моето детство мина там и често посещавам района. Замърсяването е очевадно, разораната и непотребна земя след рудниците също. Чак още се учудвам, че намират въглища за горене, тъй като региона е малък и прекопан няколко пъти през последните 40-50 години. Ако този терен се заравни и сложат фотосолари вярвайте ми ще произвеждат повече ток от тези ТЕЦ-ове в региона. Друг е въпроса за безработните работници, но кое да изберем - здрави хора които да си намерят прехраната другаде или да продължим със същите темпове да унищожаваме планетата?

Аз съм израснла в село Новоселец, ако си от района на ТЕЦа трябва да го знаеш ... не съм видял замърсяване. А земята се рекултивира след като свършат въглищата .... ама ти сигур си завършил минно геоложкия и знаш по добре!

Най-после разумно предложение.

Ако наистина беше от района на Марица Изток щеше да знаеш че земята не се преравя по няколко пъти, /като да търсиш картофи/ а се следва находището. Щеше да знаеш че след иземването на въглищата земята се Рекултивира, ако въобще знаеш какво означава. Възстановява се в първоначалният си вид.

Предполагам, че коментара е за "не баш"

българина така е свикнал на въглищата, че и уран да му дадеш да гори в печката, пак няма да е задоволен

като с еоткажете от климатиците и минете на свещи за по роамнтично

Германците ще спрат въглищата далеч преди 2038. Скоро ще почнат да правят Вец-ове на по стръмните улици.

В България не само въглищата всичко ще спре. С изключение на изборите. Всеки три месеца. И евро фондовете. Ще ни ги дават за да захранват политическия живот. Ще имаме най много партии и коалиции на глава от населението.

"1. Да се разработи и приеме Закон за плавно намаляване на производството на електрическа енергия от местни въглища. 2. Да се разработи и приеме Национална енергийна стратегия" Преведено от мошенически на български: Дайни ни "зелени" пари, след което се топлете със "Закона за бла,бла..." и гответе със "стратегия бла бла..."

Когато някой лъже даже за името си,какво остава са останалото... Примерно Иван Арсениев се казва Иван Иванов...

Авторите на аналитичното предложение са ерудирани специалисти в сферата минното дело и въгледобива. Иван Арсениев е бивш главен проектант на Минпроект, а Щерев бивш изпълнителен директор на Мини Марица изток. Дано се намира някой да ги чуе, иначе режим на тока ни е в кърпа вързан!

И двамата ги познавам лично и са най-добрите специалисти по тези въпроси в България. Освен това са най-големите радетели за Българска независима енергетика.

Голямо лизане на еврогейски задници ,за някое евро политиците ни са готови да продадат и децата си.

Бъркаш - готови са да продадат чуждите деца. Техните ще живеят със "зелените" милиарди заедно с внуците на тиквоний на Каймановите острови.

Внуците на Тиквоний са си в Банкя, но на Корнелия и Мика Зайкова са в лошите САЩ.

А техните си ги кътат за черни дни