Коментари - Петте водещи приоритета на плана "Модернизирай България" | Бизнес.dir.bg
назад

Петте водещи приоритета на плана "Модернизирай България"

Ако беше станал премиер, Николай Василев щеше да намали плоския данък на 9%, а ДДС - на 18%

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - Петте водещи приоритета на плана "Модернизирай България" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шилo

Абе Хаяско, нали модернизира 2 мандата бе, пиле?!?!?!? Мерси, не ти искаме вече модернизацията! Двамата служебни министри - на икономиката и на финансите, са мнооого класи нат тебе!

Никой не може да ви даде, това което аз мога да ви обещая.

Ще потекат реки от мед и масло!

Добре звучи!

Намаляваш данъците и вдигаш пенсиите и заплатите. Аман от популисти. Духът на Волен се е вселил в него :)

Кви са тия глупости бе… намаляване с 1% и т.н … да седят такива основните данъци - 10 и 20 % ДДС, стига си играхте със сметките само… обърнете внимание на кражбите и своеволията, направете нещата по-достъпни за обикновения човек, малкия бизнес, обърнете внимание на правосъдието , на пенсиите… другото само ще се нареди покрай това..

НаД! И второ не ми давай за пример двете харвардски ментета!

Да преведа на езика на хората, които не са учили икономика - предлагат ви държава на постната пица. Даже Дянков вече не вярва в тия неща, а напоследък го чувам да насърчава харчовете. Едно време, вместо да инвестираме в държавата си, възплозвайки се от ниския ни дълг, ние стягахме коланите, та още не можем да си поемем дъх.

Никиту е българската комична версия на Шехерезада

плоският данък пада с 1% - до 9%, Плоският данък трябва да се премахне. Той е единствено в услуга ан хората с високи доходи единна ДДС ставка от 18%, с едно изключение - за международния туризъм, при който ставката пада на 5%. И защо туризмът да е по-важен от лекарствата например? Защото едни олигарси имат хотели ли? данък върху доходите от банкови лихви - 0% (доходи от лихви, придобити от местни физически лица от банкови сметки се облагат с окончателен данък от 8% (чл. 38, ал. 13 и чл. 46, ал. 4 от ЗДДФЛ). То лихви отдавна няма, обаче таксите на банките си седят. силно нарастване на заплатите на медици, учители, университетските преподаватели; Добре а другите работещи не са ли хора? Още повече че те плащат данъците с които се изплащат заплати на доктори, учители и университетски преподаватели увеличение на пенсиите с 35%, но по нов начин. Не каза как, но според него разковничето е в икономическия растеж. Неясно как ще се случи след като още не е ясно как ще се получи икономически разтеж.

НЕМА НУЖДА,ХВЪРЛЯЙТЕ ПЕШКИРА!

Вижда се, яе са умни и кадърни хора. Ще направят работещ кабинет. Добре е да успеят да изчегъртат герберастите..

Takoва изджагъркване пада на предишното правителство,че се показа едно по предишно...............

ПЪК АЗ АКО БЯХ СТАНАЛ ПРЕМИЕР, ЩЯХ ДА МАХНА ВСИЧКИ ДАНЪЦИ ХАХАХ ДЕА ТУПАНА!

все едно какво е ЩЯЛО да стане! Сега няма да стане, а ти си събирай съжалението в малкото ти куфарче и беж обратно при царя

СА ОТ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ...

И ОТКЪДЕ ЩЕ ДОЙДАТ ТЕА ПРИХОДИ БЕ, МАЛЪК МУК??

дали осъзнаваш колко си жалък или пък си имаме поредните тролчета макар,че славуца обича да взима,а не да дава

Интересно защо тези приоритети, които са много по-смислени, не бяха казани от Учиндолеца, вместо да ни занимава с таблети, астронавти и т.н.??? Защо ли си мисля, че са измислени последните 2-3 дена, за да заблудят хората???

Предложенията са супер! Точно това е пътят!!! Само с това греши: "силно нарастване на заплатите на медици, учители, университетските преподаватели;" Техните заплати не трябва да се учеличават, а професиийте направо да отидат в миналото където им е мястото!

добре , че се разкара това диване.

Добре де, ок, обаче защо на тия всичко им е постфактум - първо програмата на Трифонов дойде след изборите, сега пък на тоя приоритетите и платформата идват след отказа. Имам чувството, че вменяват вина на обществото за това, което не е свършено. Ами дай ги нещата, ние ще ги обсъдим, после ще видим. А то: искате ли ме? Ние: ами какво предлагаш? Не казва, обаче : ама тогава няма да дам каквото щях да дам. Това е някаква психопатия или детска градина не знам на какво играем. Не можеш да обвиниш, че някой не е приел нещо, което не си предложил, не може да предлагаш други тъпотии след като вече си избран (за Трифонов говоря). Тия първо го играха некомпетентни-астронавти, после ама ние в действителност сме много компетентни икономисти (това е много под въпрос), ама вие не го разбрахте. Това само потвърждава, че искаш да го играеш докрай безотговорен добър герой -популист, ама наистина това е шизофрения. Аз друго мнение нямам!

Ако цапа и мипише, гномчик... Тоя път Доганя не прецени нещата май.

Всички данъци са кражба ! И трябва да се махнат!

ахааа! значи намаляваш приходите на държавата, което някак магически води до голям икономически растеж и пенсиите порастват с 30% тука ми мирише на Нобел по икономика. Впрочем всичките ни съседни държави имат по високи дългове и дефицити, икономикте им растат по бързо и големите инвеститори ходят при тях, а тук даже не искат да помиришат. но фактите нямат значение!

Тези предложения ми звучат като 'Вижте ни к'ви сме пичове. Много изпуснахте, че няма да има кабинет!'.

Не е шизофрения, психопатия е ;) ..и това без майтап.

A Гешев?

Предлагам друго. За регистрация на фирма 100лв, за втора 200лв,за трета 400лв,за четвърта 800лв,за пета 1600лв и т.н. Същото и за апартаменти и автомобили!

Това нищо не е! Мен ако изберете за Премиер, не само ще премахна данъците, а и ще раздавам пари на народа. Само ме изберете, бе!

а забравих поне за твоя информация..да си знаеш-пише се долУ, а не долО но поне дано инвестират в 1000000 таблета да ти дадат един ,та да не пишеш от телефона

"Държавата" нямаше досега приходи. Мафията имаше приходи. Единственият начин да се пречупи мафията е като се премахнат приходите им! Инвеститорите избягват държавата само заради мафията!

Прави са! Много изпуснахме!

Дори първокурсник по психология, ще потвърди, че Трифонов е в дълбок конфликт със себе си! Защо всички се правим,че не виждаме личностния проблем на Слави! Азго приемам, като политик на инат. Отмъщения на системата. Трифонов няма как да е градивен политик, невъзможно е. Въпросът е кой и как ще управлява вместо него....

Първите са десни и БСП няма начин да ги подкрепи. Намаляване на ДДС, едва ли ще намали цените, а ще останат същите. Това с медици и учители, изобщо не трябва да е така. Увеличенията в държавният сектор са много над в частният и има пълна несъразмерност. А най-много е увеличавано при медиците от години. А с тази ковид лудост убиха 30+ хиляди човека от юли 2020 до юни 2021, спрямо юли 2019 до юни 2020. Разни трябва да отидат на съд. С пенсиите е за харесване, без споменаване за периода. Ако е за 4 години, не е нещо особено. По скоро трябва да кажат, че това с 50лв добавка ще се махне. Сигурно всички в даден период ще го махнат. Където ГЕРБ го сложиха, че да си купуват подкрепа след започване на протестите.

По-малко ддс, по-малки данъци, по-високи пенсии, да не си писал за БСП, какви заеми трябва да се теглят да стане това и кой ще ги връща, А?

"единна ДДС ставка от 18%, с едно изключение - за международния туризъм, при който ставката пада на 5%." Да идват да носят Корона вирус, да ачкат на евтино... в хотелите на НДСВ олигарсите?

Пак като не е обещал ,че ще оправи България за 200дни

Само в банановите държави има ниски данъци.В Скандинавските държави, които са най-социални,данъците са 50-60%.

Слави е един жалък комплексар. Сигурно още не може да си избие комплексите, че лижеше несъответствията на НПО-та, мутри, олигарси (че дори и на олигарски слуги като Славчо Христов), за да си направи парите. Тези комплекси никога няма да го напуснат, но за съжаление сега има реален шанс да ги избива върху българския народ, а не върху шепа служители.

А язи ако бех щех да направим данъко 1% а ДДС-то 2. А може и без хич, само да се доберем до евромилиардите за развитие на моята личност. На приказки е лесно, важното е рибата да кълве. ;)

Шушльо, в Англия като имат високи данъци върху заплатите тези дето взимат високите заплати стават самонаети, разходите им се приспадат от облагаемата основа и накрая държавата им взима горе-долу колкото тук. То не случайно и самонаетите са 5 милиона при 40 и няколко милиона работещи. Та, гледай си съдраните джобове и не зяпай на богатия в паничката, теб все едно няма да те огрее. Социализма СВЪРШИ !!

В някои щати данък ДДС е 0%!

И в Швейцария банани ли гледат?

Кога за 1 ден написа 330 приоритета, че ги и подвърза дори в книжка? Тая работа много прилича на Герберската конституция. И все пак: "модернизирай", но на каква цена? Добре е след "модернизацията" все пак да останат и живи хора в България, нали?

Ех, изтървахме такъв специалист!

Нарочно написали най-накрая "увеличение на пенсиите с 35%", за да прочетеш цялата статия. Ако беше най-горе, щяхме да минаваме към следващата новина далеч по-бързо.

Така ми се падна, че магистратурата се наложи да я карам онлайн, платена програма бях - не съм доволна (направо по едно време мечтаех как ми връщат парите), ясно, че уж много набързо скалъпиха нещата, но нито една лекция не се проведе като хората, от ютуб научих повече неща. Преподавателите си говориха за котката, жената, мъжа, децата, манджата, а студентите спяха пред мониторите. В крайна сметка към края на май, когато искаха да върнат студентите отново в сградата, те съответно отказаха да се върнат - ами за какво повечето да плащат квартири в градовете или за транспорт и да си губят времето да подпират глава на банката, като могат същото, че и по-добро да получат онлайн (айде не говорим за по-практически ориентирани професии, но теоретичните нямат нужда от присъствие), появиха се много онлай университети, които са сертифицирани от големи световни образователни институции, де факто образованието излезе на свободния пазар. Ако си добър лектор - получаваш гледаемост, хора от цял свят ти следят онлайн курсовете, ако не ставаш - ами попадаш в информационната канализация. Понеже Жак Атали стана много популярен и всичко живо му копи пейства цитатите от Кратка история на бъдещето за пландемията, но много малко хора са го прочели от кора до кора (книгата е изтеглена от пазара, може да се намери само на старо или както направих аз да я прочетете на руски от нета), та там човекът обхваща много други сфери на бъдещето и една от тях е, че според него всички сега социално подплътени професии ще станат наемни, т.е ще излязат на свободния пазар - лекари, учители, полицаи и дори военни ще бъдат свободно наемани и ще са в конкуренция за клиенти. Така че ако това е световен план не виждам как опорките на Василев биха могли да се осъществят.

Аз предлагам на всички гербери да се сложи плосък данък 60%. Като искат такива данъци да си ги плащат!

Славчо,ПРИКЛЮЧИЛ СИ С ПОЛИТИКАТА...БЪЛГАРИНА МРАЗИ ДА ГО ЛЪЖАТ!!! ЗАКРИВАЙ СИ ПАРТИЯТА-И СЕ ИЗТРЕЛВАЙ В КОСМОСА С ТОШКО!