Петте водещи приоритета на плана "Модернизирай България"

Ако беше станал премиер, Николай Василев щеше да намали плоския данък на 9%, а ДДС - на 18%

Обратно в новината

Коментари - Петте водещи приоритета на плана "Модернизирай България" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо няма нито дума за това, как ще се финансира тази програма? От къде ще дойдат милиардите за финансиране на програмата? Има "програма", ама най-важната част: финансирането! Програма за развитие се пише така! "Силно нарастване на заплатите..." ще струва 5 000 000 лв. годишно, ще ги вземем от... примерно увеличаване на данъците, вдигане на таксите за това и това, вдигане на митата и т.н. И аз мога да надраскам 5 реда, изберете мен, обещавам ви по 5000 лв. заплата и данъци от 0,1%, (ама не ме питайте, от къде ще ги взема, щото и аз не знам, ама въпреки това проЗдия българин ще ме избере).

Този откъде го изровиха. Как ще увеличаваш заплати, като намаляваш приходната част в бюджета. Популизма е взел връх над всякакъв разум. Като цяло (или криво-ляво) данъчната политика се е стабилизирала и значителна част от средната и дребна сива икономика е "изсветлява" и редовно плаща данъци. Останали са Божковци и други такива едри дето все не "избеляват" вече 30г и закона е с къси ръце и дори с повдигане на пръсти пак не ги стига.

Ами някои се опитаха да удължът ръцете на закона за стигат по-нависоко, ама други в момента властимащи "постригват" откъм краката демек от другия край. Докато цялото медийно внимание и прожектори показват откъм ръцете дали ще стигнат до тези 30г. "богоизбрани". то тез властимащи подкъсяват от другия край - краката и никой не ги забелязва. Така закона си седи на същата височина - демек на безопасно разстояние от богоизбраните. Време е всички да се минат в следващия клас - да гледат по-комплексно на нещата, демек цялото, а не само каквото сочат медиите.

Ами всичко това е едно нищо.Такива плямпала като този и онзи жаирсъзин Хърсов либерали на квадрат са особено токсични за страната.

държавни пари по различни начини - затова крадците в затвора начело с ББ чрез нова прокуратура и съдебна власт - останалото са следствия ...

В тази държава освен лекари и учители сигурно няма други професии. Само за тях ли ще има увеличение на заплатите.Стига популизъм. Що се отнася за университетските преподаватели -та те ходят ли изобщо на работа. Цели прослойки в България получават не малки заплати срещу нищо правене. Къде е инспекцията по труда и ТРЗ на университетите.Това е много сериозен проблем за страната.

За кой ли път блесна професионалната посредствнност на българските журналисти!!!!!!!!! Как един въпрос не се постави за друга финансова политика, затова че в България няма борса от която предприятията да си набавят пари и т. н. Най-големият майтап беше, че едните и другите бяха на "ти"!!!!!!!!!!!!!!

Че служебното правителство продължава напред до следващите избори.

Вижте програмата на ДБ , накратко коментирана от Христо Иванов. Само конкретни цели, за които е ясно към какво водят. Няма прах в очите "мадернизация на България".

Там всичко е направо кал в очите ама да имаш очи да видиш.

Хубаво говори за покачване на заплати. А за безработицата нищо. Явно още не й е намерил колая.

Г-н василев, никой не оспорва професионалните ви умения и знанията ви във вашата област. Най-вероятно с годините дори са се усъвършенствали. Просто хората се притесняват от МОРАЛЪТ ви и моралът на хората, които са стояли и стоят зад вас... Няма гаранция и за новите, но за вас сме сигурни...

Този шмекер да отговори за милиардите за електронно управление първо. Много интересно защо не обели дума за техноогии и електронно правителство, а разтяга дъвки за еврото! Това не беше пресконференция, а версия на шоуто на сценаристите. Така и не се разбра точно като къкав се явява Васлев. Споменаа за приятели, за колеги, за лидера на партия Има такъв народ /няколко пъти фанфарно/. Не знам кой го е пробутал на трифонов, ама явно не е от искрените приятели на високия човек с изборна победа, който не иска да се покаже.

Препоръ1вам ви да отидете на ушен лекар или сте един от всичките безумници който само плюят и нищо не работят , за съжаление страната ни е пълна с такива като вас.

Този измамник е ощетил България със стотици милиони левове. БТК беше продадена от него за 230млн. лева. При пазарна цена от 936млн. лева Вива венчърс е трябвало да плати за 65% дял около 600млн. лева. Николай Василев е специално назначен да извърши измамата и да ощети държавата с 370млн лева. От много медии това е определяно за измата на века.

Ще стягаме коланите, но ще вдигаме доходите - кръгъл идиот !!!

И тази лилипутка ще модернизира България? И учиндолския селяндур. Пази боже!

жалък крадец и измамник!

Абе вие ненормални ли сте или сте платени драскачи на ГЕРБ, явно не сте разбрали нищо от днешната пресконференция, ако не този, все намирати кой да ви е крив. Всъщност нямате достатъчно мозък за интелигентните дебати.

Ненормалните са тези, гласували за ИТН и другите импотентни партии и движения. Нормалните хора им е пределно ясно какво да очакват от такива питеци като Тошко.

Аз я гледах и всички знаят колко анти Герб съм. Е няма такъв позор и излагация. Първо:НТН-представителите са пълни селтаци и с манталитет на бекове. Не ми се мисли как такива са в състояние да подберат умни кандидати. (Аз не бих могъл да избера шофьор, не знам как шофьор ще избере министър на транспорта). Второ: Мики Маус приказва много и лъже/оплита много. Всеки, който разбира и слуша след 10мин е изключил звука на телевизора. Трето: НТН определено работи за да върне Бойко Борисов на власт. Много упорито при това. На следващите избори ще имат 10% и ще се бият на кого да се продадат. Жалко за България, нямаме Орбан..или поне някой като Ципрас...

0% данък върху банкови лихви? Ами, то лихвинте са 0. Прах в очите на простолюдието. Гласувайте за ИТН и ще получите дупката на донът-а

800 ДНИ И ПОСЛЕ 3 5 8 ПОМНИМ ГО НИЕ НИКИТО ВАСИЛЕВ. ТА ПАК ДА ПИТАМ АЗ, ТИЯ ДЕТО ГЛАСУВАХА ЗА УЧИНДОЛСКИЯ ЧАЛГОПИТЕК СЛАВУЦА, КЪДЕ ВИ БЕШЕ АКЪЛА. ВИЕ ВАШТЕ МОЗЪЦИ САМО ЗА ПАЗЕНЕ НА РАВНОВЕСИЕ ЛИ ГИ ПОЛЗВАТЕ. СМЕНИХТЕ ТИКВУН С ЕДИН СЕЛСКИ БЕК-МЕГАЛОМАН.

ПИПО

Не забрявайте и Кунева, и тя ще се появи от някоя дупка. Беше чест гост на Славчо и се разбираха чудесно. Мощни сили стоят зад шоумена.

На тея крадци вече им Вервапме .Айде ,следващите .

След Никито В идва Бандата на истинските разбойници. Боже, пази България!

И какво значение има, никога няма да стане премиер, така че защо е седнал да се обяснява. Нека си пръска ДНК-то на бъдещето върху някой мокър пясък и да реформира порения пясъчен замък за 800 дни. Що ни занимават въобще с тези глупости ! Още няма конституиран парламент и те вече правят и свалят правителства... Пуснете балерините - това шоу поне ще се хареса на мъжката половина от народа. Филмите "Хари Потър" вече сме ги гледали !

да се чувстваме гузни, как не сме дали шанс на тоз велик лидер

Аз пък като последен глупак, чаках да чуя нещо за 800 дни , ли беше , за 800 млн. лева суха пара , ли беше ? Нещо 800 да дават или да ни вземат , беше ? Бях забравил , ама като го видях тоя айдук се сетих .Мамка му .

Умните не отговарят на тъпите очаквания. Свиквай!

Какво да ви четем глупостите, айде пускайте дата за нови избори! По-добре за края на годината, че много зачестихме, а файда от изборите и без това няма.

Еба си вечеринката...

Невестулка мръсна, така модернизира и България при долния комарджия.... Оправихте я за 800 дни!!!

За какви реформи говорим??? Намаляване на плоския данък!!! Това е единствено в полза на големите корпорации и фирми. За Бай Хой, дето взема 1000 лв. вместо да плати 100 лв. данък, ще плати 90. Няма да усети разликата. Обаче, ако си декларирал 1000000 печалба, разликата вече е 10000, което си е сума. В цял свят има прогресивен данък, и големите и богатите плащат много, за сметка на бедните. Намаляване на ДДС??? Този данък трябва да се намали за стоките от първа необходимост, а да се вдигне за луксозните стоки и услуги. Хазарта, туризма , цигари и алкохол, НЕ СА стоки и услуги от първа необходимост, и следва да понесат тежестта на намаляването на ДДС за другите стоки. Щял да вдигне доходите!!! Да вдигнеш доходите на държавните служители не е никаква реформа, а още по-голямо обременяване на и без това едвам кретащия малък и среден бизнес. Та, да са ви честити реформите.

Yann

Пълни глупости! Плоският данък е достатъчно нисък, че да се намалява още! Това е простотия! ДДС 19%????? Абе ти нормален ли си бе!?! Да си остане 20%, но да се намали или занули ДДС въху храните, както е в повечето европейски държави! Абе тоя от кой парцел го изкопаха бе?

След като над 100 държави включително България се договориха корпоративния данък да е минимум 15% ние искаме да го намалим? По-скоро наобратно вместо да се свалят ДДС и корпоративен данък да се свалят осигуровките. Там е най-голямото криене в момента.

На пресконференцията Тошко изглеждаше като човек, който току що идва от лозето си - загорял, не подстриган и с риза за свободното време.

... и това беше най-важното от цялата конференция.

няма да работи за ДПС и олигархията. Вервайте ми!

Щях да ......... , ..........., ..........,.. ............ и ехееее. Бедна ви е представата!

Само дупетатите ще останат в България пенсионерите ще умрат а останалите ще се пръснем по света браво на мутрите у чалгаджиите аферим

Дира не разбрах защо ни го навирате толкова много този в очите, след като няма да е нито кандидатура нито ще взима някакви задкулисни решения в партията на Слави.

Дирниците ни навират пинокио, защото им върви алъш-вериша. Мнозина от нас пишат, за да си излеят безцелно чувствата. А аз, която обичам за съжаление да правя това, схващам, че ПРОСТО НЯМА СМИСЪЛ да се обсъжда този дребосък, както и онзи гигант дългия от Учиндол.

Одобрявам оттеглянето му. Не мисля, че в момента такива промени ще имат подкрепа в обществото. Кирил Петков би бил по приемлив .

Не случайно още от първия ден Славун изсипа всичко на аудиторията, защото ако го бяха направили вече като се дават мандатите, директно в кофата! Очевадно е, че са изключително неподготвени, една година се изливаше злъч и нищо повече. На такива хора власт не трябва да се дава, ако ще и с най-добрите да правят коалиция! Поредните избори са почти в кърпа вързани, дори най-вероятно ще стане да има президентски, след това парламентарни(догодина) и така, защото имало много корупция, ще хвърлим за една година 300+ милиона. Да ви е честито, защото сте много умни! ;)

В държава в която броят на работещите постоянно намалява от десетиления, а раждаемостта е рекордно ниска, въпреки положителният прираст след ромите, той щал да вдигре пенсиите с 35%... Той явно не е чел прогнозите, включително на НСИ, че до 2040г. ще сме под 5 милиона, а пенсионерите ще са рекордно много? От къде ще дойдат тези пари, като ореже и още данъците, макар и символично? Видяхме и как се бори с корупцията, докато беше министър - всичко до което се докосна е образец за това - и особенно БТК и въвеждането на електронното правителство.... Да си спомним и как НДСВ разду администрацията... На чилийският пенсионе модел, наложен у нас от Световна банка и МВФ, именно по времето на ВДСВ, също вече знаем, че не може да се разчита... Работата му в управляващо дружество Експат Асет Мениджмънт, за сега няма да я коментирам, но и тя е показателна... Май цели да умилостиви пенсионерите с прасни обещания, който никога няма да се сбъднат...

Охо Дира, триете коментарите за Делян Пеевски , да не би и вас да ви е купил????

Не лоши предложения от Николай василев. Но дори и да беше минало това проекто правителство с този никакъв парламент, много трудно ще се реализират идеите му. Народа ясно показа, че не дава власта единично на никой. Но да се разчита на подкрепа от безпринципни партийки получили 5,01 % не е добре. Същевлеменно да игнорираш втората политическа сила с над 600 хил. гласа, еми ти игнорираш тия хора , които са я подкрепили. Лоши хубави ГЕРБ-ите имат подкрепа. Затова редно е десни партии, каквито казват че са ИТН и ДБ да си преглътнат лидерското егото и да седнат да говорят с другата голяма дясна партия . Да се обединят около жизнено важни приоритети за Държавата , да напряват правителство. Иначе, какво пак ли ще гласуваме , докато се начеше ЕГОТО на Славчо Трифонов? Разни Мутри вътре, адвокати лумпени, бивши комунистки, пребоядисани седесерки , нямат място нито в Парламента, нито в управлението на страната.

Втората "сила" партия ГЕРП, пардон БКП вече я няма, драги!! Ха-ха, кажи сбогом на съ-Селяните си!!!

Оставихме се 30 години да ни залъгват и крадат, а сега без да дадем шанс на предложението на избраният от нас Слави Трифонов /въпреки, че гласувах за ГЕРБ/ сме гракнали иотново се оставяме да ни заблуждават. Можеше да се дадат 180-те дни на Николай Василев, втори шанс, да се види накъде и ако сме недоволни, тогава оставка. Мисля, че този път той наистина щеше да положи есилия за България.

При всичкото крадене, скандали, чекмеджета и това че въпреки милиардите кредити които изтеглиха за 12г сме последни в ЕС по стандарт на живот. Вместо да инвестират в индустрии с висока добавена стойност и да дръпнат икономиката напред герберите лепат стериопор и преправят магистралите след като изчакат да мине гаранционния срок...

Да погледнем фактите: има ли друга партия освен ИТН, която да бие ГЕРБ? Няма! Тоест ако не е Слави ще имаме отново ГЕРБ на власт. Аз лично бих избрал всеки друг, но не и ГЕРБ, това тотално разграбване трябва да спре. Слави не е идеален, но след като и на него му е писнало да живее в най-смотаната държава, съсипана от управниците си последните 30 години, искам само да му пожелая успех.

Има но избирател ата систеюа е напраена така че да облагпдетелства партии като герб бсп и дпс.. И при носка изборателнаалтивност още повече. Другото е че политика без пари не се прави у мас а парите знаете у кои са!!

Само да попитам - по времето на юпитата ли Николайчо и Миленчо "преструктурираха" дълга?

На листче идеи, опорки и т.н., нали няма да ги изпълняваш! А, защо след като няма да е Василев мин.-придседател, ни внушават какво евентуално би направил. Слави обяви други идеи преди два дни, явно ги менят, за да се харесат. Вече и те минаха на популизъм, без още да са им дали мандат. Тежко на България. По-невъзпитани, с по-арогантно поведение и по-тъпи от ТоЖко и компания, не си спомням да са били някои още в началото.

Те лихвите по депозитите са нула а той щял да махс данъка вурхиу доход от лихва?!? Да вземе да реформираза кона за банлиъе че тия кръвопийци само такси въвеждат и вдигат без да плащат нищо на хпрата които им давст парите си! И разбира се с приоритет намалявс ддс на измисления туризъм щото той и авера Миленчо са инвестирали в хотелчета.. Демек да е удобно за всички :))

Данъкът върху лихвите от депозити е 10%, въведе го Дянков. Не си спомням някой да го е отменял.

Не четеш. А колко % са лихвите?

Тези от ИТН даже не са се усетили че са ги овладели отвътре още преди да влязат в парламента и са ги подготвили да са следващата партия на олигархията.

Да бе не са усетили. Все едно някой да ми налива едни пари с години и аз да не усетя.

А вие какво очаквате от кабинет реден под диктовката на Моника Станишева?

Не над;енявай в икономическото управление нито Моника нито стонишко съсела!!!! Те играят друга игра.

Василев за премиер на всички земни кълбета

И космоса

Каква модернизация, какъв напредък. Не видяхте ли на пресконференциятаа на ИТН какви прости момчета са Тошко и Филип

Той и боко е проз но си бше наредил цяла свита експерти

слънцето ли ме е хванало, друг василев ли беше .... приватизация на БТК за смешни пари - само сградния фонд струваше повече от платеното.... пък сега модернизираме разпиляното

Данък от банкови лихви - 0%, че колко да е при положение, че банките не дават лихви в/у депозити. А и даже искат такса съхранение над определена сума. За ДДС то може да се намали, ако не единна ставка то поне в/у храните и горивата, защато тихо мълком всичко се вдигна. Но как си мислят да мине какъвто и да е кабинет предлаган от ИТН? ясно е че не им стигат гласовоте заедно с Маята и Христо Иванов. И въобще как може да приемеш , че Мая Манолова, Татяна Дончева Мария Капон са лица на промяната. Или са много късопаметни някои хора, че не знаят от къде са тръгнали тези изброените и как Мая се въртеше около Бойко Борисов за Омбудсманка да става. За ДБ същата работа. Въобще крайно компроментирани лица да се възприемат като символ на промяната е пълна тъпотия.

Ники обичам ТЕ

Минуса го сложи Китаеца.