Коментари - Петролът поскъпва на фона на намаляващо предлагане от Русия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чакайте януари-февруари когато САЩ почнат да си пълнят резервът обратно.... Сега още е добре.

Така ни плашеха, че няма да има газ, че ще стоим на студено и тъмно, и други путински опорки! Нищо от това не стана!

Един ден поскъпва , на другия поефтинява? Шашардисах се.

Руският кенеф потъва с огромна скорост! :) Едно време цените на петрола потопиха СсСр ТОЖЕ!

Газ има тази година.. защото Европа си напълни хранилищата с тръбен газ... още август септември.. Догодина ще е интересно.

И затова ли затварят фирми масово в Европа?

Джендър, пак си прекалил с тревата !?

Тролчета жалки! За тази зима няма проблеми, за другата също няма да има проблеми! И Затварят само руските фирми в Зап. Европа! :))))

досега войната струва на ЕС 1 трилион евро (статия от оня ден). Пич, ЕС потъва заедно с руснаците и на дъното ще си правим компания. В една лодка сме.

Статия от оня ден! Да си я прочел по-внимателно! Не струва войната толкова, а общите разходи за ЕНЕРГИЯ на ЕС ПЛЮС разходите за войната! :)

Ах каква изненада! Добре, че наложихме таван, та да не плащаме мега скъпо. хи хи хи. до 60 долара плащаме, горницата я покрива държавата в тандем с ЕЦБ с брррр, брррр, брррр.. надежи говежди.

Ти как си гопредставяш? сутринта казват, че няма да има ток, към обяд попва да ти премигва лампата и до вечерта си на тъмно? Спокойно, шоуто тепърва започва. Имай търпение.

Тавана се налага само на РУСКИЯ петрол, за да се ограничи печалбата на руснаците. Те в момента продават на Индия по $36-42 за барел. Останалите си го продават и купувта по борсови цени.

абе то газ и нефт има и ще има. въпроса е на каква цена. хранилищата се напълниха за 2-2500 евро за 1000 м3. напълниха се от страх. сега всичко е пълно, никой не купува. цената падна на 1000-1200-1400 евро за 1000 м3. тоест само 2 п-2,5 пъти по скъпо от цената преди войната. но цените на тока не са паднали и не са се изравнили на нива от преди войната. продължават да ся 3-5 пъти по високи на борсата. ние имаме запас. но след няколко месеца този запас ще свърши и пак ще го допълваме. каква ще е цената тогава. както виждаме братята американци не ни ни го дават по евтино както говореха че могат да залеят Европа с газ на по ниски цени. къде са тия ниски цени. аз като следствие виждам че цените в магазина с поне 2 пъти по високи на повечето хранителни стоки. тези скъпи суровини се плащат от потребителите. същото ще е напролет. гази нефт ще има, ама а по високи цени. Китай, Индия и Турция получават и ще получават по ниски цени. съответно тяхната продукция ще има допълнително по ниски цени, освен заради цената на труда и цената на енергията е по ниска. сериозния бизнес в Европа вече го няма. сега ревът че нямало лекарства в Европа, че всичко се внася от Китай. тук най големите фенове на САЩ като отидат в аптеката и ако има Панадол за 10 лв. от Китай и Панадол за 25 лв от Европа кой ще купят........ 90% ще купят от този за 10 лв., което обезсмисля нещо да се прави в Европа. и докато тук си играем на наши и ваши, на русофили и русофоби.......хората по света правят пари и за тях нямат значение дали парите идват от Русия, Китай или САЩ. парите нямат цвят и мирис. докато ние тук събираме помощи за Украйна, САЩ отпуска кредити на Украйна за закупуване на това и онова. всъщност ние даваме пари на Украйна да купува оръжие от САЩ. Европа "дава", САЩ "продава". това е реалността. това е истината без значение дали на някой му харесва или не.

Ако бяхте написали същата статия, но с обратен знак точно преди 12 часа щеше да е по-вярна. Защото реално петролът яко потъна (както и борсите), заради добрите данни за УС икономика от вчера, което хък значи, че ФЕД има повече ходове за лихвите и въобще за финансовата политика на затягане и овладяване на инфлацията. С една дума няма да има скоро безплатни пари и пазарите са в лошо настроение!!! Като цяло петролът потъва заради страх от рецесия, заради високите лихви за кредитирането...проблемът му е, че инфлацията явно още не се е предала, а и икономиката расте и ФЕД ще вдига още и/или ще продава активи по-агресивно (тези, които е натрупал през ковид годините)...

Токът е на същата цена от преди войната....токът започна да поскъпва още след като икономиките започнаха да се възстановяват (пролетта на 2021) и няма много общо с войната!!! Войната се отрази като ги запазва на високи нива, но голямото поскъпване не е заради нея. Никак не е ясно каква би била цената на тока дори, ако войната я нямаше сега....но да ОТОПЛЕНИЕТО щеше да е дастично по-евтино!

Време е и у нас да вдигнат литъра гориво поне с 1 лев. Ама кой ще го купува е проблемът.

Индия и Китай спасяват Руслямия да не фалира за месец.....на цената на 30-40$ за барел и това си е дори официална цена, малко се ограмотете икономически!!! И да ви светна сами може да си намерете на колко е сметнат руслямския бюджет и как това спасяване на Китай и Индия всъщност е бавно обезкървяване и убиване, с една дума и възползване, а не помагане!!!

Значи когато купувахме санкциониран руски газ през посредници не миришеше, а сега руския петрол замириса? Парите последно миришат ли или не миришат? Нали не си мислите, че може да се продължи без руско снабдяване със суровини? Като не искат да купуват европейците руски суровини, ще купуват руски продукти.

Русия и Европа затъват . Останалият свят си пълни джобовете.

пълни глупости. Той и турския бюджет беше сметнат за 8-9 лири за долар, после сганаха 14-15, сега сме на 18. Разберете едно, Русия е икономически и ресурсен център. Там не работят законите на шарлатанската икономика.. хеле пък по време на война.. Държава като Русия или Турция преди да фалира ще изоре с танкове и бомби всичко, което и се изправи на пъти. Затова с такива държави шега не бива.

Щото си гледаш домашното електромерче, което цуца от държавната дотация! Въпреки че намалиха консумацията сметките за ток на фирмите са 2-3 пъти по-високи … а тези фирми ти дават заплатата, освен ако не си на държавна ясла

Всъщност основния проблем за тока се оказа това, че стана борсова стока и промяната в ценообразуването на газта.

по-скоро Европа затъва, САЩ изпада в дълбока рецесия, Русия и Китай дърпат много напред. Останалия свят гледа сейр.

Поредна малоумна статия за … 1% промяна цената на петрола. Нещо което се случва всеки ден под влиянието на хиляди фактори. Трендът на горивата е надолу поради очаквано забавяне на глобалната икономика. Всичко друго е все едно да търсим под вола теле.

Русофил си? Русия направо лети ами не дърпа. Китай са зле заради ковида при тях който беше при нас преди 2г

Аз помня и когато барела беше 140 долар, пък бензина беше под 2 лева. Питайте лукойл, що сега е различно. Щото тогава викаха, че суровината била много скъпа. Може и Шел да питате, и ОМВ. И те не се срамуват да доят. Ама, хората като имат желание да плащат, що не? Явно могат.

Але, журналиста! Не Русия намалява предлаганкто, а ЕС не иска да купува и се самоизолира от тьрговия с Русия

Ти понеже си мазохист - седиш тук и затъваш вместо гордо да нарамиш чемаданите за към 'проспериращите' диктатури.. Шо тъй бе мамин?!

глупости сте писали. Главно нефта и газта се покачват заради студа и ледената буря в САЩ.