Перфектна буря: Кой да мине по-напред на опашката за чипове

Потребителите са изправени пред покачване на цените и недостиг на продукти от телевизори и мобилни телефони до автомобили и игрови конзоли, тъй като глобалният недостиг на полупроводници нараства

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дупя се пред календара! (използвам календарния метод)

Всичко чатка чипове за биткойни, а тарикатите ги изкупуват на кило...

чипове нямаше изобщо и светът си вървеше перфектно... Сега какво ги е прихванало - не знам...

С гугъл ли е преведен този текст? Трагично!!!

"Превеждай като 100ян Гогoff!

FFF

Ясно е, че заглавието е тенденциозно написано покрай ваксините и "чипирането". Но с облъчването на населението и всяването на страх, ако ставаше въпрос наистина за имплантиране на чипове за откриване на КОВИД (сега били разработили такива), ви гарантирам, че заглавието ще бъде същото.

Ние сме си виновни. Всичко трябва да е смарт - смартфон, смарт часовник, смарт хладилник, смарт телкевизор, смарт тостер, смарт крушки .... HD, 4K, 8K, 8000K .... На всичко отгоре, трябва винаги да сме със последния часовник, последния телефон, най-най-якия лаптоп, телевизор..... Телефон с 1 камера, с 3 камери, с 5 камери ... 10MPx, 20MPx, 100MPx !!!! При колите е същото - екран на таблото, екран на конзолата, екрани отпред, екрани отзад ... Мазало е на всякъде. Естествено Ковид локдаун-а никак не помогна, като вдигна търсенето на почти всичката електроника за дома...

Какво да правиш икономика задвижвана от консумацията.

Едва ли сте ползвал Правец 8Д за постването на този коментар. Всички сме в кюпа и участваме ;)

Като няма чипове има лесно - аналогови системи. Лампи и релета лесно се правят от цели проводници ;)

Ако няма силикон да вземат от ци..те на фолк дивите и силикон ще има за всички !

Севетовна икономика трябва да благодари на Ръката на Тръмп За липсата на чипове на пазара. Всичко е в ръцете на Бай Дън!

Като няма полупроводници, вземаш един цял проводник и го делиш на две!

Нас в България ни чипираха от Москва. Започнаха все повече военни да събират натовски данни и да ги пращат на путинските служби. Чипираха народа да гласува за президент- шпионин на Русия. Питайте Решетников и Корнелия. Сега чипираха българи зад граница и в България да гласуват за някакъв шоу-мен сатанисти. Да сте го видяли да се кръсти или пали свещи в църква. Очакват да направи правителство,което ще бъде избрано с гласовете на кой-КОМУНИСТИТЕ. Та този чип ни докара до там.

Недостига е огромен защото цялото производство на милро чипове отива във ваксините

От кога го приказвам това. Никой не иска да е чипиран, а всички са с мобилен телефон.... хахахаха. Може да го оставиш и да не те следят, но ..... НЕ

Като слагат всищки яйца в една кошница.Защо са им на колите чипове. Имах нисан. Пали с копче. Не пали. Смених акумулатора, а то паднала батерията на дистанционното и не познава, че е близо и не пали. Шибаният ми асансьор е с чип и входната врата също. Голям кеф да се върнеш с пълни торби и да търсиш от 4 връзки чипове правилния. Да неговорим къв кеф е умния ми тел да ми съобщава по 100 глупост в сек. писани от хора без работа.Махна звука на тел, легна с жената шибания ми умен часовник вибрира, а най лошото е, че от шибаната ваксина хващам Слави без да пускам телевизора. Егати и живота

Чиповете отидоха във ваксините, затова и сега няма.

Ей ся ще ти сменим софтваре-а , не може такива неща да се говорят.

Този проблем с недостига на чипове за автомобилната индустрия се коментира все по-често в статии от около 3 месеца. Само не мога са разбера като целият свят е в криза кой точно купува чак толкова много нови коли. На 2-3 пъти имаше статии как в Западна Европа хората не си купували нови коли, карали си старите и затова нашите джамбази изреваха, че нямало какво да внесат втора употреба и как цените на 2-та употреба автомобили се вдигала заради липсата на предлагане на коли 2-ра употреба. Е ако в най-богатите държави по света продажбите на нови коли са спаднали кой тогава поръчва производството на нови коли за които не достигат чипове?

Китай. Там се продава МНОГО

Лъжат. Вижте цените на стоките на intel, amd, Nvidia, qcom, ... все надолу напоследък. Не се вързва нещо. Малко търсене, голямо предлагане трябва да вдигне стоките им.

Те имат заводи!

амд-то нямат, разчитат на тайванците, Нвидиата също, интел си имат, не знам за я-ком-а

Транспенис ми е ! На село птиченцата чуруликат, комшийката ми се усмихва закачливо, ракийката старее у бурито....

A сиганетата ко праят в този момент не каза само ?

Само Бил Гейтс може да ни реши проблема! Чипове той има, за всички от сърце!

Пък аз си помислих че става дума за ваксините...

бОли ме фара, че нямало чипове за новите смартфони и за новите коли. Нито имам пари за нова кола, нито за скъп смартфон, всичко ми е 2-3-та употреба.

Ловят шарани в мътна вода. Та чак и дира се хванал.

Аз си чакам половин година график карта която от 500 е дистигна цена 1000.

Защо коментирате без да имате данни. Този недостиг е вече 6 месеца. Просто сега засегна и автомобилните производители и няколко други отрасли, които имаха складови наличности заради пандемията. Голям проблем е безводието в Тайван, което се случва веднъж на 3-4 години, но този път е много зле. Даже вкарвали вода за персонала.

Стига са ревали а да почват да правят отново коли с карбуратор. Там не трябват чипове.

Благодарете на Големия Брат - с мръсните си номера със санкции и блокади - я докара точно до тук. Ама те и американците сърбат попарата. Интел нещо се пробва да ги замести, ама това не става от днес за утре.

Майстор Тръмп им го приготви, да им е вкусно :)

Ами не съм разбрал. Купих си нова кола избор колкото искаш цветове и т.н нов лаптоп и си смених таблета с нов че стария вече е слабичък. Виж в русията може. Там разбирам и банани нямало да има вече но работели по Мичурински да получат от картоф.