Пенсионират се 50 000 повече от започващите работа всяка година

На много места минималната ще изпревари средната заплата и така всички трябва да получават еднакво, независимо от различния труд и квалификация, подчерта преедседателят на УС на АИКБ Васил Велев

Обратно в новината

Коментари - Пенсионират се 50 000 повече от започващите работа всяка година | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Една от основните причини затова е КСО , който позволява служителите работещи по специализирани закони да упражняват правото си на пенсиониране, без да е необходимо да бъдат освобождаване. Така увеличението на броя на пенсионерите е факт, както е факт и че не освобождават работните си места, което да доведе до нови назначения.

Велев какво иска? Хората да не се пенсионират, ада измират по работните си места ли?!? И какво стана с фразата " те чакат от вън десетки за едно място"!?!

Не може само да взимаш трябва и да даваш

Всички недооценени бачкатори тук що не пробвате да завъртите бизнес, по възможност законен, тогава и вие ще имате пари за яхти и Малдивите? От моите познати, които все още се опитват да въртят почтен и законен бизнес в България, май само тези които успеят нещо държавни, общински и прочие поръчки да докопат, пари по европрограми да усвоят, те горе-долу се крепят над водата. България е малък пазар, не си струва само за този пазар да работиш. Разходите за бизнес в БГ непрекъснато растат, има доста държави с много по-ниски разходи за труд и въобще бизнес, поради което дори и да изкараш качествена продукция, на международния пазар тя е непродаваема, защото е скъпа.

За орязване на хрантутниците на държавна хранилка е напълно прав. Това го намирам за най-реалистичен сценарий. Внос на работници е абсурд - то просто няма откъде да се внесат, кой ще дойде тук, като може да иде по Еуропата за повече пари? Няма как бързо да се произведе работна ръка на тон. Вдигането на пенсионната възраст май не помага особено, освен за повишаване на смъртността, защото повечето ми познати на 45-50 години, да не говорим за 50-60 годишните сме с достатъчно увредено здраве, за да можем да работим пълноценно или въобще! Аз малко на майтап си мислех, че ако съвсем се закучат нещата и наистина се наложи да се хвана пълен работен ден, както на мои наборки и набори се налага, освен това да се занимавам с битовизми, бабички, чат-пат и с деца, дали ще доживея до първа заплата? :) Повечето ми познати на 45-50 години са на по поне една шепа лекарства - сърце, кръвно, диабет, обезболяващи заради проблеми с кокалите и прочие илачи. Не знам доколко ми е представителна извадката, дали всички 45-50 годишни така са го закъсали или ние нещо сме дефектни?

Имат най нископлатената роботна ръка в ЕС. Много е трудно да приема сериозно оплакване от бизнеса при това положение. Всъщност липсата на работна ръка сега е следствие от дребната хитрост с която 30 години учеха магарето си да не яде.

Не е точно така и не е само това фактор. Има много държави в други части света, където разходите, вкл и за труд, са много по-ниски, съответно ти си неконкурентноспособен на световния пазар.

У Кол център ти пожелавам да се наколиш, дано !

Кафе са ми парите бе мамицата ви крадлива да еба

Има много пенсионери с висока квалификация,доказани в годините,но бизнеса не ги иска!Не се оплаквайте а плащайте както плащат в Европа.Или само вие искате заплати като европейските.

Аз пък посочвам за основен приоритет свалянето на пенсионната възраст на 58 години за трета категория. Цифровизацията не трябва да се подкрепя изобщо, трябва да се защити кеша и сигурността на стопанския оборот.За допускане на чуждестранна работна ръка е дори смешно да се говори, трябва да се спира обезателно. Бизнес елита на страната са безподобни глобалистки кавали.

Вече на 14 години почват работа при някои работодатели, но без договори и данъци.

През 2023 да започваш работа е като да си купуваш фабрика на 9ти септември 1944та ...

Альооооо, г-н Василев и себеподобните тиии, Ми че нали вий нпрайхте тъй милиони българи, мислещи, можещи, работещи да напуснат България и да емигрират! Ми че въй сте едни от основните виновници да няма кадри бе аланкплоуиииии. Навремето един от вашите подопечни, като му казвах че ще дойде време и няма да има кой да ви работи, ми обясняваше как идвали бежанци, как ако трябва китайци ще вкарате но работници винаги ще си намерите. Сега самите вие, КРИБ МИБ и всякаква друга сган що рЙевтийй???? От все сърце ви пожелавам да ви се напълнят фирмите с лежанци, китайци и всякакви други -ци във фирмите ви, да видим тогава дали ще ви търпят да не плащате минималната им работна ,палата с месеци! Да сте ни живи и здрави и все по- богати!!!

След като всички сте съгласни, че недостигът на кадри "не е проблем отскоро и ще е за дълго" - какво направихте по въпроса? Имахте купища време и възможности да промените това. Не се е случило внезапно, като земетресение. Това е известен, дългосрочен проблем с очевидни решения - а никой не предприе нещо толкова години... Какви управници сте?

Пуснете още една такава снимка на честен и загрижен работодател-частник, и 50-хиляди ще станат поне 355 хиляди!Вече никой не се хваща на старата възица за бързия успех и особено забогатяването на частния фронт! Тия трябваше да ги разправяте на родителите ни преди 35 г., че дори и повечето от тях не се хванаха....Затова сега ви гледат сеира я нейде от Германия, я от Италия, я от други "дестинации и локации", както обичате да се изразявате, а вие си гледайте само т.нар. "усвояване на евросредства и конструиране на практики", само това ви остана - едната гола бърза кражба...

Васко , вероятно си прав , че 50 000 излизали в пенсия , АМА, обясни: КОЛКО, млади хора ИЗЛИЗАТ в чужбина да РАБОТЯТ и ЗАЩО ??? Ако не се досещаш да ти ПОМОГНА ..?? 50 000-то хиляди излизат в пенсия ЗАЩОТО не им се Работи ПОВЕЧЕ за Мизерните заплати които плащате ....тоест на Хората им е писнало да ви слугуват за стотинки !! А за МЛАДИТЕ които са в Пъти повече ,.....които отиват в чужбина ....ЩЕ бъда ПО КРАТЪК : Поради СЪЩАТА ПРИЧИНА , като пенсионерите !!!;) НЕ искат да се ПОДИГРАВАТЕ с тях до ПЕНСИОНИРАНЕТО им ,...Един път с Малки Заплати, и после ниски Пенсии!!! Това е бре Васко ...Простичко е ...Вашите гуши, висят от ПРЕПЪЛВАНЕ , а хората се чудят как да си изхранят семействата, децата и да си платят СМЕТКИТЕ !! ПРОБВАЙ бре Васе ,...един месец да живееш със "СРЕДНА" заплата която давате .....и после,.... ПРОБВАЙ следващия месец да искараш с ЕДНА ПЕНСИЯ ??? Ще ПОЛУДЕЕШ , ако ПРОБВАШ тези два месеца ...."ПОВЕРВАЙ МИ"!;)

Крадец

Повишаването на минималката, щяло да обезсърчи трудолюбивите и ученолюбиви българи.... Нагъл до безобразие! Ами мотивирайте ги тия трудолюбиви българи, с по-високи заплати!!! Дайте им възможност да живеят достойно, а не да оцеляват месец за месец и от кредит, до кредит! Всички заплати в реалния сектор, трябва драстично да се повишат! Който не може да си позволи да ги плаща, заедно с данъците и осигуровките, да пуска кепенците и да се хваща да работи на трудов договор! Не знам дали има друга европейска държава, с толкова "бизнесмени", дето не могат името правилно да си напишат, камо ли да произвеждат добавена стойност и да внасят данъци. Щели да атакуват по незнам какъв си ред... Спи, овчи народе, докато ей такива наглеци бавно ни заличават от картата!

Разногледи бизнесмене,не разбра ли,че колкото по-големи са заплатите,толкова повече ще са кандидатите за работа.

Неможе да го разбере че е като оная дето викала кат нема леб яжте пасти

Учудвам се ,че има хора дето работят за червени боклуци приватизирали не само индустрият! Работе си, бе - децата унуците ви да ви работят,намерете си кой да ви работи за без пари !

Никой не желае да работи за без пари. Да си работят собстениците в предприятията и заводите.

Стадото да продължава да си избира европедерастки партии и скоро ще го пратят на на по висока заплата , а на кланицата Украйна , а самото стадо ще го заменят с Черноглаво от близкия изток !

Така наречените индустриални капиталисти съсипаха България. Десетилетия водени от алчността си имаха големи печалби, а плащаха смешни заплати. С това изгониха 3 милиона българи да работят навън за нормални пари. Сега реват че нямало работници, ама когато си купуваха луксозни имоти, коли, яхти, самолити, не реваха. Сега искат статуквопо им да продължи, внасяйки работници които са съгласни да им робуват срещу купичка ориз.

Браво!!

Какъв дефицит на кадри Ви гони при един милион безработни.

Хак ви е! Дотам я докарахте с 33 години "демокрация" и обгрижване на населението.

По скоро 45 години КПСС+БКП. Хората се научиха да не работят, кадърните се изнесоха веднага. ….

циклон

Тогава България имаше 9 милиона население и силно развита промишленост

Тези нашенски робовладелци (официално наричани капиталисти или работодатели) не знаят ли един от основните принципи в една пазарна икономика, и именно на търсенето и предлагането?! В случая означава, че ако имат недостиг от работници в дадени отрасли, трябва да се увеличат заплатите в тези отрасли, за да станат те привлекателни за работещите в тях! Ако "работодателите" не желаят да плащат на техните работници прилични заплати, да си работят сами!

По високи заплати? - а откъде после пари за Малдивите и скъпи коли?

които ще стачкуват че заплатата им е голяма.

Тоя Велев жив ли е още без Гнязпром???

Нали те цоца яко, тъпако....ще живее до 300 години като ви яде душите...

Що за бизнес ще е това, дето не може една минимална заплата да плаща! Цените бетер европеските, заплатите - български. И като вземат да реват - била ниска производителността на труда - ами с машини от каменната ера каква да е! А ако машините са модерни - тогава и заплатите да са модерни.

Спрете и заплати да плащате мамка ви червена да еба!

Бизнеса нямал работна ръка? Какъв е тоя бизнес бе, освен некачествено строителство през глава друго няма в България, всеки който има повече пари ги инвестира в какво.... каква изненада, в апартаменти, защото друго няма.

В България твърдят, че съм мързелив, не работя, не си изпълнявам задълженията, продуктивността и квалификацията ми е ниска. 2000лв със зор дават и не вдигат, с доводите посочени горе. Полска фирма обаче, явно смята че върша чудна работа, квалификацията ми е висока и оценят експертните ми познания. Дават 6000. Позицията и клиентът са едни и същи. Трябва да се допитаме до Оракула в Делфи.

Да уточним: Индустриалният капитал са назначените бизнесмени с куфарчетата на Луканов и кредитните милионери получили преприятията безплатно. Комуниста е свикнал само да граби мандри, пощи, влакове. Той не може да създава. Та това е индустиалният капитал на България.

Шибан нещастник, все комунистите са ви виновни, че сте прости и нещастни поробени говеда

Те са виновни всеки български капиталист е с комунистически памперс

Кажи ми, световната финансова криза през 2008 г, която продължава и до днес, пак ли комуниститите я предизвикаха, или алчността на (финансовите) капиталисти, основно от САЩ и Западна Европа?! Има ли някой осъден банкер или банка от тези, които причиниха тази финансова криза?! Не само че няма, но тези в САЩ и Западна Европа бяха възнаградени с трилиони долари печалби от техните слуги политиците, понеже тези банки били твърде големи, за да фалират!

Ти прайш ли разлика между САЩ и обруленаБългария между банка и бълхарска часна фирма дето шефа,жена му, батко му кумеца и сина му уж работят а бачкаторите на МРЗ и осигурявани на половин раб.ден

Шефа на фалиралата американска банка - пирамида влезе в затвора и там взе, че умря. Това е май единствения пострадал.

Това галено комунистическо генералско синче дето цял живот всичко наготово му идва първо капиталистче се пръкна ,говньо лениви приказваш високопарни глупости без да си влизал в частна фирма за производство само наруваш нема пари за работниците

Няма български фирми! Чуждите фирми не инвестират в образованието на хората. Идват, истисват това което е останало и си бият камшиците. Колко от тези фирми имат собствени офиси в българия ( офиси които не са под наем? )

Другарю Велев, работници има колкото искате в Столипиново. Не ви виждаме нещо там да организирате форуми, защо така?

Трябвало да се повишава квалификацията на нашите работници? Ами квалификацията на нашенските “бизнесмени”, тя на какво ниво е? Не трябва ли най-вече тя да се повиши? За сравнение - стотици хиляди наши работници работят зад граница и издържат семействата си тук. А колко от нашенските работодатели, често награбили милиони, откриват фирми на запад, наемат работници от онези “образованите”, “с трудови навици” и печелят от това ? Чакайте да позная - 0. Та кой всъщност има по-належаща нужда от повишаване на квалификацията и уменията?

Значи куъм започващите работа прибавете новите безработни на помощи на годишна база и сметката ще излезе, ама не е това целта нали?

Ако не се вдигнат годините за пенсия икономиката ще се срине. Месец януари държавата изплати над 10 милиарда по дълга. Тази година престои тегленето общо на минимум 16 мириарда. Това означава, че ако не се вдигнат данъчнити ставки и то със сериозни проценти, догодина държавата може да изпадне в неспособност да си плати задълженията, а това води до дефолт. Така, че стягайте коланите.

Що се не сринахте като ви затвори педерасът Клаус шваб и ви забрани да работите две години, а? Ми сега ще се сривате!?!

Това от къде го промете? Ако всяка фирма и работник си плаща реалните данъци , сега нямаше да пишеш глупост

А не може ли българската държава примерно да си вземе обратно златодобива, който преди 20-на години Иван Костов подари на една чуждестранна корпорация, която изнася българското злато в чужбина, като дава на държавата само около процент от него?! Не може ли да българската държава да държи електроразпределението, телекомуникациите и ВиК услугите в страната, и да печели от тях?! Например, Норвегия може да държи добива на природни богатства от нейна територия (примерно нефт и газ) в ръцете на държавата, и затова е една от най богатите държави в света!

Няма значение дали се били пенсионирали 50к или 500к. Хора ще дойдат от Филипините , от Занзибар ако трябва , но хора има.

Езиковата бариера се явява като огромна пречка. Тия танганайци не знаят английски и като не вдяват на български, за никъв уй няма да става.

Филипинките са млади, ще се научат. Хората китайски мандарин научават и японски канджита научават , един български ли ще ги спре ? Българските цигани и българските турци някои от тях не знаят бъкел български и пак нямат проблем.

И защо ще дойдат в най-бедната европейска държава, а не в някоя по-богата???

Българският бизнес ''инвестира'' в плеймейки, хиалурон, скъпи коли,яхти, луксозни имоти.... Българският законотворец му остави 10% данък, но първо му призна за разход всичко това макар нищо от него да не е реинвестиция в производството.... Българският работник опита да затяга коланите едни 20-30 г, но заплатата не покрива дори само храна и отопление та който е по-млад стяга куфарите.... Не знам от къде и колко квалифицирана работна ръка ще внасят, но не е лошо и законотворците, и бизнесмените да опитат да видят как се гледат две деца със заплатите които дават за да не изпаднат в ситуация да спасяват живота си от вносната работна ръка, че тя няма да има пословичното търпение на българите.

До края на тази година може да се вземат две решения. Едното повишаване годините за пенсия и второто повишаване на данъците, като най осезаемо ще е при данък имот.

тва с годините за пенсия не работи вече. 70% умират след като са взели 2,3 години пенсия . данъци ще вдигат

Виж до къде води вдигането на годините за пенсия! https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=d28a4ca743&attid=0.1&permmsgid=msg-a:r-2422300951375272967&th=18601b27c42d04fe&view=att&disp=safe&realattid=f_ldiit3qi0

а как е разпределена тя - не може в мвр да има над 50 хиляди, от общо 150 хиляди администрация, а престъпността изобщо не е спаднала, дори напротив. Тогава съкратете едно 20-30%, поне да има за другите фирми хора или да се открият позиции за държавна работа там, където има необходимост !

Тюфлекът на снимката да ходи да се моли на БОКО БОКЛУКА да му прати малко герберастки калинки от администрацията, но те не стават за истинска работа.

Ало, доносникът, а като те направиха милионер и ти дадоха "завод", не правеше сметка, че хората ще избягат от България, защото си обикновен селски бек от БКП на ДС, а? Та, мамицата ви да еба червени боклуци, да еба селски, да еба, сега ще чакате от циганите пенсии, майка ви долна да еба, червена да еба.

....колкото мозъкът ти с логиката

е случил на работници роби. Само в Бългейрия няма истински синдикати и издевателствата са ежедневие!

Ами това са последиците от "Демокрацията". От 9 милиона, станахме 6. От тях огромна част тъмнозелени, никога не са подхващали работа. Нищо де. Още 5 - 10 години и България ще престане да съществува

НЯМА ДА НИ ДАТАТ ПОВЕЧЕ!

Затова ли няма работа по обявите

за да ти свалят заплатата. виждаш, че се вият на интервюта разни хлапета за твоята длъжност на половин цена...

Спасявайте се докато можете! Не си хабете нервите и парите за някаква нескопосана държавица, в която всеки се чуди как да ти открадне парите. Всеки нещо дрънчи!

Научете се да си воювате за правата и свободата!!! Къде ще бягате, я гледайте протестите във Франция и Англия, като избягате директно там на протестите ще попаднете и пак със същите проблеми...тука поне ви е домът и не се биете с африканци и мигранти от Африка...

ПРОВЕРЕТЕ колко цигани са с ТЕЛК и колко "членове на комисии от ТЕЛК са "РЕШЕНИЯ за пенсии""?!?!?????Членовете на комисиите ТЕЛК са на МАКСИМУМА за цоцане от държавата!!! Защо НЕГИ О Т СТ РА Н И ТЕ или пенсионирате????? 96% са над пенсионна възраст????? Каде блеете?????

Пожелавам ти да стигнеш на легло до него и да го получиш.....