Пенсиите ще се определят по нов ред

Първите пенсионери след 31 август 2021 г., могат да очакват със средно с около 10% по-висок размер на пенсията от НОИ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е добро начало , трябва да отпадне и тавана на пенсията . Работя в тежки условия на труд , предстои ми пенсиониране след 2 години . От НОИ ми изчиляват 2100 лева пенсия ако си прехвърля от ЧПФ УПФ , ако не го прехвърля пенсията ми е в размер 1700 лева . Не знам как да постъпя .(знам че има таван 1440) .

Редакторът да си провери текста. "Със" пред дума, започваща със "с" или"з"!

депутат ?

Металургия , работник .

За лъжата, която измислиха преди двадесет и няколко години и направиха няколко души милиардери, сега ще плащат всички. Защо?

Слави, Мая и Пинокио са на път да направят пенсиите по 15 000 лева. Както навремето големият икономист Румен Гечев и още по-големият Премиер Жан Виденов.

От 47 години работя в Агрополихим и чакам 1400 лева пенсия. Но съм тежко болен и дано взема пенсия след 5 месеца. От отровата черния ми дроб бил на кайма. Като лапна пенсията дано се оправя.

47 години си работил , или 47 години чакаш пенсия . По законите на НОИ е трябвало да си Пенсионер от 5 години .

Заглавието е некоректно - не става въпрос за пенсиите изобщо, а за тези, които ще бъдат отпускани оттук нататък! Коректността е един от най-важните принципи на журналистиката!

Задължиха ли ме аз да внасям частта си в УПВ? Задължиха ме! Нека бъдат така добри, да задължат УПВ да плащат толкова, колкото щеше да ми плаща държавният пенсионен фонд, точно както мен, без да ги питат. Така парите няма да идват от другите, а от тези които са ги изпапкали. Учредителите да отговарят с цялото си движимо и недвижимо имущество пред "акционерите" си.

Прехвърли го тавана се вдига.

А пенсионерите с 250 лева пенсия ???????

След само половин мандат на комундетата и пенсиите ще са с 60% надолу.

А така. Боко форевър.

Ами как да са по-големи, след като години наред, вместо да се развиваме, ние пълним чекмеджето на Тулупа за сметка на огромните заеми, които не само ние, но и внуците ни няма да могат да изплатят. Мисленето на тоя дебелак е: " След мен и потоп! ". А балъците и калинките ни пробутват вина на хора, които за комунисти и комсомолци съдят единствено по образ и подобие на Боко и Плевньо.

Ако чер дроб бе болен , щеше да го разбереш до сега. Половината дърти пиянки са с кофти дроб

Едва ли ще е толкова трудно пенсиите да се изчислят в два варианта - със SPK и без SPK, т.е. без прехвърлена партида от универсалния фонд в НОИ и с прехвърлена такава и на пенсионера да се изплаща по-благоприятния размер. В случай, че пенсията, която би изплащал само НОИ е тази с по-благоприятен размер, да се прехвърлят автоматично средствата от индивидуалната партида на пенсионера в НОИ. Друг е въпроса, ако пенсионера не желае това и го заяви категорично, то тогава нека си получава две пенсии.

Като за 10 години Бочко не успя да докара НОИ на печалба, а на черна дупка, пълнена от данъците на работещите, и предвид демографския срив, застаряването на все по-малко останалите българи и челното ни място по смъртност, много вероятно след половин мандат и на сам Господ да стане така.

За тях - одене пеш. Гарантирано от знаем си кого.

За бъдещите пенсионери...добре,а за тези които са пенсионери кога ще има ...нещо отгоре...пак половин работа ще направят...

Е, то вече такава пенсия от 250 лв. няма, защото от 01.01.2021 г. минималната пенсия е 300 лв.