Пекин: Тръмп греши, че сме готови за сделка на всяка цена

Икономическият растеж на Китай "не е лош", отбеляза говорителят на министерството Гън Шуан

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В момента китайците си го мажат с вазелин. Бай Дончо да си знае и да се готви.

Дупето ли си го мажат с вазелин? Толкова ли са го закъсали? Бай ти Дончо добре ше ги оноди.

Повод за посланието на американския президент дадоха вчерашни официални данни, според които растежът на брутния вътрешен продукт на Китай е отслабнал през второто тримесечие на годината до 6,2% Отслабнал растеж до 6.2%, а ние сме със засилен растеж до3.2%.

6,2%!! Всъщност САЩ могат да постигнат тези цифри единствено при увеличението на бюджетния си дефицит. Вече над един трилион долара.

И с това не могат! Могат да го постигнат само с промяна на методиката на пресмятане на БВП. Въобще статистиката и историята са "леките жени" на науките. Преди години САЩ записаха увеличение на БВП, като добавиха гледането на децата като част от националния доход. Примерно аз съм детегледачка и получавам по 3000 долара на месец, които са част от БВП. Ти, ти, ти ти и ти обаче сами си гледате децата. Добавиха по още 5*3000 = 15000 долара към БВП, защото вие сте свършили работата "гледане на дете". Това е истина!

Реалния растеж на китай е не повече от 2% по данни на Блумбърг и Голдан сакс .Това ,че комунистите изчисляват БВП с държавна статистика която няма аналог в света и Даже те си го признават ,че последните 15 години незнаят точно колко им е растежа ..... така че дотук с растежа на Китай със дълг и субсидий дълго няма да могат да се правят на втората икономика в света

Китай за няколко години направи вътрешената задлъжнялост на 36 трилиона долара. Държава прехвърли всичко на населението, докато в САЩ е обратното Държавата поема дългове за сметка на населението. Да не говорим че от прословутия държавен дълг на САЩ над 17 трилиона са вътрешен дълг от които над 10 трилиона е дълг на държавата към държавни структури.

Тия цифри от 6-7% растеж се дават от китайската комунистическа партия. Независими проучвания изчисляват растеж доста под това, даже нулев. Ама руските подлоги в ДИРа пляскат и им радост на душата!!!!!