Печалбата на АЕЦ „Козлодуй“ за деветте месеца достигна 1,36 млрд. лева

Увеличението е с 90% спрямо положителния финансов резултат за отчетния период на предходната година

Обратно в новината

Коментари - Печалбата на АЕЦ „Козлодуй“ за деветте месеца достигна 1,36 млрд. лева | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Веднъж го написах и коментара ми беше ИЗТРИТ! Като гледам 6-ти блок още не е пуснат, кога??? А взехте ли премиите за предсрочно пускане???

Имаме рекатор, имаме площадка, трябваше да сме построили и Белене, но националните предатели са в парламента. Работят за всички други, но не и за интереса на България. Не се съобразиха дори с проведен референдум по въпроса.

Благодарим на евроатлантиците че затвориха част от АЕЦа

милион да спечелиш, за лекарства да ги дадеш.. така и нашия аец.. ще ги даде по ремонти. Сега сериозно - във времена на криза, изкуствено се вдигат разходите, за да се скрие печалбата.. понеже става много апетитна. Не е лошо да се печели. Не е лошо и да няма бедност. Лошоте е ако няма мяра.

Цялата разлика между приходи и разходи на АЕЦ-а се плаща на практика от българските потребители. Затова трябва цялата да влиза обратно като намаление на цената на тока за тях.

Цялата ни износна икономика работи на този принцип. Ако го акстраполираш по сектори, връщанката се равнява на 2/3 и се решава чрез прекотиране на курса ни лев евро на 0.60 лв за евро. Целия износ в момента се къпе в пари, заради грешен курс на лева спрямо основният ни износен пазар - ЕС (~70%).

"Други разходи" - голямо точене е паднало от 247 хил лева на 2.9 млд лева... без коментар...