Коментари - Първото зареждане с американско ядрено гориво в АЕЦ "Козлодуй" е факт, прекратяват договора с Русия | Бизнес.dir.bg

Коментари - Първото зареждане с американско ядрено гориво в АЕЦ "Козлодуй" е факт, прекратяват договора с Русия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това виц ли е - "И, без да политизирам, ще кажа, че винаги е добре човек да има избор"? Избор ли? Де го тоя избор? Вече само САЩ и толкова. И да се молим да ни пуснат руснаците с тази анти политика надали скоро ще стане. А и да стане цените ще са конкурентни на САЩ, един вид "изгодни". ДАНО поне е безопасна!!! Ние нямаме много земя за пропиляване. Не искам и да отварям темата на отработеното гориво. (Няма 100% съхранение. в рамките на 50 год всичко протича!)

Сега Русия доставя само около 25 % от урана за американските реактори. Сенатът на САЩ одобри забрана на руския уран до 2040 г. В резултат на това Росатом може да загуби пазар, който годишно му носи до 1 милиард долара. Руснаците все още не са научили, че не можете да живеете в света сами, и червените фашисти винаги ще бъдат принудени да приседнат. Повече от две трети от световното производство на уран идва от 3 страни: Казахстан, Канада и Австралия /// 85 милиарда долара дължи Москва за ограбването на урана от България. В рудниците са натикани всички които са против руската окупация 1944г. Умират стотици хиляди заради урана който червените фашисти откраднаха и пътува за Русия...

Най-накрая се отървахме!

И от АЕЦ Козлодуй! Дано само да е по-слабо от Чернобил!

Комунистическата утопия отрича парите и банките. Тя поставя като крайна цел в борбата на пролетариата срещу капитала унищожаването на „враждебните“ класи и построяването на „безкласово“ общество. Резултатите не закъсняват – първият фалит на НРБ заради огромната задлъжнялост към СССР настъпва още в края на 50-те години. Дружбата си е дружба, ама сиренето е с рубли, обявяват наследниците на Сталин. През 1959 г. натрупаните по време на Царство България 26 тона златни резерви тайно са преместени в Москва под предлог, че сградата на БНБ нямало да издържи на атомна бомбардировка.НЕ СА ВЪРНАТИ !!! 85 МИЛИАРДА ДОЛАРА Москва има да ни плаща за откраднати уранови руди.

На 9-ти юни да очакваме заря ?

Нека първо пуснат 5 блок, че той не всякога тръгва успешно. А и да тръгне догодина не се знае дали ще извадят американското гориво. Ако се получат издънки, баничарят и политиците на народен съд. А каква е неустойката от прекратяване на договора? Америка няма уран. ФРАНЦИЯ я изгониха от урана в Африка....тъпанарските ни политици само козируват, а не четат какво става по света. Хора, не гласувайте за американските подлоги! Те ще унищожат България.

Америка има уран, от десетилетия купуват руски уран в огромни количества

Единствената компания която разполага с реактори на които може да се намали работната мощнпсост до 50% е УЕСТИНГХАУС! ПИША ГО НА БЪЛГАРСКИ, ЗАЩОТО ДИРНИЦИ ТЕ ИНАЧЕ, ГО НЕ ПУСКАТ

Този във Фукушима, нали! Вие американските подлоги заради шепа кирливи долари, които вече никой не използва, сте готови да унищожите България, в угода на господарите ви.

... и когато се събудиш, виждаш, че си покрит с мокри от урина страници на вестник Правда? Иди купи презервативи на баща си, за да не ражда повече недоразумения като теб. Малоумници, как всички са ви събирали на боклука от абортни отпадъци и са ви и отгледали?

тва ще е чернобил 2... спасявайте се оттам докато още можете

Тъй като сте руски подлоги ще ви го кажа на руски :ПОШЛИ ВСЕ НАХУЙ РУСКИ СУКИ, БЛЯДЕЙ И ПРЕДАТЕЛИ!!!

как стана така, че ми блокирате поста пъти, а пуснах те "поздравлението" ми към Вас?

Честота нова цена :)

Някой евроатлантик, който може да пише, би ли обяснил защо при лошото Руско ядрено гориво токът беше по-евтин, а при доброто американско ядрено гориво токът е няколко пъти по-скъп ? Дали защото е направено от същият Руски уран, закупен и доставен от Русия, но продаден през американски посредници ? Евроатлантическа ценност ли е да се ограбват по-бедните народи ?

Сходна цена ? Само 5 пъти по скъпо ли? И трябва да построим погреб за 1 милиард? Къде ще съхранявате отпадъка?

Американската компания Окло. Произвежда бързи реактори, които работят с отработено гориво. Реакторът се самостабилизира, самоконтролира и се охлажда от природни сили. ЛЪЖЛИВИТЕ РУСОФИЛИ : КЪДЕ ЩЕ СКЛАДИРАМЕ ОТРАБОТЕНОТО ГОРИВО ? Ние ще го продавяме и ще печелим от това. Тръмп каза Не финансирайте агресора Това означава, че централата е безопасна и технологията, която позволява това, е демонстрирана в мащаб. //// Скопените червени продажници изобщо не ги интересува България интересува ги само да се величае русия!!! ако им пукаше за България щяха да разберат че за България е по-добре в ЕС и далече от путинска русия! но те са просто едни платени тролове и няколко малоумни русофила, скрити в мишите си дупки и цъкат смешните си безполезни минусчета . Квичете лъжливи червени подлоги. Голям кеф е как пикаете газ, но не можете да направите нищо и сте безпомощни като хлебарки. Къш в сибирската пустош и блато.

Чакай да ти се посмея с глас :)))))) Окло имат само дизайни, дори нямат прототипи на реактори ... Това ще рече, че ... нямат нищо ... Това не ти е кръжока по оригами. В САЩ е пълно с измамници, които започват всякакви високотехнологични начинания, набират средства и накрая не доставят нищо. По същата схема САЩ имат няколко стартъпа, които "работят" по орбитални станции, хотели и какво ли още не ... а, реално няма нищо.

ТУК ЛЪЖЛИВИТЕ ДОЛНИ РУСОФИЛИЛИ ПАК ЛЪЖАТ Русоробите пак газ пикаят,свиквайте другаре,свършено е с рушката империя Американската компания Окло. Произвежда бързи реактори, които работят с отработено гориво. Реакторът се самостабилизира, самоконтролира и се охлажда от природни сили. ЛЪЖЛИВИТЕ РУСОФИЛИ : КЪДЕ ЩЕ СКЛАДИРАМЕ ОТРАБОТЕНОТО ГОРИВО ? Ние ще го продавяме и ще печелим от това. Тръмп каза Не финансирайте агресора Това означава, че централата е безопасна и технологията, която позволява това, е демонстрирана в мащаб. //// Скопените червени продажници изобщо не ги интересува България интересува ги само да се величае русия!!! ако им пукаше за България щяха да разберат че за България е по-добре в ЕС и далече от путинска русия! но те са просто едни платени тролове и няколко малоумни русофила, скрити в мишите си дупки и цъкат смешните си безполезни минусчета . Квичете лъжливи червени подлоги. Голям кеф е как пикаете газ, но не можете да направите нищо и сте безпомощни като хлебарки. Къш в сибирската пустош и блато. Колкото и да се напъвате платени ватни подлоги, дори да се осерете, никога няма да върнете нито една държава от Европа отново под руско робство. ВАШИТЕ ОПИТИ ДА ВНУШИТЕ ЛЪЖАТА НЕ РАБОТЯТ.

Сега Русия доставя само около 25% от урана за американските реактори. Сенатът на САЩ одобри забрана на руския уран до 2040 г. В резултат на това Росатом може да загуби пазар, който годишно му носи до 1 милиард долара. Руснаците все още не са научили, че не можете да живеете в света сами, и червените фашисти винаги ще бъдат принудени да приседнат. Повече от две трети от световното производство на уран идва от 3 страни: Казахстан, Канада и Австралия /// 85 милиарда долара дължи Москва за ограбването на урана от България. В рудниците са натикани всички които са против руската окупация 1944г. Умират стотици хиляди заради урана който червените фашисти откраднаха и пътува за Русия...

Кой точно подписа този договор?

То се знае. Подлогите на американските окупатори на България. А сега на свой ред Русия ще прекрати договора за резервни части за поддръжката на реакторите. И ще си имаме гориво за не работещи реактори.....

Няма проблем, ще си платим на американските поробители да ни доставят чертежи на нови реактори, някъде към 2050 година, също като чертежите на ф16

Атомната енергетика е опасна и замърсява.

"Уестингхаус" обяви банкрут Една от най-големите ядрени компании в света - американската "Уестингхаус" обяви банкрут. Дружеството има представителство у нас и по план щеше да строи седми блок на АЕЦ "Козлодуй". Според световните медии загубите натрупани от собственика на "Уестингхаус" - японската "Тошиба" възлизат на повече от 9 милиарда долара. От офиса на компанията уверяват, че фалита няма да се отрази на нейния бизнес извън Съединените щати. Целта на процедурата по банкрут, която ще продължи с години, е защита от кредитори и преструктуриране на бизнеса. 19:06, 29.03.2017 БНТ Кой може да кже къде го обогатяват урана?

... и когато се събудиш, виждаш, че си покрит с мокри от урина страници на вестник Правда? Иди купи презервативи на баща си, за да не ражда повече недоразумения като теб. Малоумници, как всички са ви събирали на боклука от абортни отпадъци и са ви и отгледали?

Има само два варианта, при които АЕЦ-а ще е безопасен: 1. Уестингхаус са ни докарали руски уран, на петорни цени. 2. Уестингхаус са купили уран от франсетата, които имат лиценз да произвеждат ядрено гориво за руски реактори, съответно, пак на сериозно завишени цени. Честно казано, много се надявам, че е някой от тези два варианта, щото парите ще ги преживеем, но ядрена авария - не.

А временното правителство с какъв мандат взима каквито и да било решения, сключва сделки, уговаря банки и т.н,, неща които не са тяхна работа, след като никой не е гласувал за тях въобще?! За какво ходиме да гласуваме въобще, ако така става без да сме ги избирали?! Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.

Не е временното правителство, договорът беше сключен от сглобката. Не ме разбирай погрешно, според мен всичките са за ликвидация, просто те информирам :)

Ами нали временният министър е казал че той бил уговорил банката, това на какво основание го прави? Както не могат да пишат и променят закони, така не могат да правят нищо друго освен чисто административната работа, а всичко друго трябва да се замрази до избиране на редовно правителство. И от тук следва пак това което казах. Ами за какво ходиме на избори, ако и така става?! Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.

В ИЗНОСА НА УРАН – ПУТЕРАШКА Е ПОСЛЕДНАТА ДУПКА НА КАВАЛА Списък на страните по производство на уран ПОЛОВИНАТА ОТ УРАНА В СВЕТА СЕ ДОБИВА В КАЗАХСТАН. 1 Казахстан 23 42 % 2 Канада 13 % 3 Австралия 12 % 4 Намибия 10 % 5 Узбекистан 6 % 6 Нигер 5 % 7 Россия МИЖАВИТЕ = 5 % 8 Китай 13 % 9 Украина 1 % /// 85 милиарда долара дължи Москва за ограбването на урана от България. В рудниците са натикани всички които са против руската окупация 1944г. Умират стотици хиляди заради урана който червените фашисти откраднаха и пътува за Русия...

Сега Русия доставя само около 25% от урана за американските реактори. Сенатът на САЩ одобри забрана на руския уран до 2040 г. В резултат на това Росатом може да загуби пазар, който годишно му носи до 1 милиард долара. Руснаците все още не са научили, че не можете да живеете в света сами, и червените фашисти винаги ще бъдат принудени да приседнат. Повече от две трети от световното производство на уран идва от 3 страни: Казахстан, Канада и Австралия

Имам няколко въпроса по написаното в новината. 1. Как се диверсифицират доставките, а цената вместо да падне от това че можеме да избираме се увеличи? 2. Какво и е сходното на цената след като от АЕЦ Козлодуй искаха за увеличават цената с 30% скокообразно? 3. Как точно сме се диверсифицирали след като няма да купуваме от Русия, а ще купуваме само от САЩ? 4. Защо САЩ купуват от Русия обогатен уран в огромни количества, ако могат да го произвеждат сами? 5. Защо трябва някаква банка да финансира каквото и да било и да и плащаме после лихви, та чак и е трябвало тоя цървул да ги уговаря? 6. А как за изтребителите можахме да извадиме 20 милиарда кеш, а за централата минаваме през банка която да финансира? 7. Какъв беше проблема със зависимостта от Русия, след като тя винаги си е изпълнявала задълженията по договор без проблеми? 8. А защо вместо да дишаме безплатно въздуха произведен от руските гори, не ходим със скафандри работещи със въздух от САЩ които да купуваме порез американска банка, която временният министър ще уговори да се съгласи? Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.

ТУК ЛЪЖЛИВИТЕ ДОЛНИ РУСОФИЛИЛИ ПАК ЛЪЖАТ Русоробите пак газ пикаят,свиквайте другаре,свършено е с рушката империя Сега Русия доставя само около 25% от урана за американските реактори. Сенатът на САЩ одобри забрана на руския уран до 2040 г. В резултат на това Росатом може да загуби пазар, който годишно му носи до 1 милиард долара. Повече от две трети от световното производство на уран идва от 3 страни : Казахстан, Канада и Австралия Списък на страните по производство на уран 1 Казахстан -- 42% 2 Канада -- 13% 3 Австралия -- 12% 4 Намибия -- 10% 5 Узбекистан -- 6% 6 Нигер -- 5% -7 Русия 5% !!!!!!! МИЖАВИТЕ 5% 8 Китай -- 3% 9 Украйна -- 1%

То и ДНКто на човека е сходно на 98% с това на маймуна. Явно в Козлодуй управляват сходни "хора" и трябва склада за отработеното ядрено гориво да се направи в мазата им. Това ще ускори еволюцията им.

Страните от Г 7 НАЙ БОГАТИТЕ ДЪРЖАВИ В СВЕТА се съгласиха да намалят зависимостта си от Русия в ядрената енергетика ... Руснаците все още не са научили, че не можете да живеете в света сами, и червените фашисти винаги ще бъдат принудени да приседнат. „Ние потвърждаваме отново ангажимента на лидерите на Г-7 да намалят зависимостта от доставките от Русия за граждански стоки, включително насърчаване на създаването на диверсифицирана верига за доставки на горива, свободна от руско влияние.“ Повече от две трети от световното производство на уран идва от 3 страни: Казахстан, Канада и Австралия Сега Русия доставя само около 25% от урана за американските реактори. Сенатът на САЩ одобри забрана на руския уран до 2040 г. В резултат на това Росатом може да загуби пазар, който годишно му носи до 1 милиард долара. Тръмп каза Не финансирайте агресора //// Скопените червени продажници изобщо не ги интересува България интересува ги само да се величае русия!!! ако им пукаше за България щяха да разберат че за България е по-добре в ЕС и далече от путинска русия! но те са просто едни платени тролове и няколко малоумни русофила, скрити в мишите си дупки и цъкат смешните си безполезни минусчета . Квичете лъжливи червени подлоги. Голям кеф е как пикаете газ, но не можете да направите нищо и сте безпомощни като хлебарки. Къш в сибирската пустош и блато. Колкото и да се напъвате платени ватни подлоги, дори да се осерете, никога няма да върнете нито една държава от Европа отново под руско робство. ВАШИТЕ ОПИТИ ДА ВНУШИТЕ ЛЪЖАТА НЕ РАБОТЯТ.

Копейките газ пикаят. Единственото положително нещо от това е, че ще напълнят газохранилището в Чирен безплатно.

Следва продължение.

Сега Русия доставя само около 25% от урана за американските реактори. Сенатът на САЩ одобри забрана на руския уран до 2040 г. В резултат на това Росатом може да загуби пазар, който годишно му носи до 1 милиард долара. Повече от две трети от световното производство на уран идва от 3 страни: Казахстан, Канада и Австралия

Русоробите пак газ пикаят,свиквайте другаре,свършено е с рушката империя - Кремъл ЗАГУБИ пазара на трубопродния газ за Европа – Газпром е на загуба. - Кремъл ЗАГУБИ пазара на втечнен природен газ – Газпром изживява последните си дни. - Путлер ЗАГУБИ пазара И на атомното гориво , което продаваше. Светът ОТКАЗВА обогатен уран от Руската федерация. Росатом върви сигурно към бездната Путлерова русия измина дълъг път от империята до китайската провинция. https://youtu.be/ZXT-qrq8nx4 https://youtu.be/V7wZXkRro0c Американската компания Окло. Произвежда бързи реактори, които работят с отработено гориво. Реакторът се самостабилизира, самоконтролира и се охлажда от природни сили. Това означава, че централата е безопасна и технологията, която позволява това, е демонстрирана в мащаб.

Страните от Г 7 НАЙ БОГАТИТЕ ДЪРЖАВИ В СВЕТА се съгласиха да намалят зависимостта си от Русия в ядрената енергетика ... Руснаците все още не са научили, че не можете да живеете в света сами, и червените фашисти винаги ще бъдат принудени да приседнат. „Ние потвърждаваме отново ангажимента на лидерите на Г-7 да намалят зависимостта от доставките от Русия за граждански стоки, включително насърчаване на създаването на диверсифицирана верига за доставки на горива, свободна от руско влияние.“ Повече от две трети от световното производство на уран идва от 3 страни: Казахстан, Канада и Австралия Сега Русия доставя само около 25% от урана за американските реактори. Сенатът на САЩ одобри забрана на руския уран до 2040 г. В резултат на това Росатом може да загуби пазар, който годишно му носи до 1 милиард долара. Тръмп каза Не финансирайте агресора

И ако това гориво не е в спецификациите на проиводителя на реакторите, като съвместимо, отпадат претенциите към него, каквото и да стане. Жална ни съдбата.

ще има гражданска война

88888

Тате ще ти купи колело, ама друг път...Путинофилите в България са един файтон аутсайдери, взели-дали и с единия крак в гроба- те са нетни ползватели, а не нетни донори на фиска, така, че- гражданска война в България, ама друг път- каза тате...

Конгречюлейшонс "умници"!

85 милиарда долара дължи Москва за ограбването на урана от България. В рудниците са натикани всички които са против руската окупация 1944г. Умират стотици хиляди заради урана който пътува за Русия...

"По времето когато Хилъри Клинтън още беше държавен секретар фонда на семейство Клинтън получи дарение от Росатом... А малко по-късно "Росатом" получи разрешение да купи канадската компания "Ураниум Уан", като по този начин "Росатом" придоби уранови рудници в САЩ, Австралия, Канада, Казахстан, ЮАР и Танзания и стана производител на 11% от използваното в САЩ ядрено гориво." "Институтът "Курчатов" помага и на Фраматом и на Уестингхаус да правят горивни елементи с руско гориво и по руски спецификации... което на пръв поглед спокойно би могло да замени оригиналните руски топлоотделящи елементи. " Па вие си плямпайте каквото си щете за това как се "диверсифицирате";)

Премахване на зависимостта от Русия да се разбира : Ще станем зависими от Краварската Кочина , но на двойни цени ! Агресията на Русия да се разбира : Настъплението на фашистите от НАТО към територията на Русия! Хаде да си говорим истината

И 100 минус да ми сложите първо научете колко касети се сменят изцяло при една презарядка и сметне те сами след около цикъла ще се случи една цялостна подмяна на касетите... НО е Факт, че ви лъжат, че от днес сте с американски касети. НО вервайте на Главчев, той е баш ядрен физик... Ама вие още вервате на Царо... . Всеки може да ви изпързаля

Тактично не се споменава къде ще отива отработеното гориво. Дали сащ ще си го взима, както Русия? Едва ли

А отработеното гориво, което преди заминаваше за Русия сега къде ще хо заравяте вашта мама соросоидска педалска безродна? Заслужавате бесене!

Американската компания Окло. Произвежда бързи реактори, които работят с отработено гориво. Реакторът се самостабилизира, самоконтролира и се охлажда от природни сили. ЛЪЖЛИВИТЕ РУСОФИЛИ : КЪДЕ ЩЕ СКЛАДИРАМЕ ОТРАБОТЕНОТО ГОРИВО ? Ние ще го продавяме и ще печелим от това. Тръмп каза Не финансирайте агресора Това означава, че централата е безопасна и технологията, която позволява това, е демонстрирана в мащаб. //// Скопените червени продажници изобщо не ги интересува България интересува ги само да се величае русия!!! ако им пукаше за България щяха да разберат че за България е по-добре в ЕС и далече от путинска русия! но те са просто едни платени тролове и няколко малоумни русофила, скрити в мишите си дупки и цъкат смешните си безполезни минусчета . Квичете лъжливи червени подлоги. Голям кеф е как пикаете газ, но не можете да направите нищо и сте безпомощни като хлебарки. Къш в сибирската пустош и блато.

Горещо призовавам, депутатите в новия предстоящ парламент, да гласуват и приемат днешният ден за национален празник.Сега вече тока ще стане по 0.02 лв. киловат, както беше в моето детство.

И заплатата ли ще ти стане като тогава - 120лв. на месец ? :) хахахахахахахахаха

Чета във форума два повтарящи се коментара колко много губи Русия от това, че няма да купуваме гориво за един-два ядрени реактори и друг коментар как "русоробите" плачели, а коментиращият е най-сетне "свободен". Първо тези коментара са безпредметни под тази статия. Второ, нищо не се научава от тях, не дават информация, глупаво написани са. Но се постват на всеки 2 минути. Изглежда днес Галя от посолствоТО им е обещала двойна надница. Да им е честита. До 9-ти юни, когато ще се тества реактора с горивото на посолствоТО имат време да си изхарчат надницата за дрога. После я камилата, я камиларя.

Трудно е да си платен руски роб в днешни дни. Освен да лъжеш като дърт цигенин, друго не ти остава.

Просто пак ще ползваме руско ядрено гориво , но опаковано и доставено от новите ни братя отвъд океана , разбира се срещу съответния комисион на посредника - Кики , Боци , Шиши .. А после се чудете откъде са тия палати , суперколи и т.н...

Митрофанова и шефът и, запъртъкът, не харесват това! Погледнато другояче, българските им тролове днес ще изкарат по някоя стотинка. Лошо няма! Но най-важното е, че всички българи печелим независимост и сигурност. Това е безценно и всъщност това тормози кремълските уродливи ватници.

Една четвърт от касетите са "американски"... Другите са още стари руски. Ще видим след 4 г. Дали изобщо ще работи, защото тогава ще са евентуално само "американски" всички касети.

Скопените червени продажници изобщо не ги интересува България интересува ги само да се величае русия!!! ако им пукаше за България щяха да разберат че за България е по-добре в ЕС и далече от путинска русия! но те са просто едни платени тролове и няколко малоумни русофила, скрити в мишите си дупки и цъкат смешните си безполезни минусчета . Квичете лъжливи червени подлоги. Голям кеф е как пикаете газ, но не можете да направите нищо и сте безпомощни като хлебарки. Къш в сибирската пустош и блато. Колкото и да се напъвате платени ватни подлоги, дори да се осерете, никога няма да върнете нито една държава от Европа отново под руско робство. ВАШИТЕ ОПИТИ ДА ВНУШИТЕ ЛЪЖАТА НЕ РАБОТЯТ.

До всиучките "умници " , които се радват на новото гориво . Моля предоставете си адресите , за да може да ви стоварим отработено гориво за съхранение . То ще ви облъчи с добра доза демоктрация .

Страните от Г 7 НАЙ БОГАТИТЕ ДЪРЖАВИ В СВЕТА се съгласиха да намалят зависимостта си от Русия в ядрената енергетика „Ние потвърждаваме отново ангажимента на лидерите на Г-7 да намалят зависимостта от доставките от Русия за граждански стоки, включително насърчаване на създаването на диверсифицирана верига за доставки на горива, свободна от руско влияние.“ Повече от две трети от световното производство на уран идва от 3 страни: Казахстан, Канада и Австралия Сега Русия доставя само около 25% от урана за американските реактори. Сенатът на САЩ одобри забрана на руския уран до 2040 г. В резултат на това Росатом може да загуби пазар, който годишно му носи до 1 милиард долара. Тръмп също каза: „Не финансирайте агресора“.

Велик ден за българската демокрация! Най-накрая свобода и независимост, след повече от 80 години руско-съветско комунистическо робство и окупация!

Може и да си десен, ама най-напред си прост и неук. А простакът като теб не знае какво е свобода - той не мисли, а чака другите да му кажат как трябва да живее.

Ние сме велика и независима нация - кисело млеко и секси краве демокрация ! Конгратюлейшънс

ТУК ЛЪЖЛИВИТЕ ДОЛНИ РУСОФИЛИЛИ ПАК ЛЪЖАТ Русоробите пак газ пикаят,свиквайте другаре,свършено е с рушката империя Американската компания Окло. Произвежда бързи реактори, които работят с отработено гориво. Реакторът се самостабилизира, самоконтролира и се охлажда от природни сили. Това означава, че централата е безопасна и технологията, която позволява това, е демонстрирана в мащаб. //// Скопените червени продажници изобщо не ги интересува България интересува ги само да се величае русия!!! ако им пукаше за България щяха да разберат че за България е по-добре в ЕС и далече от путинска русия! но те са просто едни платени тролове и няколко малоумни русофила, скрити в мишите си дупки и цъкат смешните си безполезни минусчета . Квичете лъжливи червени подлоги. Голям кеф е как пикаете газ, но не можете да направите нищо и сте безпомощни като хлебарки. Къш в сибирската пустош и блато. Колкото и да се напъвате платени ватни подлоги, дори да се осерете, никога няма да върнете нито една държава от Европа отново под руско робство. ВАШИТЕ ОПИТИ ДА ВНУШИТЕ ЛЪЖАТА НЕ РАБОТЯТ.

НАИГРАХТЕ ЛИ СЕ РУСОФИЛИ Русоробите пак газ пикаят,свиквайте другаре,свършено е с рушката империя - Кремъл ЗАГУБИ пазара на трубопродния газ за Европа – Газпром е на загуба. - Кремъл ЗАГУБИ пазара на втечнен природен газ – Газпром изживява последните си дни. - Путлер ЗАГУБИ пазара И на атомното гориво , което продаваше. Светът ОТКАЗВА обогатен уран от Руската федерация. Росатом върви сигурно към бездната Путлерова русия измина дълъг път от империята до китайската провинция. https://youtu.be/ZXT-qrq8nx4 https://youtu.be/V7wZXkRro0c Американската компания Окло. Произвежда бързи реактори, които работят с отработено гориво. Реакторът се самостабилизира, самоконтролира и се охлажда от природни сили. Това означава, че централата е безопасна и технологията, която позволява това, е демонстрирана в мащаб.

Самостабилизира, самоконтролира о охлажда от ПРИРОДНИ СИЛИ... Баце, циганката до Пирогов, дето гледа на ръка е по-грамотна от теб и не плещи такива грандиозни дивотии.

Сега България ще е на печалба ! Тока ще падне до 5-10 стотинки . Газта също ще стане 0.50 стотинки. Ще се отворят заводи тъй като ще имаме евтини енергиини ресурси. Да живеят Американците и Европа , които ни помогнаха да се избавим от монополиста. Остава и водата да намалят от 6 лева на кубик до 0.5лв , и екстазът ще е пълен. България ще стане новата Швейцария !