Първо уволнение заради мръзнещите без ток милиони в Тексас

Изпълнителният директор на електроразпределителната мрежа в щата се превърна в мишена на гнева

Обратно в новината

Коментари - Първо уволнение заради мръзнещите без ток милиони в Тексас | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Америслямците да бяха поискали помощ от руснаците, ако им пукаше за собствените им граждани, умиращи от глад и студ. Разкапващата се америслямска инфраструктура няма как да я уволнят.

Като се обърне колата пътища много... и оправдания колкото щеш;) Само ще ви припомня че на 15.02.2021 Тне Texastribune публикува статия която накратко описва мерките които трябва да се вземат за да бъдат избегнати повтарящите се изключвания на тока причинявани от лошото време... куриозното в случая е че статията за първи път е публикувана на 08.02....2011, като повода е спирането на тока в Тексас заради 4-те дена с отрицателни температури в началото на Февруари, 2011;)

И в крайна сметка колко студено беше и за колко време?

Знам, че фактите не ви вълнуват, но Тексас си има собсвтена енерго мрежа, която не е свързана с останалата част на САЩ. Само Ел Пасо е вързан и те нямаха пробелми. Мрежите на Канада и САЩ също са свързани. Тексас не искат да са част от системата, за да не подлежат на федерални регулации и така да не инвестират "безмислени" пари в подръжката според тях... Е, избиха някой лев. Направиха повече кинти за два дена сега отколкото за цяла година тия дето не им замрхзнаха станциите...

но пък подлежаха на обонговщината и затриха стотици малки тец-ове на въглища, които "замениха" с ветърни мелници :)

Е, нали искаха малксимални печалби с минимални инвестиции. Нали не искаха федерално регулиране, защото са много хитри. Все пак ниска цена е живота на няколко бедняка, за да може да извличаш максимални печалби... Сега идва веселото време за сметки за ток от по 5-16 000 долара за тия дето не са им го спрели... :)) Пак да си гласуват за републиканците. Поне ще ги спасят от джендърите. :)))

Какво са виновни републиканците, че електрическата компания е ползва газ смевто въглища и ВЕИ перки, вместо ядрена енергия?!? Идиотски решения за зелена енергия направо разказаха играта на системата. Такива случаи имаше тази зима и в Швеция. Перките замръзнаха и тези се гушкаха в студа в белите мечки, точно когато най-много им трябва електроенергия!

Първо уволнение заради мръзнещите без ток милиони в Тексас - и какво от това ?!? Мрежата ще си остане пак същата !!! До следващото глобално "затопляне" !!!

Точно заради глобалното затопляне има такива невиждани студове в южен щат като Тексас. Тъпаците вечно си мислите, че глобалното затопляне означава само вдигане на средните температури с никакви съпътстващи допълнителни атмосферни процеси от тази промяна. И какво викате като всяка година в Калифорния горят живи америслямци от пожарите в жегата, тогава защо не говорите за глобалното затопляне по глупашката ви логика? Иначе си прав, че колкото и корпората с милионни заплати да уволнят, америслямската електроинфраструктура ще си остане безнадеждно остаряла.

Sic transit gloria mundi : От Джордж Хърбърт Буш не са имали читав президент. Затва геронтократите начело с Пелоси държаха да сложат дементирало корумпе за президент си изглежда в реда на нещата. Вече внасят предложения да му вземат ядреното куфарче, щото не се знае какво може да измисли. Та на тоя фон какво е някакъв си Тексас?

Куфарчето го взеха на Оренжевия. :) Бъркаш ги двата щата. :)

Както беше казал другарят Ленин - комунизмът е съветска власт плюс електрификация на цялата страна! Тия са далеч от комунизма...

ама си имат съветска власт ;)

Големи босове с навряни отзад ръце дето само голф могат да играят и да ходят по мийтинги.

Хи, хи, хи, а Путин ще му строи трети блок на на ядрената централа на Ердоган. Нека им на турците руско робство. Станаха руска губерния. Нямат си турците експерди да им обяснят как ще се набутат. Леле колко ще им гадно на турците. А Тексас е пример за цялото евроатлантически братство за и за свободната демократична зелена енергия

Ами те по план са 4 блока , бе тъпак. И само се строят, ама нито един не работи.

ТАКА Е ПРИ КОМУНИЗМА , И НИЕ МРЪЗНАХМЕ !!

А ние при демокрацията нямаме вода!

;)

ТАКА Е ПРИ КОМУНИЗМА , И НИЕ МРЪЗНАХМЕ !!

Ето, че комунизма победи в Тексас! А вие не вярвахте!

Победи, ама за кратко.

С див потрес установява, че въпреки всички опити на управниците в България за изминалите демократични години на безмерна кражба и корупция, външните усилия на малоумните тикви от ЕС, все още, енергосистемата на България е в пъти по-добра от сащката. Знам, че скоро и България ще е Тексас, защото ни налагат да вървим по техния път, но все още е по-добра. Ти да видиш! Егати кефа!

ако имаше поне малко акъл в главата нямаше да си правиш изводи от частния случай в Тексас за цялостната електрическа мрежа на САЩ. Още по-тъпо е пък да ни обясняваш, че в САЩ имало комунизъм.

Тексас е колкото 5 Българии. Какъв частен случай?!

Написал си пълни глупсоти. Ако разбираше малко от електро ситеми и най-обща надежност, шеще да знаеш за критерия n-1,в Тексас е отделна мрежа която не подлежи на регулация от федералното правителство и не спазват n-1 критерия, защито смятат че така ще им излезе по евтино. Не ми се обясняват детайлите, тука не е училище. Ти просто си един кретен. Изобщо не познаваш проблематиката. НЕК от поне 10 години има да връща 5милярда лева и плащат само лихвите, защото са ниски. До година като се вдигнат НЕК е във фалит или тока ще ни станае поне 50ст/квч, казвам 50 но по-вероятно е да удари 70ст/квч. Държавата вече няма да е виновна защото това според тях ще е пазарната цена, така ще твърди Боико или който е там начело, и това всъщност ще е точно така.

Да, ако конфигурацията в следващия парламент стане твърде сложна, може да се направи експертно правителство на малцинството, с което официално всички ще са несъгласни, но ще го държат за да има правителство. Тогава може да либерализират и демократизират цената на тока. И без това отдавна стои на дневен ред и така ще е най-удачно да се направи. 70 ст/кв.ч ще е яко. Вече подготвям пуканките...

очаквал ти някой снежна буря в тропиците

Горките тексасци, ние при комунизма сме виждали режим на тока, но режима значи пускат, спират тока, можеш да си пуснеш бойлера да се стопли, хладилника ще замрази, да заредиш батериите.....а горките тексасци ИЗОБЩО НЯМАТ ток! Кошмар!

Ние при демокрацията вода нямаме, а те нямат ток

Дано в Тексас им замръзнат пушките, за да не се целят повече в преминаващи президенти!

Уволнен, защото нямат ток за електрическия стол!

Американски крадци-идоли на нашите крадци.

Американски ГЛУПци-идоли на нашите крадци.

Бате Бойко да праща дърва със Спартана.

ЪМ КЮМЮР?