17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кой плаща ?

Дълго е за обяняване. Накратко: - Планетата си има цикли, предстои поредния при който ще е трудно да се оцелява на повърхността и с тези хранилища искат да се подсигурят за нормално съществуване под земята с вече натрупани резерви.

Както обикновенно истината е между редовете... При прозводството на торове се получава страничен продукт СО2, за който трябва да се плаща за да се разгражда или рецеклира, та Норвежкия производител на минерални торове "Яра" (Yara), е открил как да му плащат за СО2, което те си произвеждат, тва с улавянето е пълна лъжа и прах в очите за тези които не са слушали в час по химия. Хубавото е че скоро е че "Яра" (Yara) скоро няма да може да произвежда нищо заради цената на природния газ и цялата им измама ше лъсне ...

По-добре дайте тези пари за залесяване бе тупани.

Защо всички са се втренчили в СО2. Растенията си го усвояват. Ама каква връзка на пари са тези квоти.

Не останаха растения, а CO2 е много и расте.

Ами да почват да залесяват!

Все едно да си изгаряш боклука не в твоя двор,а в двора на съседа.Ами СО който е по отровен него какво ще правим.

Со2 ИЗОБЩО не е отровен! СО е отровен, да, но набеденият за враг на човечеството е безобидният СО2, който е храна за растенията....

А какво ще дишат дърветата?! Повече гори трябват! Сече се масово без да се залесява и това не е проблем, но СО2-то било голям проблем! Психопати!

Улави бол. Грета най-накрая ще отиде да си доучи!

сигурен съм че вместо да съдят дървета ще разкарват пак газ из цялата планета,защото най вероятно в нечии план за възстановяване или зелена сделка са предвидени субсидии за ДЕКАРБОНИЗАЦИЯ! Най вероятно във френския такъв. след 5 г ще обявят технологият за ерес, точно както до преди 10г ЕК беше обявила дизела и биодобавата към него за много еко, а сега дизела е сатанизиран. Въобще целия ЕС е една машина за лицемерие измами и имитиране на дейност.

Вместо това, въглеродният диоксид трябва да се изпуска в атмосферата, да създава парников ефект, на станат екваториалните области необитаеми и така да се редуцира населението. На кой не му харесват 50 градуса на сянка?

Ще компенсираме тя също е амоняк и т.н

Майко, за каква откровена ГЛУПОСТ ще харчат МИЛИАРДИ!

56

Нямат енергиая за зимата но, за този безсмислен проект имат......странно!

циркаджийската пропаганда батко. Тип американски стил , а бе всеки път като са демократи на власт тая климатична адженда не спират да я ломотят навсякъде. А това е просто политическа корупция , която цели да направи шепа хора изключително богати , пък населението му еби майката да се оправят някак си.

Това е пълна и без мислена глупост!!!

Измислена икономика с БВП съчинено от картинки. Създават се бизнес ниши и се строят безсмислени съоръжения на гърба на данъкоплатеца, шепа богоизбрани стават милиардери от продажбата на зелени индулгенции. А можеха просто да засядат няколко милиона дървета и да оставят природата да си свърши работата. Клоунски свят..

Точно така е. Природата е измислила най-ефективния способ за използване на СО2. Растенията са с най-високо кпд. И от енергетична гледна точка си пак прав. Енергията която ще бъде изхабена за улавянето и втечняванеот на СО2 е значителна, а енергията в ЕС и така е лукс. Но от засаждане на дървета не могат да се изкарат много пари... пък и не звучи добре като за "технология" :)

Да всъщност фотосинтезата е с КПД повече от 95%...имаше видео в интернет което обяснява защо това е така...май беше заради някакъв квантов ефект а тази технология е един bullshit

КПД на процеса се има предвид от гледна точка на вложена енергия за построяване на съоръжението и получената после от него. По-точно EROEI (energy returned on energy invested). За да насадим едно дръво почти не е нужна енергия, бодва се една фиданка в земята или едно жълъдче. И това е почти 0 разход на енергия и толкоз. След 20-30години минаваш и прибираш няколко тона дървесина (натрупана енергия и СО2).