Първо поскъпване на храните на едро по тържищата след 10 седмици на поевтиняване

През отминалата пет работни дни (18-22 юли) цените на едро са се повишили с 0.15%, а от началото на годината са нараснали с 14.16 на сто

Обратно в новината

Коментари - Първо поскъпване на храните на едро по тържищата след 10 седмици на поевтиняване | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Написаното да се чете така: ХРАНАТА и ГОРИВОТО ги РАЗДАВАТ БЕЗ ПАРИ , а който не взема --го бият ,докато вземе. И двата варианта са еднакво ВЕРНИ.

Избори идват. Те носят хаос, високи цени и страх.Така поиска Слави.

Дебил-комисарите ще ни докарат да купуваме със злато храна и горива от Русия.

Авторът на тези драсканици ще е следващия катастрофирал под въздействието на наркотици! Нормален човек не може да напише подобни глупости!

Защо я разгледат тази фалшива статистика като "поскъпване в стотинки"? Да я разгледаме като като поскъване в проценти: Цени на едро на млечни, месни храни и варива на годишна база Вид продукт22.07.202222.07.2021Разлика в лв_Увеличение в % захар.....................................2,30 лв/кг...........1,38 лв/кг...........+0,98 лв...................+66% фасул зрял............................3,85 лв/кг...........3,85 лв/кг........... 0,00 лв................... 0% ориз.......................................2,72 лв/кг...........2,28 лв/кг...........+0,44 лв...................+20% леща......................................3,59 лв/кг...........2,42 лв/кг...........+1,17 лв...................+48% брашно тип 500....................1,35 лв/кг...........1,03 лв/кг...........+0,32 лв...................+31% слънчогледово олио..............4,99 лв/литър....3,20 лв/литър....+1,79 лв...................+55% яйца.......................................0,26 лв/бр..........0,18 лв/бр...........+0,08 лв...................+44% кашкавал "Витоша"...............15,63 лв/кг........11,13 лв/кг..........+4,50 лв...................+40% сирене краве..........................10,21 лв/кг........7,22 лв/кг............+2,99 лв...................+41% масло пакет /125г/................2,63 лв/бр..........1,93 лв/бр...........+0,70 лв...................+36% прясна мляко 3% масл...........2,23 лв/литър...1,76 лв/литър....+0,47 лв...................+26% пиле замразено......................5,85 лв/кг...........4,31 лв/кг...........+1,54 лв...................+35% кренвирши пилешки...............4,86 лв/кг...........4,00 лв/кг...........+0,86 лв...................+21% колбаси малотрайни.............6,15 лв/кг...........5,22 лв/кг............+0,93 лв...................+19% варено-пушен салам..............10,43 лв/кг.........8,85 лв/кг............+1,58 лв...................+17% Забележете - това е поскъпването на едро, а в тази таблица са дадени храните които осигуряват най-много енергия и калории... А сега към увеличението в проценти на "цената на едро" добавете разходите за обработка, пакетиране, транспорт, съхранение... добавете към тях новите цени на тока и горивата... извадете ги от заплата си и ще разберете точнно колко сте обеднели за една година. А това което ще ви остане от нея ще бъде "за всичко останало" - медикаменти, обувки, дрехи, образование - което междувременно също е поскъпнало. Ще размазвате по-малко парче масло на по-голяма филия, така да се каже... Та колко точно сте обеднели?

Статистическите данни трябва да се отчитат в абсолютни стойности, а не в проценти, защото зад % не се знае какво точно количество или стойност се крие. Манипулациите на стъкмистиката са известни на всички, които са учили икономика и са ясни за мислещите хора. Не случайно отдавна Марк Твен написа, че има лъжа, голяма лъжа и статистика.

Като знам как се дава информация на статистиката от счетоводителите - няма как да им вЕрвам! (гледа се тавана и се пише в кутийката, че глобата за неподаване е по-голяма от глобата за неверна информация /не че е имало глоба за неверна информация някога/). Те за това е измислен лафа: "СТАТИСТИКА-СТЪКМИСТИКА"

Хахаха. 0,15%, много са поскъпнали няма що. Чудя се как ще ям. Хахаха

Цените са нормални за мутрите от ПП. За останалите хора са ненормални!

Цените са нормални за нормални, работливи хора!

До сега храните били поевтинели, поевтинявали????? Какво говорите брях? Да не падате от Марс? Или да сте се телепортирали от 2020-та, пропускайки последната година- година и половина?

Аз поевтиняване не видях

Българинът трабва да бъде докаран до глад и студ. Може да му дойде акъла, че тярбва да избие БКП отрепките- ГРОБ, ПП, БСП, ДБ, ДПС

Десет месеца поевтиняване, а на магазина всичко поскъпва, и то почти всеки ден. Това поевтиняване е същото, както Хамериканският газ който от два месеца ползваме (това според официалното твърдение на Кокорчо), и който е няколко пъти по-евтин. А на практика, само за юли месец, цената на газа е над 30% по-висока, спрямо юни месец. Тия Хравардски ПУЦ-ове, дет' сте ги завършили, са много зле бре олигофрени скапани....

И още поскъпване ще имааааа

Така долно лъжете! Толкова нагло! Всичко поскъпна между 50% и 100%, те ще ми говорят за част от процента... Иде Видов ден.

Добре, че е тази статия, че да разберем, че нещо е трябвало да поевтинее...но НЕ Е

Яка ПРОМЯНА, а зимата още по яка. Ако и на следващите избори някой гласува за тези кръжочници, е безмозъчен - пълен и завършен идиот.

ще се намерят. Дано са малко!

Десет седмици поевтиняване! Да бе! И един мармот ....

Абе от къде ги вадят тези цени, коефициенти и намаления? Всеки ден всичко поскъпва с бесни темпове.. Брей, че дизайнери...

Преповтарям се, но е важно да разберем, че цялата политическа система са шайка крадци и престъпници, които трябва да излезем и да ги изринем до корен, дори заедно със семействата им, за да не поникнат израстъци от изрязаните корени. Ето отношението на политиците през погледа на голям зърнен производител в Бургаско, на който зададох въпрос: - Защо не се прави брашно и хляб от нашето българското зърно, а всичкото се изнася за други страни? - "Защото то е с висока цена на световният пазар, за разлика от некачествените ГМО сортове зърно, които се внасят в България. Хляба и брашното от българска пшеница ще са непродаваеми за българите 5 - 7 лева. Това ще доведе не само до масови протести, но до бунтове и размирици. За българските политици не е важно какво точно ще яде българина, а да има какво да яде."

Тоест олиото последните 10 седмици е паднало на 1.80лв. и сега е 2.20лв? Или нещо не разбрах какво точно е поефтинявало напоследък.

ВИНОВНИ за ПОСКЪПВАНЕТО са стоките и за за разпространяването на корона- вируси са Здравния Министър и оня ДАНЪЧЕН и Здравен Инспектор- Кунчев... Заради тия мошеници, вместо да си купим ХРАНА и ДРЕХИ, тия искат да купуваме МАСКИ... Тия мошеници вместо да ИЗХВЪРЛЯТ още на границата, всички маймуняци и китайци ИДВАЩИ в България и ПРЕНАСЯЩИ вируси, тия двама мошеници пускат маймуните и китайците из България и те ни ЗАРАЗЯВАТ с ВИРУСИ... Трябва да ги утрепят тия двамата. Да запалят Здравното Министерство.. После да ИЗГОНИМ всички китайци и маймуняци от България.. И когато ПРИСТИГНЕ на летище- София някоя ДЯВОЛИЦА- маймуна като Наоми Кембъл, нашите граничари, директно да и бият шута към АФРИКА... Да НЕ ни ЗАРАЗЯВА с ВИРУСИ... Всички чужденци да се ГЪРЧАТ с торба на главата с Сертификати и маски.. ВАЖНОТО е ние, българите да НЕ носим маски и да НЕ харчим пари за парцали( маски) ...

Ето какво видях в статията - бля, бля, бля, бля, бля, поскъпване.

Какво поевтиняване бе платени папагали...Инфлацията сигурно е 200%Не ви ли е срам да побликувате подобни лъжи.....

"ПОЕВТИНЯВАНЕТО" никой не го усети, ама поскъпването ще го усетим още утре.

Поевтинявали 10 седмици??? Има продукти 100% нагоре.Цветя и рози , а аз не разбрах:/