Първа реакция след декрета на Путин, поставил западни компании в Русия под ключ

Японските фирми остават в енергийните проекти край остров Сахалин, но американската обяви, че иска да напусне

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мачкаı ги, Вова! Това засʌужават!

Нещастен опит на злото джудже да задържи западни компании за да не спре добива поради липса на резервни части.

Шило

Я, сетихте се. Че, това е от близо седмица.

Бии, да те уважават!.

eх троле троле... злото джудже ти е изпило мозъка от толкова седена в главицата ти...

Нормално. Без западни технологии и project management, рашките ще видят нефт на кукуво лято.. Така и така са най-неефктивните в света в това - $50 добивна себестойност на барел срещу $17 в Близкия Изток и $25 (не шистов) в САЩ…

Шило

Интересно, как са добивали преди 1989 година?

Шило

Как може да се изпие нещо, което липсва?

В находища с не толкова екстремни климатични условия. Като Баку и Татарстан.

Пак с технологии от гнилия запад.

Шило

Такааа, Дори вече ЕС да иска предишните количества газ от Русия, просто вече няма да има. Все пак, руснаците ще трябва да доставят на новите си партньори още по-големи количества.

М'да, така се получава, когато страниш от останалия свят - забрани, затвори, ала-бала. На диктаторите само от това им разбират главите.

ПОСЛЕДНАТА СРЕЩА ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ МЕЖДУ СЕРГЕЙ ЛАВРОВ И НЕГОВИЯ КИТАЙСКИ КОЛЕГА ВАН И ... БЕШЕ ПО- ЕМОЦИОНАЛНА ... ПОНЕЖЕ КИТАЙ ПРЕДЛОЖИ НА РУСИЯ ВРЪЗКИТЕ МЕЖДУ ДВЕТЕ СТРАНИ ОТ ПРИЯТЕЛСКИ И ПАРТНЬОРСКИ ... ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ В БРАТСКИ :)) ... .

В отношенията между Русия и Запада вече владее закона на джунглата.

Путин много умело им бърка отзад, в отговор на техните санкции !

Шило

Най-вече от Баку! Хахахахахахахаха! Гризете си топките от яд, че не случиха тъпаците от ЕК! Така е- ЕС, в крайна сметка, заради бюрократите от ЕК ще го духа!

Ти си много жалка копейка!

Браволс вече няма да търгуват за пари, а ще си подаряват. Щом са братя....

:-)))))))

То се вижда, кой е жалък. Допреди седмица, Германия говореше, че няма да им стигнат 15%, вчера, вече са 20. Урсула ще препоръча да стоиш на 16 градуса през зимата и да се къпеш веднъж месечно. В корито, че да има и за следващия

Ватенките ще се наложи да изсмукват с уста петрола. Е без това там е пълно с ватенки, дето смятат че слънцето се върти около земята. БЕЗ ЗАПАДНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ ТЕЗИ С ВЪНШНИТЕ ТОАЛЕТНИ НИЩО НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ И В СКОРО ВРЕМЕ ТАМ ЩЕ НАСТЪПИ АБСОЛЮТНА РАЗРУХА. ТА ТИЯ НЕ МОГАТ ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ И НОЖЧЕ ЗА БРЪСНЕНЕ САМИ ДА НАПРАВЯТ. ЕДНО ВРЕМЕ ИМАШЕ ЕДНИ НОЖЧЕТА ЗА БРЪСНЕНЕ НЕВА, С КОИТО БАЩА МИ НЕ МОЖЕШЕ ДА СЕ ИЗБРЪСНЕ И ЕДИН ПЪТ.....

Много ясно ! ЕС се управлява от НАЗНАЧЕНИ некадърници. Ние не сме от позицията на силния, но налагаме санкции (оказа се на себе си).

Путин смазва американаките глупаци, като ги обръща един срещу друг, съвсем скоро и в Европа ще има масови протести и сваляне на американските марионетки с революция

СЛЕД СРЕЩАТА НА ПУТИН С АЯТОЛАХА ... СЕ НОСЯТ УПОРИТИ СЛУХОВЕ , ЧЕ ПУТИН Е НАРЕДИЛ НА КАДИРОВ .. ДА СЕ ГОТВИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА АЗЕРБЕЙДЖАН .. ПРОСТО И НА АЯТОЛАХА , И НА ПУТИН ИМ Е ПИСНАЛО ОТ АЗЕРИТЕ:))

Който сее ветрове , жъне бури. Давоските мърши нещо се взеха много на сериозно, както се казва направиха си сметка без кръчмар...Пуснаха в ход жалките си пудели, управляващите европейските държави и организации, сащ-исаните смешници като дъртите пастърми бай дън и пелоси, медийните началници сътворяващи пропаганден компот. Да ,ама не...удариха греда. Давайте Владимир Путин и славни альошки...Пак ще бъдете освободители на България, Европа от еврейските фашаци...

Шило

И теб те питам- как са добивали преди?

Следващата стъпка е да затвори границите за всички да напускат русия.Некадърна работа.

Идиот

Кои нови партньори? Китай и Индия не са нови. Да се увеличат доставките там, трябват нови газопроводи или инсталации за втечняване и транспорт.

Интересни са тези уроди, които плюят на български от името на квалифициралата ни като неприятели страна. Продажници.

ОРКИ*

Шило

Тоя пък. Граници затваря евросъюза и щатите. 30-тина държави не са света, ей! Пък, колко са мощни, то се видя. Колко процента е вече инфлацията за няма 6 месеца?

,, Много си тъп Саше ... "

няма да търгуват в долари и евро. А ето, че и други страни плащат в рубли. Това е началото на края, но сами си го изработиха западняците !

А отговори ли си на въпроса, кой направи така, че да ни обявят за такава? Нямаш ли усещането, че те клатят заради чужди интереси?

Добра ирония. В това време русоробите ти цъкат плюсовете.

Зашо ни занимаваш с шизофренията си ?

Всички коментари от три IP а аз трябва пусна VPN за да ми се появи коментарът.

Шило

Макрон ли? Или Зеленски? За вторият е сигурно

"...договорите за споделяне на продукцията..." Елцин и компания бяха нарязали и раздали Русия на западните чакали. 95% от Русия не беше руска. Путин ги нарита и върна Русия на руснаците, от тогава и всичкия тоя квич.

Баща ти , че те е направил .

Лош колективен запад, пък не го пускат да си отиде от Русия. Хем сърби, хем боли...

Путин може само да си парцелира терен 2х1 и да чака.

АМИ ДА ПРОДАДАТ ЗА 1 РУБЛА НА РУСКАТА ДЪРЖАВА .. И ДА СИ ХОДЯТ :)

Пускат ги и още как! Само, че преди да си идат, трябва в Кремъл да решат на кого ще продават дяловете си!

Наблюдаваме "реакция на реакцията", тоест след като САЩ и приятелчета откраднаха от Русия едни 300 милиарда долара Русия поетапно предприема контра-удари. Съответно американските приятелчета пищят. Мисля че ще има още доооста да пищят, има какво да се конфискува.

Основен законодателен инструмент на авторитарен режим от Ленин до наши дни.

Украйна е Русия - цялата! Зеленски на съд за геноцид и на въжето!

Да забравят за чужди инвестиции в следващите 50 години.

точно това им забранява, вероятно иначе биха го сторили. Ватнишка работа.