Отменен таван на наемите изкара хиляди по улиците на Берлин, стигна се до сблъсъци

Федералният конституционен съд реши, че берлинското правителство е надвишило правомощията си със закона

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Веднага след падането на Стената чифутите изкупува масово ГДР-ските апартаменти на семволични цени(за чифутите). Днес простосмъртния германец отново е в ръцете на юдейския капитал и живее под наем в собствената си държава. Днес чифутите са 3 пъти повече в Германия от 1933г.

Това само от Ковид ефекта, кво ще стане като мечтаната 4та индустриална революция от изродите в МИФ и автоматизацията влезе в действие? Какво ще стане като след някоя друга година забранят на хората да си отглеждат сами храна "щото само сертифицираните по еко-програми" могат да произвеждат? Какво ще стане след като на малкият и среден бизнес му се сложи катинара? Има само един отговор - Френската Революция ще се повтори. Лидерите на света и бизнеса са точно на етапа - като нямате хляб яжте пасти.:)

Тъй като гледам се говори тука за Гермнания и се казват истини, ама не целите да ви дам малко пример с цифри. От реалния живот, дет се вика. Бруто е 2931.71 (това не е толкова лоша заплата, има и много по-добри, разбира се) Здравното е 220 на месец. Покрива цялото семейство. Пенсионото е 257 на месец. Работодателя помага и той с още толкова. Има още 217 други. 70 карта за транспорт (минава през фирмата и се взима от заплатата директно) Остава 2116. Месечно: Наем 620 евро с включени топла вода и отопление. Градина за ползване. 55 квадратни метра. 25 евро интернет 8 евро телефон 55 евро допълнително пенсионно осигуряване. Не е задължително, но го ползвам като спестеовен влог. Фирмата дава още 40 евро отгоре. 17 евро данък за обществената телевизия 60 евро ток. 297 евро детска градина. Годишно: 417 евро данък за автомобила. (беше 570 като започнах, но пада всяка година, ако нямаш произшествия) Не е пълно каско, но покрива, кражба, удари на животни по пътя и други дребни неща. За 70-80 евро по малко можеш да имаш това на което викаме гражданска в България. Покрива само щети нанесени на другите. Ако искаш и друг да може да кара колата ти, застраховката става съвсем различна... Не го препоръчвам. 108 евро за данък за колата 89 евро за ADAC. Не е задължителна. Но е препоръчителна. 55 евро лична застраховка. Подобна е на застраховката за кола, но е за човек, не е задължителна. Хубаво е да я имаш. Ако счупиш нещо скъпо, ще им кой да го плати. 52 евро застраховка за покъщнината в апартамента. Не е задължителна. Ако редовно се чудиш дали си изключил нещо в къщата... На 2 години един път: 120 евро за тюф на колата. Не мисля за сметки. Не правя сложни изчисления всеки месец. Храната според зависи, но ДДС за храна тука е 9 процента... Стигат.

A be biva.

Нали, щото в САЩ ако решиш да имаш реална медицинска застраховка ....ще отиде половината заплата. Затова в САЩ, обикновено в семейството жената работи в голяма фирма с големи социални осигуровки и малка заплата, за да покрие застраховката в семейството. Ако пък българин/ка има щастието да се вреди на каквато и да е държавна работа, между нигъри и латиноси, това ще БИНГО.

Ако този протест беше срещу правителството и корона-мерките, тогава политици, масови медии и туитър щяха да бълват отрова срещу ковидиоти и врагове на народа. Ще има пак репортажи колко хиляти човека са умряли, защото го е имало този протест. Но понеже това е протест срещу конституцията на Германия, само ще се ръкопляска.

Тоест идва африканеца-и изразява несъгласие по наема, който се есъграсилр с подписа си под договора? Ми като иска нисък наем-няма да живее в столицата, отива в някое село, започва земеделска работа. Но той иска и в столицата, и на нисък наем.

Ти от колко време живееш в Германия, че се изказваш така компетентно ? Звучиш като самодоволен тюфлек, който смята че като се е уредил с някакъв имот, отсега само ще лежи и ще стриже будалите. Наемите в Германия скочиха повече от двойно в последните 10 години. Там плащат и много високи данъци. За много хора това означава да работят само за единия наем. И това не е само в столицата, а навсякъде и дори вече не в самите големи градове, а и където има връзка с S-Bahn, ако ще и на 1 час път да е. По-добре, че падна закона в Берлин, за да се появи на федерално ниво. Иначе цялата традиционна политическа гмеж ще иде в канала и пак ще се намери кой да обуздае тази наемна вакханалия.

А точно африканецът не плаща абсолютно нищо, защото живее в безплатно построени общежития или социални жилища. Това е парадоксът, нищо не правиш и нищо не плащаш или бачкаш като хамав и даваш над половината свободен доход за наеми.

Писал съм , че комунизма требва да победи първо в поне една цяла държава, а не само в една нейна отделна провинция. Правинциите дори и да са големи, нямат собствени армия и полиция. После следва съвецка власт и електрификация но с АЕЦ, а не с ветрилки и никой нема да смее да ви каже копче.

Комунизмът победи в късния ФЕОДАЛИЗЪМ на Русия. Но в нито 1 развита икономически държава. Затова пък, национал-социализма победи и създаде най-мощтната икономика в света през 1939г. Само за 6 години....от пълна разруха.

за каквото и да им кажеш да плащат - все на бой налитат...

И в Германия взеха да си играят на партии и политици кретени.

Тия пък голям вой нададоха за тия наеми, важното е, че имаме всеки ден банани.

И мандарини! Мандарините забравихте!!!

Нека да внесем малко допълнителни обяснения за онагледяване на ситуацията. Ведералният конституционен съд реши, че държавата Берлин няма законодателна компетенция и този закон трябва да бъде гласуван на федерално ниво, където левите партии все още нямат мнозинство или достатъчно допитни точки, за да създадат коалиция. Това много скоро може да се промени, защото през септември тази година немците избират нов Бундестаг и тази тема ще бъде част от предизборната кампания. В Германия цените на наемите скачат драстично и неконтролирано и тези цени не нарастват заедно със заплатите. Например в Берлин наемите може да са по-ниски от другите големи градове, но там хората печелят по-малко. Тоест съотношението между наем и доход не е балансирано. Това води до там, че един среден германец, който си скъсва задника от бачкане първо го одира държавата с данъци, които директо се удържат от заплатата. После хората го одират със здравна застраховка, застраховка за грижа в случай на здравословен проблем, пенсионна застраховка и застраховка за безработица. В Германия също така е хубаво да си имаш частна застраховка гражданска отговорност, която няма нищо общо с колите, също така е препоръчително да имаш знастраховка на сградата в която живееш и допълнитешна застраховка за покъщнината. Като платиш всичко това, като си платиш и наема, като си платиш вноската за колата и нейните застраховки (има много места в Германия, където транспортът е допотопен и без кола няма как), накрая на месеца не ти остава абсолютно нищо.

А цените на недвижимите имоти скочиха през последните години многократно. Причините за това са много и те са комплексни. Първата причина е, че има много малко земя за строеж. Това не е като при нас в България, където всеки си прави каквото си иска. Е Германия много трудно можеш да убедиш общината да приеме нов градоустройствен план. Това води до страшно завишаване на цената на строителната площ. Ако имаш например една нива и тя струва 10 Евро на квадрат и се промени нейния статус, то цениъе хвръкват до 1000 и повече евро. После немските закони са много строги. За да получиш разрешение за строеж ще те мотаят до безумие или ще трябва да платиш страшно много пари на адвокати и архитекти, за да ди издействст разрешително. После при купуване на недвижимост има твърди такси и данъци, от които не можеш да се измъкнеш. Като си платиш местния данък за купуване на недвижимост, като платиш норариалните такси, като платиш таксите за вписване в регистрите, като прибавим и таксите на агенциите, които са масова практика е Германия, то ти имаш до 13 % отгоре върху цената. Друга поточна практитка е, че лихвите за кредити са нулеви. Парите, които преди при финансиране си ги плащал на банката, сега ги плащат неколкократно на продавача. Следващият проблем е, че през последните 10 години се въведоха много нови правила за строеж, като например повишаване на енергийната ефективност на сградите, което допълнително оскъпява проекта. И не написледно място трябва да се споменат и чуждестранните инвестиции и прането на пари в Германия. Германия е рай за пране на пари например от Русия. Тук можеш да си купиш имущество и никой не те пита от къде си взел парите. Много чужденци купуват с техните милиони недвижимост и в държат празна, защото такава сигурна печалба за толкова кратко време никъде не можеш да намериш.

Това води до изкуствено намаляване на предлагането на жилища в големите урбанизирани региони и до незумно високо търсене. За едно нормално жилище се комкуритат често над 100 желаещи. Те дори пишат мотивационни писма и си разказват цялото СВ до 10 коляно. Защото като наемодател ако пуснеш квартиранти, после те имат толкова големи права, че не можеш просто ето така да ги изгониш дори да те разиграват. Съдишищата решават по примцип в поза на наемателя. Но дори и да имаш късмета да изгониш наемателя си, той просто изчезва, олайнявя ти жишището и после ходи да го гониш. Ако заплатата му е 1500 евро не можеш да му вземеш и стотинка, защото в Германия има един мимимум, които никой съдебен изпълнител не може да ти го пипне.

Освен това като наемател плащаш и данък сгради вместо собственика. Не е много на фона на всичко останало, но е пълна наглост че и това са прехвърлили върху наемателите.

Това което казваш е верно, но повърхностно. Айде малко за причините. Германците са едни много странен народ. Пращат децата си да протестират срещу глобалното затопляне, като искат да си дефакто съсипят индустрията. Няма народ по света да е излезнал да протестира, защото месото му е евтино и да иска по високи цени. Само германците. Затваряне на заводи, безработица, високи цени на енергията, високи минимални заплати, нулеви лихвенни проценти на спестявания с две думи всичко скача. Индустрията естественно не иска вече да инвестира в Германия кой иска да инвестира в държава където регулацията скаяа, цените скачат, а държавата не инвестира в инфрастуктура например.След като пада стандарта като цяло, и отпадат хубавите местенца в индустрията с големите заплатки, държавата приема и по малко данъци. В същото време, левите партийки , то други с изключение на АФД няма, се занимават само с глупости като джендърство, антирасизъм, женски квоти и т н. А що се късае до жиличния проблем. Вкараха 3 милиона бежанци, които се умножиха до 10, на които им трябват жилища, които държавата им осигурява и плаща всяка цена, т. е държавата сама вдига цените на пазара. От друга страна забраняват всякаква конструктивна критика по въпроса. Да не говорим, яе раздутата социална държава не може веяе да функтионира, защото социалните разходи са 1, 6 трилиона на година повече от половината от БП на страната. И немците си ги избират същите партии, които още по стръвно засилват тази политика. Цялата държава е в ръцете на ляво радикални организации. Явно им харесва на немците и им е в кръвта на всеки определени години да се самоунищожат. Хем протестират за евтини жилища, хем искат още бежанци и лчва политика. А са и много мързеливи вече. Държата върви кум нова комунистическа диктатура/

Напълно съм съгласен с теб.

Ами нали от вас тръгна всичко бе . Бутнахте "СТЕНАТА" -не искахте "панелите и Трабанта"-сега дрънчете с капаците на празните ви тенджери...Радвайте се поне на ...БАНАНИТЕ -забелени и подрязани ,дето ги прибрахте след ,като се обединихте .

Проблема с наемите е краен проблем, породен от друг преди него! Меркел е винивна като пуснеш 1 млн нови маймуни нали под наем ще живеят, естествено че ще удари наемите! Защо не се улесни процеса на застрояване. Вижте България всеки си строи където иска после узаконава, и такъв проблем нямаме, даже е обтатното... Отделно, че дивия капитализъм не позвилява да притежаваш, а само да ползваш

Значи бежанците работят и харчат пари за да си плащат наемите ? ....тоест не са толкова безполезни расисте

Не, плаща им държавата и в последствие взима нови външни заеми...

Вече са много пповече милиони

В Берлин наемите са 2-3 пъти по-ниски отколкото в ЛОндон, Париж и пр. Това е държавна политика. Нормално е да има пазарен натиск с обратната посока. От друга страна, като се вдигнат наемите, хората които работят от пейчек до пейчек и са си направили бюджета на ниските наеми - страдат. Нищо кой знае какво не се случва. Германците ще си решат проблема. А вие почнахте да ги поучавате дори без да го разбирате.

Как ще го решат? Изпуснат е всичко, маймуните са навсякъде, скоро ще е като във Франция палежи и анархия.

Ще им дигнат наемите и ще ги изгонят когато им скимне.

Ами те и в София наемите са по-ниски от тези в Берлин , и какво от това.

Комунизмът свърши другари обратно на работа. Добре се налудувахме сега обаче наемателите ще го лапат голям дебел мазен и мръсен и ще си го поемат целия отзат заедно с топките.

Също като тебе.

Беше ясно, че законът няма да издържи във федералния съд. От 1100 наемът ми падна на 550 евро. Да ама “спечелените” пари заделях настрани точно за да не ми се налага да връщам и да се чудя откъде да ги извадя, сега много ще пропищят

Нали протестираха с 12000 стола, че имат място за бежанци

ще го лапат немит

Нойкьолн само турчин там бе. Хаха ебати и пазара нещо което е мое ще ми определя цена държавата.....

защо се натискат да живеят в Берлин?

И теб никой не те е канил в София .

АМи много от тях цял живот там са живели и един хубав ден получават писъмце, сега ви вдигаме наема с колкото ни скимне, ако не сте съгласни, махай те се. Това е непрекъсната тенденция от 15 години насам, още от преди да се случи финансовата криза. Въобще не са бежанците проблема. На тях държавата им построи безплатни жилища. Това обикновения гражданин го гледа и си вика, ей от 30 години плащаме за солидарност, първо с местните плужеци, после с източните провинции, след това за ЕС, след това за бежанците, а сега повишете ни и наемите толкова, че да не можем да дишаме.

си играе със огъня.И ще докара отново руските солдати до бреговете на река Одер.Упорито си търсят белята!

И дано по-скоро ги докара, само, че до брега на Атлантическия океан.

Държавата може да определя наемите в общинските жилища, но да ми определя на мен каква цена да искам за личната ми собственост (за която плащам данъци, както и 15% данък върху наема) или да ми определя какво заплащане да искам за труда ми - няма как да стане.

Данък сгради в Германия се плаща от наемателите. Данъци се плащат върху всички доходи и то по прогресивна скала. Ти си много голям умник, ама не си живял и един ден в Германия. Имат право даже да ти забранят да си ремонтираш банята, ако това ще оскъпи наема.

Аз говоря България. За Германия ме боли фара. Който е отишъл да слугува там да си му мисли.

сега джагалите и останалите паразити няма да могат да живуркат и да папат безплатно!

наречената Система е на път да докара и възроди спомена за крайцера Аврора.Това ли са замислили архитектите на масонството?

ЕС са нацисти , всичко насила ,без мисъл за човека. Свобода няма ,дори и работа трудно се намира.

за тия с бурките и със самоубийствените колани ли? Дето раждат по 10 чаавета и правят всичко около себе си на кочина ли?

некадърникът и мързеливецът... Специалистът го лапат като топъл хляб!

В Африка 99,99 процента не са на квартира. В Германия 90 процента са на квартира. В Африка няма грам мерки. В Германия - концлагер.

За квартирите в Африка си почти прав, а за мерките не си. И там се наблюдава миграция от селата и по-бедните региони към градовете, където повечето идващи от селата живеят под наем. А мерките - на хартия ги има, в по-големите градове горе-долу се следи дали се спазват, а по селата почти никой не следи.

Там и свирка ще ти направят, ама след 2-3 години ще съхнеш на някое дърво...

Африка секви хищници от отровни змии до крокодили, лъвове, ягуари, хиени готови да те бастисат....... Ако не те Боко Харам, Ал Шабаб или бандити....... В Африка 80% от държавите нямат достъп до медицински услуги и медикаменти, за бърза помощ да не говорим...умират хора от глад и обикновени здравословни проблеми.... Ай ся ломска клесава маймуно разправяй че Германия е концлагер.

то па тука една бърза помощ и едни лекари ... ум да ти зайде. А в Найроби да ти кажа има 3 пъти по-модерни болници от всички тука взети заедно, може би и от прехвалената ти Швабия, обородвани с подледно поколение японска и китайска апаратура, обаче струват пари. Не са за миячи на кенефи у байерн като тебе

Стратегията по "Ковид-19: Голямото нулиране" се следва стриктно - унищожаване на средната класа, лумпенизация на населението, следва "деденсификация" ("намаляване плътността на населението". При фиксирана площ. Оруел с неговата "1984" си е направо детска приказка...

Всичко се разпада в модерния запад и в ЕУ с пазарната икономика, разбираш ли? Търсенето определяло предлагането, разбираш ли хахахха в модерния социализъм? И тука искат да ви вземат имотчетата - трън в очите им са тия с някаква собственост. Под наем или под открито небеи бачкане нон стоп до гроб.

Що? В Москва как е? Няма наеми и наематели ли?

се забавя.