От природен газ към водород – възможности и рискове

Анализ на инж. Щерьо Щерев, заместник-председател на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За да стане това с водородната енергия, първо трябва да се добие водород. Да се прави това от ВЕИ, чиято енергия никога няма да достига за директно потребление, е смехотворно. ЕС се управлява от слабоyмни.

Браво на Щерев, намери се един да каже истината за водородната "икономика". Отделно за причините за глобалното затопляне - всеки под сурдинка си мънка че ни лъжат, че факторите са други. Ама най-много да сподели с тия дето са на масата.

инж. Щерьо Щерев, през 2012 год. беше "твърдо зелен" и защитаваше неуморимо тезата за вредния CO2 бидейки на страната на "заланите" в дискусионната зала на НАродното Събрание ...... Сега виждам промяна - вече и водните пари от H2 са вредни..... ДОкога ще защитавате индустриални интереси инж. Щерев ?! Аз знам , че компаниите плащат добре (особено ези от въгледобива) , но вие съвсем се обърнахте на "фурнаджийска лопата" ........ Афидер !

Браво! Както каза оная мацка от вчера - ""Науката не може да компенсира тъпите политически решения на банда игноранти добрали се до властта". Евро-бюрократите приличат на китайските хунвебини , които избиваха поголовно врабчетата и всичко хвърчащо, за да увеличат добива от ориз. И като избиха всичко живо предизвикаха масов глад. Съдбата на зелената сделка ще е подобен - енергиен голодомор, деградация на промишленото производство и от там масова бедност и от там деградация на културата и цивилизацията. Накрая един Джордж Мартинов свят.

Добре започна тоя "експерт", но като каза - трябва да оставим Марица Изток и стана ясна работата - платена реклама! Въглищата са нещо, което трябва да се забрави изобщо. Единственият смислен източник на енергия на този етап на развитие на технологиите е ядрената енергетика. Не случайно Франция, Англия, Индия, Турция и Китай правят нови централи, да не говорим за "глупавите" скандинавци Финландия. За колите обаче смислена алтернатива за момента не се вижда. Леките коли може да минат на газ, но за камионите това са вицове. Така че ...засега няма нищо да се промени, само ще сни казат цените уж за Екология.

Точно това е голата истина: ядрената енергетика е най-чиста. Как досега АЕЦ Козлодуй можеше да дава ток на 4-5 стотинки, а за нова централа се говори, че щяло да излиза по-скъпо от американските централи? Пълни глупости и прогнили чужди интереси продължават да унищожават българската енергетика.

Защо ми се струва, че в България изпуснахме влака да продължим развиването на ядрената енергетика?

Технологии има, но няма кой да ги пусне за народите. Всичко се върти по заповедите на тези които командват света. ЦРУ И НАСА КРИЯТ ТЕХНОЛОГИИТЕ ЗА СВОБОДНАТА ЕНЕРГИЯ, У НАС СА ЗАСЕКРЕТЕНИ ГЕНЕРАТОРИТЕ НА БРАУНОВ ГАЗ, КАКТО И КВАНТОВИЯ ГЕНЕРАТОР НА Д-Р ЧУКАНОВ, КОИТО БИХА РЕШИЛИ ВСИЧКИ НАШИ ЕНЕРГИЙНИ ПРОБЛЕМИ, НО ТАКА Е, КАТО НИ УПРАВЛЯВАТ ХОРА, НЯМАЩИ НИЩО ОБЩО С БЪЛГАРИЯ ИНТЕРЕСУВАЩИ СЕ САМО ТО ДАЛАВЕРИ. Ядрените централи са ИЗТОЧНИК НА РАДИОАКТИВНО ЗАМЪРСЯВАНЕ И ОТПАДЪЦИ - КОЙ И КЪДЕ ЩЕ ГИ ЧИСТИ И СЪХРАНЯВА!!!!!. ЗА ТОВА НИКОЙ НЕ МИСЛИ, НАЛИ???.