Коментари - От Нидерландия: Жилищните разходи на българите изяждат голяма част от доходите им | Бизнес.dir.bg
назад

От Нидерландия: Жилищните разходи на българите изяждат голяма част от доходите им

61,4% от българите през 2022 г. все още са живели в дома на родителите си, при 80% от хърватите, но при едва 17% от нидерланците

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - От Нидерландия: Жилищните разходи на българите изяждат голяма част от доходите им | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Нидерландия населението расте, но само благодарение мигрантите. Коренното население намалява, защото даже един младеж да НЕ живее с родителите си, а с приятелката си, те не могат да си позволят деца. А не могат защото плащат наем или кредит за 20-30години. И при тези разходи за жилище, излиза по изгодно да доведеш човек от Африка, отколко да го отгледаш в Холандия (или която и да е бяла държава). Да, икономиката излиза много на + с високите цени на имотите. Само дето след 50години тук(Европа) ще е Африка или Индия. Не че е вселенски проблем някакъв. Планетата ще си се върти и без бели хора. Жалко за бялата раса, но изглежда че белия човек обезумя и се самоуби.

Не знам как ги докарват тия проценти. Наем в голям град в УК е към 1500 паунда, без Лондон, там са по-високи. Отделно кансъл такс, ток, газ.. Ако семейство от двама души работят на посредствена заплата, то една цяла заплата заминава за жилищни разходи. В Нидерландия едва ли е два пъти по-евтино от Англия.

Колко трябва да е зле човек за да живее в, в блок като този от снимката, каквито са с хиляди и българските гета? Мен ме хваща гнус само от гледката, камо ли да живея в него или отглеждам там децата си. Дори негрите в Алабама живеят при по-човешки условия.

Българите официално имат 90 млрд евро в банките. Само тези пари да се инвестират в имот за следващите 10 години, това ще да де цена на обиновен апартамент в София над 1 млн евро! Така че, който не инвестира сега в имоти, много ще загуби. Съвсем скоро цените ще са и по 5 и по 10 спрямо сегашните нива. А ако влезем в еврозоната, и по 25!

В пенсионерска България???

Това за доходите, онова за доходите, но истината е, че народите от ЕС в момента са ограбени, ккато и още едно поколение. САЩ ни задължават да купуваме техните стоки на ужасно високи цени. Всяка от евреопейските държави е изнесла или ще изнесе по силата на несправедливи договори десетки и дори стотици милиарди за САЩ през следващото десетилетие. То не бе газ на тройна цена (което беше една от целите на войната - САЩ да изнесат неекологичния си щистов газ, който ЕС дълго отказваше заради високата му цена), то не бяха Ф16, докато в ЕС се произвеждат отлични самолети за защита на въздуха, то не беше ядрено гориво (докато самите САЩ внасят от Русия), то не беше цирк, изпълнен с голяма радост от Урсула, Шолц, Кирчо и прочее заинтересовани от пенсия на остров, цитирам Кирчо. Това е формулата на предателството на интересите на две поколения в Европа. А жилищата, храната, отоплението и т.н. са резултнтна величина от това, което реално се случва. Войната в Украйна не е срещу Русия, а е за изцоцване на икономиката на ЕС. Оборотът на САЩ с ЕС беше 2%. Сега е много и е в полза на САЩ. Оборотът на Русия с ЕС беше колосален и на изгодни цени. Русия има полза от икономически силен ЕС, за да купува суровини и да доставя технологии. САЩ имат полза от робски подчинен ЕС, който да купува скъпи амрикански стоки под заповед - било то от САЩ, било то от НАТО, което е същото. Чули ли сте някой управляващ да е отказал да купи това, което САЩ му заповядат? И отидоха трилион пари за година-две натам. Жилищата идват скъпички в такъв случай. Всичко идва скъпичко, скъпи съграждани. В такава ситуация. Изразходят ли се средства по такъв престъпне начин, всичко идва тясно и трудно. ЕС е поробен чрез предатели. Урсула е за съд и затвор. Фелдшерка от родилно да управлява ЕС!!! Назначена, неизбрана от народа. Ето това е начинът на САЩ. И кървави войни, за да забогагтяват тези, които държат военния комплекс, където печалбите са неконтролирани. Кървав труд и кръв за обогатяване на едни...

Не е зле да отидеш да се прегледаш. Първо отиди и виж как живеят прехвалените от теб руснаци и после посети "ограбената" от САЩ Европа. Само индивид, който има ла*йна вместо мозък може да извъка глупостите, които си написал.

При безплатното саниране, разходите на домакинствата са 0 % от доходите им. Като искат да ни гонят !

че за тия 0 % и качеството на саниране клони и то към същата цифра ;)

не падат по-долу от българските за жилище!

Не са стъпвали в България, а тръгнали да ми правят статистика - а бее, я да си гледат треволяците и да не се обаждат много много

Приписват на Марк Твен следната сентенция- Лъжа, мръсна лъжа, статистика. С чиста съвест може да се добавят - реклама, политически обещания.

Българските безмозъчни и адски затъпели чалгапарапитеци още не са разбрали какво става и какво има да става за в бъдеще. Иде световна война САЩ-Русия(замаскирана уж като НАТО-Русия). КОВИД-ПЛАНдемията беше само прелюдия и увертюра към тази война. Войната ще започне като конвенционална, а малко след това ще премине в термоядрена с размяната на ядрени удари. Трудно е да се каже кой ще победи и ако победи на каква цена ще е това. Сигурно обаче е едно- ще има милиарди загинали човешки същества. Българските затъпели чалгапарапитеци още отсега са приготвени като сухи съчки за огъня на войната. Ама всички БГ-чалгапитеци без абсолютно никакви изключения. На световните кукловоди въобще не им дреме за чалгапарапитеците в и без друго занулената територия България. Самата територия е важна единствено като(при)фронтова територия и театър на бъдещите военни действия. Първите, които ще го отнесат термоядрения са София, Пловдив, Варна вероятно и Бургас. Неслучайно Мунчо Радев бие тревога от Швейцария - той не е прост, а и като бивш висш военен има поглед върху тези неща. Освен това разполага и с информация, с която никой БГ-чалгапарапитек не разполага и не знае. Всеки ден службите слагат на бюрото на Мунчо доклади за международното положение. Кое обаче е най-важното по време на една война? Най-важното е да оцелееш. Как? Като имаш къде да се скриеш, имаш достатъчно запаси от храна и вода и най-важното - имаш КЕШ. Имаш пари в брой, а не на кредитна карта или в биткойни. Къде е кеша на адски затъпелите безмозъчни БГ-чалгапитеци(99% от народопопулацията). Как къде - кеша е набутан и затворен в тухли, цигли и бетон. В апартаменти, В коптори, за които БГ-чалгапитеците изляха всичкия си наличен кеш. Щото "инфлацията" щяла била да им изяде спестяванията. Ще им изяде кухите, затъпели кратуни. Инфлация няма - има зверска спекула. Изкуствено създадена спекула, образувана с цел да се съхрани имотния балон и да се оберат парите на тъпата българска рая.

Една малка шайка от тарикати и хиени отново за пореден път ограбва и обира парите на тъпата, безмозъчна, българска рая. Шайка , която знае накъде отиват нещата в световен мащаб. Сега парите на раята са на много сигурно място - в джобовете на шайката тарикати, спекуланти, богаташи, търгаши, олигарси и политици. Щото те всичките заедно са на хайдушкото хоро и са оплетени като свински черва. И всички тях ги болят чеповете( и чепките) за българските чалгапарапитеци. Те имат кеш в джобовете си, имат и построени бункери. А българските тъпи овце имат тухли, керемиди и бетон и вече нямат пари. Нямат и бункери, щото вместо да си купуват бункери, овцете купуваха апартаменти. Щели да стават собственици, да отдават копторите си под наем и сладко да си пърдят на воля. Да, ама не - българските чалгапарапитеци са вече тотално занулени и яко вътре в мазните, дълбоки лайна. Сега и да гръмне имотния балон все тая - шайката тарикати си взеха своето. Мнозина от тях са вече по островите в Тихия океан, където няма да стигне радиацията и ще е безопасно за живеене. Друга част от шайката още не са си били камшика, ама денонощно имат на разположение приготвени частни, че и правителствени самолети, и при пръв сигнал за война и опасност и те ще си бият камшика. Пак по екзотичните острови. Част от БГ "елита" ще се скрие по луксозните си бункери и ще излезе на повърхността чак след 2, 3 или 5 години, след като са се уталожили нещата и ще може да се живее в новия следвоенен свят. А българската рая, българските чалгапарапитеци? Хахахахаха. На кой му дреме за тях - над 90 на сто от тях ще изпукат в адски мъки и радиация. Е, драги български чалгапарапитеци, сега светна ли ви вече под каскетите защо вашите "лидери" и вождове ви спретнаха тази сегашната жестока спекула и скъпотия???

Мисля че няма толкова силни хапчета, като за тебе. Напиши го това на 20-30 страници и директно отивай на 4ти километър, покажи им го и да влизаш за няколко години Не е лесно да си шибан ненормалник, ама лошото е че ненормалника сам не разбира че е ненормален!

Глупости. Както виждаш е взел нещо мнооого силно. Яката работа е дръпнал.

Храна и вода, да, но за кеша ... притрябвали са му на някои напечатаните хартийки. Дори златото няма стойност по време на война.

Изтриха ме ама аз пак ще питам - от какъв зор в Нидерландия се интересуват от разходите в България за жилище та чак и сравнения правят? Много ми е интересно?

Навсякъде в цивилизования свят собствените жилища са 15-20% максимум. Хората живеят масово под наем и това е така, защото пазарът определя, че това е най-правилния начин. Собственикът(хазяинът) или управляващата компания се грижат за поддръжката и това води до висока ефективност и ниски разходи, защото собствеността е концентрирана, могат да се наемат за постоянно работници по поддръжката, а разходите за ремонти се разпределят на всички! У нас обаче, от комунизма се втълпи всеки да притежава собствена панелка, че и на децата да има, вила да си построи...И това налага цял живот ремонти и строителство. В днешно време масово теглят заеми срещу ипотека за ново строителство, вместо да си кротуват и да си плащат наема и да знаят, че някой друг ще мисли за поддръжката!

В Англия 62.5% от населението са собственици на жилища а 37.3% живеят под наем и 0.1% необитаеми жилища.

Разбира се и когато дойде време за пенсия, как ще си плащаш наема - не само в България пенсиите са ниски, в цяла Европа е така! Защо трябва цял живот да плащам наем, вместо със същите пари мога да си изплатя нещо мое и да не се притеснявам за пенсионирането? Отделно, дали децата на богатите излизат толкова рано от дома си - или учат в скъпи училища ии живеят при богатите си родители? Пропагандата за живот под наем е поредния начин за подчиняване и смачкване на хората, за справка вижте Холандия, Германия и...

Той ти го каза по-горе. Живейки под наем не се грижиш за подръжка на жилището, което на Запад си е скъпо удоволствие. Затова и наемите там са високи.

за подръжката хазяинът може да те остави 2-3 седмици без вода или ток, щот видите ли в този момент компанията с която имал договор нямала необходимите работници-)

Българинът е практичен. Направи си проста сметка. Под наем за приличен апартамент плащаш примерно 1000 лв месечно. След Х години си платил торба пари и нямаш нищо. Когато купиш жилище плащаш подобна сума, но накрая поне оставяш нещо на деца и внуци( да има за какво да се карат). Между другото процентът на собствени жилища в Холандия също е много висок - над 70%. В статията не може да се разбере какво е искал да каже аФторът. Не е вярно, че разходите за жилище в България са високи. Те са нищожно ниски. Данъкът е смешен, наемите също, макар че растат. Статистиките показват, че 95% от българите живеят в собствени жилища. Може да се каже, че населението на БГ е презапасено с жилища.

Заем се връща, наем - не!

Не жилищните разходи изяждат парите на българина, а битовите такива - надписани от изедници, като енергодружества, мобилни оператори, топлофикации, виК и др.

За тока съм съгласен,а и за разходите за отопление,които са супер скъпи ако живееш извън столицата..За мобилните оператори не съм съгласен- интернет и мобилни услуги са супер евтини.Аз си купувам предплатена карта и ползвам вайбър за цял свят неограничени повиквания зя 10 лева на месец,всичко на месец ми излиза около 25 лева.Интетнета ми е около 15 лева за вкъщи.За юен основните разходи са наем, храна и транспорт. Там е насочен соросоидния рекет,който ни изяжда доходите.

Изобщо не е евтин мобилния интернет. Плащай интернета за 5 членно семейство да видиш. Отделно храна, дрехи, обувки и т.н. от първа необходимост.

ВиК дружествата най-вече. Та те са си озаконили кражбите. Когато някой от етажната собственост не отчита ползваната вода, то ВиК дружеството начисляват спрямо общия водомер на всички останали, които са редовни платци, а след това повторно си събира задълженията от ползваната вода на съответния абонат, който не е отчитан! Това си е двойно плащане. Някой да е чул ВиК дружествата в последствие да връщат пари на изравнителните сметки? Аз никога.

дай цени на 1 квч ток и 1 кубик вода. Интересно ми е колко се е вдигнала цената. Аз имам други данни. Квартал на София. Ток 2011 е струвал 16 ст за квч 2024 цената е 22 ст. вода 2010 0,90 лв. за кубик 2024 1,56 лв.