Коментари - От Давос: 20-те водещи световни фирми използват монополна власт, за да надуват цените | Бизнес.dir.bg
назад

От Давос: 20-те водещи световни фирми използват монополна власт, за да надуват цените

Средните надценки са се повишили до 50 процента през петте години до 2022 г. като се цитират най-вече "Епъл", "Майкрософт", "Сауди Арамко" и LVMH

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - От Давос: 20-те водещи световни фирми използват монополна власт, за да надуват цените | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ейпъл....няма по-големи мошеници!

Путин подпали САЩ: „Имаше голяма измама на американските избори през 2020 г. – Байдън е незаконен президент“ https://warnews247.gr/paremvasi-seismos-poutin-yper-trab-egine-megali-notheia-stis-proigoumenes-amerikanikes-ekloges-paranomos-proedros-o-bainten-myrizei-barouti/

епъл фенбойчетата нямат проблем да си дават последните стотинки за айфончета

Публична тайна........

веднага, още от утре, Урсула Лайняната да измисли следващият, амнайсети, пакет от санкции срещу Русия.

като заваля вчера се намокрих...

Никой не задължава клиентите на тези 20 компании да купуват скъпите им продукти и услуги. Това не е измама. Измама е всички да плащаме въглеродни емисии за да може едни други компании да просперират. Измама е и тези от Давос да се бъркат в каквото и да било глобални решения, без да са пряко избрани от хората

Леле.

и ще стоят на сухо! В съвременния свят толкова алтернативи има, че всеки като реши може да превключи. Windows -> Linux. Apple -> произволен китаец или кореец. Саудитски горива -> руски горива, и т.н., и т.н.

Всяка от 20-те компании да плати по 5 -7 милиарда, да е ясно! Или пълна конфискация, щот иначе стават двойни стандарти на едро, бъзикат се с милиарди хора.

Ма те СА 20-те най-големи фирми... Техноструктурата на Галбрайт в действие.

Е как да се санкционират самите себе си.

Крупният бизнес е още от края на 1920-те години едно с правителството на САЩ и по продължение на веригата с кликата от Давос. От "Новата сделка" до сега реално се живее в планова икономика и ако тези от фирмите имат келепир, това е само защото правителството на САЩ и лакеите му имат келепир. Техноструктура майка... Самите американци го наричат така за да не се ползва думата маФИЯ, картел или други.

промяна няма как да дойде.

Един айфон от 3 бона има себестойност 300-400 лева. Колко по 50% е това?

Но иначе наложиха санкции на Хуавей, за да могат наглеците от Ейпъл да лапат и да плащат на наглите краварски политици!!! Чиста корупция в огромни мащаби!!! Санкции на САЩ за кражби и агресивно поведение в международната търговия и използване на държавата за налагане на монопол на Ейпъл и др. предполагам компании, оръжейните олигарси също!!! И спрете да купувате всичко американско без много необходимото де!!!

В гръцкият жълт вестник. Дайте го на руски, казано от Путин. Може и от негов двойник, но да е наистина казано

Ами купувайте ги бе г-н Тъпанар

Apple е Апъл, не Епъл. Както не е и КЕТ, БЕК, ХЕПИ и т.нат.

Трябва пълен бойкот на техните продукти и стоки. Тотално, масово осъзнаване в глобален мащаб. Но не, никога няма да се случи. Тълпата е манипулируема, неука, духовно бедна и консуматорски настроена.

А, мерси съм, господин Усмивка. Я от време оно на сони залагам и съм доволен като за апарат от 700-800 лева.

Имате + от мен, няма как да Ви сложа безкраен брой + за съжаление.

Половината софийски кифли и парвенюта да сменят марката и Епъл са фалирАли отвсякъде, бате ;)

Пецка, не се праЙ, тази снимка си я правИл с iPhone на плажа у Китен ;))

От този комунистически бълвоч изобщо не става ясно как тези компании "мамят" потребителите си! Като си продават стоката по-скъпо ли? Ами продавай и ти по-скъпо бе, кой те спира!

Бойкотирай ги бе! Кой ти пречи?

Някои от нас и вас отдавна минаха на Linux и така ...

За животоспасяващи лекарства да роптаете разбирам, ама никой не ви кара насила да купувате продуктите на точно тези компании. За какво мамене става въпрос?

Като има тъпи кавали да дадат няколко хилядарки за чантичка на тъпата овца, 'що не.

Пари, пари, пари сърцето на капитализма ( капитал)

С лумпени като тебе нещата ще продължават по старо му.

Четох сега. Айфон 15 при макс му дават себестойност 558 долара и стартова цена 1199 долара на база цената на частите. Мисля, че понеже поръчват милиони бройки от всеки компонент, поне 30-40% им е отстъпката. Което грубо идва 600-650 лева за производство на нещо, което продават на 2к стартово. Вади сметалото и започвай да броиш.

Едно кожено ядене в КОРЕКОМ струваше в началото на 80-те $150.00. По 10 непоколебими социалистически лева = 1500 лева. Колкото беше брутната ГОДИШНА ЗАПЛАТА на полувишист и нетна на вишист. Но в "Магурата" нямаше курве без кожено яке тип Сандра.

Ама ти наистина си тъпанар. Себестойността е с всички отстъпки. И тези 585 долара са цената на компонентите. Я сега сложи труда на хиляди инженери и програмисти и софтуерната поддръжка за 5 години и пак извади сметалото. Маржовете са около 25%, преди данъци.

Повечето сериозни сериозни платформи и игри залагат на Майкрософт !

Май въобще не си в час! Купувай ефтино и добро китайско ! Да ама не! Много от европейските държави, САЩ и Канада забраняват китайските и други продукти. Под предлог че съдържат “ опасни софтуери застрашаващи националната им сигурност” !!!!!!! Е виждате ли до къде са стигнали тия големи корпорации? Е ако бяха в България ще кажем корупция. А в другите си траеш, плащаш скъпо и “пазиш националната сигурнст”.

Сигурен съм, че обсъждащите в Давос са купули акции на всички 20 фирми :)))