Коментари - От Давос: 20-те водещи световни фирми използват монополна власт, за да надуват цените | Бизнес.dir.bg
назад

От Давос: 20-те водещи световни фирми използват монополна власт, за да надуват цените

Средните надценки са се повишили до 50 процента през петте години до 2022 г. като се цитират най-вече "Епъл", "Майкрософт", "Сауди Арамко" и LVMH

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - От Давос: 20-те водещи световни фирми използват монополна власт, за да надуват цените | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сигурен съм, че обсъждащите в Давос са купули акции на всички 20 фирми :)))

Пари, пари, пари сърцето на капитализма ( капитал)

Като има тъпи кавали да дадат няколко хилядарки за чантичка на тъпата овца, 'що не.

За животоспасяващи лекарства да роптаете разбирам, ама никой не ви кара насила да купувате продуктите на точно тези компании. За какво мамене става въпрос?

Едно кожено ядене в КОРЕКОМ струваше в началото на 80-те $150.00. По 10 непоколебими социалистически лева = 1500 лева. Колкото беше брутната ГОДИШНА ЗАПЛАТА на полувишист и нетна на вишист. Но в "Магурата" нямаше курве без кожено яке тип Сандра.

Някои от нас и вас отдавна минаха на Linux и така ...

От този комунистически бълвоч изобщо не става ясно как тези компании "мамят" потребителите си! Като си продават стоката по-скъпо ли? Ами продавай и ти по-скъпо бе, кой те спира!

Трябва пълен бойкот на техните продукти и стоки. Тотално, масово осъзнаване в глобален мащаб. Но не, никога няма да се случи. Тълпата е манипулируема, неука, духовно бедна и консуматорски настроена.

Бойкотирай ги бе! Кой ти пречи?

С лумпени като тебе нещата ще продължават по старо му.

Apple е Апъл, не Епъл. Както не е и КЕТ, БЕК, ХЕПИ и т.нат.

Но иначе наложиха санкции на Хуавей, за да могат наглеците от Ейпъл да лапат и да плащат на наглите краварски политици!!! Чиста корупция в огромни мащаби!!! Санкции на САЩ за кражби и агресивно поведение в международната търговия и използване на държавата за налагане на монопол на Ейпъл и др. предполагам компании, оръжейните олигарси също!!! И спрете да купувате всичко американско без много необходимото де!!!

Половината софийски кифли и парвенюта да сменят марката и Епъл са фалирАли отвсякъде, бате ;)

Един айфон от 3 бона има себестойност 300-400 лева. Колко по 50% е това?

Ами купувайте ги бе г-н Тъпанар

тапанар

А, мерси съм, господин Усмивка. Я от време оно на сони залагам и съм доволен като за апарат от 700-800 лева.

промяна няма как да дойде.

Ма те СА 20-те най-големи фирми... Техноструктурата на Галбрайт в действие.

Всяка от 20-те компании да плати по 5 -7 милиарда, да е ясно! Или пълна конфискация, щот иначе стават двойни стандарти на едро, бъзикат се с милиарди хора.

Е как да се санкционират самите себе си.

и ще стоят на сухо! В съвременния свят толкова алтернативи има, че всеки като реши може да превключи. Windows -> Linux. Apple -> произволен китаец или кореец. Саудитски горива -> руски горива, и т.н., и т.н.

Повечето сериозни сериозни платформи и игри залагат на Майкрософт !

Май въобще не си в час! Купувай ефтино и добро китайско ! Да ама не! Много от европейските държави, САЩ и Канада забраняват китайските и други продукти. Под предлог че съдържат “ опасни софтуери застрашаващи националната им сигурност” !!!!!!! Е виждате ли до къде са стигнали тия големи корпорации? Е ако бяха в България ще кажем корупция. А в другите си траеш, плащаш скъпо и “пазиш националната сигурнст”.

Леле.

Никой не задължава клиентите на тези 20 компании да купуват скъпите им продукти и услуги. Това не е измама. Измама е всички да плащаме въглеродни емисии за да може едни други компании да просперират. Измама е и тези от Давос да се бъркат в каквото и да било глобални решения, без да са пряко избрани от хората

Крупният бизнес е още от края на 1920-те години едно с правителството на САЩ и по продължение на веригата с кликата от Давос. От "Новата сделка" до сега реално се живее в планова икономика и ако тези от фирмите имат келепир, това е само защото правителството на САЩ и лакеите му имат келепир. Техноструктура майка... Самите американци го наричат така за да не се ползва думата маФИЯ, картел или други.

Имате + от мен, няма как да Ви сложа безкраен брой + за съжаление.

като заваля вчера се намокрих...

веднага, още от утре, Урсула Лайняната да измисли следващият, амнайсети, пакет от санкции срещу Русия.

епъл фенбойчетата нямат проблем да си дават последните стотинки за айфончета

Пецка, не се праЙ, тази снимка си я правИл с iPhone на плажа у Китен ;))

Путин подпали САЩ: „Имаше голяма измама на американските избори през 2020 г. – Байдън е незаконен президент“ https://warnews247.gr/paremvasi-seismos-poutin-yper-trab-egine-megali-notheia-stis-proigoumenes-amerikanikes-ekloges-paranomos-proedros-o-bainten-myrizei-barouti/

Публична тайна........

В гръцкият жълт вестник. Дайте го на руски, казано от Путин. Може и от негов двойник, но да е наистина казано

Ейпъл....няма по-големи мошеници!