Коментари - От 1 юли ТЕЦ "Марица изток 2" може да спре работа | Бизнес.dir.bg
назад

От 1 юли ТЕЦ "Марица изток 2" може да спре работа

От КНСБ очакват повишаване на цената на тока за битовите потребители с около 20 на сто.

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - От 1 юли ТЕЦ "Марица изток 2" може да спре работа | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да спират и закриват веднага! Най-важното е да има вазелин !

ТЕЦ Марица 2 може да бъде конкурентна само през зимния сезон или при някакви чудовищни горещини през лятото и то най-вече през нощта. Все още има нужда от ТЕЦ-ове, но със сигурност трябва да си оптимизират броя на персонала за да могат в някаква степен да са по-конкурентни на пазара.

Не ми е ясно. Няма да работят, а ще вземат заплати. Ето това е проблемът на всички държавни структури. Само ако знаете какви доплащания вървят там и за какво ли не. Е как няма да е 350 лева за мегаватчас.

Ще внасяме от Сърбия щото няма такса а ще изнасяме нашите лигнтки към Сърбия. Не Ви ли звучи малоумно?

Ми не, нека си замъсяват у тях а ние ще внасяме евтин ток.

А когато бяха спрени и нарязани на скрап,първите четири блока на АЕЦ Козлодуй,какво стана,някой нещо разбра ли?

НЕ изнасяме въглища за Сърбия от миналия юни. На сайта на ЕСО има отчет откъде внасяме при нужда, Румъния и Гърция, поради поевтинелия газ. Марица Изток 2 е с ТРИ ПЪТИ по голям щат на мегават капацитет от частните централи. Типична държавна хранилка. Синдикатите ще продължават да лъжат, защото имат интерес да папкат.

Въглеродните емисии са 100 лв за един тон. Значи този ТЕЦ изхвърля 2 тона въглероден двуокис през комините си за да произведе 1 мегават електрическа енергия. че той е ужасно зло, стандартно ТЕЦ-овете на въглища изхвърлят около 600-800 кг за мегават. Явно ни е остаряла технологията и трябва или да се модернизира или да се закрива.

Какво, останаха от 6 само 2...

Т.нар. "Зелена сделка" е гнусна,чифутска уйдурма !!!

Да благодарим на зелените, Урсула, Тимерманс и всички,които ги подкрепят, за съсипването на енергетиката ни. Да не забравим Баце и Теменужка, които подписваха всякакви дивотии през годините, само и само да не им спрат еврофондовете.

Не, просто това е качеството на въглищата ни.

Някой ограби отработеното гориво за мръсни бомби.

Зелената сделка изхвърля от употреба не само праха който трови хората ,изхвърля слабо натоварените излишни работници,спира ограбването на данъкоплатците от цялата страна заради доплащания на около 10000 работници.

А защо като спре ТЕЦа с висока стойност на произведена електроенергия, ще има покачване на цената с 20%? Логиката е че ще останат по-евтините производства и цената би трябвало да падне. Някой пак лъже какви точно са числата и ни заблуждава за да си прокарва наложената отвън политика.

Защо тези мекерета от сайта блокират пйбликации

зелената сделка драги унищожава една индустрия за да я замести с друга! Щото явно не си наясно до ТЕЦ Марица Изток 2 се намира завод за производство на гипсокартони и други продукти то гипс!!! Проблема е че си далеч от самата истина за зеленета сделка!

хахаха, ми ще започне внос както сега се прави! За това се строят слънчаците и перките за да има какво през деня да изнасяме иначе ще внасяме до степен че всички дето са дошли тук да произвеждат да избягат. А цените ще са непосилни за тъпия българин!

ㅤ

Спирай и АЕЦ-а и да купуваме само от перките и краварските централи, че са се ненаяли, тяхната мама!!!

Закривай ТЕЦ-а. Да живеят перките, панелите и педерастите

_stankow

А американските централи кога ще излязат на свободния пазар ?

затвориха бе умник ..бахти и смешниците

един разбирач..е това като ви го говореха години, що не си отпушихте ушите ? света се променя...не стои на едно място като такива като теб!

Един въпрос имам. Как американски тец работи с 400 души за 908 МВ мощност, а държавния тец 2 работи с около 2300 души за 1630 МВ? Имайте пред вид, че ТЕЦ 3 не работи, защото е нерентабилен. Колко по-нерентабилен е ТЕЦ 2 сравнен с американския си конкурент? За 2023 ТЕЦ 2 е на загуба от около 100 млн лева, при положение, че беше на печалба от почто 200 млн до края на март миналата година. Ако ТЕЦ 2 работи и тази година, всички данъкоплатци ще трябва да дадем сигурно 300 млн, за да го има теца. Колко години ги плащаме тези пари, като се има пред вид, че ТЕЦ 2 е бил на печалба само през 2022 от не знам колко си години? Сега на въпроса: колко още ще ги плащаме?

Тя и сега работи , колкото да не угасне. От години държавата я издържа. И възлага ремонти на външни фирми за стотици милиони при положение,че затваря след месеци.

Зеления концлагер се грижи за бъдеще. За своето и вас да ви няма в него.

ТЕЗИ НА СНИМКАТА ПРАВЕХА ИМИТАЦИЯ ,ЧЕ'' ЗАЩИТАВАТ'' ЕНЕРГЕТИКАТА НИ СЕДЕМ ГОДИНИ. СЕГА КАТО ОБЩИНАРИ ЩЕ Я БРАНЯТ С ДЕКЛАРАЦИИ .ПЪЛНА ПАРОДИЯ.

И кажи как ще палиш пещите само за през ноща като им трябва 2 дена за да тръгнат. Или ще е както сега - гасиш генераторите през деня за да могат да лапат тия с фотоволтаиците деокато въглищата си вървят.