Оскъпяването на крайния продукт в строителство ще е над 25%

Браншът ще трябва да изпълни около 25-30 процента от дейностите по "Зелената сделка"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак ли статия бе? Тази седмица пускате всеки ден. И какво като се оскъпи строителство , от360евро/кв ще иде производствената цена на 450 евро ! Е и? Вие и без това продавате в София с 10 пъти надценка.

Много нагли. Точно тези с какви маржове работят, нямащи нищо общо със себестойността, ама сега ако може и скока в цената на пироните да включат, че печалбата да скочи още малко. Точно от това се плаших. Че ще дойде време, когато дори тези, при които няма нужда от вдигане на цените ще ги вдигнат само защото "Ами всичко скача".

Не разбирам ползите от преиграването и хленченето. Примерно, разрешение за строеж в БГ не се вади за 650 дни, а за мнооого по кратък срок в зависимост от общината.

цените на строителното желязо се вдигнаха с повече от 100% заради китайците преди още 10 години. Не разбрах как това се отрази на крайните цени. Прочее след рязкото "охлаждане" на строителството в Китай се очаква търсенето рязко да намалее и това да докара по-ниски цени на основните материали. Всичко това няма голямо значение, щото тея оправдания на ценообразуването са ирелевантни. Отдавна мина времето когато хората, които купуват (за да ползват) ги вълнуват цените на всеки пирон, винт или литър грунд, който се употребява.

И какво - себестойността ще се вдигне от 200 на 250м2 и ще продават вместо на 2000 на 2500евро м2 ...