17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Алоуууу, Munich Re се отказа миналата гоина по това време, а след тях се отказаха и АХА... Пак е февруари, но 2021-ва!!!! Малииииии!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Европа има още един сериозен играч, който не е член на ЕС и е сериозен играч в добива на газ, а именно Норвегия...

Норвежките ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ създадени от норвежски газ.....са СВЕТОВЕН ИНВЕСТИТОР държащи най-големият дял от всички инвеститори от 2%. За целият Свят. За сравнение е Путьо от Бункера: Русия можеше да инвестира патро и газодоларите в инвестиционни фондове в пъти по-големи от норвежските и да инвестира в "застрашяващите" я държави. За сметка на това нещастните руснаци воюват със съседите си а Путьовците си държат доларите в ЗАПАДНИ БАНКИ и строят замъци с АКВАДИСКОТЕКИ.

Норвежците са никои

Ако затворят СП2, дали няма да спрат и парите на троловете по бг сайтовете? Колко ли семейства ще останат без приходи.

СП 2 , според руснаците - щеше да се изплати за 10 г. при цена 150$ за 1000куб.м. Задачата е - за колко време се случва същото при цена 900 $, 1000 $ , 2500 $ ? Ще излезе, че вече е изплатен, ПРЕДИ ДА ЗАРАБОТИ !!!

Става ЯСНО, че Сатанинските Античовешки Щати налагат санкции, а пуделите от ГейЕвропа ЩЕ плащат цената!!! Сега САЩ ще бъде посредник на европейците, които пак ще си ползват руската газ, ама по по-обиколни пътища, а печалбата ще се прибира от Сатанинските Античовешки Щати !!!Можем да им пожелаем на еврогейците мек анус !!!

Санкции в действие. Руската икономика започва да се свива. Ще се свие и западната, но едната ще издържи, а другата няма. Путин да си стяга куфарите, че като свърши водката в магазините, ще го привикат да дава обяснения.

много сте късогледи и не виждате далечния замисъл - да намалим шока от прехода към зелена енергия ама не като свалим цената на същата а като надуем цената на алтернативната и

Русия напада Украйна за да ускори зеления преход в Европа. Наистина не се бях сетил за мотивите му, благодаря :)

прост си и при това - не русия напада, сума време я ръчката от запад. не и дадоха друга опция

Русия е принудена да нападне Украйна за да подпомогне зеления преход в Европа. Сега всичко си дойде на мястото :)

че си прост е вече ясно, ама защо настояваш да се покажеш и като вдлъбнат чак? първо, никой никой не напада, второ войните не са русия срещу запада - винаги са били елит срещу обикновените хора, трето, от сума време е задействан план за смяна на икономическата система - Тръмп им показа среден пръст в Давос и те го "елиминираха" от веригата. Така че преди да ми се правиш на интересен с твоята ирония си отвори малко очите

_stankow

Немците да ги ожалиш. Кой откъдето дойде и им дава акъл. Главно от Вашингтон. И те мълчат, какво да правят. Който си няма армия, така е.

искаш да кажеш който са го стиснали за топките...пардон, за златото

Разбрахме бе, сега САЩ ще бъде посредник на европейците, които така или иначе пак ще си ползват руската газ... ама по по-обиколни пътища.

Да не би Русия да е страна от третия свят, че така да и препродават суровините?

За Русия не знам... страните от третия свят се познават по това че който докопа Управлението той решава от къде ще взема подкупи за за "купува" от точно определени "продавачи", примерно ББ и неговите митични F-16;)

Къде замесихме ББ в глобалната икономика и политика. България не е фактор в тези въпроси, но Русия уж е.

Пазарната икономика, каквато не я познавахме: 1) На всички им трябват пари, на Америка й трябват най-много пари 2) Когато Америка изкарва пари, това е демократично, ако друг изкарва пари това е нарушение на международното/общочовешкото/писаното/неписаното право и е поддръжка на най-човеконенанивистните антидемократични и демонични диктаторски режими в галактиката! 3) Когато един сатрап изкарва пари и Америка изкарва пари от него, тогава сатрапът е радетел за демокрацията 4) Когато някой купи нещо, от което Америка няма да изкара пари, нещото е метод за натиск и подкопаващо основите на демокрацията 5) Всички закупили нещото стават врагове на Америка! 6) Америка ви обича, когато й плащате 7) Америка печата пари, вие не печатате пари 8) Можете да се застреляте, когато искате, но не очаквайте Америка да плати за погрбението ви. Това го няма в договора. 6) Америка ви обича, когато й плащате 7) Америка печата пари, вие не печатате пари 8) Можете да се застреляте, когато искате, но не очаквайте Америка да плати за погрбението ви. Това го няма в договора.

Отдавна не бях чел по смислен коментар. Написано е с максимално прости примери и думи-много подходящи за кадрите на образователната система и обучените в електронна среда. :-) ! И въпреки това, ще е сложно за голяма част от лумпените таргетирани и облъчвани от информационната мрежа... Жив и здрав!

половината собственост на СП-2 е на западни фирми. Те ще загубят колкото и Русия/Газпром. Самата Газпром частично е собственост на западняци. Така че Западът си стреля сам в крака.

СП 2 , според руснаците - щеше да се изплати за 10г. при цена 150$ за 1000куб.м. Задачата е - за колко време се слува същото при цена 900 $, 1000$ , 1500$ ?

Формално погледнато СП2 не се е изплатил, а и руснаците не продават на спотови цени... но формулата по която от ЕС ги заставиха да формират цените си им донесе печалба, която руснаците наистина не са очаквали. А загубите остават за фирмите сключили джйнт-венчър договори с Газпром... но те са европейски така че могат да се жалят в Евросъдилищата и току виж спечелили делата.

_stankow

Продават руснаците и на спотови цени. Разни дъщерни компании. Имат хранилища в Европа, пълнят ги и оттам - на борсата. Освен това борсовите цени със 6 месечно усредняване теглят нагоре и цените по дългосрочните договори.

Глипости на търкалета! "Северен поток 2" е собственост на "Газпром автоматизация" - руска (държавна) компания, създадена преди 60 години.