Осем пъти разлика между бедни и богати и ножицата още се разтваря

През 2020 г. броят на живеещите в бедност се е увеличил с около 28 000 души спрямо базовата 2008 година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На Бойко Борисов благоденстващата държава. 1.6 милиона бедни и още толкова едва свързващи двата края... 50% от българското население е от бедняци! Бойко Борисов докара българите до просешка тояга!

И на Бузлуджа кебабчето взе мръсТника мръсТен :)))

Не ти харесва истината, а? Гербаджийче лъжливо. :))) Мафията на герб ограби България!

Не е богат този, който има много, а този, който не иска повече. Арабска поговорка

Ела в провинцията.. знаеш ли колко хора работят на минимална заплата ?

Идвам многократно , предлагам повече от прилични заплати и местните предпочитат да си кютат някъде на минимална вместо да работят и да изкарват ! Да ама така им остава време да висят в хоремага и да страдат !

Тъпак

С колко такива като теб съм си губил времето през годините... Дава 800лв за работа, за която западни компании в България плащат по 2.5-3к. И ми обяснявали колко много били 800лв и как били добре за провинцията. После ревете що нямате кадри.

Средната чиста заплата при мен е 2400лв след данъците та явно с мен не си си имал работа !

Си един от малкото и по-скоро изключение. 95% не са като теб.

Мога да отговарям единствено за себе си и моите фирми.

Като изключим пенсионерите и инвалидите където положението наистина е трагично то трябва да си адски смотан или мързелив за да си беден в момента.

Говняшко Павел И на обратното огледало е видно че си цензорен боклукът

Това е вярно. Много е мързелив и тъп БГ народа на това се дължи оплакването :Д

Аз съм бил богат ли, бе? Ей сега ще се обадя на Кара Де Левин да си уредим среща още утре. Ще я кача в чисто нов Нисан Кашкай, направо ще й омекнат колената от щастие.

Онова моме с дънковото яке дето се сърдеше,че я е преместил на друга работа някакъв си зам. министър дали е от богатите или от бедните и колко образование има в кратуната?

Избра капитализма когото мошенниците кръстиха демокрация. Ще обединява,ще го стрижат, бият и убиват и той трябва да си трае, за да си плати гяволука

Щото при соца цъфтеше от благодат когато нищо нямаше а каквото имаше беше с връзки при СРЗ 80$ те у трола па тебе !

къде беше Бг при комунизма. 8 царски и Бълсюгарии е построила за 45 г Сега си купи банани и иди при робовладелеца МустАФА да ти ги завре в нещастните ти отверстия

И къде беше бе мецаща на рашки рашке ? Къде беше , в третият свят а сега рашкие женщини ни пълнят публичните домове за конвертируеми левчета !

Подал си молба за записване в Щатската армия защото можеш да си смениш пола безплатно.... Ха-ха-ха е

Парадираш колко си можеш в безсилието си ли мишко ?

По време на кризата с короната тукашните български феодали отново се възползваха да намерят оправдание с коронавируса и да орежат парите на хората,докато те си купуваха нови апартаменти,вили,къщи,луксозни коли и т.н. Затова имаше и протестен вот и хората са готови да докарат Слави да управлява или някой друг,който да измете местната феодална робовладелска измет. Интересното сега е,че феодалите изпуснаха робите си и не могат да намерят други,врещят и грухтят за роби,ама няма...

Би трябвало да има повече данни за бедните.Какъв етнос преобладава сред тях. Какви са причините за бедността. Дали е в резултат на нежелание за работа,ниска квалификация,липса на подходящо работно място.Да се вземе под внимание и дела на сивата икономика,разпределение по области,икономическо състояние областите …Как да се справим с бедността сега ,а не след 15 години - никъде не видях план. Дали планирането на икономиката,привличането на инвестиции,силно ограничаване на корупцията и намаляване на дела на сивата икономика, промяна на квалификация или повишаването и ,интеграция и задължаване на определени групи да работят ,правилно разпределяне на бюджетни и европейски средства за социални услуги ,превенция на бедността от ранна детска възраст с правилно професионално ориентиране и създаване на подходяща икономическа среда за реализация на млади хора.И т.н.

Факт е обаче, че в БГ хората са яко психически увредени :Д Ако не смятате 5к лв месечно (2.5к евра) за добър доход, значи имате психически драми. Богат не е само този, който има 100млн в банката и няколко милиарда в активи ... 80% от населението на земята живее по-зле от БГ - май не го осъзнавате...

феодалното средновековие и за средна класа не си чувал, а?

Добре съм си, просто вие не сте наясно, че за големите пари трябва доста труд и глава :Д

Само като погледна олигарсите и милиардерите в България ми става ясно колко акъл трябва. На всеки му е ясно. Тея ходи ги разправяй на баба ти, може и да ти повярва.

Рейтингът на дебелия отвсякъде е нула!!!!!!

Само където в статията са пропуснали да отбележат, че границата на бедност 2008г е била 80лв а сега е 360лв та да има мегдан за писане на такива като теб .

заплата 640 лв.Заплата 36000 лв.колко пъти става?

Не може да бъде! Нали присъединяването към ЕС и приобщаването към евроатлантическите ценности след "Великите Демократични Промени" щеше да реши всички проблеми? Къде са Ж Желев и сие да ни го напомнят отново! А, замалко да забравя, важно беше още "откъсване от геостратегическата орбита на Русия" (сиреч, да си загубим там пазарите). Сега ще ми нацъкат минуси от поколението, което през 1995 г са били 5 годишни, а сега знаят всичко за всичко...Пожелавам им успех!

Цъкаме ти, защото помним Виденовата зима и мизерията в периода 1990г. - 2007г. Проблемите в България произлизат от туземците, а не от ЕС, НАТО и извънземните. Защото сте научени само да искате, а не ставате за нищо. Цъкайте минуси, но това са фактите.

Видяло се е, че не можем да отлепим от дъното на ес. Единственият шанс да не сме най-бедни в ес е някой друг да се сгромоляса там. Иначе по-добре на опашката в ес отколкото първи в сив...

терминал 3, ама те и него го откраднаха предварително

Само едно знам аз, без да пукне пушка няма да стане.

Стигнали сме до там, че да смятаме управляващите за виновни за това дали си беден или богат. А то зависи от самия тебе си. Ако си кадърен - ОК, ако не си, сори. Социалното мислене е най-големия враг на младите българи.

Само не ми говори за кадърен и некадърен! Темата е дълга и да ти кажа от опит, че точно в БГ това няма никакво значение! Напротив, по-добре е да си некадърен (калинка) и ще заемаш позиции, при бойко е така!

Мъдрото управление на ГРОБ дава най-после резултати.

Това е изцяло манипулативна статия. - Това е ножицата между заплати, пенсии и помощи, а богатите не са на заплата. - Имаме толкова бедни, защото имаме най-много цигани в ЕС. Ако им се наливат доходи само ще се множат повече. Осигурява им с еобразование, но те не искат. Ми какво повече? - И пенсионерите също са много зле, така е. Ама те си отиват, а идват нови, които вече сами са си виновни, че не са плащали вноски. От де високи пенсии?

Може още!

Прегледът на изпълнението на целта в периода 2008-2020 г. показва, че броят на хората, живеещи в бедност, се е увеличил с около 28 000 души спрямо - ето я голямата полза от ЕС !!! Накрая всички ще сме равни в бедността !!!

Да, бе. ЕС ли те прави беден??? ЕС малко ли пари дава? А че се крадат, пилеят и ползват неефективно не е тяхна вина. Ама да кажа, че ако не бяхме в ЕС, крадците щяха съвсембезконтролно да крадат и днешното ще ти се види песен.

Ура! Фатмака Радев има 3,8 милиарда долара, значи аз имам 3,8 милиарда разделено на 8... това прави 475 милиона долара!!! Сега остава само да разбера къде са.

Ура! Тиквоча има 3,8 милиарда долара, значи аз имам 3,8 милиарда разделено на 8... това прави 475 милиона долара!!! Сега остава само да разбера къде са.

Заради Борисов, българите отиват на почивка в Гърция, а не на Малдивите и Хонолулу. Сега с новите управляващи всички българи ще ходят до Малдивите и Също и до Луната.

Най-бедната страна В ЕС.То се знае от години и нищо не се прави,само некакви стратегии и планове се пишат и нищо не се случва с обикновенния човек.Не трябва само писане а и много работа да се свърщи ,а В България нищо не се върши,а ако се върши то е само да се отбие номера,че нещо се прави за хората ДА АМА НЕ.ХОРАТА ВИ ЖДАТ ВСИЧКО,НО НИЩО НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ.

Ти какво направипо въпроса?

А по времето на соца този коефицент беше 1. Всички бяха богати.

Резултата от 30год крадене/укриване на данъци + плосък данък. Навсякъде по света тази ножица се разтваря в момента по различни причини (печатането на пари, раздаването на кредити), но в БГ е много осезателно заради допълнителните фактори...

Все плоският данък ви боде очите. Ама не помните ли, че не винаги сме имали плосък данък? И че когато го въведохме приоходите скочиха? Да не говорим, че у нас осигуровките са скрит данък, който все нараства.

Не ставай смешен - данъчната/осигурителна тежест в БГ е смешна в сравнение с Дания, САЩ, Германия и т.н. Ти май не осъзнаваш, че в Германия на 5к доход ще прибереш вкъщи има-няма 2к, а в БГ се връщаш с над 4к чисти - тъпак :Д

Така беве до сега. Който целува г@за на боко, ще има пари, който неще-нямааа.

Това е резултатът от работа, работа, работа.

Абе за ова не знам, но знам, че най-големи искри и напрежения възникват там където има най-голяма потенциална разлика! Това се получава при така наречените преходни процеси, но едно от най-важните неща които трябва да се знаят за преходните процеси е, че не след всеки преходен процес устойството оцелява! И дори да има и защити то тези преходните процеси продължават и в даден момент устроиството пак може да изгори! Мдам! Но така като гледам и в историята има такива случки! Ама явно не се учим нито от историята нито от науката! Еми ....

32.1% или 23.8%? Като се хвърлят числа извадени от из от..д има несмислени глупости

Минимална 600лв х 8 5к заплата. Аз мислех, че богатите карат ферарита и бентлита, които с 5к заплата не се купуват. 800 пъти звучи правдоподобно, не 8.

Е тука е кокошкарска държава! Затова азликите са малки, но представи си какво е положението тука след като само 8 пъти разлика може да докара то толкова бедни! И да нема какво да се лъжем от 2 - 2.5 милиона пенсионери ро поне 1.5 - 2 милиона са бедни! Няма да говоря за работещите бедни! Но ще кажа, че с 600лв няма как да оцелееш, а повечето хора, особено по малките градове не вземат повече от това, вземат да речем 800лв. Гадна работа е това, но няма да се оправи и даже ще се задълбочи!

Ти не смяташ ли, че 5к доход месечно те слагат в топ 90% от населението? Аз това го дефинирам като заможен, както нявсякъде по света. Това, че в БГ всеки иска да е Джеф Безос си е ваш проблем...

Това си е средна класа от всякъде! Имаш много изкривени представи за реалността.

Топ 90% по доходи навсякъде по света се води заможен, само в БГ не може да ви се угоди :Д

5к не си богат. Първо помисли колко ще вземеш от тях и колко отиват за данъци. След това помисли от тези които ти остават в края на месеца за колко време може да си купиш един апартамент за 200к лв.

Това е вярно, но това с къщите го има нявсякъде - я виж със среден доход в НЙ или Лондон какво можеш да си купиш? София не е за всеки...