ОПЕК постигна своето, Русия отстъпи и петролът поскъпна

Картелът постигна планираното намаляване на добивите с 1.2 милиона барела дневно

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И кой вярва че Русия ще спазва това споразумение?

А сорт Урал за колко си го продават на Лукойл, миммръсна

PEYTSCH

Май руско-турския поток няма път през България...Азиатско-византииските номера са от 200 години все същите...

Нито пък ние ще имаме нещо общо с доходи от транзит на газ.

PEYTSCH

Щенка ви се...Перолът се върна обратно и „огромното“ желано увеличени е само 2%, а Саудитска Арабия отказа да съкращава добива си...За иран чухте, а Катар даже напуска...Изиграния е както винаги Путин.

valery_an

Е добре де цената се е вдигнала до 63долара ама това са сделки за бъдеще време чак февруари.Какво общо има със вдигане на цени.Лукойл да не е купил от скъпия нефт ? Сега сме декември и цената е друга.Като стане догодина и укпят от скъпия да вдигат .

PEYTSCH

Снощи цената слезе и ще слиза, слиза, слиза....

Ура ! Путифолиските отпадъци се зарадваха-ще поемат още по-скъпо от Златев.

част от бюджета на Русия се крепи на продажбата на енергоносители...Дялът от продажбата на стоки, технологии и други суровини е значително по-малък. Ниските цени на енергоносителите са смъртоносни за Русия. Русия има реални переспективи в тази област за около 20 години, когато ще се изчерпат сегашните находища. Бедата е в това, че 80% от оборудването в нефтодобива е от запада - Русия няма нито средства, нито технологии, нито специалисти да произведе такова оборудване. Санкциите забраняват доставянето на такова оборудване, а и пари няма, за да се купи. Няма и пари и за разработване на нови находища. Та ситуацията никак не е розова. Четете не западни, а руски обективни източници!!!

Нещата се променят, така че е трудно да се прогнозира какво ще се случи до/след 20 години. Какво ни поднасят медиите е едно, а каква е реалността е друго.

.Венецуела е живият пример за това, което чака Русия.

Чакайте, те всички на запад чакат от стотина години.

На ви евтино гориво!

а не Русия е била страната която е имала възражения против предложенията на ОПЕК... и тя е постигнала своето;)

До кога ше се счита че петрола е собственост на тези ПОД ЧИИТО ЗЕМИ ТОЙ СЕ НАМИРА.Той принадлежи на човечеството.Така некакви цигани с мозък колкото на врабче ранено в главата ше УЧАСТВАТ В РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА СЪЗДАДЕНОТО СВЕТОВНО БОГАТСТВО БЕЗ ДА ИМАТ КАКВАТО И ДА БИЛОП ЗАСЛУГА ЗА ТОВА.Нещо като меси и роналдо.Ритат топка и имат толкова пари...Това е малоумие.

Много си тъп! И по-неграмотен и от циганин!

ти му казваш малоумие, краварите му казват липса на демокрация, камилоебите му казват неверничество, а нормалните хора му казват естествен ред. Явно си добре заплоден от някоя от тия фракции и скоро ще приемеш някое от техните виждания ...

Русия няма да спази и това своя обещание! Патологичните люжци нямат спазено споразумение досега!

След като сам сте написал, че сте лъжец, няма основание някой да приема насериозно написаното от Вас.

Благодарим ти Росия !

...за по-скъпия петрол

Путинофилските предатели им благодарят, дори като ги навеждат.