Омбудсманът поиска извънредна проверка на "Топлофикация София" за изравнителните сметки

Гражданите изразяват недоумение от символичните суми за прихващане, мотивира искането си Диана Ковачева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всяка проверка извършена при инзвънредна ситуация е извънредна.

хаби И.И. мисле само за пенция! долен глупендер кърж докопал си до държавна работа благодариние на гробарите!!!

РАЗСЛЕДВАНЕ И СЪД ЗА ТОПЛОФИКАЦИЯ. МОШЕНИЦИ. И ПУСНЕТЕ ТОПЛАТА ВОДА ОТРЕПКИ.

Когато през март начислиха големите суми, реших да не плащам, докато нещата не се изяснят. Топлофикация трябва да ми възстанови някаква сума. Миналата седмица намерих на вратата си бележка с телефон, на който да се обадя. Звъннах и се оказа, че са дошли на място, за да ме предупредят, че дължа 9 лв такса дялово разпределение и трябва да ги платя незабавно. Дължа извинение на всички, които не са си получили сумите за възстановяване, сигурно моите неплатени 9 лева са големият проблем на топлофикация, щом пращат хора да звънят по вратите и да си търсят парите.

Изравнителените сметки за газ,

Изравнителените сметки за газ, са същата работа.

Консумацията ми беше с 30% по-малка и в допълнение с по-ниската цена , сметката ми беше намалена със смешна сума ! Видимо държавата не желае да се разправя с Толкофикация и Софийска вода. Останалите монополи ги притискат, но не и тези двата. Ясно е защо !

ГЕРБ поискали проверка на Фандъкова.

Парното в Бг е порно - де има дупка се ти е вътре. За частни клиенти имат още 10-15 години живот да измрат възрастните и приключват. И те го знаят много добре, затова крадат като за последно.

настоявате парното да работи нормални, вие смятате, че е най-добре да го няма. Нямо по-комфортно отопление от парното, а когато работи както трябва не е по-скъпо от отопление на електричество, на твърдо гориво или на газ. Само дето никъде в света не се отопляват на електричество и твърдо гориво. Във всички развити държави отоплението е на локално или централно парно на газ. С климатици се отоплямаме само ние сигурно защото сме най-умни.

Проверка не върши работа, само бой с камъни оправя нещата....

Топлофикация просто трябва да се закрие. Никъде по света днес не се строят централизирано отопление с километри да се пренася топла вода. Има електроенергия.

Това си е багаж от соца. Неефективно, скъпо, маса народ ангажирани в ненуждна индустрия която само оскъпява отоплението.

неефективно - да, но само за крайния потребител; а за централата - двойно и тройно ефективно; то е като да гледаш добитък и да продаваш фашкиите на все по-високи цени, и то на всички наоколо; хем им вършиш услуга на тия в електроцентралата /охлаждаш им водата през зимата/, хем им плащаш за това; газификацията на този етап е практичен подход, но и там държат извратен монополизъм .... и прескъпи цени

Малко демагогия е това. Срока няма значение ако е допусната грешка ще върнат пари. Има ли установена системна грешка или тия множество жалби нямат действително установени нарушения.

Да не плащаме! докато тече проверката!

И вече 20 пъти проверявате, наказвате, преправяте... и освен че цените растат нещо друго постигнахте ли ? Сега ще има комисия, която ще състави акт, ще се нагуши .. а аз ще трябва да си платя сметките.. както винаги. Не ми дреме какво ще правите, винаги сте си били мърши.

Получавам сметка от топлинния счетоводител - примерно 1430 лв. за сезона. Топлофикация ми качила на сайта 1560 лв. И фръцлата на гишето на Топлофикация ми казва "защо не идете да питате Бруната защо Ви е писала толкова". Когато и да ги разстреляш, все ще им е късно.............

А проверка на ЧСИ-тата?

Отлично действие на омбудсмана – все пак някакъв контрол върху мошениците. Подсещаме г-жа Ковачева, че би могла да се заеме много сериозно със “Софийска вода”. Те са другите мошеници, които като погледнат общите водомери, начисляват сметките на гражданите без да ги интересува, дали някой краде вода, дали водопроводните инсталации отговарят на първоначално одобрените и т.н. Тези практики на “Софийска вода” са далеч от духа на закона и нямат нищо общо с правилото, че договорите са сключени с отделните потребители, а не с етажната собственост примерно. А крадците крадат от тяхната вода, не от тази на другите потребители.

водата е цел, но ел. енергията е къде по-по-по- ... в предни позиции; явно, новата ни омбудсманка е твърдо колективен играч и не предприема свободни ...

Топлофикация София ни пие кръвта. Всеки отоплитебен сезон от ноември до май тя съсипва бюджетите на семействата и ги лишава от нормално съществуване. Сметките на Топлофикация София се движат само в една посока - нагоре, нагоре и така до безкрай.

какво включва проверката, кой и как отговаря за нея, .... или като обикновено, само прахоляк в очите на народа български !?!??