Омбудсманът: Екостикерите не водят до по-чист въздух, а оскъпяват техническите прегледи

Твърде спорно твърдението, че с въвеждане на екостикерите ще се съдейства и за преустановяване на нарушенията при провеждане на периодичните технически прегледи на ППС, смята Ковачева

Обратно в новината

Коментари - Омбудсманът: Екостикерите не водят до по-чист въздух, а оскъпяват техническите прегледи | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе тия намериха начин да разбират коя е колата от 50 м. В дъжд, сняг, мъгла и кал. Това са стикерите нищо повече. Какво са обещавали за прегледите не знам.

Всички знаем къде е! Там ,където едни лилаво-зелени човечета горят всичко зимата,Гуми,пластмасови бутилки,чашки,шпликчета,платове,стари дрехи..... Минете през кварталите Хр.Ботев,Западен парк,Факултета ...,видимоста е 2 м. Филтрите на колата са неспособни да пречистят смратта! Пак се чупи народна пара за безмислици! Кактп с бутафорните тестове за децата.Десетки милиони от нашите джобове на вятъра!

БРАВО- каквото и да се прави температурата ще се покачи с 2.5 градуса за 50години.

Когато някой ни задължава да купуваме нещо "еко" или "зелено", трябва да ни светне че 99.9% вероятност става дума за узаконена кражба. Ако щете корупция, но корупцията предполага даване на пари срещу НЕЩО. Тук ги даваме срещу НИЩО, и аз на това му викам кражба. Да, узаконена, ма си е кражба. ------ Иситнските еколози са рядко срещани, защото от истинска работа за природата не се изкарват пари. А, сиренето в магазина е с пари. А гладни депутати много.... и те... грижат се за екологията.

Еко тежестта трябва да е на база реален пробег. Глупаво е да се наказват водачи които карат автомобила си веднъж месечно наред с тия дето бръмчат по цял ден. Дизела на Еконт, Спиди и всякакви други доставчици и куриери замърсяват (в абсолютни стойности) далеч повече от 30 годишната ми трошка (която е на газ!) с която изминавам не повече от 500 км годишно на градско и още толкова на извънградско.

Верно е супер тъпо камионите и автобусите да не са обхванати от тези стикери. Те са огромните замърсители. А пък трошките коли директно трябва да ги спират от движение.

Верно ли? А таксата за пазарските найлонови торбички? Май и тя беше само за оскъпяване!

вяса еко такса е за ускъпяване на подукти не за благото на народа.

Тиястикери и тия проверки за замърсяването са "пунта мара". На моя автомобил от 2005 г. данните за емисиите са под нормите, но поради годината на производство ми дават по-нисък стандат със стикера. Питам този на пункта защо е така и той ми цитира думите в кавички. Много се надявам адвокат заведе дело за абсолютно неадекватното въвеждане на стикерите и да го спечели.

Това не е за чист въздух, за пари е!. Това е корупция във чист вид.

във държавен вид,щото някоя наша фирма печата стикерите

Стикерите се печатат в печатница "ДЕМАКС", която е собственост на депутата от БСП Кънев.

а добър ден