Олаф Шолц се обяви против евентуална забрана на туристическите визи за руснаци

Това не е война на руския народ, а войната на Путин, каза германският канцлер по време на среща в Осло

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не било война на руския народ...??? А на кого е??? Да не би Путин да е на власт, заради българския народ??? Естествено, че всеки руснак е отговорен за агресията в Украйна!!! Наказанието трябва да е за всички с руски паспорти!!!

и това наведено дупе взе да го дава на заден ход!

Два от вече платените от нас самолети ще си останат в САЩ... защото на тях щели да се обучават нашите пилоти. Не знам какво са изпълнили американците... но през Април Локхийд се похвалиха че са построили прочутия завод, който през Май месец е започнал работа по сглобяването на първия от новите F -ки, и ако всичко е наред до края на тази година ще има 1(един) сглобен самолет от новата серия. Апропо, за парите които им дадохме САЩ предлагат на Филипините 12 от новите F16+3 резервни двигателя за тях, а списъка с добавеното оръжие и оборудване за Филипините е дълъг колкото целия договор с българското правителство... но филипинците , както и индийците, още се назландисват и не подписват договора. Ми те САЩ правиха лендлийз и на Финландия... верно руснаците загубиха много хора но Финландия капитулира, въпреки военната и финансовата помощ на САЩ, Франция, Великобритания и дори добровлците от Норвегия и Швеция измряха без особена полза. Тъй че ние уроците си ги знаем а не като някои дето в някои часове 90% от финансовата помощ за Финландия по време на войната и със СССР през 1939-40 година идва от Съединените щати, останалите 10% от европейски страни, главно Франция и Скандинавия. 13 държави помагат (Англия, САЩ, Франция, Швеция и др) на Финландия с военна техника и боеприпаси: 350 самолета, 1500 артилерийски оръдия от различен калибър, 6 хиляди картечници, 100 хиляди пушки, 2,5 милиона артилерийски снаряда, 160 милиона патрона, а също така във Финландия е пратен Доброволчески корпус от 11500 шведи, норвежци и датчани. На Финландия е обещан 150 000 френско-английски експедиционен корпус... но докато Франция и Англия се натуткат, въпреки Лендлийза и двойно повечето загиналите спрямо финландците руснаци, Финландия капитулира.

Интересно. Миналата седмица се върнах от Русия. Освен по Москвата бях и по провинцията. Кво ми направи впечатление. Всички служители на всички места бяха страшно любезни и усмихнати. Без значение дали е държавен обект (като паспортното на летището) или по търговски обекти. За разлика от предните ми идвания, този път се усещаше една сплотонест между хората която преди е нямаше. Можеш обаче да почустваш че и се притесняват малко. Навсякъде имаше ЕКСПЛОЗИЯ на реклами, бизнеси и приложения които се занимават с туризъм в Русия. Никога преди това не бях виждал такова нещо...дори на 1/100 от това!!! Винаги съм се чудел защото не развият туризма си в Русия, след като там има УНИКАЛНИ места които няма да намерите никъде другаде по света! Навсякъде чисто - поне в градовете където аз бях, много от които преди години не бяха така чисти - и навсякъде се строи! Я паракове (огромни по мащаби) я разни центрове....просто останах изненадан и дори леко шокиран. Особено като сравнявам с последният път когато бях там преди години. Не живея в България нито по Европа, но ходенията ми там по няколко пъти в годината не ми дадоха това усещане на движение, развитие и оптимизъм. От приятели там, разбрах че санкцийте са накарали руското правителство и бизнес да обърне внимание на вътрешният пазар и например малки градове и села които само до началото на тази година не са били газифицирани, сега активно ги газифицират за сметка на държавата. Моето мнение е това. Русия, мисля както и България в голяма степен, страдеше по прехласване към Запада и подценяване на собствените си дадености! Залагаше на чуждото и пренебрегваше своето. Обременени с провалите на комунизма, подсъзнателно отхрвърляха всичко руско и превъзнасяха всичко западно. Но с годините това започна да става по и по малко така и мисля че в този преломен момент, съдбата ще ги накара да видят че и те имат прекарасни места и те могът невероятни неща!

ти си много, много болен! Отивай незабавно да се прегледаш и се моли да не ти кажат, че вече е късно!

айде и един мармот..........

Финландия, Естония, Литва и Полша (северния запад) ?!?!?!? Тези го играят по-католици от папата. Щели да забраняват туристическите визи за руснаци и настояват целия ЕС да ги последва??? Кой руснак иска да ви ходи в жалките държавици, в които няма какво да се види от туристическа гледна точка? И заради вас държави с огромен туристически бизнес като Италия, Испания, Франция, Германия,Португалия, Малта, Кипър да се откажат от платежоспособния, любознателен и щедър руснак??? Я у лево, и скоро ще променим начина на вземане на решения така, че такива като вас да не могат да се доберат до предлагане, дискутиране, гласуване и вземане на решения. За да не ни губите времето с простотии, докато ние си редим лобисткие закони.

за съжаление е и на народа, и те са умни колкото путин, даже повечето по-малко

тоя нещастник до руснаците ли опря да му оправят туризма? Тия скъсани мужики? Батко, питай нас бе, дето 10г. цъфтим и връзваме с руски туристи - гледай ни хотелиерите, реват кат вдовици...

Забраната за визи е прекалено тежка мярка. Може да се мине с електронни гривни за проследяване, снемане на пръстови отпечатъци и днк-тест.

Като няма руски газ... ще разчитат на руските туристи, като Тайланд и Турция, за да си закрепят икономиката;)

тия1 германци не стига,ч е ни вкараха маймуните, закопаха ни с газа, сега и визи за руснаци искат! Като не щат да са в ЕС и НАто, да напускат! Негодници!

Приземяване...Приземяване.....Приземяване :-) Сега като дойде и генерал Мраз и евро-атлтантическите ценности ще бъдат забравени много бързо, ще има реализъм в действие. Русофобията не се яде и не плаща сметки, освен ако не сте грантояд.

какво плашиш с мраз бе говедо руско? ще преживеем зимата, вие си стойте в затвора! И трябва не само визи, трябва да ви се забрани и да серете по форумите, вкл тук и във Фейсбук!

Защо ли бесувате и искате забрани

Ти си всъщност Прост Човек и сигурно си кубе. Носи шапка и пии повече вода, щото явно си слънчасал.