Коментари - Обсъждат всички ресторанти да отворят, но при условията на тези в хотелите | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам какво чакате отваряйте

Всички ресторанти може да отворят веднага с задължително безплатно целодневно предлагане на горещо шкембе чорба,!!! Задължително с чесън. Същото важи и за свински крачета.. !!! Задължително с чесън. При липса на едно от двете ястия или Задължителния чесън, заведението губи лиценза и дължи глоби. След 22:30 шкембе чорба и крачета са задължителни и на цена 10. Евро.. След 23:30 100Евро.. След 00:00 часа задължителното шкембе с задължителен чесън или крачета с чесън са 1000Евро, за баровци Мераклии.

всички ресторанти трябва да се отворят. Защото хората ходят по улиците изгладнели, озлобени. А пък като се нахранят и дадат бакшиш на келнера започват да им идват по-добри мисли. Вместо тях трябва да затворят банките и заложните къщи. Защото само разпространяват заразени банкноти със вируси. Вчера гледам на една банкнота - вирус. Хващам мухобойката и бой, бой докато го утрепах. Банкнотата стана на парцал. Ама всеки ден това упражнение - нямам толкова време.

Тия обаче ни се подиграват.Без обезщетения ..Обявени за развъдник на вируса ...айде де. В Кауфланд и Джъмбо по безопасно

Тая нотификация е пълна фалшифилкация! От 3 месеца са обявили мерките, другите държави раздадоха компенсации и вече забравиха ние още чакаме! До 4 април вероятно, значи - на 3-ти ще ги раздават.

И нека ресторантите да станат хотели - 50 % от масите заети от почиващи - хахахах

Смей се ти, ама на улиците пред рестоарантите е лед така че могат да ги пишат и "зимен курорт".

Нека опитаме да ги отворим, може пък и да достигнем стаден имунитет и без ваксините. То вече е ясно че от тях няма полза

Можем, ама нека имунитета да го почнем от онова стадо говеда в парламента.

Да отворят. Но всеки, който отиде на ресторант трябва да е задължен да подпише декларация за отказ от болнично лечение в случай на разболяване от Ковид. Тези малоумници и тъпаци, които ще се юрнат по заведенията не трябва да заемат в болниците местата на хора, които спазват мерки или които се разболяват поради естеството на работата им. Иначе не трябва да им се разрешава да отварят. Цяла Европа не отваря, а нашите мърлячи нахалстват.

Може да се заразиш и в автобус, и в супермаркета и на работа, може да влезеш в болница и от страничните ефекти на ваксината. А тези които ходят на кръчма, трябва ли да плащат здравни осигуровки, щом им се отказва лечение

Може. Но се предполага, че като си в автобус отиваш на работа или някъде, където е необходимо да отидеш, в магазина отиваш да си купиш храна. А колкото да здравните вноски - ами това ще е наказанието - да не можеш да се добереш до болница само защото си направил избора да се моткаш по ресторанти и да се друсаш в нощни клубове.

С радост ще подпиша такава декларация! Изобщо не мисля да ти ползвам леглото в болницата - то си е за теб!

Голям залък лапни, голяма дума не казвай! Да не стане така, че да се срещнем в болницата и лекарите да бъдат принудени да решават на кого да сложат апарат за обдишване и кого да оставят да умре!

Абсолютно съм съгласен с вас. Не само в Европа и на други места по света ресторантите и кафенетата работят само с пакетирана за вкъщи храна и с доставки по домовете. Не разбирам защо българските ресторантьори не могат така а всички други могат? Имат страх от изсветляване на доходите ли?

Ти на ресторант ходил ли си?Абе що не ви скопяват такива незнам..

Предварителен отказ от права е недействителен по закон. Прочие, нека първо накарат веригите да работят на всички каси на не на 1/4.

ей, аланкойлу, много ти болен мозъка бе.... зомби тотално, Такива като теб висят нон стоп в Кауфланд , Лидл и другите вирусообменници. Всеки , установен с коронавирус, първата му работа е там да се набие да напазарува за през карантината, не ходи на ресторант.

Простест и неподчинение на геноцида срещу народа от страна на ресторантите и всички свързани с тях ще повлече и други фалирали, безраборни, такива на които им е забранено да работят, но не им е забранено да затъват в дългове и сметки... От това ги е страх!

Абе, да ги отварят, че сега малоумниците са задръстили улиците и парковете! Като отворят кафенетата и ресторантите, ще лепнат задници там и парковете пак ще са наши!

Да ги отварят, само да не пипат големите ученици, ако пуснат големите всичко ще се прецака, учителите не са ваксинирани и нямат намерение да го правят, поне повечето

Това ли е новата опорка. По-рано беше да затварят училищата и детските градини, а сега е само за големите... Аман от тролове!

Кво има да се обсъжда?! Тая версия на коронавируса е минала през населението вече, докато не пуснат новия вариант Ковиде 21, пускай народа да бачка и празнова!!!

То май големият зор, че са затворени е, че няма как да си продават дрогата. От кафенце и салатки едва ли правят много пари. Както се оказва, можело и без кръчми. Като ги отворят, ако пак се вдигнат бройките на заразените, ще ги затворят отново и така до безкрай.

Те ще ги отворят ама кой ще ходи е въпроса?

Как кой - всички малоумници точат лиги!

Ами като те хванат да работиш без разрешение, да ти спрат държавната помощ. Толкова е просто. Това, наред с подобаващата глоба, е едно прекрасно лекарство срещу алчни кръчмари.

Аз не знам защо трябва да има държавна помощ за бизнеси, които са предимно в сивата икономика и осигуряват персонала на 4 часа и МРЗ, ако изобщо имат договори?

прилагайте лечение с ИЗБОРИН 4.4.2021 ако не е от фалшивите на магарин

Ричард-Али Бегов на 23.11.2020 каза, че ако ги затворят за месец, това е краят. Минаха два месеца. Що още си жив, бре?

колко руска салата и пръжоли е замразил

Този е като психомайкте, дето системата още не ги е убила, а те денонощно цицат от нея

Мара кръчмарката да и имам магистралка стайла

Кат са налага ша спим у ресторантите

Този е заел цял тротоар пред едното си кръчме !! Пешеходците минават около масите !! Чисто и хигиенично !! На Витошка е построил кокошарник !! От зглобяемите !!! Там вируси не стъпват !!Строго им е забранено !! ХЕИ и общински контрол има ли въобще в тази държава ??? Какви изисквания спазват кръчметата и кафетариите ??? В хотелите е ясно че нещата са изрядни !!! Тях ги проверяват често !! Но тези по улиците са фрапантно нередовни !!

За да е така, някой му е разрешил. А този, който е разрешил той носи отговорност и получава заплата си от нашите данъци.

Не ми е ясно тия де не ходят на ресторант защо квичат, че щели да ги отворят? Набийте си един файзер у задника и си стойте у мазата. Деба и шибаната държава, краслива и нагла ама щяла да ни спасява, от самите нас. Като затваряш, ще плащаш на 100%, на всички засегнати. много добре си бяхме до ноември, ама някой еурогей изкомандва наште местни геюви да не се цепят от колектива

Като не ти харесва в България, отиди в друга държава, например САЩ, Германия, Великобритания, Франция, навсякъде всичко е отворено и те очаква...

Е неграмотнико и за тебе има място на гробищата1

Аз не ходя по ресторанти, ама има един под прозореца на спалнята ми и ми е много тихо и спокойно заради ковида.

лексиката е важна: вожда по ТВ - ДА ГИ ОСВОБОДИМ освобождава, разрешава, разпорежда, ДАВА, строи

София, правете му бойкот на Рафи, и като го отворят Алибегов да стои празен, наглеца, аз му правя бойкот от лятото

Значи правете сметка: До 22:30 всички вкъщи, че короната тръгва на лов!

що не си свиеш опашката в къщи...или си бездомен/а...? Тъпанар!

О умик гуляйджия! Като не ходиш по заведия незнаеш какво да правиш а! Вземи да прочетеш някоя белким поумнеш малко.

Това ми е интересно и на мен, защо до 22,30л Тъкмо стане интересно, отвори се глътка, тръгне приказката и хайде кой от където е. Като, че ли след 22,30 ще дойдат нови посетители или не знам какво. Тези, които са в пивницата в 22,30 ще си бъдат дъщите там и в 23,30. Нали такал

защо на американеца не му се отваря такава ГЛЛЪТКА..... Той отива на ресторант, за да яде, наяжда се и си тръгва, без много приказки... А ти дрънкай...

ако едни и същи посетители стояха на една маса цяла вечер, аз ще се гръмна...т.е. ще си затворя ресторанта...

Не ви трябват фитнеси, за да живеете здравословно. Вдигането на тежести не е здравословно, вреди на здравето. Ако искате здравослвен живот - тичайте, разхождайте се, правете лицеви опори, коремни преси, набирания на лост, и не се тъпчете с анаболи и подобни гадости.

Едун сексуален акт изгаря 500 калории може ли да те ибем вместо да ходим на фитнес?

Обаче предвид изолацията ще ни трябват много кукли ;) . Ето една ниша за предприемчиви българи - ду започнем производство на гумени или латексови кукли за .....изгаряне на калории при спазване на всичките предписания на НОЩ!?

Вдигането на тежести баце е олимпийски спорт едва ли мнго хора го практикуват хахахахах А и другото , което си написал са глупости с изключение на това за анаболите ,

Излизат нови и нови скандални факти около руския „Турски поток“ – сега става ясно, че 3 млрд. лв. за строителството не са единствената цена, която ще платят българите за този руски проект. Европейският регулатор поглежда към България и има проблем. В началото на миналата годината в съответствие с европейските правила КЕВР изпраща за съгласуване метеорологията за определяне на тарифите за пренос на природен газ през и в България на Европейската агенция за сътрудничество на енергийните регулатори. Първоначалният отговор-доклад по въпроса, е крайно негативен, независимо от това, КЕВР през месец август одобрява тарифната структура на Булгартрансгаз, която е в нарушение на европейските правила. Това каза енергийният експерт и член на Изпълнителния съвет на Републиканци за България Христо Казанджиев, координатор на секторна политика "Енергетика" в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по TV+ и ТV1. „На 16 декември Агенцията за сътрудничество на енергийните регулатори (ACEP) публикува своя окончателен доклад, от който се вижда, че всъщност в България тарифата води до кръстосано субсидиране. Българските потребители на природен газ субсидират преноса на Газпром през България. Освен това тарифите за Газпром са по-ниски от тези, които би следвало да плаща, за преноса през България“, казва енергийният експерт. По думите му това е може би една от причините за мълчанието на българските власти за въвеждането на „Турски поток“ в експлоатация с доставки за Сърбия по простата причина, че не двусмислено, а съвсем ясно Агенцията на енергийните регулатори е в нарушение на европейските правила. „България запазва едно гръмовно мълчание, дали ще има отговор, е много трудно да се предполага. Би следвало да има някаква реакция, но нещата вече са на такъв етап, че очевидно, в един определен момент ще се премине към санкции от страна на ЕС“, уточнява Казанджиев. Той споделя, че ЕС защитава в момента това, че българите по кръстосания начин осигуряват много по-ниски тарифи за руснаците. Това в известна степен води до нарушения в конкуренцията на пазара на природен газ, в рамките на ЕС.

е изправен между Чук и Наковалня...а ти си изправен...само пред масата...

СУАП ! Тъпанар!

Крайно време е. Тези хора плащат наеми, имат и заеми, които никой не им ги спира. Тези хора имат право на работа и те семейства хранят. Който се притеснява за здравословното си състояние, не е длъжен да посещава тези заведения. В края на краищата човек може да се зарази ,и в магазин, и на работа, и на опашка, за да си плаща данъци и сметки. Дори и на опашка за изследване. Стига вече с това разделение! Много е долно.

Те не се притесняват, ама като се тръшнат отиват във ВМА по клинична пътека.

всеки може да се разболее от нещо. няма застраховани. Ще се лекуват и във ВМА и в други здравни заведения. Затова се плащат осигуровки, затова с данъците си издържаме тези болници. И лекуването ни се полага по Конституция. Също и правото на работа.

Ако беше толкова простичко, колкото си го описал, нямаше да има ограничителни мерки. Истината обаче е, че всяко едно място, което събира групи хора, помага за разпространението и мутацията на вируса.

Нагли са до безобразие келнерите и кръчмарите. Не могат да си въртят далаверките, затова надигат. Ако бяха нормални хора и не укриваха доходи и данъци нямаше сега да пищят, че им е тежко. Свестните и кадърните в бранша и сега работят /храна за вкъщи/ и имат достатъчно приходи.

Много си прост.

Храна за вкъщи! А като си навън и огладнееш, вместо да влезеш в едно заведение, да си измиеш ръцете и да се нахраниш като човек, ти си взимаш нещо от някой пършив павилион, щото той е отворен и ядеш ходейки с мръсни ръце. Да ви таковам мерките!

барман, два шота вирус и една ваксина за разредител

Тези заведения трябва д са затворени докато не се ваксинират достатъчно хора и докато броят на заразените не е сведен до абсолютен минимум.

Яж бахур вкъщи и вирус няма да те хване. Тези които са решили да отидат на заведения имат право на собствен избор. Който го е страх лапа бахура ида спи с жена си!

Али Бегинс да каже за австрийския модел - как се точат карти в Австрия, а после да се прави на кръчмар

Китай и страните в Европа вземат различни, но тежки мерки. В Германия например са взели решение да не се жертва образованието, но пък си плащат с висока смъртност. Обаче ние сме ларж - хем ще си ходим на работа, хем чаветата на училище, ние - по кръчми и дискотеки ... остават само моловете и фитнесите. И после - маските не вършели работа ... ми не вършат, тояга трябва!

Ходи в Германия бе църул.

я си ЕПМ!

В Германия училищата и градините не работят.

По-важното е, че салоните за еротичен масаж не са затваряли. Някои труженички го удариха на баберка по къщята. Ората ги поръчват като банички.

ЧОВЕЧЕСТВОТО Е ЕДНО. К-19 ВИ ПОКАЗВА ЯСНО ВСЕКИ ДЕН ТОВА, НАЛИ... Едно единствено служебно правителство за целия свят, защо. Това означава, че повече няма да има войни. Това означава, че няма да се налага да държим милиони хора в армиите без никаква полза, войниците функционират почти като затворници. Но те могат да станат продуктивни, да бъдат полезни. Ако тези хора се влеят обратно в човечеството, това ще означава край на бедността и психосоматичната манипулация. В момента, седемдесет процента (пряко и непряко) от националните приходи на всяка държава отиват в армията, а останалата част от страната живее с тридесет процента. Ако армиите изчезнат, седемдесет процента от приходите на всяка страна ще бъдат налични. Не е нужно да има бедност и епидемии, не е нужно да има никакви просяци и толкова много психосоматични болни хора. От една страна, ние създаваме огромни армии, а от друга убиваме хората чрез глад, епидемии и психосоматични манипулации, а тези армии не правят нищо. Те са просто професионални убийци, професионални престъпници, обучени престъпници. Ние ги обучаваме как да убиват. Говорим за хуманност, за цивилизация, а все още седемдесет процента от нашите приходи отиват за убиване. Едно световно служебно правителство означава огромна промяна, революция. Цялата земя ще има полза от това. Ако има само едно световно правителство, то може да бъде само служебно. Сега правителствата не са служебни, те имат истинска власт (господар и роб, лидер и останалите) като президентът на държавата или министър-председателят на държавата, но в едно служебно правителство нещата ще бъдат различни. Сега, например, имате началник на пощата, той е служебно лице, без власт, той има работа, задължения, но няма власт. Няма нужда от власт. Човекът, който ръководи вашите железници - каква власт има той. Той има служебни задължения. Науката сега е в състояние, ако не е ангажирана с войни и със създаването на повече (количество, качество и видове) оръжия, да създаде толкова много храна, че повече хора да могат да живеят щастливо на земята, отколкото сега. Милиарди и милиарди хора могат да живеят в радост, без глад, без епидемии, без психосоматични манипулации, без страдание и болести. Но науката трябва да бъде освободена от робството на държавите, които насилват своите учени да създават повече оръжия и разрушителни технологии. Учените функционират почти като затворници. Ако човечеството не стане едно цяло, подгответе се да изчезнете от тази планета. Има интелигентни хора, които биха искали да оцелеят, които искат тази красива планета да стане още по-красива, това човечество да стане още по-интелигентно, но човечеството като цяло дори не знае за опасността, която наближава с всеки изминал миг. КОЙ СИ ТИ, КЪДЕ СИ ТИ, ЗНАЕШ ЛИ ТИ РЕАЛНО ТОВА ТУК И СЕГА. "Ние трябва да казваме истината, истината и САМО истината. Но - НЕ ЦЯЛАТА ИСТИНА." Йозеф Гьобелс - министър на ПРОПАГАНДАТА на Нацистка Германия.

еми, за да не бездействат войниците, да почерпим от американския опит ли... Тъпанар!

Мен ме интересуват фитнесите, за останалото не ми дреме. Ще отваряте ли или не? Всеки се вълнува дали ще може да се напива свободно, но не му пука дали ще може да живее здравословно.

Аз и сега живея здравословно и спортувам

Ако сваляш торби цимент на някой обект хем спорт хем пари.

Тежката, работа влошава здравето не я бъркай със фитнес, а парите са ,,тънки" вервай ми.

Най-добре е да не се отварят ресторанти, молове и напълно училищата докато ваксинацията не напредне. Видя се, че има голяма полза от частичното затваряне!

Още главите са в пясъка .... както всяка година по това време заболямостта спада ... а успокоилите се хора, тичат все по рядко към болниците... Чиста психология и манипулация, но малко са хората, които я виждат!!!

Най-добре е всичко да е затворено. Да стоим заключени по домовете си. И Борисов и Кунчев да минават с един казан чорба по къщята, да ни хранят.

Ваксинацията ще напредне към 2023 година.

Обсъждат всички ресторанти да отворят, но при условията на тези в хотелите - този проблем е явно най-важния, а не как нормалните хора да преживеят срутването на икономиката !!! От метри - толкоз !!!

Те и да ги отворят, хората са толкова наплашени, че малцина ще се възползват.

Ако и останалите отрасли имаха по един Ричард, щяхме да сме по-добра страна за живеене.

Ричард Алибегов ли ще понесе отговорност ако сега отворят и точно преди изборите има бум на заразени и нов локдаун, който УДОБНО за ГЕРБ би провалил изборите?

Май е бастун на БСП.

Не, решенията са на Бойко и отговорността си е негова.

А учениците?!?!? Първо учениците, глупацииииии! След като ще отварят заведенията, учениците да се върнат всички!

Егати хитреците. Те и без това работят до 23:30, най-късно 00:00, сега просто ще имат идеален повод да гонят пияниците в 23:30, вместо за някое левче отгоре да се налага да ги чакат и обслужват до 1-2 през нощта.

Медицинската полза от затворените ресторанти, молове, училища, фитнеси, зали за танци е пренебрежимо малко. Затварянето им не оказа никакво влияние на заболеваемостта. Епидемията следва своя естествен ход без да се съобразява с ограниченията, измислени от ояли се чиновници. И да отворят още утре, пак няма да се отрази на заболеваемостта, защото половн България преболедува през октомври, ноемрви и декември и това е естествената преграда през разпространението. Затова бройката новозаболели пада, а не от затворените танцови зали.

Тигър не се язди! Не може да яздите и управлявате вируса, очевидно. Видяхте, че с тази инфекция шега не бива. Ще отворите, заедно с даскалата, до месец всичко пак ще пламне. Включително персонала ви. После пак локдаун... Няма ли достатъчно ваксинирани и прекарали болестта - ще си играем на "една напред - две назад". Н.Б.: Имаме и нощен бар-дискотека, и ресторант със 150 места, и кафе-аперитив.

Само дето поне 1 милион вече го изкараха.

Не ми пука за алибеговците. Иначе са тежкари - ама като им затвориха заведенията за 2 месеца ореваха държавата

Алибегов не беше ли си продал едната фирма с над половин милион задължения към НАП на някакъв голтак, дето няма какво да му вземат?

Докато назначат персонал и ще ги затворят пак. Хората на борсата ще се върнат на работа и съответно ще загубят правата си за обезщетение при следващото затваряне след 3-4 седмици.

ненаяде се по кръчми този народ.. толкова не може да издържи малко

да поставят табела “Моля не умирайте в заведението, преди да сте си платили сметката.”

Каквото не изяждам и изпивам по заведенията, го изяждам и изпивам вкъщи. Приказките как не само заведенията страдали, ами и производителите нямало как да си пласират продукцията, са пълни глупости. Който е крил данъци и осигуровки с години, поне да е спестявал за черни дни, иначе - сега ще сърба попарата, която сам си е надробил.

Цял Европа и Китай удължават мерките само страхлив Бойко ги о'лабва.