Облагането на свръхпечалбите вече е закон, както и постоянният 9% ДДС за куп стоки и услуги

Отпада задължението за регистрация на лицата, които потребяват собствена електрическа енергия, произведена ВЕИ за свои собствени нужди

Обратно в новината

Коментари - Облагането на свръхпечалбите вече е закон, както и постоянният 9% ДДС за куп стоки и услуги | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В САЩ най - високото ДДС е за промишлени стоки. 10% в най-скъпите щати. А храните и стоките от първа необходимост са с нищожни ДДС от част до няколко %. А държавата прави пари не от стоките а от данък върху имоти , доходи, производство. С намалени на ДДС се стимулира оборота на продажбите. Което води до повече данък доход на търговците.

В САЩ няма ДДС

САЩ се финансират от неизплатими дългове, не от данъци.

Да, примерно 4 млрд. за самолети платени предварително на доста завишена цена, но със закъсняла доставка... БЪлгарският данъкоплатец е донора (по партньорска линия) , а САЩ са консуматора !

В-САЩ,въобще няма-ДДС! Има-ДАНЪК ОБОРОТ! ДДС,Е-СЪЗДАДЕНО,ЗА ДА МОЖЕ,КРАЙНИЯТ ПОТРЕБИТЕЛ ДА-ПЛАЩА,А-КОРПОРАЦИИТЕ-НЕ!

НОВИЯТ-ГРАБЕЖ,КОЙТО,УЖ Е”ВРЕМЕНЕН”,СЕ НАРИЧА-“ДАНЪК СВРЪХПЕЧАЛБА”!!! ТОЙ,ЩЕ Е-ВЕЧЕН,ПОРАДИ ПРОСТАТА ПРИЧИНА,ЧЕ: ПОЛИТИЦИ,БЮРОКРАТИ,ОСИГУРЯВАТ-АДМИНИСТРАТИВНО-СВРЪХ ПЕЧАЛБИ НА-КОРПИРАЦИИТЕ,И СИ ГИ-ДЕЛЯТ: 33-%-ЗА:ПИЛИТИЦИ,БЮРОКРАТИ! 67-%,ЗА-КОРПОРАЦИИТЕ! 100-%-ПЛАЩА-НАСЕЛЕНИЕТО! ТОВА Е-ГРАБЕЖ! ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ-ИЗКУПУВАНИЯ,НЯКАКВИ СИ-ФЮЧЪРСНИ СДЕЛКИ В-АМСТЕРДАМ(КАКВО ОБЩО ИМА:АЕЦ,ТЕЦ,ВЕЦ,ПОСТРОЕНИ,ПРДИ МНОГО ГОДИНИ-НАПРИМЕР),ИЗРАВНЯВАНЕ НА-ЦЕНА,ПО ТАЗИ НА-НАЙ-СКЪПОТО ПРОИЗВОДСТВО…И ВСЯКАКВИ ПОДОБНИ-ИЗМАМИ! А НА-ДЕБИЛИТЕ,ДАЖЕ ИМ ЗВУЧИ-“СПРАВЕДЛИВО”,НЯКАК СИ-“ДАНЪК-СВРЪХПЕЧАЛБА”!!! ЛИХВАРИТЕ-ОРКИ,СА ПРЕВЗЕЛИ СВЕТА,ТРЯБВА-РЕСТАРТ,НО НЕ-ТЕХНИЯТ!!!

Вече година и половина (някъде там) са с по- ниския данък, още нямаше инфлацията от войната, ама цените си останаха същите.... За заведенията и хотелите...там просто няма какво да се говори... ЩЕ СА ДОВОЛНИ КОГАТО ДАНЪКЪТ НЕ ПРОСТО Е 0%, АМИ ДЪРЖАВАТА ИМ ДАВА ПАРИ!!! МАФИЯТА ОТНОВО СПЕЧЕЛИ ДЪРЖАВАТА ДА Я ОБГРИЖВА... А МАФИЯ ПРИ УЧЕБНИЦИТЕ ИМА ОТ 20 ГОДИНИ!!! ЗА ХОТЕЛИЕРИТЕ- ТО СИ Е МАФИОТСКИ БИЗНЕС ОЩЕ ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА.... ЕТО ЗАЩО КНИГИ ТЕГЛЯ ОНЛАЙН, ПОЧИВАМ В ЧУЖБИНА -- НА МАФИЯТА У НАС -НИЩО!!!

Данъкът се намали не за да паднат цените, а за да се подпомогнат издателите, поради затварянето на книжарниците в моловете и следователно срив на продажбите.

А "свръхзагуби" ще компенсират ли? :)

Просто сега ще направят две-три фирми и ще разпределят печалбата към тях. Така няма да има свръхпечалби!

Значи, ако си умен и с малко вадиш много, ще плащаш, защото можеш. Очаквам изнасяне на бизнеси и съответно работна ръка.

България е шампион по укриване на данъци.. Голяма умност да си избушиш разходите.. Гениалност направо.

Дрън дрън! Значи, ако свръх печалбата(над какъв размер?) е примерно 100 лв - вий ще им вземете 30% и ще им оставите 70%! Ебах мааму! Че за 70% свръх печалба те ще си съдерът гъза! И инфлацията дето няма да е 100% а сал 70... Пак тъпи изпълнения!Като сте почнали да правите регулации - правете ги както трябва!

Дори и в пазарна среда си има норми на разходи.. Най-малко статистически, като история на паричните потоци. НАП много добре знаят как се прави.. ти не бери грижа.

Банките,нито дума.

Банките трябва да се лишат от такси, за да се принудят да си вършат работата като истински банки - т.е. да смятат рискове и да печелят от лихвени разлики. Също така е хубаво и да ги порежат малко със закон, принуждаващ ги, да не тормозят хората с ипотеки за единствено жилище, безусловно за сметка на банката.

Те богатите понеже са амсалаци, ей така за благото на народа ще си плащат. Вие малкото досега не можахте (не искахте) да съберете, баламосвате плебса само.

200 депутата като си платят сврьх печалбата... бюджета ще прилива!!!

Ама каква е тази ерест дето предлагаш!! Аама как може така!! Недей с такива крайни мерки!! Ще ги психясаме тия "хора""!!

Тежка зима иде, крайни мерки трябват!!

Заплатите на депутатите са нормални. Работата, която вършат не е ок. 3-4000 евро е нормална европейска заплата, ако наистина ни подобряват живота.

Няма такова нещо като свръхпечалба! Всяко дружество е създадено да печели, а не да е благотворително дружество. Проблемът идва от БСП и тяхното предложение за плосък данък. Ако данъкът беше прогресивен, по-високите печалби ще се облагат с по-висок данък. Не се облагат с такъв заради тях. Прогресивният данък е единственият социален и справедлив данък, защото всеки плаща толкова, колкото другият. Т.е. до 1000 лева всички не плащат, примерно, от 1000 до 2000 се облага с 10% и ако някой направи огромна печалба над 1 милион примерно, тази печалба да бъде обложена примерно с 50% данък. А ся правим някакъв хибрид недоносен и после що никой не инвестира в България - че как да инвестира - нито законите, закони, нито има кой да следи дали се спазват! Хубава работа, ама циганска! Проблемът е, че е на гърба на всички, особено на бедните. А лицемерието е в пълния си разгар, защото всеки се бие в гърдите какво направил за бедните, а реалността е, че и за чеп не стават тия неща!

_stankow

Данък, ама на свръхпечалбите на българските държавни дружества. Това веднага, на минутата. Да компенсираме на западните дружества, сакън да не останат без печалба. А западните дружества, кога с данък върху свръхпечалбите ? А печалбите на частните дружества, кога ? Докога грабителския 10% коропоративен данък ? Докога плоска скала на данъка за физическите лица ?

Достатъчно е просто да се премахне прага за максималният осигурителен доход, като се следи за събираемостта. Иначе е необходим и имотен данък. Не е нормално да има хора с по 5-20 апартамента и рентиерството да е бизнес. Рентиерството о всякаква форма убива съзидателната икономика и трябва да има мяра. България е в добро макроикономическо състояние и все още не се нуждае от прогресивен данък. Прогресивния данък удря работещите. В България има нужда от преразпределение на богатството, а не от наказание на работещите. Да не говорим, че голяма част от дисбалансите са натрупани криминално от близко и по-далечно минало.

Облагането на свръхпечалбите без нормиране по бизнеси, води до завишаване на разходите и привидна неефективност, като самите "свръхпечалби" изтичат през подизпълнители. Това отдавна се играе в социалистическия запад - ръст на обороти, ръст на инвестиции и ниска норма на печалба, тънък марж. Впрочем така бюджетират и дълговете - висок дълг, високи социални разходи, високи инвестиции, ниска възвръщаемост.. Това е причината да свалят лихвите и да разтягат дълговете в времето. Населението се подкупва, чрез високи социални разходи, за да си трае и да не протестира.