ОАЕ ще доставят на Германия втечнен природен газ и дизел

Споразумението предвижда износ на ВПГ в края на 2022 г., а след това доставки на допълнителни количества през 2023 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шило

Я да видят дали няма надпис "Добит в 1мал"

Като чуя думите "енергийна сигурност", "свободен пазар", "либерализиран пазар" портфейла ми направо хваща крака и бяга с двеста!!!

двойното увеличение на вноса на нефтопродукти в ОАЕ от Русия,как мислите,дали тарамбуките няма просто да му препродават руска нафта?;)За газа да не говорим,там работата е колкото да не е без хич:))))Струва ми се,че скоро русофобията ще влезе в медицинските учебници като сериозно психично заболяване:))))

Прецедентът и той ходи при арабите , но да ги дразни , като ги ограмотява за новите ВЕИ технологи . Естествено се върна без договори за разлика от Шолц . У нас пък поддържа цяла кохорта „експерти” да ни обясняват вредата от ВЕИ. Няма такъв мръсник и подлец.

ЕТО ТАКА СЕ БИЕ ШУТА НА " гъзпром " ! И ГЕРМАНЕЦА ЗНАЕ КАК !

Като купува руски дизел от ОАЕ? Колко мислиш, че струва 1тон дизел закаран до ОАЕ и после дозакаран до Германия?

Нещо, НЕ разбирам..Да имаш вода от две чешми в къщи от които Едната е Чисто НОВА ...ТИ ...да ги ЗАТАПИШ и да ходиш с Кофата за вода,... от Кладенеца на комшията ???? ПЪЛНО БЕЗУМИЕ ...Два газопровода:? от Първия газта влизаше ДИРЕКТНО в домовете на Германците ...ВТОРИЯТ... НОВ...НО ,...Американците не им разрешиха да го пуснат в Експлоатация!! "Вода Гази ...Жаден Ходи"!!??;)

Защо немците чакаха патакламата, за да се събудят? Не знаеха ли, че привидният уют от евтин руски газ ще им излезе солено? Ето, решиха си засега проблема, значи не било сложно. При нас знае ли някой как стоят нещата, имаме ли запаси поне в прилично количество като за през зимата? Хайде да се поразмърдаме, че мангалите и мутрите изпоизсякоха горите и де що докопат!

немците знаят,че всичко друго е много по-солено,затова и построиха СП2...Но да не забравяме,че все пак са окупирана територия-шефът каза "Не",и сега ще правят всякакви гимнастики,за да му угодят,защото де факто САЩ ги направиха това,което са в момента,наливайки милиарди долари(План "Маршал").

10 от тях на руПлоядни тролове, които обясняват, колко е лошо да се купува газ от арабите, как всъщност това биле пак газпром, как нищо няма да се промени, как всеки се спасявал.... Изобщо плюнки Бе като е толкоз зле, положението с газа, що толкоз настървено плюнчите? Требва да викате ура, купон да вдигате, Гъзпром победи и т.н. А се чува само злобно джафкане, с фалцет

Така де, така - кой не скача по пропагандната тояга за идиоти, е "червен", "руплояд", "путенофил"... Друго не можахте да научите за 30г идиотите.

Традиция, пак се опитваш да се измъкнеш с общи приказки. Благодаря, че не си ме напсувал все пак, по друга стара руПлоядна традиция, ама деня сега почва . А иначе много неща научих за годините след 1989, но погнусата ми от болшевишкото лицемерие и натрапваната, направо задължителна либов към московията( дружбата между НРБ и СССР е необходима като слънцето и въздуха....), е още от преди 1989.

Казаха сега по немската тв, че втечненият газ който е договорил е количеството което Германия получаваше по Северен поток само за един ден. Така че да го духат германците. Без Вова са гола вода.

Е що.....нали ще изнасят зелен водород!

Не зелен водород - зелен хайвер. Демократичен. Евроатлантически. Диверсифициран.

Ама как бе нали Европата щеше да прави доставки за целия ЕС, а не всяка държава отделно.

Да взимат и да не ни занимават със зависимости от Русия - сега зависимостта е ОАЕ. Търговията и бизнесът не са зависимост.

Абе те тез Емиратите още през 2013-а година започват да внасят дизел и мазут от... Русия, та да взема да питам договора между Германия и ОАЕ да не е подписан ей на този адрес ​Hult International Business School, 31, Al Bourooj Street, Al Sufouh 2, Jumeirah, Dubai... където се намира офисът на Газпром нефт, компания с която АДНОК (ADNOC) има един куп договори за съвместна дейност. Тия евро политици тъй и не разбраха че накъдето и да се обърнат стърчат ушите на Русия... или държави които имат акции в руски газови и нефтени фирми;)

А за останалите държави , м

Според гуглето: "The report said Germans bought 2.0 percent more diesel throughout 2017 year on year, with total consumption reaching 38.7 million tons." Т.е. дедото е договорил 10% от годишната консумация на дизел. Остават въпросите, дали това може да запълни празнината от спрения руски петрол и на каква цена е сключена сделката? Може също да се отбележи, че вече никоя друга европейска страна не може да разчита на дизел от ОАЕ,

солидарната Европа, тя.

И газта и тя вредна ,май само у нас тука в кенефа на Евросъюза е така у Германия и въглищата са възможни.

jingiby

Да живеят Гъзпром и Лукойл - хранилките на Лудото джудже...

Миришеш, що не се къпеш?