17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Средната пенсия е 300 лв. Дай боже избори. Ще гласуваме за Трън.

В НСИ явно работят малоумници и го доказват постоянно. Нищо чудно да станем скоро първи по доход в Европа - на книга !

Тази статистика е като оня виц-един яде свинско, друг-постно зеле, ама двамата ядат СВИНСКО със ЗЕЛЕ.

Тази простотия, е същата като онази, дето твърди че в България имало само около 200 000 безработни, щото смао толкова били регистрирани. нЕма такава държава!!!!!!!!!! И само за сравнение - колко е средната работна заплата в България ? 800 лв ??? е като разделим тази заплата на повече хора (деца, пенсионери, безработни) как ще получим 1400 лв средно ?? Това е някакъв идиотски абсурд!!!!! Или тъпа ГЕРБерастка PR акция! Ама мнооого тъпа!!!!!!!!!

Абе среднара работна заплата за декември 2017та е 1123, ама едва ли се е вдигнала на 1400 или паднала чак на 800. Всеки тука гледа да послъгва. Както те, така и ти.

Един депутат взима бруто 10000лв.+ 510 лв. мин.рз= 10510:2= 5255лв. средна работна заплата НСИ дайте заплатите по нива и по броя българи до 1000лв.,до2000лв. и т.н. С манипулацията със СРЗ и слугинаж в пропагандата на правителството дразните само мизерстващият народ.Същият номер БНБ прилага и с депозитите.Олигарха е депозирал 100 милиона ,а наш Ганев 1000лв.и пропагандата вие ,българите спестяват и депозират парите си по банките.Те са богати и живят добре.

Тези как го смятат този доход? Що не идат в северозапада да видят как цели семейства мизерстват с общо 400-500лв. С това кой се опитват да излъжат? Най вероятно намазаните депутати да си качат пак заплатките.... Ехххх, защо не ни управляваше другарят Сталин или генерал Пиночет....

Споко ,става дума за 100 семейства приближени до ГРОБ и ползващи евросубсидии, и необслужвани банкови кредити!!!!!!!!

Когато се поръчва нещо, то се плаща от някого. Кой поръча този бълвоч?!

От нашето "Слънце"-г-н Методиев. За по-сигурно има и друг бълвоч : "Отново сме в челото по икономически растеж". Чудя се, да не съм се объркал нещо сайта и да съм попаднал на сайт за вицове.

далеч съм от средния доход...

се увеличил с 9,8% Песионерите смятате ли ги за човеци?

Доходите са се увеличили с 9.8% а разходите с 11.5% спрямо тримесечието на предходната година. В същото време, сме първенци по икономически растеж, който по никакъв начин не се е отразил в ежедневния ни живот, да не говорим за доходи. Още повече от юли повече плащане за ток, парно и топла вода. Е, къде е позитивизма в тази новина, може би богоизбраните прилагат ским рийдинг и извода е че сме супер

Още колко ли години ще четем пук пишещите 2-3 платени червени каскета, как всички в БГ работели за по 500-600-700 лева заплата? Една малка справка показва, че в ЛИДЛ една касиерка взима 1200 лева, из провинцията шивачките взимат също над 1000 лева и не могат да се намерят достатъчно. В софтуерните фирми заплати под 2.5к няма. Само пишешите под статии вечно са на някакви заплати около минималната (но пък по цял ден пишат в нета - явно няма какво да правят). Вярвате ли си ? Питам ви и отговор не чакам... Чистачките по офисите взимат по 800-900 лева и нагоре. Какво работите за тези 600-700 лева ? Спрете се вече!

Има една много мъдра народна мисъл - сит на гладен не вярва. Първо да започна от това, че за щастие не работя за малко пари, но това не замъглява разсъдъка ми. И така, да продължа по същество. Относно касиерките в Лидл ще те светна, че стартовата заплата там е 1200 лв + 60 лв за храна, чисто това прави 930 лв, но това е за магазините САМО в София, в провинцията заплатите са по-малки. В големите производства в провинцията чистата заплата е около 700-800 лв - в добрите предприятия, т.е. и те се фукат че дават по 1000 лв, но чисто хората взимат по 200-300 лв по-малко. Пенсионерите масово за в диапазона 200-400 лв, статистически около 60% от пенсионерите взимат такива пенсии. Отделно циганите доколкото работят логично поради "високия" си ценз взимат минимална заплата в чистотата, земеделието и подобни отрасли. И не завиждай на шивачките за 6 дневната им работна седмица по 10 часа на ден, за техните 1000 лв, от които ако ги вземат взимат по 700-800 както вече разбрахме. Ако не полагат допълнителен труд ежедневно са на минимална заплата, изборът е техен, разбира се. Та така че среден доход на човек по 1400 лв имат малцина, основно в София, не повече от 10 процента от населението. Това за четиричленно семейство прави 5600 лв, ако бече така НИКОЙ нямаше да емигрира от тази държава...

Много си "сляп" момче или злобата ти към някои политически съсловия ти замъглява ума. Първо, стана ясно, че тоя доход бил за три месеца, ама нарочно така е написано да се дразнят такива като тебе. Второ, излез малко от София и ще видиш, че шивачки с по 1000лв заплата няма. И хората наистина работят за по 500-600-700лв на месец, защото нямат избор (пак изключи София).

"Общият доход средно на човек от домакинство през първото тримесечие на 2018 г. е 1 407 лв" - това според мен означава 469лв на месец. Иначе хубаво би било 1407 лв. на месец на човек.

Четете внимателно - това е общият доход за тримесечие. Делим на 3 и получаваме средно по 469 лв. доход на месец на човек.

Е да де, четем внимателно... Пише "през", а не "за" първото тримесечие. Нарочно или не, доста неграмотно написано. Ако ти кажа, че заплатата ми за годината е 10000лв е дно, а друго е: през годината заплата ми е 10000лв.

Ряботя за около 700лева, жена ми не работи , гледа детето, сега в рекордите на гинес ли да се запишем.

Вероятно искат да кажат на човек за 3 месеца, т.е. 469 лв/човек/месец...

Моля, ако някой има останало малко място в мазата си да ми го даде под наем да си прибера остатъкът от заплатата, че мезонетът не ми стигна.

Яла у нас, чедо! Яз пенцията право у биткойни я влагам, че ми омръзнА да влагам у мутрокнижката и теслите. Е, градината е празна. Слагай у гърнета и ги кОпай! 2 декара двор.

Значи, ши рече че средностатистическо семейство с две деца има доход...5628лв на месец?!?!? Прав е Пешо, това не е просто платена статия, а подигравка.

Това е за 3 месеца. Делим на 3 и става 1876 лв. на месец средно за 4-членно семейство.

Това платена статия ли е или някаква подигравка ?

НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ БЕ ГОСПОДА ЖУРНАЛЯ

...поредната стъкмистика, която трябва да ни внуши, колко е прекрасно всичко... Точно, както едно време, по времето на соца!... Абе, както обикновено - само цветя и рози, от ГЕРБ...

Нали Тиквата сам каза, че учители са му били само Тато и Сакскобура....ти какво очакваш, нови приоми? Отде толкова акъл...