Новият шеф на "Ел Би Булгарикум" запазва по-ниските цени на млечните продукти, но ако е рентабилно

Според Владимир Русев, който е бивш депутат от ИТН, уволненият директор еднолично е решил да внася суровина от Унгария

Обратно в новината

Коментари - Новият шеф на "Ел Би Булгарикум" запазва по-ниските цени на млечните продукти, но ако е рентабилно | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е как е бил е как е бил "два пъти депутат от ИТН", като те бяха веднъж в парламента... за последно?

Каква Унгария???!! Какви са тези мошеници,които се избират помежду си и се състезават в КРАЖБИТЕ и далаверите?!Всички са ПАРТИЙЦИ,а не експерти!Бедни и нещастни Български народе?!!!НЕ ГЛАСУВАЙ за НИКОГО от тези алчни нищожества!

Не знам коя е истината, но статията директор изглежда читава човек и доста истини се разкриха. Дружеството трябва да си остане държавно и директора да мисли само за неговото благосъстояние.

не мога да разбера, толкова хвалите уволнения директор, мислите че качеството ще се повиши като заместил българския доставчик, от който всъщност са качествените продукти които сме купували с унгарска суровина на току що създадена фирма (с тази цел ли?)

То на физиономията му пише мазен мошеник ,подлизурко пошушанчо ,не ни трябва мъртви души ,трябват ни хора като смененият директор

Прекрасна е системата 50% от цената в магазина да е за производителя. Лесно проверимо и ограничаващо спекулата.

Работи за едрия бизнес..Платиха 2,5милиарда на строителните фирми за несвършена работа.А в някои случаи и платено авансово,върнаха митницата на Таки,изпълняват всяка прищявка на бизнеса:намалиха ДДС,компенсации за ток,за работна заплата по мярката 60-40 и даже 80-20.Подържат висока инфлация и корупцията е чудовищна.Но замрази пенсии и заплати. Шарлатани.

за кого да работи, за тези, които заменят българските доставчици които са доказали качествена суровина с доставчици от чужбина, току що създали фирма и вече нашият директор от името на държавата им е осигурил пласмент, че им и плаща авансово с държавни пари

България е кенефа на света с най-скъпата храна с трето качество.

Като какво точно намалението на цените на елби пречи на някаква митична мафия? И като как по-точно ще повлияе на цените на абсолютно всички млечни продукти на пазара? Защото дори и в момента имаме разлики в цените на сиренето от порядъка на 20 лв.

Явно опитите за приватизация на апетитната хапка не спират .....................

Скандалът си тече, цените в магазините си стоят високи. Намаление? Може да е имало, я не видох...

Едно не мога да разбера, защо България има държавна мандра. Едва ли е за да прави печалби, по скоро да се краде и манипулира пазара.

за да запази стандарта на българското кисело мляко, но директорът маринов е минал май от сурово българско мляко на една ръка разстояние на унгарско (сухо?) на поне 800 км през две държавни граници, при това фирмата е новосъздадена и ѝ се плаща авансово, той развява байрака с ниските цени, а причината е тази българско от утвърдена през годините фирма, ние също купувахме ЕЛ БИ кисело мляко и ни харесваше, имаше го в Билла, за три месеца е успял и доставчика да смени и коли за милион да купи също платени авансово, а най-голямото му оплакване беше, че му блокирали достъпа до банковите сметки на фирмата - аз също му повярвах отначало

В Брест млякото се изкупува от 0,70 до 0,80лв. Къде отива разликата от 1,15 или 1,30лв. Плюс това 1кг. сирене или кашкавал се прави от 5,6 максимум 7л. мляко. Как няма да е рентабилно производството. Ще спрете да крадете и да притискате животновъдите.

1кг. кашкавал се прави от 10,5 литра мляко.

То след тия скандали не знам кой нормален човек ще им купува продуктите при подобни съмнения за качеството им..

Издоихме Мунчо кравата.

Абе възможно ли е нормален човек на възраст да се подстригва като тинейджър от Факултета или Столипиново? Аз на такъв да ми боядиса оградата не бих му се доверил, а те му дали голямо предприятие да управлява!

В момента търговците на едро проверяват с какви пари разполага населението. Когато започнат фалити при тях ще разберат , че не са много. Имайте търпение. А иначе пазарната икономика няма таван за цени.

И какво стана после сещаш ли се или си много малък за да знаеш? Все се намира една такава групичка като тебе дето все чака едни фалити дето все не се случват.

"Ще задържим по-ниските цени, но само ако е рентабилно." А на бас, че няма да е рентабилно. Чекмеджетата празни ли да стоят?

във всички държавни и общински фирми е така. Професионалната част на дружесвото е изтезавана с години от политически назначените незнайници, надути пуяци и пуйки. При всяка смяна идва "екип" незнайници" пълни с келяви идеи и нахъсени да лапат. Всяко изказване на незнайник е шок за професионалистите в държавно и общинско дружество. въпреки незнайниците, обикновено професионалния екип се справя и успява да поддържа стандартите. Много, ама много трудно. И така - до следващия незнайник. Незнайника ще го познаете по това, че говори насапунени, хлъзгави изречения, без никаква конкретика, защото няма представа от такава. Обикновено се втурва в посоката в която има опит - икономистите започват справки и реформи в икономичестакат част, юристите пишат правила и разглеждат договорите на дружеството, ако дойде пожарникар, главна тема става пожарната безопаснот. Това е положението.

Ще коментирам единствено новия изпълнителен директор. Производител на мед ще управлява ЕДИНСТВЕНОТО държавно предприятие, занимаващо се с преработка на мляко и производство на млечни продукти. Тепърва ще учи разликата между хомогенизатор и сепаратор. Поздравления!!!

взехме млякото:))))

Ахааа, ако е рентабилно /за нечий джоб/! Вече и децата разбраха защо беше махнат предишният директор.

Неприятно. Възниква тежкият въпрос: откъде ще купувам сирене и мляко оттук нататък? Една читава фирма имаше, която поддържаше свястно качество. И на нея й вдигнаха мерника. Очаквам скоро внезапно да стане "губеща" и да я приватизират по бързата процедура. Като гледам новия шеф - това е правилният човек!

Този новия завършил стопанско управление във Варшава. Ама университет ли, курс ли, колеж ли? И учил бизнес в шумен , университета за даскалици. И накрая защитил докторантура във военното училище в Търново на тема “Миграционни процеси и т.н “ Нерде военно училище нерде млекопреработване. От всичкото само от миграция май схваща. Мигрирал често - бизнес, политика и сега млекар. Честито на целокупния български народ.

Хайде сега да не задълбаваме в подробности. Човекът е точен, то си личи отвсякъде!:-)

От Варшава какво да научиш брате - само черноборсаджии и проститутки!

Божееей, тия ако бяхачастна компания, до сега да бяхафалирали!!! Алооууу така ли се вадят кирливи корпоративни ризи публично??? Ей затова държавата трябва да стои далеч от бизнеса! Защото е неефективна!!!

Мафията в България си има държава от няколко десетки години насам! Поради това шепа хора държат земеделието ш животновъдството, а когато някоя господарска държава реши да изхвърли застоялото си месо от своя резерв, тутакси плъзва пандемия по животните, мафията ги избива, а на народа си препродава застоялото месо от съответната държава!!! Същото е и при хляба! Хубавото зърно от България се изнася зад граница, а внасяме 3-то качество! Как да определим коя е мафията ли?! Много лесно, обединили са се като "ЕВРОАТЛАНТИЦИ" ("бивши" комунисти)!!! Моментално всеки олигарх и политик да бъде разследван до 9-то коляно! Моментално тикви, канадци, хидро инженери, гарнтаджии и всяка друга управлявала измет да бъде проверена под лупа за престъпни практики!!! Крайно време е нашия народ да разбере, че този път няма кой да дойде за го освободи от робство! Трябва сами да се обединим и освободим!!!

Свободният пазар е освобождението от робството! Ако можеш да предложиш по-добра и по-евтина стока - ти си царят! Това са принципите на пазара!!!

Значи викаш държавния мобопол е нещо прекрасно? Да се чудиш тогава по времето на комунизма като всичко беше държавно защо нямаше изобилие от стоки? И защо държавата фалира общо взето три пъти.

Абе тия бузи не са от млечни продукти.

Абе уж земеделски министър е от бранша, ама НИЩО не направи и той за да ореже спекулантите т.е. прекупвачите от земеделието. Ако искаха да има нормален бизнес в този бранш спокойно можеха да приемат закон като в Германия - прекупвача няма право да продава с повече от 30% надценка. И толкова. Няма нужда някои "умници" да се правят, че сега откриват топлата вода ;-) Ама това е само ако има желание. А щом няма - всеки да се сеща сам.

Защото проблемът не е в това! Какво означава "спекула" в пазарна икономика??? Това са комунистически парчета от 40-те години на миналия век!

Значи на Запад спекула няма???

Абе тъпанар спекула има при недостиг на стоки. Как ще правиш спекула, когато мога да си купя тая твоя стока отвсякъде дори и да си я внеса от чужбина? Поредния идиот въобразил си че е нещо повече от лапащ мухите глупак.

Мда, ама то не било баш така като го дават по филмите! Ма то не било баш така, както го пишат по книгите! Така е спекула може да има, когато има недостиг - така пише по учебниците! Ама снощи казаха, че имало залежал кашкавал в ЕЛ БИ над 60 тона, Маджаров дето и той фалира има над два склада с залежала стока! Защо тогава тези търговци не пласират масово навсякъде стоката и да свалят цените, като увеличат предлагането! Нали така пише по учебниците! А ти защо не внесеш стока отвън тогава! Още през 1995г. исках да купувам стока от Пловдив и да я дистрибутирам в София, защото беше по евтина, ама едни хора ми казаха, че не е добре да го правя!

Защо няма в ареста и следствие за картела за млякото? Включително от службите за конкуренция, дето не си вършат работата. Цената преди година бе 2-2.20лв, разни гръцки ли даже имаше по 1.39лв. Сега разни са към 4лв. А май изкупната цена на млякото е в стотинки. Като увеличението веднъж го направиха за 1-3 дни. Ако отделен се опита, просто няма да му се купува продукцията. Това е договорено, тоест картел. За бих забранил и всички сдружения и асоциации на производители и услуги. То картел това значи, сдружения на фирми и хора от един бранш, с цел манипулиране на пазара. Те като не успеят да хванат целият пазар и се оплакват например от вноса, искат минимални цени и така нататък. Конкуренти не трябва да имат правото да си говорят и трябва да бъдат следени при прояви. Минимум при всичките им събирания, трябва да обявяват в службата за конкуренция, че да имат представители.

С какво си задължен на Чалгаря Трифонов? За това,че свали редовното правителство или за референдума за президентска република? Импийчмън

Защо тогава не купувате от малките магазини като ви е скъпо във веригите. Само че те продават и по скъпо от веригите . Големите правят и промоции. Затова има и опашки при тях . Клиентите не са глупаци

В София, малки магазини няма! В Младост където живея има 2 магазинчета в радиус 3 км. и всичкодруго е ЛИДЛ, Била, КАуфланд! Тези две магазинчета, даже не продават това което купуваме! Не ми е изгодно да обикалям!

не си търсил, не си намерил, има десетки малки фирмени магазинчета в цяла софия и продават сирене и кашкавал на много по-ниски цени от тези в големите вериги и качеството е по-добро, то пък голямо обикаляне - 2 пъти в месеца в почивния ти ден да отидеш до някой съседен квартал и да се запасиш с хубави продукти, като ви мързи одИ си в големите вериги да те дерат. Аз вече от повече от година не съм купувал сирене, маслини, кашкавал и т.н от големите вериги - оттам само отделни продукти, над половината неща си ги купувам от български вериги и производители и то по - евтино !

Страшен цирк см, старият директор каза, че ще намали цените с още 30% и го уволниха, зарежи.

Показателно, бизнесменът зарязва политика и бизнес и става шеф на държавна компания ....

След като бе назначен за служебен министър: "Ще бъда гласа на бизнеса" Е,мафията си има държава, вече си има и говорител" През цялото си министерства е той това прави.

А И ВИДЪТ НА НОВИЯ ВДЪХВА СТРАШНО " ДОВЕРИЕ"!

Радев Шарлатанина вика другите са шарлатани.

Държавата каза, че млечните продукти се продават нереално скъпо. Елби , която е държавна фирма, твърди, че всичко е шессс:)))) Плащаме ние, но кой лъже?

една заплата в бг в лидл кауфланд - 1500-1600 бруто, в същите вериги на запад поне 2000 евро, т.е - нд 4 000 лева, а цените тук са като тези на запад, който е ходил знае, един кг месо там 6-7 евро, тук 14-15 лева, а познайте разликата от заплащането на служителите къде отива, ама като има балъци, ще има и тарикати, я да излезат служителите на големите вериги в стачка за 1 седмица само, да видиш как изведнъж ще се намерят пари да им увеличат заплатите с 50% поне

НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ВЕРИГИТЕ!!!

Както бе казал преди един премиер ли бе: За бога братя, не купувайте.

Абе вие за Балъци ли нинвзеххте за 1 кг кашкавал 10 литра мляко, пълна лъжа

Този пич изглежда като уникална калинка. Още повече, че е бил част от цирка наречен ИТН. Очаквам да подпише всичко каквото трябва, вероятно затова е назначен на поста. Т.е. очаквам некачествена продукция на завишени цени. Старият директор ми вдъхваше доста повече доверие.

Този идиот много бързо навлезе в нещата! Макар, че няма хабер от млекопреработка!!!

Човкеът ясно си каза - говоря за уволнения шеф на ел би, че Стоянов му е казал, че не може да се бори с големите вериги. Това индиректно означава и че и държавата не може да се бори и ще ни пробутват всякакви боклуци на каквито си решат цени. Самият факт, че пускат ежеседмично промоции с по 40-50% и пак са на огромна печалба, говори как дерат народа, ама явно че някой прибира данък спокойствие и няма кой да ги закачи кожодерите !