Коментари - Новите жилища във Великобритания - повече сталинистки, отколкото тачъристки | Бизнес.dir.bg
назад

Новите жилища във Великобритания - повече сталинистки, отколкото тачъристки

Комунистическият пазар на имоти на Острова е узрял за революция

Обратно в новината
| Автор: Матю Брукър, Bloomberg Opinion

Коментари - Новите жилища във Великобритания - повече сталинистки, отколкото тачъристки | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На мен са ми отблъскващи, жилищата им...Приличат на крепости - супер неприветливи, студени и като цяло - показващи самите тях какво представляват, относно гостоприемство...С няколко думи - подслон за говеда, каквито са те!

Винаги съм подозирал, че западните държави са завиждали на комунистическите държави в много отношения и сега това се доказва. За начало еднотипните видове жилища, къщи, коли. Дезинформацията. Следенето и преследването. . Ограничаването на личностните свободи. И т.н.

те отдавна са си сталинисти, но преди бяха и изключително бедни, но привлякоха кадри които бяха образовани от други държави и тези кадри въпреки че са образовани са достатъчно прости да живеят в мизерните им къщи и да им строят по хубаво бъдеще срещу това Великобритания им предоставя свободата да си изтеглят заем и да се само поробят с изплащането му за следващите 30-35 години, но реално цените качеството което се предлага не си залужава, един младеж който беше живял в испания не издържа повече от 6 месеца, мизерията е голям в сравнение на уредеността и топлоатта която е има в по южните климати и по топлите народи, има повече домашен уют

Колективно Израел е Ционистка държава. В превод: Убедена Фашистка и Расистка идеология почиваща на Талмуд, Тора и Кабала. Тоест цяла държава и огромна част от населението и дълбоко вярва, че е богоизбрана и всички останали сме на тази Планета за да и служим като ресрурси. Няма майтап. Тези, който натискат копчето да хвърлят бомби по Училища, Църкви, Болници и лагери за бежанци са топ ашкеназитата, от скъпите университети с най-високо "АЙКЮ". Крякането в момента е, че водени от директивата Ханибал (не се преговаря за заложници, а се отстрелват без значение дали са израелтяни) стана видима с убиването на тримата заложника пуснати от Хамас и то не от един военен а от няколко. Извън фашистката им идеология, цялата патаклама е за територията на Палестина, която има газови и петролни находища. За това Байдън Дементиралият Ционист прати компани да изследват как да се започва процеса по разработка на вече занулената територия и къде да са сондите. Най-важното обаче лично за мен е, че вече няма как ционистките медии (които глобално са мнозинство) да експлоатират плоската идея за анти-семитизъм. Първо контекста на семити включва и арабите в групата, Второ ЦИОНИЗМА Е ВРАГ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО от ВЕКОВЕ. За промитите тикви ще припомня решението на ООН от 67mа година с номер 242, което изисква същестуването на самостойна държава Палестина. САЩ като разширение на Ционизма (не е обратното, не се обърквайте, идете да видите сайта на AIPAC) създадоха Израел не само като държава а и като стратегическа система за контрол и разделение на Близкият Изток. Вече видимо неуспешна като модел. Неокон/неолиб ционистката дълбока държава не се интересува обаче дори от тези неща. За тях войната е най-печелившият бизнес а жертвите нямат значение.

А в Европа ще бъде още по брутално. Сега са на мода при архитектите нов тип жилища...по социални...общи кухни...ха ха ха бани... идва ерата на ЕС Хришчпвките...а агнетата пак да се радват на демокарция и либерализъ,...ха хааа агнета

И кво се оказва - всичките ни коментстори в дира живет в Англия и са имотни експерти…абе имигранти гнусни, що висоте в тоя сайт, а не във вашите клоаки? Седнали да хвалят английското строителство - а качеството му на живот като на ганаец. Я да спрете да се бъркате в българските сайтове, щото ако вие имате три ипотеки за да живеете сред негра в Лондон, ние живеем в полите на Витоша, Стара планина, Рила, Пирин, по морето и тъй нататък. Тая скапана държава дето освен мухъл и къри на друго не мирише не ми я хвалете, отрепки забравили род и родина. Баси навлеците - нали вече сте европейци бе - тихо тука в ганьовщината - не ни се бъркайте, отрепки.

Като живял във Великобритания мога да кажа, че точно в това е чарът на кварталите. Освен това архитектурата от квартал до квартал се различава. По този начин успяват да привлекат(и цените разбира се) определена прослойка от обществото. По този начин много естествено се обособяват общности с близки доходи, манталитет, а от там образование, професия и т.н. А това е добра новина :) Факт е, че банкер няма да живее с бачкатор. Пречат си и се генерират конфликти. Виждаме, че и в България вече има разделяне на прослойките и по естествен начин се събират къде в затворени комплекси, къде в селца около големият град. наскоро бяхме в Малта и екскурзоводът сподели, че най-бедните живеят във Валета. За разлика от нашата столица. Очакването ми е в София и по-големите градове да се случи именно това. Строенето "по калъп" не е лоша идея. Дори напротив. Наскоро си купихме къща извън града, строена "по калъп" и си е супер. Въпрос на качество на материалите. Така че... нищо сталинско няма в това. Просто някой е генерирал текст с Чатчето на случайна тема :)

"Когато пазарите се провалят, правителствата трябва да се намесят."?!? Ей това е квиатебцията на социализма, не еднаквите къщи!

"СТАЛИНСКИЙ АМПИР" се нарича стилът на мегасградите строени при Сталин. Докато в АНГЛОСАКСОНСКИЯ СВЯТ от 400 г се използва един и същ стил: сковани дървени бараки, където тухлата е само за декорация. За жалост на комунягите, тези дървени бараки са много дълголетни и лесни за ремонт. В САЩ е нормално да купите ремонтирана къща ....скована преди повече от 100г.

Ама ти на тия бунгала къщи ли им казваш ??

Не е лесно да разпечете торта???

А за "дълбока ирония" чували ли сте?

какво ми обясняват - редовите къщи кой ги е измислил? сталински били...

Ne mislete za GB, a za BG.

Така им се пада. Като излязоха от ЕС. Виж как е при нас. Кеф ти апартамент. Кеф ти къща. Даже по селата има изоставени.

Самото заглавие стига. Като сравните стандарта на Европа и България и бившият ссср и ще разберете , че руските жилища и стилът им през комунизма за нищо не стават. Къде е уреден живота и къде хладилника е пълен, разбира се на запад, заради това на запад не го вълнува политиката, защото са сити и имат работа спестяват и ходят по почивки. Ганю бере гъби и търси тояга да се набие сам , защото го сърби гърба , ако няма диктатор. Тоест пача ( лице) което си търси тухлата..

На къв език пача значи лице, бе?! Паче значи крак и това са агнешките крачета в тая манджа (пача на турски), дето тук е побългарена да се прави със свински. Главата в манджата е "кале".

От руски е

От турски е азанъ лице борсук такъв

Шило

Не, не на сталинските, а сходство има съ строителната политика на Хрусчов. По времето на Сталин са строени големи, разнообразни проекти. От тогава са сградите на тяхното МВнР, основната сграда на МГУ, както и още ред други! Хрусчов унифицира проектите с политиката, да има керемида за всеки

Кремълския Дворец е също от сталинско време, а домовете, дебели стени и високи тавани, нашите административни сгради в центъра на София са сталински тип - Партийният дом, който си избраха депутатите демократи за парламент, Министерският Съвет, Президентството, Мавзолеят който не можаха да взривят и цяло лято го къртеха на дребно и разнасяха с камиони по жълтите павета

Автор: Матю Брукър. Матю, Матю, личи си, че не си и помирисвал сталинизъм, нито комунизъм. Иди в Русия или в БГ да видим какво са строили Сталин и Живков, десетки хиляди панелки за селяните. Къщичките в Англия са направо блян за българопитеците израстнали в Панелистан!

Е си схванал какво казва Матю в статията. Изобщо не сравнява панелка с къща в UK... Научете се да четете и да разбирате прочетеното.

Да, не съм разбрал, Матю е тръгнал на краставичар краставици да продава, хахха!

Не си схванал. Матю Брукър казва , че нямаш избор, защото всичко , което се строи е по един калъп, на вичкото отгое е некачествено. Тоест вместо да избиаш апартамент иземжду 10 панелки , ти избираш измежду еднотипни къщи . И е прав - живея в Англия и наистина къщичките са еднотипни все е дно попадаш в квартал с панелки, но вмместо панелки еднакви къщи при това с изключително малки стаи. Гледаш къща с три спални - спалните, колкото килери вътре има място за едно легло и две нощни шкавчета - от вратата директно в кревата. Затова трсят стари къщи, викториански или строени началото на миналия век...

Не е зле да научите какво е стая. А кой как брои кухнята или не я брои е съвсем друго нещо.

Въх

Кретрните живеят в кибритени кутийки, на гредоред. Дажи и банята е дюшиме. Имам чувството, че живеят 200 години назад. По голяма клоака не съм виждал.

Пинко на златни пясъци нов апартамент солиден ала бала на първа линия , комшията като включи тв и се чува смешкоо)))))

А вие кретените не сте обект на статията.

На София ли говориш?!?

И Мими е права. В България кухнята я броят ,за стая абсурдно...

Значи ми е сбъркан нотариалния акт, а?!?

Да не посочвам имена, в България на едно място истински нотариален акт изкараха, че е фалшиф, а фалшивият подписан от нотариус за истински...окрадоха едни хора от наследствен имот ...

В ЮК дори хола не се брои за стая и кухнята. Само спалните. Правилно пишат хората . Затова като се прибираме и започваме да виждаме абсурдни неща.

Всичко е стаи, дири работните кабинети. Това, че броят само спалните не значи, че само те са стаи. Това какво е прието е една страна не значи, че трябва да е същото и във всички останали. Имотни измами стават по цял свят, другото е подробности как точно стават.

Тея да са ходили в Казан или Новосибирск да видят що е то сталински блок?!?! Сив, мръсен и с алкохолици пред входа. Сирийците щр им се видят high class в сравнение.

Абсолютно вярно Джони!!!!

Гледах видео как през 50 те години в юк са слагали гипсокартон. При нас в България почнаха преди 15 години хайде да са 20... Назад ли сме да попитам, малко...

Тука някакъв дебил ми се подиграва, че не съм бил под наем. Значи обяснявам. В Англия е много лесно да вземеш Ипотека. Трябва да имаш пермънент контракт при работодател, добър кредитен рейтинг и няколко години история, тоест банката гледа къде живееш, къде си живял и прочечие. После трябва да платиш депозит около 10 процента от стойността на имота при моят случай бяха само 5%. Обикновенно са спестени пари. И си готов. Ако и двамата с жена ви работите на постоянен договор можете да вземете джойнт моргидж. Излиза даже по евтино с много ниска лихва. Не се иска да си Мъск или Айнщайн. Даже е по-лесно от колкото в България. А и си е добра инвестиция. Моята къща я купих за 120к преди 10г. Сега при последната оценка мога да я продам за 190к. Цените на имотите скочиха страшно много. Особенно за последните 5 години.

Къде живееш , че къщата ти е 190К само, ако не е тайна? Аз съм в бунгало и в момента цената му е над 250к според оценка на райт муувс, и съм на село в Съфък , не съм дори близо до Лондон

Къде да е, в някое село на края на света където даже вълците хи е страх там да акат, сигурно събира аспержи и ръцете вече са му виснали под коленете и е с 5 операции на дискова херния , естествено правени в БГ , иначе къща в юк щял да има ама заболи ли го нещо, бързо към лутън и с евтино билетче летя към пирогов поооомощ доктореее

Джони деп, кво е "джойнт моргидж" бе те еба в устата проста.

Строителството на еднакви жилища , макар и къщи не е от вчера и в САЩ, и в ЮК. Тук също се изхитриха, и вместо да построят пет къщи на някакво място, строят блок с 50 апартамента. Но, блоковете не са по високи от 5-7 етажа. Някога са строили високи муравейници, като в Русия, ама са видели какви гета стават и поне, за разлика от нас са си взели поука. Всички апартаменти имат отделна спалня. И не само новите. Това в ЮК гато гарсониера е непознато. Като кажат еднобедрум флаг,означава , че има хол, кухня, заедно или поотделно, баня с тоалетна и отделна една спалня. Двубедрум , същото с две спални. Така беше и при нас 70 те години. А не сег в България а да ми броят и коридора за стая. Също така, 9 кв.м. жилище, както има в Русия, в ЮК, няма. Около блоковете е оправено и подредено навсякъде, а не на 2 метра от стените на сградата, като в България. Е, да не са най престижните жилища, но за Лондон е добре. Много семейства, предимно млади ги купуват с идеята после да ги продадат и да си купят по големи. Имат много облекчения от банките при ипотека на такова жилище. Много българи също са си купили такива.

Миме малоумно, на 100 метра от мен има два блока по 16 етажа в Лондон. Какви 5-7 етажа.

Тя е права.Англия не е само Лондон. Да има и високи блокове но са много малко. Ти някога през живота си стъпвал ли си в Люлин, Младост, Надежда и прочие гета. Обикновенно са къщички навсякъде. По-блоковете живеят черни, наркомани и социалки.

Британското сторителство е пълен ташак, нещо като нашето „ново“ строителство, но с бонус мухъл, заради скапания климат. Общо взето нещо, което се прави с цел печалба винаги е скапано, освен ако не говорим за разни персонални проекти за десетки милиoни.

Така е като земята е на кралицата и за да построиш нещо ти трябва разрешение от папата минимум. Само големите връзкари се дореждат до общинска земя. :-) Няма нищо де, не може всички да ландлордове.

Оффф иди да четеш малко новините на отровните, че те по разбират ората. Ти нищо не си разбрал:)))

Тук виждам се упражняват в коментарите всякакви "експерти", а истината е, че англичани те живеят в къщи с двор и място за паркиране отпред. Докато в България гъзарите купуват апартаменти и са обградени отдолу, отгоре и отстрани с противни съседи, които трябва да търпят до края на живота си. Единствено в големите градове в UK в последните няколко години се наблюдава усилено строителство на апартаменти, но няма как да е иначе при почти 70 милиона население. Масово британците живеят в къщи,

Упражнява се свтора на статията, но май не си прочел и ред!

Каква пародия. Тачър е майстор на сламени покриви. Всичко е по добро от сламата!!! Ха ха ха ха!

След с убиването на двата крака в един англичаните дръпват напред...а ни сме си били винаги напред - винце да си направим, ракийка да си сварим, туршия и компоти, сладки да си направим за зимата...е, кенефите бяха навън, ама кво... Когато загубим тоя рай дето беше България и дойдат някви да ни учат как да си мандръсаме жените - тогава ще видите пидиристи по улиците и ще викате неволно довери комунизъма, където се правиха някви планове, КОИТО БЯХА ЗА НАРОДА И ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ....

Печки на твърдо гориво лелеее МЕРИШЕ , въздуха ви затова е мръсен, но се просмяли на англичаните,които със закон не ползват дърва. Уууууууууууууу че сте просте

Сложили бойлера в банята .... майкоооо Тръбите вътре, мишка да пръдне МЕРИШЕ вони, няма криволи, прави тръби...ужас...в Бг

Да му е близо на човека тока до водата!!!! Къде си виждал в юк бойлера в банята ???? Ако гръмне ?? Ей халюцинатори строителството в България само едно нещо са предимство пред Юк салам едно!!!!! НИЩО ДРУГО!!!! БОЛНИЦИТЕ!!!!! В БЪЛГАРИЯ БОЛНИЦИТЕ СА НА СУПЕР НИВО СТРОЕНИ ОТ ПРЕДИ. ЖЕНСКИ МЪЖКИ ОТДЕЛЕНИЯ И ПРОЧИЕ. В ЮК ПОЧНАХА ОТ ПРЕДИ 15 Г ДА ВКАРВАТ РЕГУЛАЦИИ ПО ТАЗИ ЦЕЛ.... НИИИШО ДРУГО...ХЕМ СКЪПО В БГ ХЕМ КИРЛИВО ИЗМИСЛЕНО.

Присмял се хърбел на щърбел... А бре я си вижте вие панелките, че като пръснеш чуват през трети врати. Новото още по зле. Писали по проект два гипсокартон а , а сложили един пласт плюс трябва да има вата 100 ММ , а там няма нищо. Сини шумоизолираща гипсокартон а , те нашите не са и чували че има зелени за баните , мумук... Още да пиша ли в Бг ? Смешници...слама ядат цървули носят

Хахаха ти май не си ходил в Симеоново, Драгалевци и Лозенец. Панелките са за мизерници. Само да те светна , че и в ЮК още има панелки.

Строителство по времето на Тачър са огромни апартаменти без тераси и тухла, ти панелки къде си виждал в юк??

Нещо за Grenfell Tower няма ли да споменеш или не ти изнася?

80% от къщите са стари от 1940г. Гредоред. Тръбите минават по стените, къщите не са изолирани тоест нулева енегийна ефективност. И в днешно време трудно можеш да си намериш къща под 200к. Дори и да е 2 бед. Мухъл няма защото навсякъде има решетки. Естествена вентилация. Удушници. Иначе си има и плюсове. Пред всяка къща драйвуей където се паркират 2 или повече коли. Задно дворче, голям тротоар. А имайте предвид, че темп. в ЮК никога не падат под нулата.

Много си отворен бе, ибрикчия-общак на англичаните - "драйвуей" викаш има пред всяка къща. Айде бързо лягай да спиш, утре си на работа, че пакистанеца ти хазяйн ще ти потърси наема в неделя.

South China Morning Post хммм в китайски издания не пишат случайни хора. Замислете се какъв е автора за да а работил там.

Ганьо коментира се едно купува къщи в Лондон секи ден! Ганьо, виж си скъсаните чорапи, продънените джобове и празния хладилник, и тогава коментирай! Скъсаняци

Браво!!!!!!

Ганя или не аз си купух къща в ЮК отдавна. И почти е изплатена. Не е в Лондон. Но по принцип изпитвам погнуса от голями градове А ти си плямпай ...

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Тъй като работя от няколко години в Англия (Уест Мидландс) точно за строителна компания, която строи всякакви къщи и апартаменти, мога да ви кажа със сигурност, че авторът нито е бил в Англия, нито има представа от жилищния пазар тук. Набързо е скалъпил някакъв превод от някъде си. Да, има голямо търсене на всякакви жилилща - стари и нови. Нашите къщи се продават като топъл хляб, но нямат нищо общо с грозните комунистически времена. Строим различни единици - от апартаменти до пет стайни къщи и всички имат страхотен дизайн, и не, не са едни и същи. Строят се по най-новте технологии и изисквания, енергийно ефективни са и около тях винаги оставяме зелени площи. Аз лично работя с главния ни архитект и имаме поне 100 разновидности. Всеки един проект се одобрява от общината и те са много стриктни как изглеждат. Ако не бяха хубави нямаше да ги купуват за половин-един милион паунда. Да не си милсите, че англичание са глупави? В лоши жилища живеят само неграмотните и мързеливите... като навсякъде по света.

от санираният и добре поддържан блок в Люлин7 под мъдрото ръководство на домоуправителят ни о.з.подполковник Иванов.

Да бяхте обяснили и за умопомрачителните цени на скапаните английски кутийки! Понеже ганьовците като си дойдат през лятото в България да се правят на баровци, много обичат да се подиграват на живеещите в БГ!

Гроздето кисело, а?

От идиот от Блумбърг тизи буламач.

Живи да ги оплачеш. Очаквам скоро да почнат да идват по розобера да припечелват по някой лев !

само дето статията е преведена неграмотно. Жилищната криза във Великобритания прилича на хранителната криза при Жан Виденов. Зверски недостиг, ужасяващи цени и изключително ниско качество. Всичко върви на пазара просто щот има хроничен недостиг. Това е. Кашонени къщурки да пуснат , пак ще се продават за стотици хиляди щото хората просто няма физически къде да живеят, а климата е меко казано отвратителен.

сталинска къща и се мета в чисто нова китайска електричка , що е то ?

..пакистанец

British fag

Великобританец

Статията е абсолютна "Глупости на Търкалета" свалете я и не се излагайте!!!! Преди да закупте парче земя за строеж проверявате в кметството дали имате право на строеж в този поземлен участък, ако отговора е положителен получавате - Рlanning Рermission - тоест, право на строеж, предоставяте архитектурния план и ако бъде удобрен започвате строежа! Тук, все повече хора строят сглобяемо - Bungalow - едноетажен дом/къща бързо, евтино и с високо качество, отоплението е с малка газова уредба която затопля водата или с нафта (вече излиза скъпичко, но е все още доста по-евтино от електричеството) Аз съм на газ 200 литра.

На английски - бунгало, на нашенски - барака. Скоро ще минат и на trailer park-ове, така като те слушам, а в по-далечно бъдеще направо на калифорнийската схема - палатки или ако са газари, ще си живеят в колите.

Без да говориш глупости като не си виждал. Бунгало на английски е едноетажна тухлена/бетонна къща, може да има и много стаи. Обикновено са много търсени и предпочитани от по-старото поколение заради липсата на стълби. Иглеждат много прилично. Нямат нищо общо с бараките, които са ти в главата.

Оф, не разбираш от майтап с тия бунгала, или направо бенгала - бенгалски тип къщи от Раджа, пренесени като стил в Англия. При всички положения, строителството е все по-трагично, а с новите норми за т.нар. енергийна ефективност - хептен.

аз видях как строят нови квартали с абсолютно същите тухлени къщички на два етажа, както в работническите квартали на стара Англия, при нас също вече строят каркасни къщи

За какво плаче тоя? В България след 50- те години жилищният фонд по селата беше тотално обновен и тези къщи не са сталински, а всяка различна. А ако нещата са сталински в грейта бритън, значи такава им е системата.

Предпочитам сталиниска къща пред родните бетонни гробници с клаустрофобични общи части и помещения... Обърнете внимание на простора, места за паркиране, малко дворче на всяка къща... В България трябва да се строят такива къщи...

че може и да се сбъдне. Да не ревеш после..

КАТО ДОЙДАТ Индийци Пакистанци и Китайци ще ми е добре .

да се сдобиеш с астма е да наемеш една викторианска бърлога във Великобритания за 1 година. В комплект ще получиш и широка палитра със алергии.

В момента влажността на въздуха в спалнята ми е 75%, кеф

"После моей смерти на мою могилу нанесут кучу мусора, но ветер истории безжалостно развеет её"