Новите работни места в САЩ са нараснали през ноември, но по-слабо отколкото през октомври

Пазарите реагираха негативно, защото най-вероятно централната банка на САЩ няма да забави повишаването на лихвите на следващото си заседания по-късно през месеца

Обратно в новината

Коментари - Новите работни места в САЩ са нараснали през ноември, но по-слабо отколкото през октомври | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кажете си го направо, че тия "пазари" (нарочно е в кавички) се движат единствено от пари, взети на кредит. Купувачите купуват с пари, които нямат (взети на кредит), а продавачите продават нещо, което също нямат (взето на кредит или "обещание", че ще купят). Рай за спекулантите и ад за реалните производители и потребители.

Тия нови работни места се отварят като изхвърлят старите работници с добри бенефици и на тяхно място назначат с заплата една трета, парт тайм без никви бенефици.

"Да припомним, че данните за инфлацията за октомври показаха първо рязко забавяне до 7.7% от 8.2% през септември." Рязко се била свила инфлацията. хахахах :-)

Не мога да ги разбера американските социалисти - ще вдигат лихвите, докато безработицата не достигне по-сериозни нива. Що за извърщение? Как можеш да водиш политика при която хората да остават без работа и да се чудят какво да правят, а и социалните помощи не са достатъчни, ако имаш кредити.