Коментари - Нова година, нови цени, нови правила - ето какво влиза в сила от 1 януари | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я, стига сте дрънкала глупости! Аз съм с малко дете и добре, че вдигнаха майчинството! С 380 лв, щяхме да умрем от глад! Затуй ли съм бачкала 16 години? За 380лв?То това са парите за мляко, пелени и кърпи. Едни буйки са 60 лв!

Долу КЕВР,българоубийци!

Къде го има, само тук максимална пенсия 1500лв плюс голяма заплата, плюс всякакви добавки от държавата, а минималната работна заплата да е замразена пак 650лв, и как се гледат деца и семейство с тези пари, че като сложат и удръжките, колко ти остават, срамота, затова ще ни бягат децата по чужбина да слогуват, че тук за едни има за другите нищо

В статията има грешка. Данъчното облекчение тази година е:450.00лева,900.00лева и 1 350.00лева,според това колко деца има лицето. Доста добре е написано. 4 500лева,но уви не е толкова. Относно обстановката и всичко ,което се случва.. бих казала,че това са последиците от Ковид -сринатата икономика и нещата ме могат да бъдат,и няма да бъдат по-добри.

Спасение не дебне от ъгъла. За средностатистическия човек важи само едно правило"Дий воле,дий' Аз съм жена на 60 години работя 42 години като вол.Управниците които избирах през годините искат от мен да умра преди да навърша години за пенсия. От където и да ги погледнеш от всички партии са като кърлежи на гърба на народа. И Господ се измори от нас.

в руското посолство "работят" около 700 човека, всички кгб-шници. затова у нас нищо не става. прът в колелата на всичко добро за народа и свързано с нато и запада!

...за Новата Година да троянец ние хорце...

Ние сме си много прост народ и вината си е наша сега какво качихме се от трън на глок та и по висок и всичко за сметка на простия народ обаче с какво ще плаща не е ясно е така какви управници докато не ни изтребят като народ няма да спрат ще ни карат и мръсния въздух който дишаме да му плащаме данък некоя еко такса всичко дигат и нищо в полза на хората е кои ида дойдат все същия ...

Отиди в цивилизован Запад, да живееш, да видиш що е данъци и рестрикции. Да те стрижат по три пъти дневно, без право на обжалване, пък тогава дрънкай къде са простите! Тъпанар

Поредното безсрамие!Честита ви Нова година с нови още по-непосилни такси и сметки за работещите и за пенсионерите дето едва кретат с мизерните 300лева(някои и толкова не получават)а ние останалите както предвижда бъдещето ще ходим с памперси на работа,то затова и няма работа за по-младите щото държат хора които трябва да са вече в пенсия на работа.Може ли човек на 60 години да работи?!Камо ли на 60+?!Малоумници!

Най после прекратиха толерирането на ромските майки.

С кое? С това, че увеличиха парите за втората година майчинство?

Нови тупаници!

Милиони крадът,с така наречения,таван на пенсиите,къде е прокуратурата?

Под малкото юмруче на нищоправеца!

Педеристан ще ти отива повече.

Добре дошли в Четвъртия Райх наречен Евросоюз.. Честито!

и щастливо чакаме Еврото като животните, притиснати в специализираните боксове за гилотината

Главна Евро ценност е кради докато можеш и то повече

Значи пенсионерите с тази добавка няма да могат да си купят торта от жената на кирето, жалко!!

Дават им 60 и.....им взимат 200 сс инфлацията!

Тук комунягите разтягат локуми, че мунчо и правителството са хора на американците, за да тушират руския им слугинаж. Човек на американците няма да изока “Крим е руски”, същия тиквеник се представя за НАТОвски генерал, а всъщност е руски резидент монтиран за президент от КГБ генерала Решетников. Харвардците са комунистически копелдаци, изучени с крадени от бащите и дедите им наши пари, и не са маши на Америка, а пудели на руския слуга мунчо. Обяснението за нелепия изборен вот са машините на Мъдуро с руския софтуер и дебилщината на 80% от популацията, според комунистическия професор Иво Христов. За да спечелят властта с измама мунчо и БСП опищяха света, че само машини могат да предотвратят изборните измами, а всъщност целта им беше ИЗМАМА за да вземат властта. А народа е с промити от комунистите мозъци, той счита интелигентните хора за глупаци, а истинскитебглупаци за хора, достойни да го управляват. Това беше комунистическата идеология, която считаше интелигенцията за враг а простаците за положителни хора. Години наред се избираха ба ръководни постове олигофрени с единственото предимство, че произлизат от тинята. Така интелигентите бяха принудени да напуснат страната..Затова сега сме на последно място по всичко.

Българските ни навици край нямат! Само знаем да плюем всеки и всичко! Това правителство няма и месец, ние го съсипахте от критики. Не хи защитавам, но с това мислене вашето.. то е КОМУНИСТИЧЕСКО. Все ревете и сте недоволни... да не би цените да се вдигат само в българия??? Празноглавци, не виждате по далеч от на другия чинията. Не може да еи дойде на акъла че цял свят играе по правилата на едно общество. Което успешно възбужда агресията и безрасъдието на всички нас. Вдигнете си главите и се огледайте какво се случва ГЛОБАЛНО. И в книгите от миналия век го има.

А защо Бойко, говори по добър канадски от просто Киро?

Примерно защото канадски съществува толкова, колкото американски и бразилски... демек николко...

Лани токът беше 70 !?!?!? Сега е ...1100 ???? Да ви таковам промяната .

Как бояршник политиката на кремъл, ражда недоносчета като мунчо

Абе андрешковци, не ГЕРБ и Бойко създадоха мутрите и мафията, това бяха БКП и ДС, които сега ви управляват отново и крещят “мутри вън”. Крадеца вика “дръжте крадеца. Истинските мутри не са само биячите и изнудвачите, а ДС, съветниците на мунчо, децата и внуците на комунистическите бандити, които бяха изучени в елитни универдитети на Запад с крадените от бащите и дедите им ваши пари. Защо сте късопаметни и тъпи да не разберето това и гласувате за палачите си?

С венецуелските машини , с венвцуелска инфлация

Да б8 мирно седяло , не би кумунист пак избрало !!!

Най -голямата грешка е, че спи гол, като пехливан. И едни ку рVи щъкат нагоре-надолу по спалнята, да го щракат с айфони, немил-недраг полегнал на диванчето. Той е олицетворение на изконната българска простотия - псуваща, недоучена, тарикатска, с речников запас от 5-600 думи, небръснат мъжкар мачовски с неустоим нагон и неизрязани нокти на краката. Ненаситно крадлив и про ст, но хитър и отмъстителен. Криминален с тежък уклон към рецидив и чувство за безнаказаност. Той е дъното на българската масова народопсихология.

Бе я да ти ... таковам лелята ... у ..за ...

Кои пенсионери получават тавана на пенсийте, 90% от тях са номенклатурите на БКП, Министри, дипломати, магистрати, АБПФК, Военните, милиционерите, ДС агентите, тоест комунистическите крадци и разбойници. Тяхните деца и внуци, които се докопаха во властта сега, им вдигат пенсийте над средната заплата в страната, а обикновените хора, които са блъскали цял живот получават 3-4 пъти по ниски пенсии. Заслужавате си го андрешковци, защото избрахте комунистическите бандити да ви управляват начело със селския шмекер мунчо.

Също у много миньори и металурзи.

НО ПЪК КИРЕ И КОКОРЧО ЗНАЯТ КАК !! ДА ЗАБОГАТЕЯТ ДЕ.... Е...НА НАШ ГРЪБ–ГОЛЯМА РАБОТА !! ЩОМ И ЧАШКОВ НЕ СМЕНИХА НЕ Е НА ДОБРЕ. АМА НИКАК ДАЖЕ !!

От как Кирчо е на власт не съм видял нищо положително. Само анализи, анализи и някакви намерения накога да започнат да вършат нещо си.

Не му е наред с главата нещо на това момче...

Тая новогодишна "честитка" трябваше да седна да я чета не с "Валидол", а облечена в усмирителна риза! Усещам как 90-те години на миналия век ще ни се сторят песен в сравнение с това, което ни чака! :(

Щом помниш 90-те... не си малка, не си. Ставаш да седнеш.

Вероятно, и Нова "Народна тояга"... и Ново Правителство !!?;)

Същата катастеофа беше и при орешарски ! Но дойде пак Бойко, и оправи нещата

Не знам какво си пил вчера, ама е добро!

Тоя път ще ти дойде цикъл.

Спряха парите от ЕС , но за сметка на това всичко се вдига !! Даже и дългът ! Защото , познайте !?!?!? Комунистите пак със измама са на власт

Не си прав. Минималната заплата не се вдига.

в мегавт на час се продаваше електричеството... газта беше в милиони къбични метри..... знам че тва е сложна материя, учи се чак в осми клас.... не е за всеки

Всъщност трябва да се пообразоваш. Официално в Европа се мери в киловатчас. Количеството природен газ се преобразува от обем - m3 в енергия - kWh по следната формула: Е=V x GCV където, E– енергия, kWh; V– обем, измерен от уредите за търговско измерване, при температура 20оС и налягане 0.101325 MPa, m3; GCV – калорична стойност, горна граница на топлина на изгаряне на природния газ при референтна температура 25С /20С, kWh/m3 Методиката е създадена на основата на следните нормативни документи: - Стандарт БДС EN 12405-2 Разходомери за газ. Устройства за преобразуване – Част 2:Преобразуване на енергията; - Международна рекомендация OIML R 140 Версия 2007 (E) Измерителни системи за газово гориво. Средна горна граница на калоричност на природния газ e 10.64 kWh за 1 m3 природен газ, измерен при температура 20Си налягане 0.101325 MPa Това се налага понеже газа има различна калоричност и 1000 м3 не са точна величина.

Представи си сега така да ти продават и бенза и нафтата. Не на литър, а на KWh... Абослютна булшитщина. Най-интересното - в търговските отношения и договори с Газпром, а и не само с тях, с азерите също, мерната единица продължава да бъде куб.метър!? ЕС е най-скапаната търговска асоциация, по-лоша и по-скапана от НАФТА и Тихоокенската икономичска зона!

ЧНГ А да видим в годината на Тигъра дали нема да изплющят некой

Единственото, което бе от полза на родителите и наченки на семейно облагане отпада. Само за циганите се вдигат детските и майчински за втората година. Скапаняци.

илекторат... ко да праиш....

Не се знае дали отпада. По принцип е въведено като едногодишна мерка. Може при гласуването на ножия бюджет да бъде продължена

Намаляване на данъчната тежест за работещи родители, които раждат и отглеждат хора, а не човекоподобни същества, беше категорично, беусловно и полезно решение! Надявам се, че здравият разум ще се прояви и при окончателно гласуване на бюджета все пак ще гласуват тази мярка. Не съм оптимист, но да видим...

Затова махнаха Н-то от НРБ, защото от вас вече нищо не зависи!

Да имахме сега една АЕЦ Белене да се облажим и ние...ама нейсе - питайте Борисов защо не е построена...

Да го построи с какви пари? Тоя гьол е стотици милиони и ще му трябват поне още 15млрд евро за да го завършат до етап да дава ток.

КЕВР е вредна за Българския Народ комисия ! Време е да се освободят членовете на КЕВР и без друго им свърши мандата и работят незаконно !

премиера е незаконен ти з комисията се чудиш

Велика коалиция, напомнят на децата с увреждания, от на Мая и Бабикян избирателите. Нинова уж била забранила телекомите да вдигат цените, а те си ги вдигат!! Излиза добичето пред медиите и лъже, че била забранила.

джурул

2 дена след лъжата ѝ ми пратиха преиндексациите, трай бе сопол....

е на САШ.Ляво либерално.Копие на Байдъновото. Точка по въпроса

На мунчовите олигофрени хич не им харесва истината.

" България стъпи на нов оздравителен път ! "

Аз съм Петя Петрова и понеже не си пия редовно хапчетата, си изкарвам лудостите пишейки под нсички статии. Не ми обръщайте внимание, моля ви.Не знам какво говоря просто...

След сиропирането ли се сдо0и с това когнитивно разстройство?

Кух си като хралупа, сори. От коя кофа изпълзя?

Всичко поскъпва, а за пенсионерите по 75 лв, но от февруари, че след усилените бустери може и до февруари да ги редуцират на минимум -30% :)) Голям смях!

Да им дигнат цените от 01 Януари,а на пенсионерите чак от 01 Юли. им актуализират пенсиите и то с по нисък процент.Нима от 01 Януари за всички хора няма инфлация.

И ние имаме деца .... Хич не ви се радваме, че се върнахте... Дано ама надали направите нещо...ако мислите да сте пиявици ида ни теглите към Азия... Ще се маризаме....

за цени,пенсии и заплати по време на НРБ с тези на РБ и бързо се обесете

пред РБ която е американска марионетка без никакъв суверинитет

Е колко да са светлини като имаше режим на тока ? За това пък винаги можеше от някой шофьор на Зил срещу шише пърцуца да вземеш туба червен А 86 .

А ние сега при демокрацията имахме режим на водата.

ами комунистите заедно с съветския гражданин Луканов свалиха Тато и създадоха мафията.

или Костов,Цачева и пр. фалшиви комунисти. Който беше честен комунист той не е в буржоазна партия БСП

Идват паветата....

За какво ви са газ , ток , храна ...... нали имате бустери ?

Фактите говорят скандално. Пенсионерка-гимназиална учителка с 41 (четиридест и една) година стаж получи днес увеличение от 30 лева и това са 398 лева. Онази последна седмица от 2021 следваше да се плати ама друг път. При пенсиите отпреди и добавката към тях пенсионерите получаваха доста повече, а сега по-малко. След 1.7.2022 още по-малко. Лъжат ви ! Изритайте ги !

Не са нядаха комунягите ! 33 години вече комунистически капитализъм !

Боклук мъжете се пенсионираха на 50 г. Гръмни се бързо

И затова гледай какво става в последствие